YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   one man band v10 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21551)

tranzit 20.02.2012 21:13

Uzgred, da znas za ubuduce, jedino u tom Custom modusu imas Drum trake i na 9. i na 10. midi kanalu sto je Yamahin standard kod aranzera.

marko87 20.02.2012 21:13

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 207287)
Nije jedini.

A koji je taj drugi koji radi na Win7/Vista x64? I da li je besplatan?

kac97 20.02.2012 21:18

A zbog čega postoje uopće dvije drum trake..?Ako ja stavim isti sample bubnja,da li on svira isti loop na te dvije trake,ili svira nešto različito..?

marko87 20.02.2012 21:34

Citat:

Originalno postovano od kac97 (Post 207299)
A zbog čega postoje uopće dvije drum trake..?Ako ja stavim isti sample bubnja,da li on svira isti loop na te dvije trake,ili svira nešto različito..?

Cini mi se da ti je na jednom kanalu Drum a na drugom bi trebalo da budu Percussions(udaraljke).

tranzit 20.02.2012 21:42

Rekoh ti da je to Yamahin standard a dvije drum trake nisu na odmet a pogotovo kada se radi sa drum audio loopovima. U tom slucaju na jednu od tih traka postavljas audio drum loop a na drugoj mozes imati dodatne udaraljke u midi formatu. Zatim, dvije trake se mogu iskoristiti da na jednoj budu glavne udaraljke (kick, dobos, cinele, hihat, tomovi) a na drugoj percussions radi lakse kontrole jer za svaku od njih mozes imati posebni level, panoramu, efekte itd...

@marko87

Besplatan je LoopBe 1 a i MidiYoke (koji radi na 64Bit sistemima bez problema ali samo na 32Bit aplikacijama). Sigurno najkompleksniji je Bome's Midi Translator Pro koji, ako se dobro sjecam, ima maksimalno 5 midi portova ali je u isto vrijeme stravican midi procesor tako da sa njim mozes raditi sta ti padne na pamet u vezi sa midijem (filter, konvertiranje podataka, razni midi envelopi itd...) gdje su ukljuceni ne samo njegovi virtualni midi portovi nego i svi ostali koji se nalaze u sistemu, bilo da su virtualni ili fizicki. Uzasan program sa jos uzasnijim mogucnostima. Cisto da se prepadnes... brrrrrr....

marko87 20.02.2012 23:24

Ovo sa bankama i patchevima je opaka stvar. Zaboravio sam Combis :D:D

tranzit 21.02.2012 01:02

Citat:

Originalno postovano od marko87 (Post 207286)
Inace koristim i Kontakt Player uz OMB, imam JV bubanj, neku zivu gitaru i JV bas, pa skoro zvuci kao na korgu

Ako se to sve odradi kako treba, to ce da zvuci "milenijum" bolje od tog tvog imaginarnog Korga. U to ne sumnjaj ni sekunde.

Arter 16.03.2012 21:20

Pozdrav, opet dizem temu. Sve mi radi uredno, ali procitao sam gdje je kolega Tranzit napisao za patch i lsb. Pa molim ako mi neko moze rec kako to napraviti, znaci ja otvorim omb i u njemu iscitam patch i lsb i u hypersonicu ima gm patch, tu stavim instrumente koji su navedeni kao patch u omb, ali lsb nemogu unijeti. Desni klik na kanal u hypersonicu ima CC9 i tu postavim broj koji je pod lsb u omb ali tamo u Hypersonicu je taj broj ali nije nista uz njega vec sam broj, tako npr kada stavim patch na deseti kanal koji je u omb nije zvuk drumova, ok tu ubacim neki drugi drum set, ali opet budu drugaciji instrumenti ne kao u stilu. Takoder, dali treba oznacavati i takt za kanale, jer tamo u omb vidim da je npr 4/4 i tako stavim vamo na svaki kanal. Dali postoji neki nacin priko kojeg hypersonic moze vuc sam instrumente bez da ih tako sam stavljam?
Te takoder jos nesto, kada u vsampler stavim asio4all, u hypersonic isto nece da radi vec samo jeddan jer asio4all daje samo jednome vst-u izlaz, znam da je to moglo raditi na XP-u ali sad na win 7 neznam kako ide da vise vst-ova koristi istodobno asio4all na integriranoj zvucnoj.

Ima puno pitanja tu, ali nadam se odgovoru nekoga, jer stvarno mi je vazno, da mogu vjezbati dok sam u zagrebu na faksu i imam samo tu midi keystation, a yamaha mi je u splitu. Hvala unaprijed svima.

lp, Božo

marko87 17.03.2012 00:21

1 Privitaka
Evo da probam da ti pojasnim u par koraka, mada ja i ne koristim hypersonic ali evo probao sam kako to ide nije nesto ni tesko.

Otvoris OMB, otvoris style i ides u StyleMaker, i naravno odaberes part koji hoces da sredjujes. I pratis sledece:

Fajl 5238

1. Dupli Klik u koloni events
2. Kliknes na naziv Patcha (JEDNOM) i sacekas da ti se pojavi dugme INS
3. Kliknes na INS
4. Izaberes Banku
5. Izaberes instrument i na kraju OK.

U ovom primeru drum kit Jazz Drums se nalazio u Banci 1, kao patch br. 3. Video sam da ima i bubanj kao npr. patch br. 18 (New RockDrums). Da bi ste izabrali broj 18. , a videli ste da na slici u banci 1. ima samo do patcha br. 12 , kliknete 2 puta na kolonu events za tu traku , i 2 puta klik na patch, i u delu za izbor patch-a izaberete patch koji se nalazi na broju 18.

Arter 17.03.2012 01:40

Zahvaljujem :)

marko87 18.03.2012 22:22

Kako rade kod vas ritmovi 7/8? Mene zezaju prelazi.

mladenkom 18.03.2012 22:25

vecina ne radi kako treba,nadje se poneki da je ok

marko87 18.03.2012 22:32

Meni ni jedan ne radi kako treba. U cemu je caka?

NikolayTheM 28.03.2012 23:38

izvinjavam se ako vec postoji odgovor...ali zasto kada sviram u omb preko vsampler-a sve izlazi pogresno, npr F4 Am a uklapa se u Cm (C Es G)?

tranzit 29.03.2012 01:15

Fingering tip ?

Za ostale sa problemima u vezi sa 7/8, 9/8 itd ritmovima, OMB verzija 11 i sve je OK, mada i u verziji 10 to radi kako treba s tim da se markeri za style partove provjere kao i time signature za svaki part.

NikolayTheM 01.04.2012 18:17

Znam da povezem Vsampler i one man band. Kako mogu da povezem Kontakt 5 sa one man band?

marko87 01.04.2012 18:40

Reci nam koji virtuelni midi kabl koristis, i jel imas 64-bitni Kontakt? Ukoliko imas 64-bitni , moraces da skines LoopBe vmidi kabl, posto ga Kontakt (x64) vidi, odes u midi podesavanja i postavis LoopBE na Port A. Mada kod mene taj loopbe zajebava kad koristim PitchBand.

NikolayTheM 01.04.2012 18:44

ja imam instaliran neki speedsoft virtualni midi kabl koji je dosao uz Vsampler. Imam kontakt 5, ne znam da li je 64 (ne znam kako se gleda). :rolleyes:
Dodato:
zaboravih da napomenem, nemam midi klavijaturu, vec sviram preko tastature :D

Arter 02.04.2012 13:06

Kolega, skiniti loopbe1 koji je free, u postavkama u kontaktu 5 idete na midi pa input, tamo odaberete pod npr a loopbe1, i npr u omb-u namjestite u postavkama (ovisno sto vucete iz kontakta) na koji kanal zelite loopbe i to je to... ako nema zvuka, pokusajte otvoriti loopbe u programima i vidite dali je mute oznaceno...

NikolayTheM 06.04.2012 19:46

povezao sam, i radi mi. :D
ipak malo se cuje krckanje. Zbog cega je to?

tranzit 06.04.2012 19:57

Zbog loseg sistema i premale latence audio karte, odnosno njenog loseg drivera.

NikolayTheM 06.04.2012 20:07

Mogu li to nekako da podesim da mi se sto manje cuje?

tranzit 06.04.2012 20:19

Je li u pitanju interna zvucna karta ?

Arter 06.04.2012 20:21

moze biti vise stvari...a siguran san da ides preko interne zvuc(ne)...i latencija pojede zvuk...

NikolayTheM 06.04.2012 20:48

kada idem preko zvucne, uzasno je. A kada idem preko asio drivera bolje je ali ipak se cuje krckanje

tranzit 06.04.2012 21:04

Kako ti i rekoh, slab sistem, slaba audio karta. Taj ASIO4All nije nikakva magija, on samo od WDMa generise ASIO driver ali minimalna latenca je kako god okrenes onih 512 samplova, sto ce reci 10 do 11ms. To bi nekako i moglo da prodje (mada je to vec uzasno kasnjenje za live svirku) da i hardverska i softverska konfiguracija moze da podnese to opterecenje. Ima jedna poslovica, "od g...na se pita ne pravi". Moras da investiras. Probaj prvo sa pristojnom audio kartom, pa ako bas ne trazis previse od toga svega, moci ce i da prodje a ako imas vece ambicije, onda ne gine i bolji kompjuter a prije svega i uredno odradjen audio windows jer bez njega je sve badava za ozbiljan rad.

NikolayTheM 06.04.2012 21:09

jaca audio kartica mi ne gine. Naisao sam na Sound Blaster 5.1, kakve su one, kakva im je cena? :)

tranzit 06.04.2012 21:14

Ama mislio sam na pristojnu audio kartu a ne na praistorijske muzejske eksponate. Mni se corava posla. Nego napisi mi prvo specifikacije kompjutera koji imas.

NikolayTheM 06.04.2012 21:26

pa ovako: 1GB RAM, 1.6Ghz procesor
Audio ---------------------------------------------------------------------

SiS High Definition Audio Controller --------------------------------------

Audio Adapter: SiS High Definition Audio Controller
Audio Controller Hardware ID: PCI\VEN_1039&DEV_7502&SUBSYS_0C99105B&REV_00
High Definition Audio Codec: RealTek ALC862
Audio Codec Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0862&SUBSYS_00000000

To je od prileke to :rolleyes:

tranzit 06.04.2012 21:30

Ne napisa ti koji je procesor, 1.6GHz ama koji ?

NikolayTheM 06.04.2012 21:33

Central Processor(s) ------------------------------------------------------

[CPU Unit Count]
Number Of Processor Packages (Physical): 1
Number Of Processors Cores: 1
Number Of Logical Processors: 1

Intel Celeron 420 ---------------------------------------------------------

[General Information]
Processor Name: Intel Celeron 420
Original Processor Frequency: 1600.0 MHz
Original Processor Frequency [MHz]: 1600
CPU ID: 00010661
CPU Brand Name: Intel(R) Celeron(R) CPU 420 @ 1.60GHz
CPU Vendor: GenuineIntel
CPU Stepping: A1
CPU Code Name: Conroe-L
CPU S-Spec: SL9XP
CPU Thermal Design Power (TDP): 35 W
CPU Max. Case Temperature (Tcase_max): 60.4 °C
CPU Platform: LGA775 (FC-LGA6)
Microcode Update Revision: 38
Number of CPU Cores: 1
Number of Logical CPUs: 1

To sam izvukao iz nekog izvestaja o mom racunaru.

tranzit 06.04.2012 21:56

Uopste nije sjajno. Taj PC kod tebe je prilicno zasao u godine. Odprilike krenuo u drugi razred osnovne skole ako nije i treci. Slijedeca nezgoda je sto je maticna ploca tvog PCa najvjerovatnije (prema ono malo podataka sto si mi nabrojao) na bazi SiS Chipa a on je sve, samo nije podoban za audio. Sta moras da uradis ako neces bas velike investicije ? Kao prvo dokupi jos 1GB RAMa jer taj 1GB sto imas je premalo za sve ove danasnje VST instrumente i ostale aplikacije ali moras obavezno da nadjes potpuno isti tip koji nosi i taj 1GB sto je unutra. Dalje, garant je instaliran Windows XP 32 Bit. I on je zasao u godine pa jadan i bijedan vrlo cesto ne zna sta bi sa svim ovim aktuelnim audio programima. Posto je tvoj procesor 64 Bitni bilo bi pametno da instaliras Windows 7 64Bit OS (ako dokupis tih 1GB RAMa, mada sto vise, to bolje) pod uslovom da mi napises ili tacnu oznaku PCa ili bar maticne ploce da bih provjerio da li postoje svi driveri za Win 7 64Bit za nju. E sad kad to sve imas onda kupis jos recimo, EMU 1212m PCI (pazi, ne PCIe jer tvoja hardver konfiguracija ne podrzava PCIe) koji mozes polovnu naci za nekih stotinak eura a mozda i manje. Ovo su ti osnovni preduslovi za pristojan rad bez tog krckanja i slicnih smetnji koje sad imas. Da se razumijemo, ni tada neces moci nesto posebno da "divljas" sa VST instrumentima ali ces bez problema sa OMB i par VSTa (Hypersonic 2, Edirol Hyper Canvas, ProteusVX) da odradis posao bez problema. Druge nema i nemas potrebe da se zamaras vise trazenjem magicnog rjesenja kojim bi izbjegao ovo malo investicija.

NikolayTheM 06.04.2012 22:06

U skorijoj buducnosti necu moci da imam nov komp, ali sve jedno, radi kako radi. Hvala za ove informacije :)
zadovoljan sam kako mi radi fl studio i jos neki programcici :D

marko87 06.04.2012 22:29

@Tranzit: Uz svo postovanje, ali mislim da ova preporuka za zvucnom karticom koja je polovna oko stotinak evra nije na mestu, jer sve deluje da coveku ne treba sistem koji ce mu sluziti za live nastupe.

@NikolayTheM: dopisivali smo se i napisao sam ti sta bi ti bilo sasvim dovoljno za kucne uslove i za neki amaterski rad. Da menjas masinu , to bi trebalo sigurno. Uz neko ulaganje do 150 eura mogao bi da dobijes sasvim solidnu konfu koja bi mogla da tera to sto si zamislio. Neki Core2Duo procesor, sa najmanje 2 GB ram-a , uz neku Audigy karticu zavrsavala bi posao.

NikolayTheM 06.04.2012 22:52

Citat:

Originalno postovano od marko87 (Post 212128)
@NikolayTheM: dopisivali smo se i napisao sam ti sta bi ti bilo sasvim dovoljno za kucne uslove i za neki amaterski rad. Da menjas masinu , to bi trebalo sigurno. Uz neko ulaganje do 150 eura mogao bi da dobijes sasvim solidnu konfu koja bi mogla da tera to sto si zamislio. Neki Core2Duo procesor, sa najmanje 2 GB ram-a , uz neku Audigy karticu zavrsavala bi posao.

Da je menjam sigurno treba, to znam. Ali za ovo sto sada trenutno radim mi je sasvim solidna jer ne radim nesto preterano tesko. Hvala svima na ovim informacijama! :)

tranzit 06.04.2012 22:58

Kad god pisem o ovakvim stvarima imam na umu da pred sobom imam muzicara a ne IT tehnicara ili Gamera (muzicki je ovo forum). EMU 1212m je minimum da bi se dobio sound koji je bar ravan aktuelnim hardver instrumentima (mada je najcesce i nesto bolji). Tu nema mnogo filozofije jer sve Sound Blaster, Audigy i ostala bratija nisu, niti predvidjene za ovaj domen, niti mogu da se nose (radi svoje driver strukture i svoje namjene) sa aplikacijama iz audio domena. Moramo ipak razmisljati muzicki ili muzicarski. Prednost jedne EMU1212m nad najboljom kartom iz Audigy serije, kada se radi o audio domenu je ogromna, mada cijena moze cak biti i veca u korist najboljih Audigy karti sto ih i dalje ne autorizuje za audio rad. Te karte imaju sasvim drugu namjenu i ispunjavaju sasvim druge zahtjeve. Investicija od stotinak eura, a evo vidim da ih trenutno na e-bayu ima i za ispod pedeset eura, nije posebno veca u odnosu na neku od Audigy karti a razlika je, kako vec rekoh, ogromna. Ama ne mora da bude ni ta EMU1212m, bice dovoljna i Behringerova UCA202 koju ce novu dobiti za 25 eura a i ona je audio karta koja je miljama daleko od Audigyja i kompanije. Sve na svoje mjesto i sve ce biti uredu.

Arter 07.04.2012 14:57

ovo za beringer kartu mogu potvrditi, jer upravo je dobih preko baya....i daje latenbicuju 3-5 ms...i jako san zadovoljan sa njom...

marko87 07.04.2012 15:36

Evo sa Audigy( 5 evra kostala)

http://www.dodaj.rs/f/2v/10E/46KBJN36/latencija.jpg

S tim sto ima opciju da se smanji na 2, ali onda hoce da se desi da krcka zvuk ukoliko pokrenem jos par VST-a

tranzit 07.04.2012 19:43

Obrati paznju Marko na Output latencu u tom Kontaktovom prozoru, stoji 0.0ms, naravno cista laz jer... to je na danasnjem nivou razvoja tehnike nemoguce ni na audio kartama od nekoliko hiljada eura. Laz je i ona Input latenca od 4ms i to zestoka laz. Ne vjeruj uvijek tim vrijednostima koje generise softver, ustvari ne vjeruj nikada jer stvarna latenca se sasvim drugacije odredjuje i mjeri. Kada bi se mjerenje obavilo onako kako se to inace radi kada se provjeravaju specifikacije proizvodjaca, taj Audigy (od 5 eura) ce na veoma dobrim sistemima, eventualno moci, bez smetnji, da radi na nekih 8 do 10 ms. O jadnim ADDA konverterima necemo trositi rijeci, o totalno neprofesionalnim prikljuccima jos manje. Vidis, Arter je probao onaj Behringer koji sam mu preporucio, a koji je donja granica eksternih audio interfacea ali... zadovoljan je jer u odnosu na integrisanu zvucnu kartu ona je sasvim druga dimenzija, a Audigy je u sustini tek za nijansu bolja od uobicajenih Realtek integrisanih audio karti.

tranzit 07.04.2012 20:01

1 Privitaka
A evo sta pokazuje taj isti Kontakt (doduse verzija 5) za jednu vrlo profesionalnu audio kartu na jednoj od aktuelnih hardver i softver konfiguracija vrhunskog kvaliteta i performanse. Nije valjda da je Audigy brzi. Ovo ti samo pokazuje koliko su ta mjerenja putem softvera netacna i nepouzdana.

Trenutno vrijeme na Forumu 07:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org