YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Studijski Hardware (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Win xp pompc (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21606)

tranzit 06.02.2012 23:22

Nema drugih problema, budi potpuno siguran, u pitanju je iskljucivo bio nedostatak odgovarajucih IDE/SATA drivera u Win XP i nista, ama bas nista vise. Da li je on to rijesio preko uvodjenja tih drivera u toku instalacije ili preko nLite to je sasvim svejedno, cilj i rezultat je isti.

iljusin 07.02.2012 01:04

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 205456)
Nacitah se prateci ovu temu. Aman ljudi zasto po svaku cijenu hocete da date savjet a pri tom niste ni sami sigurni sta je problem. Pominjali su se nLite pa AHCI, pa IDE, pa svasta nesta... a kolega se snadje sam i ne napisa kako se snasao. Prvo, uopste mi nije jasno zasto se neko po svaku cijenu vraca u kameno doba sa Win XP al' sto ljudi, sto cudi. Da bi i ostali (koji bi po svaku cijenu s konja na magarca) imali koristi od ovog pisanja, problem je bio konkretno u slijedecem (to je vec neko djelimicno pomenuo ali nedovoljno konkretno). Windows XP ne poznaje mnoge nove Chipset drivere (jer datira kako vec rekoh iz kamenog doba) pa tako ne poznaje ni IDE odnosno SATA drivere tih novih Chipova. Iz ovog razloga on i prijavljuje pri instalaciji da ne vidi disk na koji bi se instalirao. Ovdje mu treba pomoc koja se sastoji u predhodnom kopiranju odgovarajucih IDE/SATA drivera na Floppy (ali pazi, drivera, ne .exe instalacije tih drivera). Sa CDa nece ici jer XP ima velikih problema sa povlacenjem drivera sa CDa pri instalaciji. Ovo ce biti dovoljno i instalacija ce proteci bez ikakvih problema s tim da se na pocetku instalacije pritiskanjem F6 taste iznudi instalacija dodatnih IDE/SATA drivera. Obavjestenje kada to treba uraditi ce biti ispisano na dnu ekrana u sivom tasku, kako rekoh na samom pocetku instalacije. Tada se on "odvede" na Floppy Disk gdje se nalaze potrebni driveri koje on povuce i instalira i... sve uredu (treba ostaviti disketu u Floppyju do kraja instalacije jer ce Win XP jos jednom da potrazi te drivere pri kraju instalacije). Ama ima jos jedan, malo veci problem. Na tom Hard Disku je bio vec instaliran Win 7 a on pri svojoj instalaciji automatski pravi jednu mali sistemsku particiju od 100 MBa. Nju bi bilo vrlo zdravo ukloniti nekim Partition Menager programom prije instalacije Win XPa jer ona se nalazi u prvim sektorima Hard Diska i moze kasnije napraviti brdo problema u simbiozi sa Boot sektorima instaliranog Win XPa. To bi bila sva mudrost oko instalacije porastarog Win XPa na nove masine.
Dodato:
Zaboravih da ti napisem (ne zmajeri, star pa izlapio), sve Win XP drivere za taj tvoj amilo imas na Fujitstu stranici na downloadu. Postavio bih ti Link ali pravilnikom foruma to nije dozvoljeno pa ostaje da malo pazljivije potrazis i sigurno ces ih pronaci jer ako sam ih ja odmah nasao ne vidim zasto ne bi i ti.

Nema za xp driveri,ajde pokazi mi de ima.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od nikadvisekorg (Post 205467)
Ili da skine ili uzme od nekog all-diver verziju xp-a. Ja sam skinuo par diskova i sa takvom varijantom.

p.s. mi se ubismo od pisanja a autor posta nikako da nam objasni u čemu je bio problem??? i kako je rešio isti?

Pa resio sam naprevio mi tip cd xp sa tim drajverima i instalacija protekla dobro ali nevaljaju audio driveri radi 5 min i nestane zvuk moras restert nemoze internet nema drive isto sranje

nikadvisekorg 07.02.2012 01:41

Google is your friend

klik ovde

Vaxter 07.02.2012 15:06

Dozvoljavamo linkove do stranice proizvođača, tako da ovo ne bi bilo ni najmanji problem.

nikadvisekorg 07.02.2012 18:56

Pa nema na zvaničnoj stranici driveri za xp pa sam mu zato dao da lista forume jer sam video na nekoliko da ima..... većina laptopova danas nema podršku za xp od proizvođača ali ubrzo se i to rešava..... i ja sam našao na jednom forumu ali treba da se malo potrudi.....

tranzit 07.02.2012 20:44

Kakvi forumi, kakvi bakraci... Na stranici proizvodjaca ce valjda jedino da se nadje sve sto treba za njegov proizvod, taj proizvodjac je najrelevantniji po tom pitanju... doduse, pozeljno je poznavati bar jedan strani jezik... ne moze se u ovoj bransi bez toga.
Evo ti link gdje ces naci sve moguce i nemoguce amilo li 3710 drivere pa cak i za retardirani Windows ME a kamo li za XP... i dalje mi nije nikako jasno zasto degradiras kompjuter sa tim XPom.

http://support.ts.fujitsu.com/conten...archResult.asp

iljusin 08.02.2012 03:21

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 205578)
Kakvi forumi, kakvi bakraci... Na stranici proizvodjaca ce valjda jedino da se nadje sve sto treba za njegov proizvod, taj proizvodjac je najrelevantniji po tom pitanju... doduse, pozeljno je poznavati bar jedan strani jezik... ne moze se u ovoj bransi bez toga.
Evo ti link gdje ces naci sve moguce i nemoguce amilo li 3710 drivere pa cak i za retardirani Windows ME a kamo li za XP... i dalje mi nije nikako jasno zasto degradiras kompjuter sa tim XPom.

http://support.ts.fujitsu.com/conten...archResult.asp

Nasao sam drive,i sad sve odlicno radi stavio sam sp2 uradio sam u nLite cd.Xp sp2 mi treba iskljucivo za neke stvari sto nemoze win7 nepodrzava.Drivera nema za xp na njihovom zvanicnom sajtu samo za vistu i win7.Evo pa vidi.ZNACI NEMA!

http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp

nikadvisekorg 08.02.2012 14:07

Čuj pa ovog... degradiraš kompjuter..??? :lol:

bez uvrede kolega, ali ako je nešto novije ne znači da je bolje za neke određene stvari... lično potvrđujem da sam i ja morao da se vraćam na xp zbog nekih programa koji su mi mnogo bitni a JOŠ nemaju dobru podršku na w7.... ostavi se ti ako nekom treba noviji OS samo zato što mu je lepši na oko a komp koristi uglavnom za net i filmove.

Dell 08.02.2012 15:44

Da ne bude daljnje nepotrebne rasprave, kljucamo ovo, posto je momak rijesio problem

Trenutno vrijeme na Forumu 23:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org