YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Mega voice psr3000 problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21812)

VUNIMRAV 19.01.2013 19:17

:(,drage moje kolege,hvala vam na trudu probao sam ali ne mogu.Ako promenim note key onda se pojave neki drugi tonovi (d) umesto onih,tako da je to za mene veliki X.
No hvala vam u svakom slucaju.

casper 19.01.2013 21:20

Pokušaj još jednu stvar, smanji velocity svih tonova na problematičnom kanalu na 50 i onda testiraj style.

I pada mi na pamet još jedna stvar koja bi mogla uzrokovati problem. Ako je Style izrađen s Electric basom, a ti si postavio Fingered, možda tu leži problem. Ako si radio transpose te linije, i to može utjecati.

Prepiši sve podatke iz tab-a PARAMETAR u ovaj post. Ili ako želiš, pošalji mi materijal da ga pogledam.

caka012 02.02.2013 10:02

Citat:

Originalno postovano od danijel011 (Post 207987)
Ideš u Style creator, prvo izabereš Bass traku (drzis pritisnut REC i pritisneš ON ispod BASS), tada bi trebalo da ispod Bass-a umesto ON stoji REC, zatim sa TAB pređeš na EDIT ekran i tu su ti izlistane sve odsvirane note, ideš na dole jednu po jednu i smanjuješ Velocity kako ti odgovara...

Imam problem sa ovom stavkom. Kad pritisnem REC na bass traci, pita me da li hocu da izbrisem postojecu bass traku, ako nazem da necu, vraca me i nikako ne mogu da menjam VELOCITY na bass traci. Ako kazem da hocu, onda izbrisem bas traku i nemam na cemu da menjam VELOCITY. Sta ne radim kako treba?

casper 02.02.2013 11:02

Ti radiš sve kako treba samo je problem u tome što Yamaha ne dozvoljava ovu radnju na originalnim ritmovima osim na trakama bubnja.
Rješenje je da Style editiraš u računalu ili da u klavijaturi traku odsviraš sam i nakon toga je editiraš.

romario 02.02.2013 14:20

Mislim da ima mali program za otkljucati originalne ritmove.
Onda mozes
i u klavijaturi editirati.
Sad se me mogu sjetiti kako se zove...
Postovano sa mobilnog uređaja

dmmacak 02.02.2013 14:21

Ja sam cuo da ima programcic STYLE UNLOCKER za otkljucavanje fabrickih ritmova. E sad, ja sam skinuo besplatno taj program. ali mi i dalje ne otkljucava. Zna li neko kako se radi to otkljucavanje?

caka012 03.02.2013 01:51

Nema veze što ritam nije original? U pitanju je dvojka neka pravljena:)

casper 03.02.2013 02:11

Ako se u ritam pravljen na klavijaturi kopira jedan kanal s nekog originalnog ritma, opet će se dogoditi ista stvar, neće biti moguća editacija. Ponekad mi se dogodilo da i kanal koji sam ja odsvirao ne želi editirati. Što je razlog i zbog čega se to događa, ne znam. Ali nije bitno jer s programom koji su spomenuli možeš otključati svaki. Prebaci Style u računalo, skini i instaliraj STYLE UNLOCKER i pokreni ga. FILE > OPEN FILE > pronađi lokaciju na računalu gdje se nalazi Style i klikni na njega. Potvrdi s OPEN i to je gotovo. U dnu prozora će se pojaviti obavijest "Unlockin done. Ready."
Sada vrati Style u klavijaturu i možeš odraditi svu editaciju.

caka012 03.02.2013 23:22

Hvala, javicu se da potvrdim da je operacija uspela.

tranzit 04.02.2013 00:22

Ama ostavi taj Style Unlocker, kupi OMB, on bar nije skup, pa radi sta ti padne na pamet sa Styleom. Otkljucavanje je najmanji problem. Utuvite u glavu jednom za svagda, OMB je najkompleksniji, najdetaljniji i najbolji Editor za Styleove u Yamaha formatu (bilo kojem) i to bez ikakve konkurencije, ama ni blizu. I otkljucavanje i Chord Switching i Note Switching i Temo Changing i... Aman, zaman... sto me ova djeca ne slusaju... a mozda je i bolje, namuce se pa nauce.
Ozbiljna preporuka, mani se Mega Voices u pravljenju Styleova jer to je vrlo komplikovan posao. Nauci prvo ali detaljno, izradu Styleova sa normalnim soundima pa tek onda, sluzeci se tabelom na kojoj je prikazan Velocity Switching Mega Voices i sluzeci se debelo stecenim znanjem, probaj da nacinis i Style sa Mega Voice soundima. Ne gradi se kuca od krova.

dmmacak 04.02.2013 07:19

Hvala cika Tranzit. A zna li neko kako mi u Srbiji da kupimo taj program?

casper 04.02.2013 09:29

To ti je bar lako i nije vezano za područje gdje živiš. Odeš na web proizvođača i slijediš proceduru za kupovinu. Jedino moraš imati neku kreditnu karticu ili mogućnost plaćanja Pay Pall-om. Ako nemaš tu mogućnost, može ti uplatiti i netko drugi sa svog računa.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org