![]() |
kolege ja sam se odlucio za rolanda g70 ja za taj bk5 nisam ranije nesta ni cuo a niti sam cuo da ga iko koristi,a kao sto su svi rekli i cena sama kaze polovan g70 skuplji nego bk5. to sto je glomazan i tezak mi ne predstav problem,volim klave sa 6.5 oktava,komfor :D sad imam g1000 koji isto ima 20kg i plus ga nosim u allu koferu koji ima 10-15 kg :D kad mi ovo ne predstavlja problem nece ni g70
Dodato: Da li se na G70 ritmovi ubacuju preko flopy disca ili moze i preko memoriske,da li postoji citac te kartice?Koja kartica tu ide? |
Roland G70 + case + FC7 pedala + 2 GB pcmci card. 1200 €. Cash only
Evo jedan svježi oglas ... |
mogu vam reći da je ovaj darkov snimak G70 odlican ,nisam cuo skoro rolanda ok ,ali ovaj izuva ...
|
Samo da se javim,stigao je G70 sa SRX 01,sad se vec stvara drugi problem,nisam dobio nikakav set uz njega,sve ne gluposti,a niti znam da radim na njemu,sad sve treba provaliti kako radi... :D
Dodato: da li mogu ovde da postavim pitanja sta me zanima u vezi klave ili da otvaram novu temu? |
Ma "pituj" ovde... :D ...i pre svega, srecno sa kupovinom....Da te sluzi dugi niz godina, sto verovatno i hoce, jer ipak je to Roland....Ime za kvalitet, izdrzljivost, pouzdanost,....Posto imas download, skini neke fajlove, probaj sta i kako i samo polako....Istrazuj starije teme i tako to....Sta ne nadjes, pitaj, pa ce mo se potruditi ko i koliko moze da ti pomogne....Srecno jos jednom....Pozdrav i sve najlepse....:)
|
Hvala kolega. Mene interesuje sve,jer ne znam bas nista,sem da pustim ritam :(
Gde treba da se udje da pravim ritam,koliko ritmova mogu da natrpam u internu memoriju,kako da memorisem boju da mi odma poziva ritam kad pozovem boju(jel bitno dal se ritam nalazi na internoj memoriji ili na memoriskoj kartici). Dodacu jos sta me zanima,ovo je za pocetak :D |
Pravljenje ritma taster MENU pa STYLE COMPOSER
Snimanje postavki moze na dva nacina 1. Taster MUSIC ASSISTANT pa na ekranu SAVE 2.Taster LIST pa WRITE na ekranu pa isto na ekranu mesto gde hoces da ga snimis odnosno pod kojim brojem. Dodato: Za ritmove nije bitno na kojoj su dali na internoj ili na(externoj) memorijskoj ali je nabolje da stavljas na memorijsku,a samo postavke ( user p.)na internu. Broj ritmova nije ogranicen nicim osim kapacitetom kartice. |
Saša sta god te interesuje u vezi g70 javi se pitaj.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
kako da formatiram klavu,da radim sve iz pocetka?da vratim sve na fabricko, Zasto kad pozovem neki fabricki beat izbaci style not found?
Postovano sa mobilnog uređaja |
Izbrisani su ti tvornički ritmovi iz interne memorije
postoji li mogucnost da se formatira klava pa da se vrati sve fabricko.ritmovi i boje.da nema ni jedna namestena boja nego sve iz pocetka da sklapam?
Postovano sa mobilnog uređaja |
Postoji ti Factory reset Tatser MENU/UTILITY/FACTORY RESET ali on ti samo vraca podesavanje klavijature na fabricko stanje i obrise tvoje boje i postavke iz user programs one gde ima brojeve od 1-8 ostalo nisa ne dira sve ti ostaje.
Drugi nacin je formatiranje interne memorije i tu ti brise sve cak i fabricke ritmove. Na E80 pogasis klav. pritisnes tastere TOP i REC i drzis ih. zatom upalis klav. dok drzis pritisnuta ta dva tastera. Otvorice ti se meni u kom pise INTERNAL MEDIA FORMAT i potom pritisnes taster 1 na user program. Na G70 bi trebalo da je sve isto. Potrazi na netu Factory Data za G70 ili samo ROM Style posle formatiranja to kopiras u klavijaturu. Rom Style dobijas i ako skines update veziju G70 3.01 i onda samo taj kompletan folder na kom pise ROMStyle kopiras u klav. to su ti fabricki ritmovi. |
nasao sam ritmove,pise da ima 286 ritmova gabrickih,da li postoji mogucnost ubacivanje selog foldera od jednom ili moram svaki da ucitam pa da sacuvam na internoj memoriji?
|
Procitaj manual kolega,ovako ce ti trebati vise vremena da upoznas klavijaturu dok cekas odgovore.Procitaj prvo upustvo pa onda pitaj sta ti nije jasno.
|
spojis klavijaturu preko usb na komp zatim pritisnes taster MENU pa na ekranu USB DATA STORAGE pa INTERNAL MEMORY kad to uradis na kompu ces videti klavijaturu kao obican fles otvoris ga i samo prevuces u njega folder ROMStyle.
Dodato: Mislim da na ovom sajtu postoji upustvo na srpskom za Rolanda E50 skini ga i malo prostudiraj. Sto se tice rada na klav. nemas nikakve razlike izmedju G i E serije posto je OS skroz identican i sve se radi kako na G70 tako i na E. |
gledam i slušam ove klipove sa SRX 01 proširenjem, i dođe mi da zaplačem, da sam imao to proširenje nebi nikad prodao G70, a opet se pitam što nisu odma to fabrički ugradili takav set...jel sprava s tim stvarno perfektno radi i zvuči
|
ma sve su to goveda ,uzimaju ogromne pare za klavijature pa ti posle prodaju i ASX prosirenja ,SRX prosirenja ....dodatak za ovo ,dodatak za onoo... naprave pa3 bez zvucnika pa ti prodaju zvucnik posebno za 400,500e za klavijaturu koja je kostala 3300e ....lopoovii
|
pohvatao sam klavu donekle zahvaljujuci kolegi maricm kome zelim jos jednom da se zahvalim ovom prilikom,puno mi je pomogao,skartio mi muke,nisam imao vremena da citam i trazim uputstva jer u nedelju i ponedeljak treba da sviram,treba napakovati klavu. Za sad sam prezadovoljan zvukom,jos kad stigne set ritmova za SRX... to ce da bude mrak :D:D:D
|
Eee odlicno onda ;) Neka je sa srecom jos jednom....Samo polako :)
ps: promeni ime instrumenta u opisu :D neka bude: Roland G70 SRX01 i Korg Triton TR :D Pozdrav |
Nema više ni tritona ni g1000 sve je dao za g70
Aaaa ok :( Ja se ponadao ostao Triton....Bila bi ubitacna kombinacija....Al dobro, skupice se pare, pa ce se dodati jedan Triton gore :) Pozdrav
|
Jednog tritona sam prodo ali mi ostao jos jedan :D imao sam i Tr i Le :D tako da sad imam G70 sa Le
Dodato: Promenio sam i u profilu,sad pise G70 i le |
E to....Odlicno :D Sad si ubitacan ;) Stavi ovo K kod Korga veliko u opisu (alergican sam na rukopis kada nije sve po propisu) ili naprimer ovako ''Roland G70 SRX01 i Korg Triton Le'' :D Kad se sredis malo, stavi neki snimak da cujemo kako rade masine....Pozdrav :)
|
Da li moze neko da mi objasni kako da izmesam set bubnjeva na ritmu? na pr. da mi bass noga bude iz jednog seta (na pr Standard 1) a dobos iz nekog drugog seta ( Standard L/R).
|
Mislim da to nece da ide,mislim da to nije moguce tako postaviti u Rolandu G 70.Ako gresim neka me neko ispravi.
|
Naravno da mogu da se kombinuju elementi iz razlicitih setova i to sa funkcijom program change,ja sam to stalno radio dok sam imao E50.Ovde je sve lepo objasnjeno....
http://yu-midi.org/forum/showthread....#axzz2DsSC6WUA post br. 29 |
Hvala puno. Ja sam trazio ali nisam uspeo da nadjem nista o ovome. Super stvar,jako korisna,vec sam usao u stos :D
|
@neconix
U pravu si kolega,na tu mogucnost sam potpuno zaboravio ali je to ogroman posao.Ne znam koliko se to isplati raditi. U svakom slucajo bitno je da moze i ko hoce nek se zabavlja tim stvarima. |
Moguce je imati dve drum trake, ako aranzer ima SRX prosirenje sa bubnjem.
http://www.yu-midi.org/forum/showpos...96&postcount=8 Obicno koristim osnovnu drum traku za interni bubanj set sa raznim udaraljkama i bongosima dok sa SRX-a ide cist bubanj. |
|
Ako hoces iskren odgovor ja cu ti reci.Takav ton se dobija sopstvenim radom na klavijaturi i postoji drugi nacin,ako zelis bas tako da ti zvuci klavijatura onda kupis taj set.
|
Nisam odavno bolje bubnjeve na aranzeru cuo, ovo definitivno ne moze izvuci ni korg ni yamaha, to je taj roland i njegov zvuk.
|
@dell druze, ti si jedan od retkih koji prihvacaju tu cinjenicu da Roland definitivno ima najbolji drum na svetu (bilo klavijatura, bilo elektronski bubanj)....To im jednostavno polazi za rukom i to je to....
@sasa_jelenkovic kao sto rece kolega @nesaband, ako hoces takav drum, moraces da radis i radis da ga dobijes sto je tezi put, a ako hoces laksi, a imas kintu, platis coveku kintu za kompletan set i dobijes to sto zelis.... :) Pozdrav :) |
Ustvari, sa tim SRX01 prosirenjem uopste nije tesko dobiti ovakav zvuk pa cak i bolji ako se malo samo potrudi. Imam SRX01 u E80 i to radi odmah lepo. Potrebno je samo prerasporediti odgovarajuce udaraljke gde im je mesto (posto se ne slaze mapa udaraljki) i podesi se malo velocity po svakom elementu, dotera master EQ (na 12 Khz dodati jedan dB i dole 150Hz dodati 1-2 dB..podesiti "room 2" na primer za reverb pa po potrebi...i da vidis cudo :)
Naravno, dosta toga zavisi i od master Eq i kompresora! Obratiti paznju na to i pre svega pri sredjivanju ritmova ove mastering procesore iskljuciti! Naraviti da sto bolje zvuci bez masteringa pa tek onda "juriti" mastering podesavanje! PoZz |
Valjalo bi kad bi neko postavio samplove bubnjeva sa ovim srx01 prosirenjem da se i mi mozemo radovat :D
|
Citat:
Dakle... da li je to moguce uraditi na korgu pa 50. Ja sam ustvari odradio jednu traku sa tom komandom ali nije funkcionisalo u style play modu, ali jeste u song play-u. Dakle, aranzer uspesno menja program na odredjenom mestu gde je program change komanda, ali samo ako pustim taj midi fajl. A ako napravim traku u nekom style-u, onda se promena programa ne izvrsava. Izgleda da to nije moguce na pa50... E sad, mozda sam ja nesto prevideo... Ako neko zna nesto...ili ako je neko uspeo..onda pomozite... ako pak ne, onda nema veze... Inace... super je ovaj bubanj...pozz |
Koji kapacitet CF kartice(max.) prepoznaje G 70?Hvala i Pozdrav!!!
|
Prema rolandovim podatcima cita do 4Gb max ,tako pise i za E80 medjutim ja koristim bez problema od 16Gb.
Moj predlog ti je ako koristis velik broj ritmova da uzmes sto brzu Cf karticu jer sto je veci broj treba mu duze da ucita ritam. Moja je SanDisk Ultra 30MB/s i radi extra. |
Citat:
Apsulutno tačno.BK-5 ni u snovima ne može se porediti sa G70 kaja je izdana kao nabolji model u istoriji Rolanda.Ima čak posve jednake zvukove kao Yamaha Genos a ima na youtube puno snimaka testiranja u živo.Ali nije bitno jer BK-5 više liči na neku igračku i to če potvrditi svaki muzičar sa iskustvom. Ali kako kome odgovara njegova je stvar i stvar okusa. |
@flosarka - digao si temu staru 9 godina da bi ponavljao svoje teze koje nemaju previše uporišta.
Tema ide pod ključ. |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org