YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland GW-8 utisci i pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25074)

LAsER 07.04.2013 15:05

Svaki interni sample od Roland-a izlazi cisto i vjerno, ali Makso ne vjerujem da će to odraditi, jedino ako ne sjedne jedno 2 godine i sredi GW8 kako treba. Pa600 meni djeluje daleko ozbiljnija mašina kao aranžer nego GW8. Jer na GW8 ritam sekcija je više tu kao neki dodatak a ne zato što je pravljena sprava isključivo za to.

Što ne znači da se ne da srediti. Prije će se nasvirati i naći gotov SET za Pa600 koji puno bolje izlazi nego što će to dobiti ako skrpi ovo malo materijala što ima za GW8. Skoro svi što sviraju Roland čuvaju svoje SET-ove ko zmija noge. To ne pričam ofrlje, nego je takva situacija. Imam prijatelja koji sviraju na Korg-u, šteluju, sređuju i rade dan i noć na svojim setu, kad god ih pitam, dadnu SET, dok drugi koji rade na Roland-u, nema šanse, zato i neće oživiti Roland zajednica ubrzo kao što je KORG.

Ne može se reći da Korg daleko bolje izlazi od Roland-a nit suprotno, ali tamo je veća populacija iz razloga što imaš materijala za njega.

yamahapassion 07.04.2013 15:39

Makso, sto da ne. Ako ritmovi izlaze bolje tj. bass, bubanj i ostali elementi, nikakva prepreka nije da koristim obe klavijature kao aranzer, jel ce sigurno jedna imati sto druga nema i obrnuto... dopunjavace jedna drugu. Sto se tice solo boja (posebno narodnjackih) tu korg sigurno ima prednost, ali ga zato ovaj roland sije po pitanju klavira nasiroko tu nema sta da se prica. U pa600 je prednost sto moze kao i pa800 da cita loop-ove, i ucitava semplovane elemente u ritam pa mu zato i ritmovi izlaze prilicno dobro. sve u svemu ozbiljno se razmisljam za jos jedan gw8 i da zavrsim pitanje klavijatura za duze breme. Laser, hvala ti i na ovom zadnjem snimku, samo si potvrdio moje ocekivanje da gw8 stvarno ima dobre klavire, pogotovo bright piano, na kome najcesce sviram. mozda bi se i mogli nekako dogovoriti oko klavijature samo kolje me to sto nisam na prostoru ex yu, pa bi transport bio problem jbg.

makso68 08.04.2013 11:36

Citat:

Originalno postovano od LAsER (Post 241071)
Svaki interni sample od Roland-a izlazi cisto i vjerno, ali Makso ne vjerujem da će to odraditi, jedino ako ne sjedne jedno 2 godine i sredi GW8 kako treba. Pa600 meni djeluje daleko ozbiljnija mašina kao aranžer nego GW8. Jer na GW8 ritam sekcija je više tu kao neki dodatak a ne zato što je pravljena sprava isključivo za to.

Što ne znači da se ne da srediti. Prije će se nasvirati i naći gotov SET za Pa600 koji puno bolje izlazi nego što će to dobiti ako skrpi ovo malo materijala što ima za GW8. Skoro svi što sviraju Roland čuvaju svoje SET-ove ko zmija noge. To ne pričam ofrlje, nego je takva situacija. Imam prijatelja koji sviraju na Korg-u, šteluju, sređuju i rade dan i noć na svojim setu, kad god ih pitam, dadnu SET, dok drugi koji rade na Roland-u, nema šanse, zato i neće oživiti Roland zajednica ubrzo kao što je KORG.

Ne može se reći da Korg daleko bolje izlazi od Roland-a nit suprotno, ali tamo je veća populacija iz razloga što imaš materijala za njega.

Nemam namjeru da se raspravljam.To šta i kako izlazi je stvar ukusa.
Što se setova tiče,ja sam uništio kičmu praveći ritmove i boje za razne klavijature.Nisam od onih koji bi mogli raditi na tuđi set,bar da ga ne preuredim po mom ukusu..Istina je to što kažeš za spremnost većine kolega da podjele set za GW 8,ali ja nisam od tih.Ja sam prvi ovdje postavio kompletan svoj set za GW 8 i to onda kad nije bilo nikakvog materijala za GW 8,a kako vidim na pik-u i ti imaš neke moje ritmove.Ja sam to sad dosta preuredio i nadogradio,pa staviću opet na download..Imao sam dosta aranžera raznih brandova(KORG,YAMAHA,ROLAND,GEM,..) i to top modele.Samo mogu reći da GW 8 zvučno ne zaostaje ni za jednim,a neke od njih je zvučno i prevazišao.Da,i ne bih se složio da je aranžer pomoćna funkcija na GW 8.Ne znam na osnovu čega si donio takav zaključak?Ima sve funkcije kao i većina drugih aranžera..Ne bih da se shvati kako ja svoga konja hvalim.Već duže vrijeme ne radim sa klavijaturama,pa sam prodao skupi Tyros 3 i kupio ponovo GW 8,da se mogu malo igrati kod kuće.Inače,ako ponovo proradim sa aranžerom,sasvim dobro će raditi posao i GW 8,sa nekom solidnom solaricom.Eto toliko.Pozdrav i svako dobro!
Yamahapasion,upravo tako i ja razmišljam.Pozdrav!

LAsER 08.04.2013 12:16

Makso, da ujedno koristim par ritmova i tvojih, neke sam malo po svom ukusu priredio i za tebe ide svaka riječ pohvale. Jedan od rijetkih si koje svoj materijal podijeli. ^:)^

Akordeonista 08.04.2013 12:20

Dirke na GW8 se ne mogu porediti sa Pa800 (on ima bolje dirke), pre bi se mogle porediti sa Pa50! Uostalom, proveri sam pre nego sto pazaris da ne napravis pogresnu kombinaciju!

yamahapassion 08.04.2013 12:29

Naravno da cu proveriti. retko sta kupujem na nevidjeno, prvo se dobro raspitam i proverim gde dajem pare. izuzetak sam napravio kod korga pa600 kojega sam zaista narucio na nevidjeno, mada su mi bile poznate specifikacije, tako da opet nije bila toliko nesigurna kupovina. i nisam se razocarao. naravno uzeo sam ga novog, pa je samim tim i rizik bio manji, posto sam imao 30 dana rok vracanja ako mi se ne svidi. rolanda bi kupovao polovnog, ovde se moze naci za nekih 400e, i samim tim cim je sprava polovna, normalno je da odem i sve lepo ispitam pre kupovine.

LAsER 08.04.2013 12:31

@Akordeonista: jesil svirao na Pa50, Pa800 i na GW8?

Ja sam ih imao sva tri kod sebe po minimum 6 mjeseci. I mogu reći da za piano GW8 i Pa800 su tu negdje, dok kod Pa50 je lakša dirka ne može se porediti sa Pa800 i GW8 dirkom. Tako da mi po težini GW8 i Pa800 imaju slične.

makso68 08.04.2013 14:50

Ma,to sa dirkama je individualna stvar.Oni koji su prešli sa harmonike na klavijaturu vole pliću i mekšu dirku,a klaviristi koji su sad klavijaturisti vole dublju i tvrđu dirku.Moj kolega,inače vrstan harmonikaš i klavijaturista,prodao Korg Triton Extreme zbog dirki.Jednostavno nije mu legla.Tako da bi rasprava o dirkama otišla u nedogled..Na PA 500,600,pa i PA 800 je,po meni lošija nego na GW 8.Opet kažem-PO MENI...Pozdrav!

nesaband 08.04.2013 15:01

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 241160)
Dirke na GW8 se ne mogu porediti sa Pa800 (on ima bolje dirke), pre bi se mogle porediti sa Pa50! Uostalom, proveri sam pre nego sto pazaris da ne napravis pogresnu kombinaciju!

nebi bilo lose da nam objasnis koja je kakva dirka i koje su razlike na PA800 i na GW8.

Ovako kako si napisao nema nikakvih argumenata da bi tvoje reci bile i tacne.
Da naglasim probao sam dirke i na GW 8 i na PA 50,500 i 800 pa mene bas i nisi uverio da su tvoje tvrdnje tacne.

Akordeonista 10.04.2013 17:32

Ne znam sta se desava sa forumom ovih dana, vec treci put pisem ovaj post i svaki put me prekine izbacujuci neku gresku posle koje ne mogu da se konektujem na forum! No dobro, evo sad radi pa da odgovorim po pitanju dirki.
Kao prvo - Neso, tebe covek ne moze uveriti da Roland (sad vidim da nije u pitanju samo BK5) nije neprikosnoven i da, kao i svi drugi proizvodjaci (a u segmentu aranzera i jos vise), pravi greske i da pored svih njegovih dobrih strana (na prvom mestu je zvuk) ima puno mana tako da se ne bih ni upustao u takav poduhvat jer je tako nesto unapred osudjeno na propast! Ti se ponasas kao da si zastupnik Rolanda i da imas veliki interes od toga koliko ce komada biti prodato pa ga hvalis i gde treba i gde ne treba. Molio bih te da pustis da ljudi iznose svoje misljenje bez da im skaces za vrat a drugi neka ocenjuju koliko je ono merodavno. Licno sam misljenja da je dovoljno reci samo jednom svoje opste misljenje a onda ce se vremenom iskristalisati cije misljenje treba postovati a cije ne. Ovako, zbog kojekakvih upadica se stice utisak da je u pitanju "veliki poznavalac" a vidim da kad god te ljudi pitaju nesto sto je malo uze vezano za klavijaturu tvoj odgovor je "javice se Morison ali klavijatura je sjajna"!
LAsER, svirao sam i na GW8 i na PA800 i ovaj put cu reci kljucne reci koje sam propustio da napisem u prethodnom postu - PO MENI Pa800 ima bolje dirke od GW8!
Evo i malog obrazlozenja zasto tako mislim. Pa800 ima dirke standardne sintisajzerske velicine i dubine. Opruge na njima ne pruzaju Bog zna kakav osecaj pod prstima ali se moze solidno svirati na njima.
Sa druge strane, GW8 ima krace dirke koje samim tim imaju veci ugao propadanja sto stvara osecaj nelagodnosti pod prstima a i dobija se utisak da je klavijatura dublja nego sto to zapravo jeste! Jos veci problem vidim u crnim dirkama koje su em krace, em im je patos kada su pritisnute podignut visoko, vise nego sto bi bilo dobro da bude cime se stvara neprirodan osecaj pod prstima u odnosu na druge instrumente (sintisajzere, klavire, harmonike itd.). Ovo navodim jer bez obzira sto je na pr. harmonika plica od klavijatura ima slican odnos visine izmedju crnih i belih dirki, tako je isto i na klaviru koji ima vece dirke ali im je odnos slican. Na vecini profesionalnih sintisajzera je taj odnos dosta dobro preslikan, sto nije slucaj sa GW8 za koji covek mora posebno da se navikava i postavlja tehniku sviranja! A sta ako se koristi jos neka klavijatura?
Dalje, opruge na GW8 su, cini mi se, zategnutije nego sto bi bilo dobro sto se pokazuje na BK5, gde je (ako se ne varam) ista dirka samo je drugacije nastimovana i mnogo je svirljivija nego na GW8!
Eto toliko od mene po pitanju analize dirki ali opet da ponovim, sve sto je izneto je moje licno misljenje i kao takvo ne mora biti merodavno bilo kome ali nije lose razmisliti o njemu i proveriti o cemu sam pisao, tako ce mozda i neki drugi clanovi foruma jasnije primetiti, tj. poimati razlike izmedju dirki na klavijaturama uopste! Sto se tice GW8, ponovicu, bez namere da ikoga uvredim, ono sto sam vec iznosio na ovom forumu a to je da je u pitanju klavijatura koja ima odlican zvuk ali je mnogo drugih, meni bitnih stvari izostavljeno na njoj!

nesaband 10.04.2013 18:32

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 241367)
"javice se Morison ali klavijatura je sjajna"!
...... svirao sam i na GW8 i na PA800 i ovaj put cu reci kljucne reci koje sam propustio da napisem u prethodnom postu - PO MENI ......

Malo si presao granicu pristojnosti ali bas zbog tvoji propustenih reci u proslom postu sam tako reagovao.A te reci su jako bitne za citaoce foruma.Treba uvek naglasiti da je to "LICNO MISLJENJE".Niti sam ja najpametniji na svetu niti si to ti i mislim da tako i treba da se ponasamo i jedni druge uvazavamo.

To sto sam napisao da ce se javiti @Morison ne znaci da ja nesto ne znam vec da on to konciznije i bolje zna da napise od mene.Na kraju krajeva i da covek nesto zna vise od mene to nije greh.Verovatno si citao jednu od tema za BK-5 pa si ovako reaogavao i predstavio me kao nekoga ko drugima voli da soli pamet a ne da pomogne.

Pre bih rekao da si ti izricit u svojim postovima mnogo vise nego drugi clanovi foruma i da ne znam iz kojih razloga forsiras pljuvanje po Rolandu.
pogotovo mi se dopada to sto si naznacio navodnicima da sam "Veliki poznavalac" sto nije na tebi da sudis.Neka to ostali clanovi sami procene a ne da im ti nameces svoje misljenje.

Da li GW8 ima bolju dirku nego PA 800,to je vrlo diskutabilno,to je vec individualna stvar tako da se jedino slazem sa tobom u onome sto si napisao da je to "tvoje misljenje",sto si u predhodnom postu zaboravio da napises.

LAsER 10.04.2013 23:39

@milan84: nema potrebe da citiras post ako odgovaras direktno na njega.

@Akordeonista: mislim da si postao vec neozbiljan kada si naveo da dirka na Pa50 i GW8 se mogu porediti. A to da pokazujes prstom na nesaband si pretjerao druže. I da je tako, nemaš nikakve dokaze samo zato što čovjek prodaje setove i klavijaturu i modul da je on zastupnik Roland-a.
I onako ono što napiše rijetka je situacija da nije u pravu.

Za sam GW8, to prihvatio ili ne, sprava je takva koja zahtjeva da radiš dosta na njoj kako bi je sredio za svirku. Ne sređen GW8 ne vrijedi ni 400€, ali kada ga središ, meni lično (i ako ga prodajem) žao dati za 500€ (i ako je istina da se teško prodaje na našim prostorima). Ali jednostavno treba mi samo 1 klavijatura i ona bi mi onda ostala viška.

DODATO: obrisani su postovi od milan84 i akordeonista

Akordeonista 11.04.2013 00:16

Smem li da pitam zasto mi je obrisan post? Zato sto sam rekao da covek hvali klavijaturu zato sto ima direktan interes od njene prodaje?! Pa sta je tu uvredljivo, pogotovo sto sam sve to argumentovano i obrazlozio?! Bilo je pitanje dirki, naveo sam vrlo jasno zasto mislim da su bolje dirke na PA800 nego na GW8 a Pa50 sam spomenuo uzgred kao klavijaturu cijoj su klavijaturi blize dirke sa GW8! Naveo sam i, smatram, na dobar nacin argumentovao zasto tako mislim a ako mozes ti argumentuj drugacije, nemam nista protiv!
Zakljucak:
Nije lepo da mi brisete postove u kojima nema niceg uvredljivog inace se ovaj forum svodi na reklamni pano "vidjenijih" forumasa, sa kojima ako se ne slozis i odgovoris im na nacin na koji njima to ne odgovara odmah ti brisu postove!!! Uostalom, navedi mi razlog zbog kog je obrisan moj prethodni post!

nesaband 11.04.2013 00:25

Ja sam ti odgovorio na post koji je takodje obrisan.
Mene samo cudi da si jos uvek prisutan posto si preterao,a usput si i prekrsio neka od pravila foruma.

Pozdrav i sve najbolje.

Akordeonista 11.04.2013 00:29

A sta sam prekrsio, zakon o reklamiranju?!:)
A sta to znaci "jos si tu"? Treba da odem, pretpostavljam da si to hteo!

nesaband 11.04.2013 00:33

nemojmo kvariti temu coveku.Otvori neku novu temu ako si za svadju,ja nisam raspolozen za svadje i prepucavanja.

pozdrav i ovde stavljam tacku

Akordeonista 11.04.2013 00:38

Nisam za svadju vec lepo pitam zasto mi je obrisan post u kom nema nista uvredljivo a argumentovano pokazuje da ti Neso imas licni interes da hvalis klavijaturu cime i ostalim clanovima postaje jasno zasto negiras rolandove mane? Zaista bih zeleo da vidim odgovor zasto mi je obrisan post?

nesaband 11.04.2013 00:54

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 241164)
Naravno da cu proveriti. retko sta kupujem na nevidjeno, prvo se dobro raspitam i proverim gde dajem pare...

Druze,dirka na GW8 je brza,mogu lepo da se sviraju sve solo boje.U zavisnosti kakve su tvoje potrebe namestices osetiljivost dirke i da sviras kvalitetno.Dirka je daleko od toga da je odlicna(ima i mnogo boljih)ali je daleko bolja nego na PA 50.
U odnosu na PA 500 je takodje bolja ,sa PA 800 ne moze da se poredi jer PA800 takodje ima solidnu dirku(daleko je to od savrsenog)ali je potpuno razlicita dirka u odnosu na GW 8.
Kao sto si i sam napisao najbolje je da sam probas pa odlucis da li ti odgovara ili ne.

Boban010 11.04.2013 08:52

Tako je Neso,i moje misljenje je da je dirka na GW8 bolja od one na PA50 i PA500 ali je zato dirka na PA800 bolja od ove na GW8.
Naravno filing sviranja na razlicitim dirkama nije isti kod svih muzicara i ne moze se bas potpuno recima opisati a uglavnom se svodi na svidja mi se i ne svidja.

Akordeonista 11.04.2013 12:18

Citat:

Niko nije ni napisao da Pa50 ima bolju dirku!

nesaband 11.04.2013 12:27

Citat:

I ja sam stekao takav utisak da si poredio dirke GW8 sa PA 50.

Akordeonista 11.04.2013 12:32

Da, ali poenta je bila u onome "pre bi se mogle"! Treba malo bolje citati postove!

nesaband 11.04.2013 12:39

Ali to sto si napisao nije tacno,to je dezinformacija sa tvoje strane.Procitao sam ja tvoj post pazljivo i zato sam trazio razjasnjenje.

Akordeonista 11.04.2013 12:48

Da li je dezinformacija ili ne to treba ljudi da provere, kasnije sam jasno obrazlozio zbog cega tako mislim dok ne videh da me je bilo ko argumentovano demantovao vec se svodi na "meni se svidja"! U redu je i to, postujem ja to ali imajte postovanja i za tudje misljenje koje nije u skladu sa vasim! Usput, mogu jos da obrazlazem po pitanju dirki ali ne videh da je bilo ko osim mene to radio, voleo bih da cujem tvoje argumente po pitanju istih!

nesaband 11.04.2013 12:58

Nema tu mnogo sta da se objasnjava,jednostavno dirka na PA 50 je suvise lagana,imam osecaj kao da ce svaka dirka da pukne pri malo jacem udarcu prsta,lepe se prsti za nju,nema potisak nikakav,ma to je najgora dirka koju sam ja ikada probao.Moze i na tome da se svira ali ne treba je uporedjivati sa dirkom na GW8 koja nije ni priblizna dirci na PA50 zato i smatram da je to dezinformacija.

Moras voditi racuna sta pises i biti oprezan ne zbog mene vec zbog kolega sa foruma koji imaju mnogo manje iskustva sa klavijaturama od mene.Ovo ti je dobronameran savet i na taj nacin ce te ljudi vise postovati.

Akordeonista 11.04.2013 13:45

Neso, ti mi upurno imputiras to da sam rekao da su dirke na Pa50 bolje nego na GW8 sto je u najmanju ruku NEPOSTENO s tvoje strane jer ni jednog trenutka nisam to rekao!!! Poredio sam dirke na Pa800 i GW8 i konstatovao da su na Pa800 bolje dirke i rekao "pre bi se mogle porediti" sto nikako ne znaci "na Pa50 su bolje dirke" kako si ti to interpretirao! Ocigledno NISI pazljivo procitao moj prvi post i zbog toga cela ova ujdurma oko toga. Ocigledno ti je tesko da priznas to ali nemoj zbog toga meni stavljati u usta reci koje ni jednog trenutka nisam rekao, kako bi se ti opravdao pred ostalima!
U postu koji mi je obrisan je stajalo i to da sam ja samo jedan u nizu krajnjih korisnika muzickih instrumenata i opreme i kao takav imam pravo da ih hvalim ali i kudim njihove mane kojih, u slucaju Rolanda nije malo (na nasu zalost)! Za razliku od tebe Neso, nemam nikakav finansijski interes zbog kog bi hvalio i negirao mane nekog instrumenta! Sviram na Tyros 3 koji bih rado promenio, prvenstveno zbog velikih gabarita i tezine koja sa flightcase-om iznosi oko 25kg, mozda i vise! Rado bih presao na Rolanda koji zvuci odlicno ali nije operativan kao Yamaha ili jos bolje kao Korg (koji ima odlicnu operativnost ali mu je zvuk zbog ocajne D/A konverzije veoma mutan i "ne izlazi" kako treba) ali to zbog dosta nedostataka Rolanda meni jos nije moguce, sto ne znaci da ne smem da komentarisem njihove klavijature i da me po svaku cenu treba "ucutkati"! Ono sto je korisno za sve clanove da znaju je to da je ovim klavijaturama moguce, uz odredjene dodatke, nadomestiti sve njihove nedostatke sto je Tranzit vec pominjao! U tom slucaju bi se prevazisle razne mane, kao sto su mali broj solo partova, nedostatak lowera, terce, ukljucivanje/iskljucivanje internih i pozivanje externih zvukova i mnogo, mnogo drugih stvari ali to sve treba znati i podesiti jer sve ide putem SysEx protokola koji, osim Tranzita, nisam siguran da iko od forumasa poznaje dovoljno dobro!

nesaband 11.04.2013 14:56

Ala si se ti raspisao ponovo,a ja sam ti samo odgovorio na postavljeno pitanje u proslom postu i dao ti koristan savet.

Drugi put kada nesto pises ne bi bilo lose da napravis da ti post bude pregledniji,ovako mi je tesko da te pratim.
Ja stvarno ne znam zasto si se zakacio na mene i moje pisanje.

Ovoga puta si bio malo kulturniji nego u proslom postu koji ti je izbrisan.

Nego,sto nepostavi ponovo moje oglase da me besplatno izreklamiras ovde na forumu?
Mozda si shvatio da si prekrsio pravila foruma pa si sada operzniji u svom pisanju.

Sujeta je strasna stvar a ti si prilicno sujetan u svakoj situaciji kada se neko ne slaze sa tvojim misljenjem i onim sto si napisao.

Ponovo se izvinjavam sto sam opet izasao iz teme ali morao sam ponovo da reagujem.

Akordeonista 16.04.2013 15:29

Pa to su vec opasne prozivke Neso! Kad tako nesto napises morao bi i da imas argumente za tako nesto inace to ostaje samo mlacenje prazne slame i ljaganje clanova foruma! Bas bih voleo da vidim na osnovu cega si ti to zakljucio da sam ja "prilicno sujetan"?
A tvoje oglase nemam potrebe da stavljam, dovoljno je da se zna da trgujes rolandovim proizvodima i da imas interes od njihove prodaje pa ih zato i hvalis za ono za sta ih svi drugi kude!

nesaband 16.04.2013 21:42

@Akordeonista,aj malo mene zaobidji,predji na nekog grugog.
Molim @admine da brisu ove glupe postove i ova prozivanja,bez pokrica.Ovo stvarno nije u redu.
Nemam vise zivaca da se raspravljam sa ovakvim clanovima pogotovo kad im proradi sujeta i kad im se napise da treba da gledaju svoja posla e na da neargumentovano prozivaju ljude samo zato sto nemaju isto misljenje kao i oni.

tranzit 16.04.2013 22:14

Cini se da se u ovoj temi diskutuje prilicno neargumentovano. Malo, malo pa se pominju "neki" nedostaci i "neke" mane, kod raznih instrumenata (ne odnosi se samo na Rolandove aranzere), a i kada se nesto i imenuje onda je uvijek glavna argumentacija ukus pojedinca, po principu: meni se svidja ili ne svidja. Sve ima svoje ime i prezime, pa ga treba konkretno imenovati a onda cemo prodiskutovati, isto tako konkretno, o konkretnim nedostacima i manama. Da se malo uozbiljimo, pa da krenemo od pocetka, mozda ce nekom i valjati takva diskusija.

Dell 17.04.2013 10:15

Postovi su vec jednom brisani, i molim sve clanove da se vrate na temu, da se ne bi preslo na sankcioniranje.

LAsER 17.04.2013 11:24

Ono što je specifično za ovaj model, što nudi dosta mogućnosti, dobar sound a ne možeš ga prodati :D

Imao sam skoro svaku Pa seriju i često mijenjao aranžere, nikad duže od 10 dana nisam čekao da prodam Pa, dok sa GW8 već ga spustio na 460€ i dalje trljavo. Još uz to dođe torba, kablo, skoro kao nov.

Očigledno dosta se ne osuđuju probati nešto a da nije Pa serija.

tranzit 17.04.2013 11:27

Onda budes i sam promucurniji pa kupis GW-8 recimo na njemackom e-bayu za 350 eura a prodas ga za tih 460 u Bosni isto tako ocuvanog i jos i sa torbom. Kud ces bolje.

LAsER 17.04.2013 11:43

Da kupiš ga za 350€ + dostava + carina + pdv = daleko iznad ovih 460€ ;)
Ako ćemo ostati legalni naravno, jer ako se ne bavimo software piraterijom, onda nećemo ni u ovom slučaju krasti državu :)

Akordeonista 17.04.2013 12:07

Veci je problem sto se veoma tesko prodaje i za tih 460e!

tranzit 17.04.2013 12:49

Carina na 350 eura za Bosnu i Hercegovinu nece biti bas tolika da se to sve ne isplati, to znamo i ti i ja (ako uopste i platis tu carinu, a znamo opet i ti i ja kako i zasto), a transport ce biti 35 eura DHLom, ni manje ni vise, a uvijek se moze naci neki komsija, rodjak i slicno koji ce to donijeti badava kad krene za domovinu. Dobiti aranzer sa 256 MB ROM izvanrednog sampling materijala i metar funkcija, za 350 eura (ovdje sam bio prilicno siroke ruke jer se u pravilu dobija i za 320 eura) je fenomenalno. Ne sitnicarimo i ne filozofirajmo bez potrebe. Cinjenica je da ces i na e-bayu jedan Tyros 2 morati da platis i 1.300 pa do 1.900 eura, a isti nije ama bas ni u cemu bolji instrument... dapace. Ko uopste kupuje jedan instrument razmisljajuci pri tom kako i za koliko ce ga prodati (sem dealera) ??? Valjda se jedan instrument kupuje iz sasvim drugih razloga, pa nije to nekretnina pa da pri kupovini razmisljas o zaradi !!!!! To su fakti, pa kome se svidjaju, kome se ne svidjaju.

LAsER 17.04.2013 13:31

@Tranzit: pogrešno si me razumio što sam htjeo reći u predhodnim postu :)
Kada sam kupovao GW8 platio sam ga i više od tih 460€, a sada ga prodajem jer prelazim na drugi aranžer pa mi ne treba.

To što sam spomenuo da sam lahko prodao Pa serije (nisam diler) samo je bilo poređenje sa trenutnom situacijom kojom imam sa GW8. Jednostavno cijena mu je toliko niska, da dolazim do tačke gdje ne mogu nit bi volio da spuštam cijenu kad znam koliko taj uređaj može, ali uzalud tome, niko ga ne želi :)

Znači cijela priča se vrti o tome da potražnja za ovaj model veoma niska i opada mu cijena zbog ne popularnosti a ako gledamo koje su mu aranžeri u rangu s njim, npr. Pa50, može ga pojesti za doručak (u koristi GW8). Ali i dalje puno lakše prodati Pa50 za 460€ nego GW8.

neutral 17.04.2013 13:39

Skoro je bio jedan na oglasima za 300 eur. Ne znam dal' je prodat...

Akordeonista 17.04.2013 18:10

Prodaja je direktno vezana za poznavanje rada sa klavijaturom a mora se biti svesno da je velika vecina korisnika nezainteresovana za udubljivanje u problematiku pravljenja ritmova, editovanja boja, itd.! Samim tim a i nedostatkom adekvatnog materijala za ovaj instrument i potraznja je mala!

tranzit 17.04.2013 18:41

Nedostatka materijala za novu Rolandovu seriju da nema !!!!! Smijesno je i napisati ovako nesto. Ta serija uvodi styleove sa G, E i VA serije, jednom rijecju, ama bas sve sto je napravljeno za Roland, a toga je, bez pretjerivanja, more materijala.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org