![]() |
evo poredjenja tyros4 , tyros5....ima poredjenje bubnja od 8:40...meni lepse radi na t5 dosta a i gitare sa ovim novim dsp su mnogo bolje.
http://youtu.be/Ncn4CPaEjNA |
Ako nekoga zanimaju dodatni podaci mogu ih pogledati na Yamahinom webu.
Sve je lijepo i pregledno posloženo na Tyros Features. Mogu se direktno preslušavati Stylovi, soundovi, skinuti PDF sa specifikacijama ... ali je link Audio Features još uvijek neaktivan ??? Znakovito ;) |
No Voice Creator in Tyros 5, ako je ovo tacno dzaba sve , nece moci da se ubace semplovi osim sa yamahinih expansion-packova,na t4 gde je bio taster expansion sad je esemble i uputstvu za upotrebu u t5 nepostoji odeljak za voice creator....Jos se spekulise da li ce moci preko softvera nekog sa kompjutera, ali nista nije potvrdjeno...Evo teme na psr tutorial xxxxxxxxx
|
Makni ovaj link što si stavio jer je protivno pravilima ovog foruma. Vidim da si novi član pa ne znaš, BTW i ja sam na svom drugom postu dobio ban na tjedan dana :D
Nagađaju "tamo" svašta, i tako je bilo tjednima prije nego je izašao model. Mislim da neće biti kao što govore na toj temi. Uostalom, meni odgovara jer će tada Tyros4 biti skuplji od Tyros5. :D Pored toga, za modele PSR S serije su već napravili program gdje se mogu kombinirati razni setovi međusobno. Tako da je Yamahnin naum da zaštiti svoj "proizvod" nije bio učinkovit. Vrijeme će pokazati, ali napraviti top klavijaturu bez mogućnošti izrade i kreiranja vlastitih samplova bi bio vrlo loš potez, dobro oni znaju što ljudima treba i zašto kupuju određene modele. Dodato: Prvi modeli Tyros5 su već kod korisnika, pa tako slijede i reakcije. Iako su pozitivne kritike na cjelokupan sound, ja ću pričekati s komentarima sve dok je osobno ne probam "pod prstima". ;) Ono što se (za sada) zna s tehničke strane jest da su izdali nadogradnju V1.03 gdje su "popravili" postavke za bežično povezivanje i još neke "sitnice". Tako barem navode na oficijelnom sajtu. Rasprave o nedostatku Voice Editora i dalje traju ali je sigurno to da neće biti problema s uvođenjem samplova iz modela Tyros3 i 4. Na raspolaganju je program Expansion Manager s kojim je moguće kombiniranje vlastitih Library-a iz spomenutih modela i njihovo slaganje za pohranu u Tyros5. Nije moguće pozivanje pojedinačnih UVN i UVD samplova u Tyros5 bez korištenja Expansion Managera. Ovaj program omogućava i manipulaciju s Premium Packs i moći će se (re)aktivirati svaki Pack koji je korisnisk kupio za neki od modela Tyros i 4. Obrada samih samplova će biti moguća u nekom "vanjskom" software i za sada ne postoji mogućnost obrade unutar klavijature. Možda se ta situacija promijeni s nekom novom nadogradnjom Tyrosa. Za one korisnike u Europi koji su napravili predbilježbe, isporuka se očekuje u periodu od 1- 15. 12. (ove godine) :D |
Yamaha je potvrdila da je u izradi softver koji ce imati sve mogucnosti Voice Creator-a za Tyros 5...Tako da sve sto je moglo na predhodnim tyros modelima mocice i na T5
|
Naravno.....verovatno je u pitanju profit od softwera.....kao I G6 sa Yase.....
Sent from Galaxy S4 using Tapatalk Pro |
Sumnjam da će (posebno) prodavati Voice Creator koji su najavlili izraditi. Expansion Manager je free. A ako ga i budu "komercijalizirali" postoje alternative koje se mogu iskoristiti u istu svrhu.
|
voice creator softver je besplatan i ima puno vise mogucnosti nego sto je bilo u klavijaturi uzmedju ostalog moguca je i kombinacija expansion packova tako da od vise kombinujete u svoj sopstveni pack...a ucitavanje sa tyros 4 znaci isto je moguce kompletan library da se ucita bez ikakvih konvertovanja
|
@alenmo- ne znam od kuda ti informacije ali potpuno su netočne ;)
Voice Creator za Tyros5 još nije izdan. Do sada je on služio (verzije za T3 i T4) samo za obradu samplova. Expansion packove nije bilo moguće obrađivati. Yamaha je tek najavila izradu Voice Creatora za Tyros5, a koje će biti njegove mogućnosti još se pouzdano ne zna. Ne zna se niti to da li će biti free kao kod prijašnjih modela. Za ubacivanje materijala u Tyros5 iz prijašnjih modela (T3 i T4) je potrebna konverzija pomoću programa koji je distribuiran zajedno s izlaskom klavaijture. Radi se o programu Expansion Manager. |
kolega casper voice creator je izradjen i ovih dana ce ga postaviti na sajt za download
|
Kad kažeš ovo
Citat:
Citat:
Citat:
|
bio sam na prezentaciji ispred yamaha-bih a isto vam mogu potvrditi i kolege iz mitrosa bg kao i kolege iz euro-unit hr...znaci softver je zavrsen samo treba da se postavi na sajt jedino eto ostaje da se strpimo par dana jer ce vrlo bro stici prve posiljke tyrosa...mi smo licno probali novi model i za sada su prvi dojmovi odlicni ..sve ove informacije su nam potvrdili yamahini strucnjaci jer smo ima postavili bas takva pitanja o kojim i vi ovde raspravljate
|
O, pa to je onda informacija iz prve ruke. A gdje ste bili do sada? :D
Vjerojatno su na prezentaciji postavljena i druga pitanja. Mene zanima više stvari. Recimo, što je sa onih 124Mb memorije za audio stylove? Dali je to posebna memorija ugrađena u Tyros ili će se koristiti dio od Flash RAM-a? Dali je moguće koristiti tvorničke audio stylove na način da se pojedini kanali (PART) kombiniraju s onima koje smo sami izradili? Do koje je mjere moguće editirati audio stylove u Tyrosu? Postoji li dodatni software za to? Da li je s Expansion Manager moguće raditi vlastite Packove od kupljenih Premium? Da li su najavljivane promjene na VH2 stvarno poboljšala karakteristike i operativnost ili je to samo kozmetičke prirode? U stvari, dosta je pitanja pa bih volio neki širi osvrt i tvoje mišljenje o onome što si vidio. Sigurno je već i cijena definirana ... to je ono što nas posebno interesira. :D |
dosta je tih pitanja postavljeno,za pocetak cijena bi onako kolko sam mogao ocijeniti trebala biti oko standardne cijene tyrosa kao i kad je izasla t4..t5 76 tipki je otprilik 200 eura skuplji..
audio traka ima poseban kanal u stilovima tako da ce se moci koristiti i pravljeni audio loopovi bez problema a sto se tice editovanja audio trake to sigurno nece biti u mogucnosti..to sto si pitao za memoriju za audio stilove nisam siguran al mislim da ovih 124 mb nema veze sa flash memorijom jer je ona prvenstveno rezervisana za ekspanzije ..uglavnom nema potrebe da bilo sta nagadjamo vrlo brzo ce biti u prodaji a mislim da je najpozitivnije sto nece drasticno skociti cijena u odnosu na prethodne modele Dodato: samo da vam kazem da smo mi iz ex-yu zemalja imali najvise pitanja za yamahine inzinjere :) |
Pa naravno kada mi iz Ex-Yu najvise izvlacimo iz aranzera.....:)retko ko se cima oko namenskih ritmova I dodatnih semplova u inostranstvu.....
Jesu dirke ostale iste kao na T3
|
@zoricid - Ne znam na osnovu čega to zaključuješ, ne bih rekao da je tako
@alenmo - Hvala za info. Na (moju) žalost, očekivao sam malo opširnije i preciznije odgovore od nekoga tko je imao priliku svirati instrument. Ne mogu se oteti dojmu i izgleda mi kao da je distributerima "kod nas" sasvim svejedno kako će se prodavati Yamahini aranžeri. Ova tema je jasan primjer da je tako, a držim da je ovaj forum jedini relevantan "u okruženju" kada govorimo o aranžerima. Pa gdje su te informacije koje bi mogle interesirati sadašnje i privući eventualne nove korisnike Tyros serije? Pogledajte recimo kako je Morison odlično "odradio posao" prilikom izlaska BK9. Nemoj me krivo shvatiti, alenmo. Ne obraćam se osobno tebi, uostalom niti ne znam u kojem si svojstvu osim što vidim da is redoviti član. Pišem ovo kao kritiku Yamahinom uvozniku za naše područje. Pokušajte telefonom dobiti informaciju u svojoj trgovini pa ćete vidjeti o čemu pričam. Web stranica Euro-unita klikom na veliki baner na naslovnici preusmjerava na Yamahin oficijelni sajt. I onda se čude (imam pouzdanu informaciju) zašto je prodaja za Tyros4 bila loša na našem području. :confused: |
Napisao sam "verovatno" tako da sam pisao pod pretpostavkom vodjen nekim iskustvima takvih softwera....ali nebitno imamo coveka iz prve ruke.....:)
tipka je na verziji 76 kvalitetnija i preuzeta je sa motifa xf a kod verzije 61 je ista kao na tyors 4
|
Tyros 5
|
Preporučam i ostali video Tyros5 na Yamahinom Youtube kanalu. Moj favorit je :D
http://youtu.be/480BHGBa78M Neizbježni demonstrator Michel Vonckena, i friški video od jučer http://youtu.be/LBPwPARhTnc @velja - ne smeta, neka ova bude samo s videom, nadam se da će ga uskoro biti još |
Ovde se vec oseca da zvuci dosta masnije od predhodnika.
|
Poboljšanje je očito, barem ako sudimo po videu. Evo još jednog klipa.
|
Evo i ovde ima dosta Stylova
|
To smo slušali prije 10 dana.
no hard feelings :)>- Sad kad sam naučio pravilno stavljati video linkove, evo još dva nova :D |
odradjen je u nekoj titanijum boji razlikuje se od prethodnih modela
|
Konačno jedan dobar demonstrator. :D Nema veze što je od plastike (Tyros), tako mu višeodgovaraju ovi crveno lakirani umjetni nokti. ;)
|
Upravo narucio Tyros 5 76.Dolazi sredinom Decembra.
|
Čestitam! Pravi odabir.
|
Cestitam....;)
Da ga što prije otplatiš.Neka je sa srećom.Pozdrav!
Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk |
Jos uvijek imam I pa600.Mozda ga ostavim za rezervu.Mislio sam uzeti pa3x, ali ipak nema tu neke ogromne razlike.A posto puno sviram zabavnjake kao I narodne T5 ce dobro doci.Da li je neko uzimao ove expanzije za T4?? Kakvi su utisci??
|
Sve su uradjene sasvim pristojno, kao sto se to od Yamahe i ocekuje. Totalno pedantno i profesionalno. Pitanje je sta ti od toga zaista treba, a sto se kvaliteta tice, tu nemas potrebe da brines.
|
Pitam cisto informativno.Jedan dobijam.A licno mi se svidja dance pack za T4.
Nekad sam imao 9000pro ali sve ritmove koje sam nekad imao su davno nestali. Ipak hvala na odgovoru. |
Dosta materijala u MusicSoft shopu je već napravljeno za Tyros5. I Euro Dance, ako si mislio na njega.
Sve za Tyros3 i 4 je moguće "prebaciti" u Tyros 5 pomoću Expansion Manager. Moguće je čak i one pakete koji su kupljeniza starije modele "prebaciti" za novi Tyros5 bez dodatnog troška. Potreban je postupak "reaktivacije" i sve šljaka. Za kupovinu u MusicSoft je potreban account, ID instrumenta i uplata sredstava. S obzirom na mnoga pitanja korisnika u vezi "transfera" iz starijih modela i nejasnoća koje su bile uzrokovane isključivo time što nije isporučen VOICE EDITOR uz Tyros5, Yamaha je (pokušala) dati sve odgovore na svom webu. Dodato: 007 |
evo jos jedan
http://youtu.be/x1WGkOxQzmg |
Ufff... odslušao sam prvih sat vremena ... nisam siguran da ću stići do kraja :D
Ova (anti)prezentacija instrumenta je pokazala da 1. dobar svirač nije nužno dobar demonstrator 2. ne trebaš biti svirač niti pjevač, samo prosječan DJ :rolleyes: |
@casper
Nasumicno sam prebacio na 4.50 i posle 8 sekundi sam izasao. |
Definitivno se radi o dugoj i nezanimljivoj prezentaciji.
Čuđenje "vrhunkog producenta" da uopće postoje takvi instrumenti i njegova svirka gdje se svakog trena čini da će pasti u nesvijest od uzbuđenja su toliko iritantni da je video negledljiv. DJ-man barem pokušava prikazati ćemu služi "roll-over slider", a da vjerojatno niti sam ne vidi upotrebnu vrijednost istoga. Ipak, on je ispunio svoj zadatak promovirajući firmu koja će sutra (možda) uvaliti pokoju matricu bez vokala ili vokal bez matrice ( #o) novom napaljenom korisniku željnom nastupa "u živo". Na sreću, na kraju upada simpatična dama ugodnog glasa koja ipak lagano popravlja cjelokupan dojam bez obzira na to što je jasno da promovira svoj novi materijal, a ne klavijaturu. Morao sam malo ... :D A sad se vratimo "pravom sadržaju" ove teme. Naišao sam na dva videa. Prvi će se vjerojatno svidjeti mikimiki-ju. Radi se o par Audio stylova iz Dance kategorije. I nešto sasvim suprotno od ovog prvog. Alpen Pack koji se prodaje u Yamaha soft, dostupno za Tyros5. (koga zanima, pogledajte cijeli njihov kanal) Mogu primjetiti da ima veoma malo komentara na sound Tyrosa5. Tranzit, što ti kažeš? |
Za moj sluh t3, t4 i sad ova petica su izgledom 95% iste, a ni zvuk ne odmice puno.
Mogli su na ovoj petici dosta toga promjeniti ili izmjeniti bar sto se tice izgleda i funkcionalnosti, a zvuk, zvuk je vec od t2 mrak u tome nemam kritike. |
Trenutno vrijeme na Forumu 04:19 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org