![]() |
Sve sto si naveo je potpuno tacno, medjutim nove konzole su tako opremljene da njihov GUI izgleda potpuno isto kao i kod bilo kojeg hardware miksera. Tu bi bio najmanji problem, nego prevladava jos uvijek ono sto si naveo, to jest, "ogromno neznanje i zestok otpor da se ista nauci". To je pravi i jedini problem u sustini jer struktura tih miksera je daleko logicnija i laksa za upotrebu nego kod jednog uobicajenog konvencionalnog miksera.
|
Iskreno, meni bi veoma odgovarala tvoja platforma, da u jednom kompjuterskom kucistu imam i aranzer i mikser, pa recimo da budu dva Touch Screen-a (jedan za mikser, drugi za aranzer) ali ostaje taj problem sto to ne mogu da vidim nigde uzivo da probam "pod prstima" da vidim koliko je meni licno to zgodno za upotrebu u toku svirke i koliko se ja snalazim na licu mesta u svemu tome. Dalje, ostaje i da se cuje kako to sve zvuci uzivo! Jedno je snimak a sasvim nesto drugo uzivo! Recimo, meni na snimcima Korg klavijature zvuce jako lepo a uzivo kad ih cujem... hmmm, da ne koristim sad neke jace reci ali recimo da mi se zvuk uopste ne svidja!:)
Kad ce to cudo moci da se proba u Srbiji? Koliko god da je naprednija platforma od hardverskih miksera i klavijatura u pitanju je kompjuter i kompjuterske komponente kojima cene rapidno padaju svakoga dana pa ce onaj ko odluci da mozda proda svoj sistem posle nekog vremena od tri-cetri godine tesko moci ista da izvuce za njega. Hardver uredjaji ne gube tako brzo cenu! Recimo, kupio sam pre tri-cetiri godine Tyros 3 za 2500e a danas ga mogu prodati za 2000e, to je gubitak oko 125-165 eura godisnje! Verujem da bi gubitak na kompjuterskoj platformi bio dosta veci. Prodaja takvog polovnog sistema ovde je posebno otezana upravo zbog navodjenih "balkanizama" te iz tog razloga licno se ne usudjujem da uzmem sistem koji nisam isprobao i za koji ne znam da li ce mi bas "leci" pod rukom a koji se tesko prodaje. |
Da te pitam nesto sasvim trivijalno. Kupujes li ti uredjaj da radis sa njim i zato sto je odlican... i zato sto je to, ama bas to, sto ti treba... ili ga kupujes da bi ga prodavao ponovo ?
Ne zelim da te ubjedjujem, niti mi pada na pamet, a jos manje me interesuje da te na bilo sta nagovorim jer toliko imam posla da zadavoljim potrebe i narudzbine ovih na zapadu, da mi je Balkan zaista samo opterecenje. Veliki sam i matori magarac sto uopste pokusavam na Balkanu da podignem nivo razmisljanja o novoj tehnologiji. Ima onaj Marjan potpuno pravo. To su corava posla. Nego, ko vjeruje, nek vjeruje, ko ne vjeruje, neka kupi Dynachord i udara sve petama u guzicu od srece. Nemam vise ni snage ni volje, a jos manje potrebe, da bilo sta kome objasnjavam. Ovakav jedan sistem je za sve aktuelne hardware miksere "non plus ultra" i udaljen bar do Andromede, po svim mogucim i nemogucim mjerilima. Ako u jednom takvom sistemu mozes istovremeno da imas Hall uredjaj od 1.200 eura (i to nekoliko puta), dvadesetak ili pedesetak kompresora od kojih svaki vrijedi bar 500 eura i jos toliko 7-Band EQ-a, pa Limitera, Deessera, Levelera, Enhancera, Exitera, Saturatora, Stereo Imagera itd... itd... sta tu ima da se proba i cuje. Poslusaj kao referencu najkvalitetnije zapadno-evropske ili americke miksove, sa aktuelnih top lista i to je kao da si cuo Trans Audio DM mikser jer raspolaze istom tehnologijom. U svakom momentu mu mozes dodati jos 8, pa jos 8, pa jos 8 itd... kanala, sve do 48 a ako bas hoces i do 52 i to sve za po 350 eura za svaki slijedeci modul od 8 kanala u 24Bit/96kHz tehnologiji o kojoj i Dynachordi a i svi ostali, mogu samo lijepe i neostvarive snove da sanjaju. Kada znas da je tu i isti broj izlaza koje mozes adresirati i routirati kako ti padne na pamet, kapa je prepuna. Sad se postavlja ponovo ono trivijalno pitanje sa pocetka: zasto bi ti takvo sta prodavao ? Uz sve to, kao da i ovo nije bilo vec previse, imas mogucnost da sve vrijeme snimas ono sto sviras i pjevas i to ne samo kao stereo snimak, vec svaki instrument i vokal na posebnu traku, pa onda kod kuce u miru pravis miks svoje Live svirke kako ti padne napamet. I na kraju posto je Trans Audio DM digitalni mikser otvorene platforme, mozes uvijek da dodas neki novi efekat, koji ti se posebno dopada ili cak da dobijes od mene novi Update koji opet sve to postavlja na najnoviji nivo. Tek radi informacije, Trans Audio DM mikseri ili Workstationi uopste i ni po cemu ne podsjecaju na kompjuter ni u najdaljem smislu. To su muzicki instrumenti i tako i izgledaju. Ako bi sve muzicke uredjaje u kojima postoje Intel ili Motorola procesori nazivali kompjuterima, malo bi muzickih instrumenata ostalo. Kompletno to cudo upravljas sa ogromnim Touch Screenom (po defaultu 24 Zolla a moze i duplo veci), kod kojeg nema prljanja Fadera i skripanja potenciometara. Kod kojeg Faderi nisu bijednih i jadnih 10cm, vec odmah 20, a tu je i nepogrijesivi diogitalni Encoder kojim, ako bas neces prstima, regulises najpreciznije sto je moguce sta god pipnes na Touch Screenu. Sve se to desava trenutno, bez cekanja i petljanja po kojekakvim podmenuima, sve je pred tobom, ako treba i na dva takva Touch screena, mada za tim nema potrebe jer je platforma takva da na jednom imas, na samo jedan dodir, pristup na 12 kompletno drigacijih sucelja. Moglo bi da se pise do prekosutra ujutru ali mislim da sam dosta pisao i nemam potrebe nista vise da dodam, niti da oduzmem, a ti se saberi i oduzmi pa kupi Dynachorda ili Zeda ili slicnu zajebanciju i daj 3.000 eura za govno od kojeg se pita ne moze napraviti, a imaj sve vrijeme na umu, da si za taj novac mogao da imas najnoviju svjetsku tehnologiju, na najvisem nivou. Ne pitaj me nista, ama bas nista vise o tome, dok god budes razmisljao kako ces prodati instrument i prije nego ga kupis. I za ostale koji slicno razmisljaju vazi potpuno isto. Ovo je ujedno i glavni i jedini razlog zasto odugovlacim sa promocijom Trans Audio Maxima i Minima Woprkstationa za Balkan, ama bas jedini razlog. Pametni ljudi su me upozoravali ali im nisam vjerovao. Pogrijesio sam jer sam vise povjerenja imao u nadolazecu generaciju... prevario sam se i to grdno. |
Hehe, dosao si na moje. Ja se vise uopste ne trudim da prodajem Bold Audio na Balkanu iz potpuno istih razloga.
Ti mu dajes kvalitet na nivou L'acoustic i Meyer za cenu manju nego Dynacord. A on mi kaze, ma ok ov svira ali nema dobar sustain. Dynacord mi nekako duze drzi zvuk. I sta da mu ja sad kazem? A jedan od 500 slucajeva. Jedan mi kaze (a totalno spremio pare da kupi dve kutije) ovo radi ko bombona. Samo mu nalepim Dynacord znacku i vozi. Naravno da mu nisam prodao nista. |
To je uzas, to je tolika nebuloza, mrak, magla i tama, da postaje jezivo i zastrasujuce. Tako inteligentan narod a u takvoj zabludi. Da li ce to ikada iko moci da povede, bar malo na svjetlo dana. Inace, potpuno si u pravu u vezi sa svim ovim... nazalost.
|
Tranzit, ne znam cemu tolika ljutnja oko toga? Nisam zeleo da izazovem tako nesto!
Treba da promovises svoje sisteme ovde jer ima dosta zainteresovanih za iste ali i oni, kao i ja, ne zele da daju 3000e za nesto sto nisu ni videli, ni culi a ni probali u zivotu pa makar to bila i najnovija tehnologija danasnjice. Verujem da je to vrh vrhova ali uvek postoji mogucnost da nekome "ne legne" takav sistem iz raznoraznih razloga! Prost primer, Touch screen nekome odgovara a nekome ne. Takodje, svaki Touch ekran koji sam dodirnuo reaguje razlicito, neki treba jace pritisnuti, neki slabije... Ima ljudi koji vole da pritisnu dugme a ne ekran itd. Oko kupovine, pogresno si shvatio, ja nisam neko ko kupuje instrumente da bi ih prodavao vec da bi radio na njima ali kad-tad dodje trenutak kada ti se svidi nesto drugo i zelis da promenis spravu (pa makar cisto iz dosade) te je to stvar o kojoj treba razmisljati pri kupovini instrumenata. Naravno, ne treba joj robovati! I do sada sam kupovao nesto sto mi se svidi i legne mi iako niko drugi na tome ne radi i tesko se prodaje ali sam kupovao nesto sto sam probao, cuo, video i leglo mi je! Ovde imam u vidu razne razloge - rad sa spravom, kvalitet izrade instrumenta, izgled (za koji ovde nemam nikakvu predstavu kako izgleda buduci instrument!), gabariti, tezina (meni licno postaje sve vise veoma bitan faktor pri kupovini) itd.... Ne verujem ni da na zapadu bilo ko kupuje tek tako nesto sto nije ni video kako izgleda a usput niko drugi u okruzenju to ne koristi pa ne moze da cuje ni kritike korisnika. Na ovom tlu za ovo treba imati razumevanja jer znas i sam da nisu isti materijalni uslovi ovde i tamo. Ovde zaraditi 2000-3000e treba da se naradis. Evo neka razmisle cenjene kolege koliko vecina njih zaradi mesecno (u proseku). Verujem da je velikom broju cifra od 3000-4000e godisnja zarada... a treba i ziveti od necega! Verovatno se iz tog razloga ovde veoma razmislja koliko ce instrument vredeti za XY godina. Svi bismo voleli da mozemo bez poteskoca da kupimo najnovije instrumente ali realnost nam je sasvim drugacija i treba se dobro namuciti da bi se doslo do dobrih instrumenata. Opet ponavljam, ja sam jedan od vrlo, vrlo zainteresovanih za kupovinu tako necega ali posle adekvatne prezentacije, probe i sl.! I jedva cekam bilo kakvu prezentaciju ovih sistema! Marjane, na zalost ni Bold Audio nisam imao prilike da probam ni da cujem inace bih mozda sada radio na tvojim kutijama a ne na EV! Ne patim od imena koje stoji na kutiji vec trazim ono sto mi odgovara. Kada budem cuo Bold Audio moze da se desi da postanem zadovoljni korisnik istih! |
Ma nije to bas tako, tranzite.
Mi smo ovde možda samo malo manje u toku nego ljudi na zapadu. A i manje imamo prilike da uživo vidimo, čujemo i pipnemo slicne kvalitetne sprave, što je u ovom slučaju verovatno i presudno. Siguran sam da bi ljudi drastično promenili mišljenje kad bi imali prilike da vide uživo, pipnu, štipnu, i čuju TAudio, a pogotovo paralelno sa nekim od vodećih hardverskih sprava. Ja npr. kao ljubitelj Tyrosa, sam razocaran "velikim napretkom" Tyros-a 5, i vrlo rado bi im se na.e.o ma.ke i nikad ih vise ne kupio. Posto je TA otvorena platforma, ne plašim se prodaje sutra, niti o tome razmišljam. |
Nemojte me obojica tjerati sada, odmah, odavde sa ovog foruma, da krenem da citiram kojekakve postove i stotine, i stotine "bisera" koji, ne da potvrdjuju ovo gore sto pisem, nego ce to sto sam napisao ispasti samo njezno milovanje prema stvarnom stanju stvari.
"Nije bas tako tranzite"... znam da nije... gore je, mnogo je gore, stotinu puta je gore. Jos i prije nego se ista i vidjelo ili culo od te tehnologije o kojoj povremeno pisem, stoji dvoumljenje da to kasnije nece moci da se proda. O tome se radi. Nije tranzit ljut, tranzit je samo razocaran sto vrhunska tehnologija tako mucno i tesko nalazi put do Balkana, kao da se radi o dzungli ili zabitima u koje nikada ljudska noga nije krocila. Ne pricajte mi obojica bajke jer sam premator da me uspavljujete pricama sa happy endom. Jedan prosjecni profesionalni muzicar na Balkanu koristi integrisanu zvicnu kartu sa Laptopa za snimanje svoh PA3X, Kronosa i Fantoma i stalno se nesto cudi, sto to nesto nece, majku mu.. Je li to diskrapantno, simjesno i tuzno u isto vrijeme. Stvar je neznanja, stvar je neobavjestenosti i totalne nezainteresovanosti. Nije problem u novcu !!!!!! Ti mi Akrodeonista pominjes nekakvu zaradu kolega i kako je tesko i mucno doci do novca i odvojiti za instrumente. Opet bajke. Hajde da prebrojimo koliko clanova ima Tyrosa 4 i vec Tyrosa 5 i koliko ih ima Korga PA3X, PA2X, PA900, Kronosa itd...itd... izgleda da su svi dobili na lutriji. Ti nasao da objasnjavas socijalno i ekonomsko stanje na Balkanu. Koga lazemo, sami sebe... druge... ili sve odjednom ? Cemu ta zavaravanja ? Vrlo cesto dobijem pitanje na PP Box od kojeg se stresem, digne mi se sva kosa na glavi (nisam celav). Vrlo dobro, mnogo bolje no sto uopste mislite, mi je poznato finansijsko stanje na balkanu, od silne neimastine ljudi sviraju na PA sistemima od desetak i vise hiljada eura, imaju po dvije ili tri klavijature u ukupnoj vrijednosti opet od desetak hiljada eura, treba li da ih imenujem... nema potrebe, znate ih i vi. Nije to problem, niti je ikada i bio, problem je tacno u onome sto je Marjan vrlo kratko i jasno definisao. Za naravoucenije procitajte njegov predposljednji i posljednji post i to je stvarno stanje... status quo. Ne zelim uopste vise da diskutujem na ovom nivou i na ovu temu. To je beznadezno i nema ni svrhe a ni ucinka. Ova tema ima svoj naziv i njega se treba drzati inace cemo otici na kraju u socijalno-psiholosku analizu naroda na Balkanu a to je tema dovoljna bar za dvije disertacije i nije nista izgubila na ovom forumu. |
Ma znam da ima svega, tranzite. Tacno je da smo inertni, lenji, a ponekad i zatucani. Promenice se i to sigurno.
Evo vezano za temu, kupili dvojica drugara Presonuse SL, jedan manji, drugi veci. Dosli na svirku i kod obojice isti slucaj. Naravno svi odmah u glas: '' Sta ti je ovo, gde je Powermate, kakvo ti je ovo go.no...'' i slicno. Nisu ga jos ni culi ! Prvi drugar odustao posle par svirki, drugi nije i ostao im je 16.4.2 u bendu i dan danas. Kazu sad da ne mogu da zamisle da se vrate na PM. Tako da uvek ima svakakvih ljudi, otvorenih, realnih, sa dobrim sluhom i vecim estetskim potrebama, kao i onih drugih. Verujem da ce se stanje, barem za pocetak ovde na forumu, jos vise promeniti kad cuju uzivo i DM mixere i TransAudio. :) |
Da Bog da, da se tvoje predvidjanje bar priblizi istini ali vjeruj mi, zaista sam veoma, veoma skeptican. Kao prvo, mi smo (jer smo veoma ozbiljni u svemu ovome), prije nego cu se i odluciti da radim Trans Audio Worlstation model za balkansko trziste, radili jednu obimnu trzisnu analizu Balkana u domenu profesionalnih audio uredjaja. Ovdje imam malo srece jer mi je kcerka doktor polotockih i socijalnih nauka a uporedo i magistar menadzmenta, pa dobijam informacije koje pozelim iz najozbiljnijih naucnih izvora. Ta analiza nije bila bas ruzicasta. Do sada se pokazala kao istinita, nadam se da tako nece nastaviti. Najveca prepreka je nezainteresovanost Balkanaca za inovacije i latentnost (kako si je i sam nazvao) po ovom pitanju. Ovo je najteze i popraviti jer se ne isplati ulagati novac u veliku propagandnu kampanju, kod koje stoji veliki znak pitanja da li ce uopste donijeti rezultate. Bez obzira na sve oprecne pokazatelje i dalje sam ostao pri ideji da ipak pokusam, a vidjecemo da li cu se prevariti.
|
Bez uvrede Tranzit, ali ti nisi nista uradio po pitanju promocije svojih sistema osim sto ih ovde na forumu pominjes! To pomalo lici na katalosku prodaju zenske sminke koju kod nas vidjamo cesto zadnjih godina (Avon, Oriflame i sl.). U vezi toga, kupila je zena jednom neku kremu iz kataloga, dala 1000 dinara, probala par puta, nesto joj se nije svidela i onda ju je bacila. Moze da baci 1000 dinara, ali nismo u situaciji da damo vise hiljada eura za nesto sto ne znamo da li ce nam se svideti, jer ponavljam, ne znamo ni kako instrument izgleda a kamoli kako radi i da li ce nam odgovarati novi sistem rada! Opet kazem, bez uvrede jer nemam nameru da vredjam bilo koga a posebno tebe. Ovo vise shvati kao poziv za odrzavanjem prezentacije tih sistema gde ce moci da se cuju, probaju, pipnu, stipnu i sta god je vec potrebno... Posle takve jedne prezentacije (ili vise njih) se da ocekivati da te sisteme neko ovde i kupi!
Ne znam ni gde zivis, ni koliko dugo ali vidim da zastupas jedan nacin razmisljanja (koji nije neopravdan) ali nije ni jedini moguci a u vezi s` tim moram da kazem da nije uopste prijatno kada te neko proziva zbog necega sto posmatras drugacije od njega a usput, polazne tacke nisu iste ni u znanju a ni u materijalnom pogledu! Kazem nisu iste u znanju jer ja priznajem da ne znam previse ni o tonskom inzenjeringu a i o aranziranju ima uvek da se uci. Samim tim, dok je ne vidim i ne probam, nisam siguran da mi tvoja sprava nece biti prekomlikovana za upotrebu, pogotovo imajuci u vidu da najcesce sam sviram i treba da stignem i da sviram i da "skidam zvezde s` neba" pevacima, jer uvek imaju neke posebne zelje (te im oduzmi, te im dodaj nesto, za jednu pesmu im malo efekta, za drugu mnogo...). Verujem da jos klavijaturista ima slicnih problema u radu! A sto se tice materijalnog konteksta price, na ovom tlu se mora razmisljati i o tome jer se do novca mnogo teze dolazi nego na zapadu! Vec sam rekao da bismo svi voleli da kupujemo instrumente bez razmisljanja o novcu ali hteli - ne hteli, moramo da mislimo i o njemu a veoma su retki oni koji mogu da kupe skup instrument, pa posle recimo 5 godina opet kupe instrument a onaj prethodni nekom poklone i tako redom. |
Tranzit, ja ti najiskrenije zelim puno srece (jer ista i meni treba) kad je ovo tziste ovde u pitanju.
Verujte ja sam digo ruke jer se realno ne isplati. Izgubim 3 nedejla i raznim diskusijama sa kupcem iz Afrike. Zamisli jedna Nigerija. I covek posle 3 nedelja naruci ceo sistem. Nit ga video nit ga cuo. Ali je razumeo to stosam mu rekao i dobio predstavu kako ce to da radi. Dakle pricamo o sumi od nekih skoro 100 000 eura. Opet ponavljam Nigerija. Tako da nemojte mi porediti materijalno stanje jer je definitivno u nasu korist ovde. A ovde me tezgars ugnjavi 3 meseca, dolazio 4 puta da cuje kutije i na kraju je odusta od kupovine jer ipak to nije taj dinakord zvuk. E nije, nece nikad ni biti. Tako da ti lepo napravi ko sto ti rekoh balkan edition koji ce imati displej sa samo dva efekta 5/55 i da obavezno pise negde Dynakord. Inace slabe su ti sanse jer to jednostavno nemozes objasniti. Upravo sam zavrsio demonstraciju sistema ovde coveku koji radi svadbe. Sistem 4 way ravan pod libelu (sve u +/- 2.5db). Lepo kaze on fino to radi. I onda spazi jednu prototip kutiju i pita jel moze da cuje tu kutiju. Ja uzmem i pustim mu kutiju. Cujem nesto mi nije u redu sa zvukom. A on odma e too meni treba. Ja ga pogledam i odcutim. A kutija se dere za sve pare. On kaze ja da ti ostavim kaparu sa 4 ovakve kutije kad mogu da budu gotove. ja reko cekaj nije mi tu nesto u redu, Izvadim merni mikrofon i sta da vidim Grba na 3khz ko planina. Skinem plocicu sa konektorima i vidim da se na skretnici odkacio atenuator za hf. Vratim to na mesto, kutija ravna. On meni, a sto pokvari kutiju brate. Tad sam odustao od dalje diskusije. E tako izgleda to ovde. Ako se ne dere i nema bar +4db na 12Khz ko Dunakord onda nista nevalja. I opet, sa srecom neka ti je. Samo spremi sa na debelo gubljenje zivaca. |
Cini se da ce mi zaista trebati puno srece i konjskih zivaca jer ako se ovako izmisljaju scenariji i prije nego je iko i vidio Trans Audio, sta ce biti kada krene prodaja. Nek' mi je Bog na pomoci, ama se cini da ni on nece biti sposoban da mi pomogne. Medjutim, kad sam vec zagazio do brade, mogu i da zaronim, pa makar i fekalije bile.
@Akordeonista Sve si to ti odlicno analizirao, samo postoji jedan ogroman propust. Tu nigdje nema ni Trans Audija, a ni mene, je nigdje nisam dao zeleno svjetlo za distribuciju Trans Audija za Balkan. Onda kada bude bilo spremno sve za balkansko trziste, onda ce biti postavljena i prezentacija. Dakle, to sto pises o nekakvoj prodaji, necega sto nije vidjeno, ne moze da se odnosi na Trans Audio jer on jos nikome na Balkanu nije ni prodat, sem sto je Beta testerima dato nekoliko primjeraka. Ne znam odakle ti sva ta prica jer, niti sam dao Trans Audio u distribuciju, niti imam namjeru, sve dok kompletan prpopagandni materijal ne bude zavrsen i predstavljen javnosti (mada, vjeruj mi na rijec, dobijam bar desetak postova dnevno gdje ljudi jedostavno hoce da naruce Trans Audio naslijepo, sto naravno striktno odbijam). Napadas nesto sto jednostavno ne postoji i od cega si ti napravio sasvim pogresan scenario. Ponavljem, Trans Audio Minima i Maxima (sto su zvanicni nazivi za Workstatione) nisu jos pusteni u distribuciju za balkansko trziste i nemas nikakve potrebe bilo sta o tome da pises jer i ne znas o cemu se radi. Nadam se da je sada jasno. Imas dvojbi u vezi sa tim da li ce ti odgovarati opsluzenje instrumenta, pa njegova ergonomicnost itd... itd... Nikako da ljudima utuvim u glavu da je Trans Audio otvoreni sistem i da ce sami biti u stanju cak i "tastere" da postavljaju onako kako im odgovara, a da ne pisem o ostalim vaznijim funkcijama. Jednostavno, sve sto zamislis moze i to bas onako kako bi ti najradije da moze. Shvati to kao pun dzak ostvarenih zelja. No, kako sam vec rekao, sve ostalo poslije prezentacije. Odmah da ti dam do znanja, kao okvirnu informaciju, da ne bi bio u zabludi, cijene nece biti nimalo "slatke" niti sam ja nekakav Deda Mraz jer se dobija "ogroman" sistem koji ima i adekvatnu cijenu. Ukoliko i Yamaha i Korg mogu za svoje top aranzere da traze te silne petocifrene cijene, ni Trans Audio se nece dijeliti na popust, tim prije sto je i soundom, a i svim ostalim (da ne nabrajam to po ko zna koji put) daleko, daleko ispred. Ne pravi scenarija koja nigdje nisam napisao jer ako si me bolje upoznao, znas da to nikada i ne radim. Pisem iskljucivo ono sto je sto na sto tacno i provjereno i ne igram se sa poluistinama, a jos manje sa neistinama. Imaj strpljenja... ili ako nemas, onda... trziste je veliko i puno instrumenata... izaberi onaj koji ti najvise odgovara. Trans Audio, za balkansko trziste, ce se pojaviti samo u onom momentu kada ja budem potpuno zadovoljan time sto on daje i nikako i ni pod kojim uslovima prije. Jos jednom, za zaboravne, Trans Audio za Balkan jos nije u prodaji i nema odredjenu cijenu, niti se jos moze naruciti. Kraj price. |
pa ne mogu da vjerujem da se ovoliko tipka samo zbog jedne firme,i to dinakord,neznam samo shta toliko fali ovoj firmi kad dobro radi,da bi se rjesile neke nejasnoce neka ova raja sto uporno bojkotuje ovu firmu shto je nidje veze jel neka ih nazovu brate i pitaju gdje najbolje prodaju svoje proizvode,mozda ih ne prodaju u nasoj regiji najbolje,pa i pa3 je napravljen mozda samo zbog nas i nasih ukusa ko zna,treba i korgovce to pitati heheh,DAJTE MALO PRICATI O PRESONUSU PA TO NAS OVDJE VECINU ZANIMA,NPR. KAKO RAZDVOJITI BUBANJ PO KANALIMA SA KLAVIJATURE NA KOJE IZLAZE NA PRESONUSU BI BILO IDEALNO POSTAVITI BUBANJ A DA SE PRITOM STELUJE KAO ZIVI I DA JE TO SVE LJEPO RAZDVOJENO
POZZ |
Adnane moj, neces verovati ali je Dynacordu upravo ovde naj jace trziaste. Dakle kompletan Balkan ukljucujuci i Tursku. Onda dobar deo zapadne evrope ali su kupci (ajd pogodi) opet iz ovih istih krajeva koji zive i rade tamo.
Pitaj sebe zasto u recimo Engleskoj i severnoj americi uopste nemaju pojma sta je powermate? O aziji ne zelim nit da govorim, tamo neznaju sta je Dynacord uopste. |
@adnan
Što se dereš? Nismo gluvi... Pre neki dan mi se jedan tip hvalio "novim" dinakordom (onaj pasivni sa narandžastim ekranom) kako je dobar itd... Kad sam otišao da vidim, prvo sto sam ugledao je 5/55 na ekranu :D a drugo, da mu je kućište 99% isto kao na Behringer xenyx mikserima. Kladim se da ih ista firma sklapa u Kini samo lepi druge nalepnice... Sem toga, ovde u Au, ni u jednoj prodavnici muzičke opreme nisam u zadnjih 15 godina video dinakorda, sto mi je dovoljno. Ima ga, doduše, kod nekog grka u elektro servisu da se kupi ili iznajmi jer, i oni su isti kao i mi... Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Adnane, neznam kakve klavijature imas, nit se u to iskreno razumem. Ali da bi se po kanalima razdvojio bubanj treba da bubanj izlazi iz klavijature podeljen po svakom elementu bubnja. Jel tako nesto postoji?
|
Do sada ne postoji jer toliko zasebnih izlaza nema nijedan hardware aranzer, da bi bar glavne elemente bubnja izveo na posebne kanale (Kick, Snare, HiHat, 4 Toma i par cinela). Uglavnom je to 4 ili maksimalno 6 izlaza na koje mora izici sve iz aranzera. Tu proizvodjaci rigorozno stede jer je usteda na DA konverterima vec vrlo dobro poznata. Medjutim, pojedini modeli Trans Audio aranzera ce imati i po 20 i vise izlaza (do 50 maksimalno) ali avaaaaj... kod njega nisu ni potrebni jer svaki element bubnja ima svoj kanal u internom digitalnom mikseru. Bas nepravedno, onaj kome treba nema, onaj koji ima, ne treba mu.
|
Ja uzimam od tebe odmah jedan T-Audio cim dobijem na Lottu ili ako dodjem do nekih para neplanirano.Sta znam mozda mi punica nekad u zivotu i dadne malo para,do sada nista dzaba sto joj cerku evo vec godinama odrzavam u zivotu:lol:
|
Tebi cu da sklopim jedan od tog materijala sto imas jer si u medjuvremenu nakupovao silu komponenata. Nedostaju jos samo sitnice, a nabavices i njih. Najnovije u vezi sa Trans Audiom, je da se sada pokrece sa 64GB USB 3.0 Sticka, to jest da je kompletan Trans Audio System instaliran na tom USB 3.0 Sticku, naravno najbrzem koji se trenutno moze naci, tako da je brzina prenosa podataka ravna SSD SATA II Hard Diskovima (Write=193MB/sec i Read=262MB/sec). Taj USB Stick je ujedno i Dongle za Trans Auidio a moze se startovati samo na kompjuteru za koji je namijenjen jer je Lock vezan za CPU ID i Motherboard ID, pa "braca" mogu da kopiraju koliko im volja ali da ga startuju nece moci, ama ni pomocu crne magije. U samom instrumentu su iskljucivo SSD Diskovi za Sample Contente i Recording (ako su u pitanju najveci modeli kod kojih je konfiguriran i Studio Recording osim Live sistema). Ovo je pogodno i za korisnike, izvuce taj USB sistemski Stick i instrument je neupotrebljiv.
|
Braca :lol:
|
Da, braca po materini =))=))=))=))
|
Tranzite ti si legenda jesi bogami hehe
|
shta je ovo pa sva bitna raja banovana pobogu
pozz |
Nine Adnane. Ti si jos uvijek tu.
|
ma ok to,ali zivo me zanima da li neko koristi spravu od kolega sa ovog foruma o kojoj se toliko pricalo,buduci da me je doticni gospodin banovao sa svog sajta koristeci isti monolog kao na ovom forumu.bez ijedne uvrede onako hladno me je maknuo heheh. dakle hvali ciko svog konja pa to je strasno a konja ni na mapi nema.
pozz |
@Adnane...jesi ti ovde na forumu da bi vodio abrove? To sto te neko na nekom forumu banovao imas rubliku "hajde da se zalimo" pa ako imas nesto da se zalis onda je u toj temi pravo mesto a ne ovde.
|
ma ne zalim se za banovanje taman posla,neko je rekao na forume obrati se nakom tranzit mi se obratimo i ciko nas banuje,pa me zanima jel moguce da jedan ljudski mozak na ovom forumu moze toliko pametnih postova napisati a usput nas sve ovde praviti budalama to mi ne ide u glavu al nikako.
Dodato: Citat:
|
Odgovor je prost...."cika" te ne zeli na svom forumu iz nekog razloga koji mi ne znamo.Ovde nije ni mesto ni korektno da pisemo o tome kada sam Tranzit ne moze da ti odgovori.Koliko ja znam niko od clanova foruma neposeduje bilo koji od njegovih proizvoda tako da ne znam da li nekomoze da ti odgovori na tvoja pitanja..
|
hehe.pa znao sam.cika ljepo prica ali i nisko pada.i nikola tesla je vozo auto na struju kada mi ni u fetusu nismo bili.ali eto danas takvu vozilicu mozemo vidjeti samo vizuelno nazalost.svjet bi sa takvim autima bio dosta normalniji i ljepshi a mozda ni ovih poplava ne bi bilo ko zna.zato postoji internet i raznorazni forumi pa ce mo ljepo da se navozamo a bogami i naslushamo svega i svacega.
pozz |
Ima li ovo ikakve veze sto ti pises sa temom u kojoj smo?
|
heheh,na to pitanje ti ni ajnshtajn ne moze dati odgovor kad krenesh ovu temu citati ispocetka.dao si odgovor u predhodnom postu koji nema ama bash nikakvog smisla a ni veze sa temom kao ni sa mojim pitanjem ali eto ti si pametniji od mene valjda.a vidi sada kakvo pitanje postavljash.jel tema efekti na aux na presonusu tako neshto?pa hajde doktore odgovori onda shta ce tzv. trans audio u ovoj temi ili bilo kojoj temi na ovom sajtu ako mu tu nije mjesto, a takvih tema znam pola napamet ??
|
Ocigledno ti je sujeta jako povredjena.pokusao sam na lep nacin da ti odgovorim na sva tvoja pitanja koja si postavio.Ocigledno da me nisi bas najbolje razumeo.Sto se tice tom transaudiu takodje nije mesto u ovoj temi ali to je vec stvar administracije ovog sajta da li ce dozvoliti spamovanje ili nece(to ti je moj odgovor na pitanje koje si mi postavio u vezi "trans audia").to nije moja stvar.
Ocigledno si jako uvredjen sto te cika tranzit banovao sa tamo nekog sajta pa si nasao ovde da vodis praznu pricu oko necega sto niko od nas niti je video niti je kupio.Tranzit je banovan iz razloga koji znaju admini ovog sajta ....nije na nama da sudimo o tome ali je ipak nekorektno pominjati nekog i necije pisanje ovde na forumu a da taj ne moze da ti odgovori. To se u nasem narodu naziva "mlacenje prazne slame". Moj ti je savet da se toga manes sto pre. |
Adnane, molim te da prestaneš sa potpuno nepotrebnom raspravom kojoj ovde ni najmanje nije mesto.
Ovo je prva i jedina opomena, obzirom da ti je Neša već nekoliko puta lepo skrenuo pažnju. |
heheh vi bi ste momci dobro proshli u politici ali vjerovatno nemate licne karte josh uvjek.mene zanima konkretno da li se na ovom sajtu uopshte moze pominjati rjec transadudio ili ne.ako nemoze onda se izjasnite,pa valjda to nije teshko i idemo dalje.ako vas je tranzit ponizio ja necu jer nemam tu naviku,moja parola je covjek se uci dok je ziv.
pozz |
Adnane, jednostavno neki ljudi i neki proizvodi nisu vrijedni ni razmisljanja a pogotovo bilo kakvog pominjanja. Mani se prazne price.
|
@adnane.....sada si stvarno preterao....imas verovatno neki jak razlog sto je to tako ali ti to ne daje za pravo da se tako ponasas i da omalovazavas clanove foruma.ocigledno je da tebi nije mesto ni na ovom forumu i verujem da te uskoro nece ni biti.Takvi provokatori kao sto si ti nisu potrebni na ovom forumu.
|
heheh,ok kolega kako ti kazesh.
pozz |
Moze li mala pomoc oko efekata na Presonusu? Pre par dana sam uzo ovaj mixer,konretno 16.0.2 i veoma sam zadovoljan, odlican zvuk, opcije,karateristike, sve u svemu nemam primedbi sem malo oko efekata..Konretno zanimame kako steluje vi efekte, jer sam odradio tek sve svirke s njim do sad i koristio ovaj Large hall, cakcam ga kuci vec nekoliko dana, i ono sto mi smeta u svakom efektu je previliki ambience, tj prisustvo prostorije...ako hocu vokalu da dodam malo vise halla, zbog tog nca na hallu ceo vokal nekako zvoni, utopi se u taj "zvuk sobe" koji ima hall...ako ga pak previse smanjim da izbegnem taj ambience na hallu, vokal dodje previse suv nekako, moras da mu dodas malo delay, a ja a i moj koleza pevac, baaaaaaaaaaas ne volimo delay na glasu :) jedan dobar hall i nista vise ne treba...Ja verujem da Presonus to ima, samo mozda ja jos nisam uspeo da dobijem to sto hocu, pa ajd malo pomoci ako moze kako vi to stelujete? Malo su mi siromasne opcije za editovanje halla, ali dobro posluze...negde sam procitao da je moguce dodatno editovati hall Fat chanellu na konretnom kanalu....kako? hvala unapred
|
Kada selektujes efekat onda ti se pojavi Fat kanal od tog efekta, i to ti je to. Tu ti je sve kao na bilo kojem kanalu, lo cut, gate,comp, lim ,eq.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org