YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   "T3 to T2 & T2 to T3" Semplovi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26327)

EmirTotic 22.11.2013 01:37

Casper, totalni si car za ovo uputstvo! U 45 sekundi si objasnio! :)

Lave, veterani su to, moras to drugacije da posmatras. Nadam se da ces za 2 godine ostati na forumu i citati svoje stare postove, ismejaces se kao covek. I ja sam imao svojih momenata, kao i sve mladje kolege, svi oni ce ti isto reci. Samo se opusti i uzivaj. Zagrej stolicu, imas uputstvo na vise jezika za T3, tutorijale na youtube, sta god pozelis... Samo opusteno i radi.

Dell 22.11.2013 01:40

Mladen.lav svako ima pravo na svoje misljenje, ali moj ti je savjet da malo spustis loptu ;) Ako imas nesto nekome reci osobno, obrati mu se na pp i tamo to raspravi, ovdje ce se diskutirati iskljucivo o ovoj temi, a ne o nekim drugim stvarima.

Boban 22.11.2013 01:40

Ma skontace on to mlad je jos jbg

Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk

casper 22.11.2013 02:01

@EmirTotic - video "objašnjavanje" je zakon, u trenu ga napraviš, praktičan je za korištenje jer se sekvence mogu zaustavit, i što je najvažnije, kad nekome ponovo zatreba - tu je.

Kad je već tema otišla u k... i ja ću malo oftopičarit. Evo recimo, zašto nema tkz. istaknutih tema na forumu. Pa kad novi član dođe na forum, nema pravo downloada, ne zna što je Pretraga, postavlja pitanje koje je "pretumbano" već 1000 puta. I naravno da svima (pogotvo nama "starijima") to lagano ide na živce.

Jedna od korisnih tema koju je pokrenuo Dell, "Tyros3 - razna pitanja" je dobra, ali razvukla se ko trakavica. Dok se dođe do onoga što nekoga interesira, prođe ga volja. Kada bi se netko našao tko bi "izvukao" korisne postove, postavio ih po pitanjima ....

E JBG-a i ja odo u k... od ovog punog mjeseca. Ne znam, ljuti me pomalo što su se sad svi uključili držati moralna predavanja Lavu (ne kažem da nije zaslužio) na mjestu gdje bi trebali reći nešto korisno. I naučiti nešto novo, recimo da su samplovi stvarno pohranjeni u RAM-u ....

Odoh spavati, nastavljam(o) sutra. :-t

zeljko 22.11.2013 02:04

@emire druze pa i on je vec stari clan,oko 3 godine je na yumidi koliko vidim i kaze da je procitao pravilnik vise puta heheh,nego mu se nesto moj drug Tranzit ne svidja :lol:Valjda ne voli kad neko puno zna a trazi pomoc

EmirTotic 22.11.2013 02:24

Tranzita Omladinca su mladje kolege opasno uzele na zub, nije mu lako... :) Polako, nije vazno kad je ko registrovan vec koliko je ko tu sa nama i koliko je u toku... Upoznace se tu sa svima nama i shvatiti da je ovo prijateljsko drustvance i da je Tranzit uvek medju prvima kad je pomoc u pitanju.

@Casper - Mnogo puta sam pokusao da konverujem ovako i uvek sam imao problema sa portamentom i "Initial Touch" na tyrosu sa bojama. I vidis, sutra mi stize Pa3x a ja sad saznajem za ovo, ironija. Svakako cu koristiti na tyrosu u buduce ovo konvertovanje da napucam jos T2.

tranzit 22.11.2013 02:29

Lako ce Emire Tranzit sa tim mladjim kolegama, oni polako ali sigurno, uvijek dodju pameti, kad tad. Kao pedagog uvijek imam na umu da zele da se dokazu, da budu primjeceni, priznati itd... sto je i normalno, mada pri tome ponekad ostaju bez skrupula, sto naravno ne smije da se pravda i odobrava, ama kad ove starije kese podivljaju a ne mozes da ih urazumis, to je onda posao.... =))=))=))=))

zeljko 22.11.2013 02:35

Emire bas tako svaka cast na odgovoru.Ma sigurnoce drug Dell izbrisati suvisne postove u ovoj temi ako bude potrebno pa ce se nastaviti sa temom..Poz

EmirTotic 22.11.2013 02:39

Ma nema potrebe da se nastavlja, kolega Casper je objasnio sve za 45 sekundi u videu. :)

A Dell Boy kad dohvati da brise postove ima da nas restartuje na 0 postova koliko posla ima, inace pisemo jako pametno. :))

zeljko 22.11.2013 02:42

Jbt.stvarno ako bude brisao postove kod mene,imacu samo 3 posta koja sam pametno napisao ali vam necu reci koja su to 3 posta,prosudite sami ako vas zanima:))

romario 22.11.2013 09:07

A jeste se napričali ,svaka vam čast ...

mladen.lav 22.11.2013 12:08

Pa koliko vremenski treba da se recimo 500mb semplova ucitaju u ram?
Tyros 3 je upitanju!

casper 22.11.2013 12:14

Kaže Dell da treba desetak minuta.

mladen.lav 22.11.2013 12:17

Pa bil brze citao sa HDD ili sa stika?

milepsr 22.11.2013 12:21

Ako ima razlike uopste, veoma je mala.

casper 22.11.2013 12:27

U stvari, on ih i čita sa HD-a. Kad se (u)pali klavijatura pokreće se prebacivanje Sample uzoraka sa HD-a u RAM. Sa USB-a učitavanje može trajati samo duže od toga.

mladen.lav 22.11.2013 12:31

Ja imam jedan stik od 32GB nadam se da ce ga primiti...?
Inace je HDD ugradjen od 80GB. Iduce sedmice stize nadam se jedva cekam :D:D:D:D:D:D
Dodato:
Nasao sam ali to nesmijem postati ima na oficijelnoj yamaha stranici kada nadjete npr tyros 3 ima u pdf podatku koji stikovi su kompatibilni. Da se nadje ako nekome zatreba :)
Dodato:
Izvinuo sam se drugu Tranzitu preko pm a evo i ovde oficijelno.

pogrjesio sam pretjerao sad se izvinjavam a ti me nemoj bockati :D

izvinjenje je iskreno i od srca

tranzit 25.11.2013 01:36

Sto se tice kompatibiliteta USB Stickova, ne obracaj previse paznju na to sto stoji na Yamahinoj stranici u vezi sa kompatibilitetom USB Stickova. Medjutim, pogledaj neki USB 2.0 Stick koji ima malo bolje performance (Write i Read Time). Ne mora bas da bude zadnje smece. Naravno da bolji USB Stickovi imaju i visu cijenu ali nije to toliko a da bi bilo kriticno. Nemas potrebe davati novac ni na skupe USB 3.0 Stickove jer njih aranzer adresira kao najnormalnije USB 2.0 Stickove, pa bi to onda bilo uzaludno bacanje novca. Nabrojacu ti nekoliko najbrzih USB 2.0 Stickova od 32GB koji se mogu pohvaliti sasvim pristojnim Write i Read Time specifikacijama. a i taj tvoj Stick koji imas, ce vjerovatno biti sasvim dovoljan i Yamaha ce ga sigurno prepoznati.

- CnMemory Mistral UHS 32GB Read 38MB/sec Write 24MB/sec
- Super Talent Luxio 32GB Read 30MB/sec Write 16MB/sec
- TakeMS MEM-Drive Colorline 32GB Read 20MB/sec Write 6MB/sec
- Sandisk Extreme Cruzer Contour 32GB Read 25MB/sec Write 18MB/sec
- Intenso Business Line 32GB Read 28MB/sec Write 6,5MB/sec

Bilo koji od ovih ce biti kompatibilan i veoma brz pri radu, tako da neces primjetiti nikakvo posebno kasnjenje kod pozivanja podataka sa njih. Bilöo kako bilo, ne pretjeruj sa tim svim Hard Diskovima i USB Stickovima jer i to sto imas bice portpuno uredu.

mladen.lav 26.11.2013 00:30

Ma imam ja par stikova dva po 8gb i jedan od 32gb,
pa cu probati, a imam i hdd eksterni 2.5" 250gb
mada ne treba mi to nista dosta je hdd u samoj klavijaturi 80gb.

:)

Samo da stigne u ovoj sedmici

tyros2 29.11.2013 14:24

Citat:

Originalno postovano od mladen.lav (Post 258866)
Pa koliko vremenski treba da se recimo 500mb semplova ucitaju u ram?
Tyros 3 je upitanju!

Upravo testirao:

Set od 276 mb ucitava 8 min i 46 sec

Zato bi moja preporuka bila za sve one koji su u mogucnosti i koji razmisljaju o kupovini izmedju Tyros3 i Tyros4:

Tyros4 obavezno!

Za mene licno veliki napredak!

Pozdrav!

tranzit 29.11.2013 18:08

To je zaista bezobrazluk, zamisli za 276MB mu treba skoro 9 minuta, sto znaci da bi za taj svoj maksimum od 1GB utrosio oko pola sata na pozivanje samplova u RAM. Aktuelni kompjuterski sistemi sa pristojnom radnom memorijom i SSD diskom, uvode 1GB za 5 sekundi, sto je 360 puta brze.

mladen.lav 29.11.2013 18:11

Dobio sam t3 :)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk

tranzit 29.11.2013 18:12

Cestitam !!! Ajd sad na mucenje... =))=))=))=))

VUNIMRAV 29.11.2013 21:00

E sad tek pocinju muke!!!!Sad vidim da sam ga mnogo brze zaradio nego nastelovao na ovakvo stanje kakvo je nakon 2 meseca.Mislim da nisam ni do pola dosao,ali ovo sto je sredjeno je odlicno.
Srecno!!

mladen.lav 29.11.2013 23:04

Hvala dosta stvari ne kontam al aj kada mi cestitate vec da vas pitam zasto mi se lower ugasi kada pustim akord moze li se to namjestiti da je stalan?
Drugo pitanje je zasta sluzi freeze sta smrzavam sa tim jel to neki hold da se ne mjenja ili je to kao neko snimanje pa kada ugasim ostaje?
i trece pitanje je kako namjestiti da mi jeacmp uvjek bude ukljucen cim upalim t3?

casper 29.11.2013 23:14

Dobro došao u klub. :D

1. U PART SELECT uključi LEFT HOLD
2. Tako je, to je zamrzavanje, tada registracije ne utječi na funkcije koje su čekirane u toj opciji, (str 70 manual)
3. morat ćeš svaki put uključiti ACMP nakon paljenja, nema druge

Savjet, lijepo je napisan manual za te osnovne stvari. Odeš na INDEX (str 114), pronađeš pojam koji te interesira i pored njega imaš stranicu na kojoj je objašnjeno rukovanje. Ako to ne pomogne ili nešto nije jasno, onda postavi pitanje.

mladen.lav 01.12.2013 11:40

polako kontam treba vremena da se navikne. Shvatio sam neke osnovne funkcije. To sto sam pitao za lower, znam da ima hold tipka ali nije radilo onda sam shvatio da sve zavisi kakva mi je pozadina. Za sad ubacujem semplove slazem to sve, nastimam... i onda krecem sa ritmovima registracijama itd :D :D :D

Trenutno vrijeme na Forumu 22:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org