![]() |
Koliko te kosta sve to pojedinacno ?
|
Citat:
To sve sto si nabrojao ce dosta dobro raditi, ukoliko budes sve to i podesio kako treba. Ocigledno je da se prvi put sreces sa ovakvom vrstom opreme. Upotrijebi iskljucivo balansirane kablove za spajanje 1818VSL sa posacalom snage, kao i za spajanje instrumenata, bilo koji da su, sa 1818VSL. Ukoliko instrumenti nemaju balansirane izlaze onda obavezno nabavi DI-Boxove i to onoliko komada koliko imas i kablova za instrumente. Nemoj ni slucajno da se salis sa kojekakvim odvajanjem mase iz strujnog kabla jer to je mnoge kostalo zivota. U svakom slucaju se trudi da kablovi budu sto kvalitetniji. Neka donja granica bude recimo Klotz. Ne znam kakav je Laptop ili PC na kojem ce biti prikacen 1818VSL ali je vrlo dobro poznato da se desava kod Laptopova, da se pojavljuje brujanje i zujanje kada su prikljuceni na napajanje, dok u radu preko baterija nema tih smetnji. Ovo naravno ne mora da bude slucaj i kod tebe ali ako se pojavi, ne treba da te iznenadi. Sve te komponente su sasvim uredu i jos ako poslusas ovaj savjet u vezi sa kablovima, mislim da ces dobiti jedan dosta dobar i kvalitetan sound. |
@tranzit
Laptop je HP 4740s, konfiguracija je: Procesor: Intel Core i5-3210M 2.5 Ghz, Graficka: AMD Radeon HD 7650, Memorija: 6GB DDR3 1333MHz Hard disk: 750GB SATA II 5400rpm Interesuje me dalje sta su to balansirani kablovi ? Koliko sam shvatio to su kablovi sa kenon ulazom i izlazom, a di box je neka stvar, koja pretvara signal sa obicne banane na kenon ? I to brujanje ako se bude pojavilo, da li ce to da mi smeta, da li ce mnogo da se cuje ? @milepsr Presonus VSL 1818 = 500e Snagas: EV q99 = 600e Kutije: 2 x FBT EvoMaxX 6 = 1200 e Bass binovi: 2 x Dynacord F8 = 1500 e |
Taj Laptop ce biti sasvim dovoljan da nesmetano radi sa AudioBox mikserom, tako da tu neces imati problema. Obrati paznju, da 1818VSL ukljucis u USB 2.0 peikljucak i da odaberes Frequenc Rate sa kojom ce tvoj Laptop da izidje na kraj. To ce biti 48kHz a kao Buffer postavi 128 ili cak i 256 Samplova jer svakako ti Latenca ASIO Drivera primarna ukoliko ces koristiti samo Presonusov AudioBox Mixer.
Ne moraju balansirani kablovi da budu uvijek XLR vec mogu biti izvedeni i sa Stereo banana dzekovima. DI-Box pretvara jedan nebalansirani kabl-signal u balansirani, koji je znatno manje podlozan smetnjama, a sto je najbitnije pomocu Ground Lift funkcije koju svaki bolji DI-Box posjeduje, mozes potpuno izbjeci Loop mase (uzemljenja) koji donosi brujanje na frekvinciji od 50 a i 100Hz. Te smetnje, ako ih bude prouzrokovalo napajanje tvog Laptopa, su veoma ciujne i sa njima ne moze da se radi. Veoma su glasne i to mara da se sanira da bi se moglo raditi kako treba. Kompletan sistem jednostavno mora da radi bez ikakvih smetnji a za to su, pored kvalitetnih komponenata, opdgovorni i kablovi, pa odatle i moje upozorenje, da prije svega nabavis kvaltetne kablove jer nista ne vrijede i najskuplji i najkvalitetniji instrumenti, pojacalo snage i zvucne kutije ukoliko kablovi unose smetnje. |
Okej sad sam sve razumeo vezano za Presonus, prikljucicu na 2.0 usb, i sredicu to sve... Razumeo sam i za te XLR kablove, bubnjar ima 6 ili 7 mikrofona, i svi su XLR kablovi, on ce da prikljuci na neku obicnu miksetu 4 mikrofona, i odatle ce da izvuce jedan XLR i prikljucice na presonusa, a dobos i bas noga ce da ide direktno u presonusa, to je vec tri ulaza, i nama ostaje 5, pevaci imaju normalno XLR ulaze, e sad ostaje meni(klavijatura), gitara i bas gitara, e sad ja imam jedan kabl koji je bio na jednoj strani banana a na drugoj strani kenon(koji nije mogao da upadne u miksetu, pa sam ja kupio drugi kenon i zamenio to) i to prikljucio i to radi, da li da tako urade i gitarista i bassita ili svi da kupimo te Di boxeve, imam problem kad prikljucim taj moj kabl(u klavijaturu ide velika banana, a u miksetu kenon) gain moram da smanjim skoro na 0, da ne bi peak-ovalo...
Druga stvar, sta ako se pojave te smetnje kako to da sredim ? Treca stvar, nisam dobio odgovor, kada sam pitao, sta ako se desi u toku svirke, sve to lepo prikljuceno, mi svirmao, i resetuje se laptop, blokira ili tako nesto, da li ce nestati zvuk ? |
@negovan90...Ovo sto ti je @tranzit rekao u vezi kablova shvati kao "MORAM OVAKO" !!! Razlika u zvuku instrumenta koji ima balansirane izlaze i koji se povezuje na mix sa balansiranim inputima ako ih povezes balansiranim i nebalansiranim kablovima (balanced - unbalanced) je nebo i zemlja. I sam sam bio u zabludi ali cisto iz razoga sto nisam znao i nisam ustvari ni obracao paznju. Ponasao sam se kao 95 % muzicara (slobodno priznajte i vi ostali) koji kupe komad opreme ili komplet opremu, odu u najblizi music shop i kupe instrumentalne kablove , prikljuci se i vozi...pri cemu i ne obracaju paznju kakve izlaze imaju na instrumentima a kakve ulaze na mixetama. Razliku koju sam osjetio izmedju balansiranog i nebalansiranog kabla na izlazu iz mix u pojacalo opisat cu ukratko: "Huuuuuuuuuh sta je ovo *bt ???? " (isprobao sam experimentalno da vidim ima li razlike jer sam imao i drugo kablo) Isti slucaj je bio kada sam Roland Fantom X6 povezao sa mix balansiranim kablom . Sramota me bila kada sam vidio sta sam radio svo vrijeme :( Evo kopirat cu ti text na engleskom pa prevedi i shvatit ces o cemu pricam ;) An unbalanced audio path has two conductors. One carries the audio signal and the other is the shield/ground. There is nothing at all wrong with an unbalanced signal but at times can be susceptible to picking up interference from radio frequencies or electromagnetic fields that cause noise and buzz.
A balanced signal has three conductors. It relies on a sum and difference principal. Sum and difference is the combining (summing) of two signals that are out of phase from each other. Whatever doesnât cancel out is what youâre left with (difference). When two identical signals of identical amplitude (volume) are combined and one is 180 degrees out of phase from the other you have complete cancellation of that audio. However, if one of those signals is a different amplitude, you donât get complete cancellation. And itâs this principal that makes a balanced audio path work. The output from a balanced piece of gear will have the audio signal on pin 2 (hot). That same signal will be present on pin 3 (cold) however that signal is at a lower amplitude than the signal on pin 2. The shield/ground will be on pin 1. When the signal reaches a balanced input, the signal on pins 2 and 3 are combined with either pin 2 or pin 3 (usually pin 3) out of phase. If that cable happens to pick up interference along the way, it will be on all pins, in phase together and at the same amplitude. When it gets to the input, pins 2 and 3 are combined out of phase and any signal exhibiting the same amplitude (the noise) will cancel out completely. Since the audio is at different amplitudes, it doesnât cancel out and youâre left with the difference: clean audio! As for the mics, most all are designed with a balanced output and should be plugged in to the balanced input of a microphone amplifier (pre-amp) Plugging a mic into an unbalanced input wonât ruin anything but mics generate a very low level signal that needs lots of gain to bring it up in level. Amplifying a signal that much benefits from the noise canceling of a balanced connection. |
Cekaj meni jasno sad nesto ovde, znaci ja iz klavijature da izvucem kabl banana banana i da kupim taj DI Box, pa iz njega XLR kabl u presonusa, tako isto da urade i gitarista i bas gitarista ?
|
@DinO74
Tacno tako, sve je objasnjeno u tom tekstu u vezi sa ogromnom razlikom izmedju balansiranih i nebalansiranih veza. @negovan90 Procitaj vrlo pazljivo svu literaturu koja ti dodje pod ruke u vezi sa balansiranim vezama, DI-Boxovima, nacinu spajanja itd... itd... bice ti od velike koristi. To pitanje u vezi sa samim Laptopom zalazi u domen konfiguracije kompjutera za audio rad, a to je veoma kompleksno i siroko polje. Ukoliko se taj tvoj Laptop konfigurira za audio rad, nece se nikada desiti bilo sta sto bi zasmetalo radu na bini. Naravno, da ako se resetuje kompjuter, da nece biti zvuka, medjutim, ukoliko se taj kompjuter opremi za audio od strane strucnjaka, mozes biti sigurniji u njega nego u hardware mikser. Tvoj Laptop nema neku posebno visoku performansu ali ce za ove svrhe odlicno posluziti, pa cak sa njega moze da "izidje" i dva, tri software instrumenta. Dakle, po pitanju mogucnosti tvog Laptopa, mozes biti sasvim miran ali samo pod uslovom da se njegov operativni sistem konfigurira kako to zahtjeva audio rad. Ti zelis da taj Laptop radi veoma komplikovan i tezak posao na bini i to u najvisem kvalitetu, to on moze ali samo pod pomenutim uslovima. Kada ne bi bilo tako, svaka prodavnica kompjutera bi se mogla nazvati i prodavnicom muzickih instrumenata. Kupis neku konzervu od kompjutera, za dvije tri stotine eura i sviras na njoj software instrumente najviseg moguceg kvaliteta, koji su uzgred, desetak puta skuplji od cijelog tog kompjutera. Naravno da to nece ici. Razmisli o tome, da u svojoj blizini, nadjes nekog strucnjaka, ali zaista strucnjaka, koji se bavi audio konfiguracijom kompjuterskih sistema, koji ce ti to odraditi, inace mozes sve da zaboravis i pored sasvim proistojnih komponenata Koje imas, da ipak nastavis sa Dynachordom. |
Okej znaci sve sam skapirao u vezi Laptopa, Presonusa, snagasa i sve vezano sto ce da kupimo, e sad dalje, strucnjaka u moj blizina da ima veze sa ovim digitalnim stvarima i audio konfiguracijom sam ubedjen da nema, mogu da potrazim, ali slaba vajda od toga, kako ja mogu da naucim sve to sto mi treba bez tog strucnjaka ? Da li mogu da ocekujem pomoc od tebe tranzit, jer meni sam Presonus kad bude stigao i moj laptop, nece nista znaciti, jer niti imam sredjen laptop, niti imam sve te kablove i ostalo sta mi treba, niti ista znam o tome...:( :( :(
I jos nesto da pita, ja na PA800 nemam balansirane izlaze, el tako ? |
Nemaš balansirane izlaze na pa800.
|
Znaci onda da vucem bananu/bananu u Di Box, pa odatle da vucem XLR kabl u Presonusa, i zavrsio sam pricu...
|
E, ovako @tranzit
Imam laptop sledećih specifikacija Intel core duo CPU T5800 @ 2.00Ghz Ram 2Gb Win7 64 Na njemu nema ništa sem VSLa i sve mu je isključeno sem USBa i monitora :) Da li se može računati na ovaj comp za live ili da tražim nešto jače? Sviram već sat vremena na 48Khz i 256 Buffer ali mi povremeno upadne po neki "klik" pa mi je sumnjivo... Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Sale, postavio si pitanje tranzitu ali hajde da se ja ubacim sta bi uradio na tvom mjestu. Konfiguracija tog tvog laptopa je u minimumu tako da bi na tvom mjestu ubacio jos 2gb RAM-a. Premalo je 2GB za Win7 64 i jako tesko da ces bilo sta uraditi i sa optimizacijom sedmice, ustvari neces puno toga ni dobiti. Probaj pojacati RAM, malo "utegni" sistem pa vidi kako ce se ponasati... p.s. Ako ti nije mrsko pokreni VSL , pusti neku pjesmu u WMP i napisi koliko ti je u Task Manager-u , procentualno, opterecenje CPU a koliko Physical Memory ???
|
CPU 9-10%, Memory 23%
Biće da je lakše promeniti laptop :) Imam još jedan sa nekim i5 procesorom, ali ga koristi žena... Da li je moguće da na tom drugom napravim poseban account gde ću da povadim sve nepotrebno, samo ostavim VSL ili je bolje ubaciti još jedan OS??? Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
10% CPU i 23% memory... sasvim OK! Probaj pojacati RAM ili u krajnjem slucaju ukradi od zene njen laptop a njoj daj taj drugi :D Najbolja opcija je jedan sistem na jednom HDD-u, optimizacija sedmice i miran si. Kreiranjem drugog accounta, koliko znam, ne mozes ukloniti suvisne procese u sistemu,nepotrebne servise, indexiranje, system restore, sve sto je vezano za network pa cak i mrezne kartice (ako je u pitanju slabija konfiguracija), antivirus, windows firewall, defender, ne mogu trenutno da se sjetim jos bitnih stvari ... ukratko masina koja nece imati izlaz na internet, masina samo za DAW. Zaboravio sam da te pitam, sta si mislio pod time da "povremeno upadne po neki klik" ???
|
Pa, kao da "preskoči" nekoliko samplova, ili na tren "zaškrguće" ... Neznam kako bih objasnio. To se javi povremeno i traje samo delić sekunde, ali mi ipak smeta...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk Dodato: Inače, na PCu nemam nikakvih problema, radi kao podmazano :) ali je tamo u pitanju i7 i 16Gb RAM ... Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Razumio sam te o cemu se radi. Vrlo moguce da neki program u pozadini radi nesto, aktivira se neki proces. Povecanjem kolicine RAM-a predpostavljam da neces imati tih problema ali samo predpostavljam. Najbolja varijanta ako mozes negdje posuditi jedan modul od 2GB, po mogucnosti da je isti kao i vec postojeci u tvom laptopu, ubaci i probaj onda. Ako si definitivno odlucio da radis na tom laptopu ne preostaje ti nista drugo nego da probas jos tu varijantu s obzirom da si spomenuo da se radi o svjezoj instalaciji bez dodatnih programa osim onoga sto je potrebno za rad VSL-a i da si uklonio stvari koje smatras da su suvisne (optimizovao si sistem za rad sa audio). Ako opet bude sjeckao, škripao i slično, uzimaj ženin laptop ili probaj na 44.1 KHz - 512 buffer...nema ti druge ;)
|
@sale band
To pitanje koje si mi postavio je staro koliko i sam pojam audio interfacea uopste. Dakle, nista novo, uvijek ista prica. Jednom sam ti napisao da ne obracas uopste paznju na to zauzece procesora sa kojeg citas te silne procente. To je sarena laza i nema nikakvu, ama bas nikakvu izkaznu moc ili vaznost. Presonus 1818VSL je veeeeliki audio interface koji istovremeno opterecuje sistem sa 18 ulaza i 18 izlaza, sto znaci sa 9 ASIO parova. Pitas se naravno odakle sad toliki broj. Tu je 8 analognih ulaza i izlaza, zatim tu je 8 ADAT ulaza i izlaza i jedan stereo SPDIF digitalni par. Odatle dolazi i ime za ovaj audio interface 1818VSL. Sada na to dodamo i sve efekte koje nudi njegov VSL software mikser i imamo kompletni balast koji ovaj audio interface navali na pleca jadnom procesoru konpjutera odnosno, Laptopa. Tvoj Laptop sa tim T5800 procesorom je jadnicak koji to ne moze da povuce kako treba. Kao da si na konjska kola koja vuce neka stara raga, navalio teret koji ce jedva i neka zestoka SCANIA sa deva vagona, da povuce. Sve vrijeme cim je VSL u pogonu odnosno aktiviran, ovaj teret stoji na CPU kompjutera. Za probu, isakljuci VSL mikser (gore lijevo odmah poslije naziva "AudioBox VSL" imas jedno virtualno dugme kojim aktiviras i deaktiviras VSL. Dakle, deaktiviraj VSL mikser i podigni recimo Studio One, pa u njemu u ulazima i izlazima napravi dva ulaza i jedan stereo izlaz. Kladim se da ce i na bufferu od 128 samplova da radi bez ikakvih smetnji jer tada je aktiviran samo jedan ASIO par. Radi se samo o tome da je taj Laptop veoma slab, kao uostalom i svaki drugi Laptop jer ne pisem badava vec godinama, da Laptop masine jos nisu na nivou koji je potreban za profesionalni rad na bini, a nece biti bar jos koju godinu. Ovome dodaj i veoma malu, npodnosljivo malu, radnu memoriju. Laptopovi koje Trans Audio izbacuje kao audio masine za manje projekte, imaju 8 ili 16GB radne memorije. Drugacije jednostavno ne ide. I sam pises da na tom kompjuteru gdje imas i7 procesor nema nikakvih problema. Zakljucak se namece sam od sebe i ne treba ga posebno objasnjavati. Taj drugi Laptop, koji si po nesreci, dao svojoj zeni, je daleko sposobniji sa svojim i5 procesorom i on ce (doduse uz dosta muke) da izdrzi 1818VSL. Bice na samoj granici svojih moci ali ukoliko ne opteretis to sve jos i brdom VST instrumenata, odnosno ako ga koristis samo kao mikser, odradice posao bez problema. Poslusaj Dina i ukradi zeni taj Laptop pa probaj, odmah ces i sam da vidis da je ovo sto ti pisem istina. |
Hvala vam obojici.
Da, samo bih ga koristio kao mikser za live. Dva (eventualno tri) mikrofona i klavijaturu preko digitalnog ulaza ;) Kad bih znao da ce da radi bez problema, snasao bih se ja za neki solidan laptop ali trenutno mi je ovaj samo na raspolaganju, nazalost. Sem toga, PA3X zvucu dosta bolje preko digital izlaza uz mali dodatak kompresora i EQa na VSL (wawes efekti ne funkcionisu na digital out) |
Mazni zeni taj i5 i bice dovoljno. Njoj das taj koji nije pogodan za 1818VSL, svakako joj najvjreovatnije treba za internet. Zadovoljni oboje :lol::lol::lol::lol:
|
Pozdrav
Da se i ja "ubacim": Ima li razlike ( sto se tice opterecenja sistema) u mom slucaju - 44vsl u odnosu na 1818? I jos da priupitam dali je vec stigao jer stvarno jedva cekam, da se pohvalim pred prijateljima i da im prezentujem Trans audio. |
@sale_band Ja ti se moram izvinuti u vezi mog pametovanja jer sam cijelo vrijeme imao u glavi svoj 16.0.2 i totalno smeo sa uma da se ovdje radi o "1818VSL". Ovo "VSL" stavljam pod dvostruke navodnike pa samim time i ono moje u vezi RAM-a na laptopu sa T5800. @tranzit je sve to lijepo objasnio koliko je CPU bitan za 1818VSL i kao sto rece , nekako nagovori zenu i svi sretni a ako nece, izvedi je brate na veceru , izgotivi je i laptop je tvoj :D
|
Presonus AudioBox 1818vsl problem
No frks Dino! :)
A ti tranzite malombrze sa tim kucanjem, ima nas koji bi isli spavat |
Citat:
@sale band Hahahaha.... nisam ti ja kriv sto si "Down Under", a i ja imam problema sa pogadjanjem tasti, pogotovo poslije desetak sati snimanja kojekakvih bilmeza. |
Ma, sta reci - jedva, jedva cekam - saljite paket sa raketoplanom :)
Pozdrav |
Hahahaha... potpuno te razumijem, a pravo da ti kazem, imas sta i da docekas, no o tom po tom, kada dobijes.
|
Evo ga, opet problem...
Sinoć sam svirao koristeći VSL kao mikser (kući, ne tezga), ugasio, danas upalim ponovo a ono ni da bekne. Pokušao i reinstalaciju drivera i proverio konekcije, sve je ok... Počinjem da sumnjam u Win8, ali, nisam siguran... :( Sent from my HTC One XL using Tapatalk Dodato: Definitivno je do Win8, upravo testirao na Win7 na laptopu, radi ok... Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Kako to jbt.Cekaj valjda Tranzit nije vidio ovo sto pises a sigurno nije do Win 8.Nadam se bar.
|
Operativni sistem sigurno nije krivac sam po sebi ali je vrlo moguce da je kriva audio konfiguracija tog sistema. Tek da se sale band umiri po tom pitanju. Imam instalirane 1818VSL na: Win 7 Ultimate 64Bit (isti ovakav ima i Zeljko i siguran sam da nema nikakvih problema sa svojim Presonusom Mobile koji je probirljiviji, niti sa bilo cim drugim u vezi sa audiom); Win 8 Pro 64Bit; Win 8.1 Pro 64Biit i Win 8.1 Enterprise 64Bit. Ni na jednom, nikada nije doslo do bilo kakvog, pa i najmanjeg, problema sa 1818VSL. Naravno, svi nabrojani operativni sistemi su veoma detaljno, reklo bi se "filigranski", pripremljeni za audio rad. Windows 8 i 8.1 traze i nesto posebniji i obimniji tretman kod audio podesavanja.
|
Ja jos koristim Win 7 i nemam problema sto se tice Presonusa Mobile,kako ce biti ako ikad instaliram Win 8 to jos neznam ali mislim da bi trebalo isto tako da radi.Pa jbt.nije valjda da se ovi sto izmisljaju windowse igraju s nama pa da moram svaki put kupovati nove stvari za moj "Studio Matic":lol:Kupis novi Windows,platis puno para i najebes i na kraju nista od Demo snimaka hahahaha
Inace,Tranzit druze aj pogodi sta sam jucer jeo?Ovcetinu ispecena, kao rujnica se topi u ustima dok je jedes, aaaa sta kazes na to?Hahahaha |
To se Zeljko prijavi ranije, pa ja onda dodjem kako god znam i umijem i koliko god da si daleko od mene... =))=))=))=))
|
hehehe samo dodji druze ima odmah da pecem,tj.moja zena to obavlja za meine iako ona nevoli janjetinu.Ostavi preko noci da se baica tj.da odstoji u vodi posoljenoj s razlicitim nekim zacinima a onda drugi dan pece,pa premaze medom,da na kraju dobije onu boju kao ona vetrina antikvitet ili neki stari ormar (Crvenkasto braon):lol:Dok jedes pucketa ko ledenica ona kozica ispod zubi a meso se raspada kao gljiva rujnica ili onaj vargan ako znas te gljive :lol:Ja bar jednom mjesecno spremam prednji but sa onom pleckicom sto ima da se kupi ili zadnji but.Nekad ovaj nekad onaj,kako kad koji pozelim hehe
|
Mene buni zašto je stalo odjednom. Radilo je bez problema a sada ništa... Ništa nije menjano ni instalirano. Samo je bio "shut down" i start up sledeći dan...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
@Zeljko
Dobro je, dobro je... ne pisi vise, aman... to ti mene namjerno mucis :lol::lol::lol::lol::lol: @sale band Sale morao bih dosta vise da znam o hardwareu koji imas i o svim kartama koje imas unutra kao i gdje je prikljucen 1818VSL. |
:DZnam da volis ovcije meso kao i ja pa zato ti napominjem:-SSKad budes dolazio za minhen samo javi prije dan da znam da odem kupiti meso i kistru pive,mada skoro uvijek Imam u ledari bar jedan komad da se nadje samo mora se racunati i vrijeme otopljavanja a ne ti izbijes na vrata a ona smrznuta.Moglibi samo da gledamo u meso kako se polako otopljava hahahaha
|
@tranzit
Napisaću specs posle kad dođem kući pa ćemo videti. @zeljko Svaka čast za pečenje ali, može to i na private, počeo sam da kontam da mi zbog jagnjetine ne radi interfejs ;) Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Jagnjetina je kriva za sve ! Ovaj tvoj post @zeljko je vise nego opasan i nepozeljan za nekoga ko pokusava da sacuva liniju koliko toliko i ko se bori protiv holesterola :D
|
Ali za med mi nije jasno ,
strah me probati . |
@transit
Evo ovako stoje stvari Processor je i7-4770 @ 3.40GHz Maticna Gigabyte Z87M-D3H Intel chipset RAM 16 GB "Skull Ripjaws" ili tako nesto (2x8Gb) Od dodataka imam graficku Nvidia GeForce 8600 GT (starija) Tastatura I mis su bezicni USB, I printer takodje USB. I jedno I drugo je prikluceno na plavi (USB 3) prikljucak (kojih ima 4) Na druga dva imam Korg Padkontrol I Roland A500Pro Midi kontrolere. E, sad, imam jos dva prikljucka za USB2 na zadnjem panelu I dva na prednjoj strani na kojima nema nista osim 1818VSL-a.... Jedino sto sam primetio cudno je u Device Manageru pod "Universal Serial Bus controllers" jedna od stavki sa uzvicnikom glasi "Unknown USB Device (Port reset failed)" Ostalo mi izgleda ok.... :confused: Da... Sistem je Windows 8.1 Idem sad da cackam nebi li otkrio caku... Dodato: Evo ga, radi.... Nisam nista radio, samo ga iz laptopa prebacio na pc I radi... Hmmm |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org