YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Novi Roland Fantom FA06, FA08 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26596)

korg18 20.01.2014 18:43

korg18

Sve je dobro,meni se izgled bas i ne svidja,fantom g6 je ne prevazidjen,krecar kosmajaca i ostali nece preci sa kronosa vjerujte,a kronosu ne moze da opepeli ni ovaj novi fantom 06,da ga tako nazovem,oni u firmama ne znaju sta ce vise radit,vec ih sad prave sto manje uskoro cemo pocet klavijature nosat po djepovima,i sta zamislimo svirace haha,kronos ima najacu sintezu do sada,sto je napravljeno jer su se potrudili to sto nasi muzicari neznaju da otkriju njihova stvar misle ako imaju novu spravu da ce boje biti druge ne,vec oni siv koriste opet dx boje i ove nase semplove koje svi imamo,kronosa imam vec dugo vrijeme fantoma imao i nikad vise m3,triton extreme,i jos mnoge,ipak sam na prvi pogled konto opet se vratiti na extreme,ali kada se kronos sredi ne ide se tako lako,ipak da nekog ne uvrijedim,po meni je fantom g6 jedan od najmocnih slo aranzera,stim sto se nezna izvuci iz njega maximum svi izvlacimo samo 50 posto daj boze i toliko,on moze duplo da zvuci da se cudimo svi,a ovo novo sve sto prave je samo pranje novca,mnogi misle da ce bolje svirati ako predju na novji aranzer ili solo varaju se mnogi pozdrav.

calevh 21.01.2014 00:01

Kljavica, kapiramo se. Fantom je toliko dobar instrument, da naslednik istog, siguran sam neće ponuditi Bog zna šta, da će kao i uvek biti šminka i presipanje iz šupljeg u prazno, na šta smo već navikli.

kljavica 21.01.2014 07:45

Calevh...potpisujem sto govoris...

kljavica 21.01.2014 20:25

čuo sam da u fantomu postoji opcija za pogađanje svirki....:)

beronjan 22.01.2014 00:50

Al to samo ako kupiš "TEZGA" proširenje ;)

branoy 22.01.2014 01:26

ja vise od deset godina ne pratim klavijature, pod tim mislim kupujem a radim evo 13 god stalno, u celoj godini ako immam 5-10 week free ono slucajno nema nista i to ovi periodi zimski

pc. mada i ovde primetim da dodjete do 40-te stranice sa komentarima a sprave nema na policama hahah standard

sale_band 22.01.2014 12:30

@branoy Uz duzno postovanje, ja zaista ne razumem svrhu tvog komentara...

romario 22.01.2014 12:51

Sale ,
ima logike u ovome sto branoy piše ,ima ...

Akordeonista 03.02.2014 09:24

Ima li neko iskustava sa ovom spravom, tj. da li je neko stigao da je proba uzivo?
Meni se svidja to sto su ubacili zvuk Integre u kuciste sa dirkama po relativno pristupacnoj ceni, na Thomann-u je Fa-06 1000e a Fa-08 1600e. Cena je ista kao i za Korg Krome sto ce reci da joj je to adekvatna konkurencija.
Ne znam koliko je za suditi o zvuku sa YouTube prezentacija (koje su verovatno malo sminkane) ali mi se cini da zvucno malo prednjaci u odnosu na Korga. Sa druge strane, Korg je za istu cenu dao i sempler u svom instrumentu.
Evo linkova pa poslusajte malo i jednu i drugu spravu (Roland prezentacija je poredjenje zvuka sa Integrom ali je svakako interesantno cuti dosta boja sa ovog instrumenta):

Roland FA08 vs Roland INTEGRA 7 - porĂłwnanie / comparison
You need to upgrade your Flash Player

【DEMO:CC】KORG KROME
You need to upgrade your Flash Player

rolandx 03.02.2014 10:44

Dakle, rema je kao prvo pogrešno napisana. Ovo nije roland fantom jer bi pisalo fantom a ne FA06 / FA08... da li je tako? Čini mi se da je u pitanju nova serija a nikako Fantom. Zanima me ako je neko imao kontakt sa ovim workstation-om, kakve su dirke u poredjenju sa ostalim solaricama.....

Citat:

Originalno postovano od kljavica (Post 262764)
Calevh...potpisujem sto govoris...

Ovaj post nema smisla

Citat:

Originalno postovano od kljavica (Post 262793)
čuo sam da u fantomu postoji opcija za pogađanje svirki....:)

Citat:

Originalno postovano od beronjan (Post 262826)

Nemojte da skrećete temu sa kursa... počinje da gubi smisao.

kljavica 03.02.2014 11:03

Jeli ima jos kakvih nepravilnosti u pisanju odnosno pristupu pisanja a da ste vi zapazili?

Ja se slazem s Vama da ukoliko post nema smisla treba ga maknuti, ali isto tako za takve stvari postoje administratori koji prate ovaj forum i ukoliko vide nekakvu nepropisnu akciju ili reakciju kako zelite, tada ga uklanjaju odnosno zakljucavaju...

Mislim da nije potrebno upadati na ovakav način...svi smo tu da na neki način širimo horizonte i raspravljamo o tipkama i klavijaturama jer nam predstavljaju zadovoljstvo na neki način ali i posao na drugi način tako da netreba dizati tenzije bespotrebno...

srdjan motif 03.02.2014 13:31

pre nego sto sam krenuo za srb bio sam da je probam, ono sto mi je reko prodavac to je sledece, kaze koristi fantomov chip sound i kaze da su sve boje sa fantoma ima sd karticu i usb tako da se mogu ucitavati semplovi to nisam probao. a dirke su malo tvrdje meni su odgovarale dosta je laksa i manja ja sam probao fa06 verziju. probao sam samo piano i strings. pa sam preso na neku drugu. uglavnom na prvi pogled kljava je super.

sale_band 03.02.2014 13:41

Kao da su ga spakovali u kućište od BK5... Moraću ga isprobarti čim uhvatim slobodnog vremena

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

Akordeonista 03.02.2014 14:13

Neko je vec napisao a i meni se cini da je Fa-06 naslednik JUNO serije. Znaci, lagano kuciste, dosta dugmica i potova za editovanje zvuka u toku svirke, pretpostavljam da su dirke losije nego sto su na Fantomima, dobre boje (ovaj put ne sa Fantoma vec iz Integre sto je odlicno)! Sve u svemu, dobar instrument u rangu do 1000e!
Varijanta sa 88 klavirskih dirki je 1600e sto je dosta povoljnije nego sto je bio slucaj ranije sa instrumentima sa "cekicastom" mehanikom.
Steta sto nema verzije sa 76 dirki ali valjda je fora da bi se bolje prodavao Jupiter 50, sta li?
U svakom slucaju, cine mi se kao veoma interesantni instrumenti (prvenstveno zvukom) i Fa-06 i Korg Krome koji kosta isto koliko i FA-06. Pretpostavljam da su na oba modela proizvodjaci u dobroj meri zakinuli na ukupnoj izradi, plastici, dirkama, dugmicima itd. ali ostaje da se vidi i proba sve to.

srki Fantom 11.03.2014 14:48

Citat:

Originalno postovano od beronjan (Post 262826)

Hahah tezga prosirenje de se samo seti

vesa 01.09.2014 21:06

Ja sam iskreno zainteresovan za ovu klavijaturu. Ne sviram takav tip muzike da bi za to bile potrebne 'semplovane' boje ali iz iskustva sa LE-om moram priznati da to ima svog znacaja, pogotovo kad neko stvarno ume da 'napravi' boju i olaksa ti par sati, ako ne i vise, truda za izradu slicne...Zamolio bih nekog ko je upoznat sa specifikacijom klavijture, da kazem, ko 100% zna, da napise, da li moze...ili ne moze F06/08 da cita semplove...hvala!!!

Tomy 01.09.2014 21:14

samplovi mogu da se postave samo na padove i mogu biti lupovani, ali na dirke ne idu.

daliborkorg 27.09.2014 00:02

6 stranica ispisanih, a nista konkretno. Citam od pocetka u nadi da je neko nesto korisno napisao o ovoj klavijaturi kad ono mlacenje prazne slame, tek na 6-toj stranici neke polovicne informacije. Stvarno nema smisla, ako imate viska vremena igrajte tetris i ne punite ovaj forum glupostima.

SMusic studio 27.09.2014 10:55

Ja probao kratko FA08 u radnji. Kažem kratko, jer dirke su za mene ubi bože, tj. ja ne umem na ovakvim dirkama da sviram. Navikao sam na plastične, aranžerske. Ovo je kao da sam seo za klavir, teške,trome, spore. Zbog toga i nisam isprobao sve mogućnosti i kako zvuči, pa o tome ne mogu da sudim.
Eto, to je moj utisak isključivo što se tiče dirki.

Iggy Prince 04.11.2015 05:18

https://soundcloud.com/ivangajic01/roland-fa-06-demo

Evo poslusajte kako radi za nasu muziku..

Ima ga kolega Ivan Gajic, znate ga vec sa ovog foruma.

wladymeer 05.11.2015 23:31

Bio danas u Beogradu u jednoj prodavnici, ucitao spomenuti set (hvala Radetu na ustupanju seta) i jako se prijatno iznenadio kako to zvuci s obzirom da nema eksternih semplova.

Mozda su harmonike za nijansu slabije za odredjene zanrove (pa ce neko pribegavati leadovima gde moze umesto toga), ali, za standardnu modernu klupsku svirku FA-06 skroz zavrsava posao kako treba.

Jos ako Roland izadje u susret pa omoguci da se Balkan Boje ucitavaju direktno u virtualno prosirenje, sempler nece ni biti potreban.

josipv 11.11.2015 19:00

Dali FA06 ima numericko biranje ili padovi sluze kao i na X seriji?

ivangajic01 15.11.2015 17:45

Ima numericko biranje i favorite.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org