YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   SemkoO - demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26602)

SemkoO 17.01.2014 21:15

Ahahhahaha. Ma nije fol midi,svirao sam trebo midi klavijature na FL studio. :D

Molim Dell-a da kaze iskreno njegovo mislenje,da li da se gubim sa foruma,ili da ostanem,da se narod smeje xD :D Ahahahahha :D

Yikwo 17.01.2014 21:16

E sad moje , skromno , pocetnicko misljenje ... :D
Na ovom drugom klipu podosta masis harmoniju u nekim delovima , ubacujes fill gde ne treba ...

E sad ako nesto gresim neka me stariji (iskusniji) isprave ...

Samo vezbaj druze sve ce doci na svoje , pozdrav ;)

@sale_band , eno su koke u pozadini kako ne primecujes ? :D

SemkoO 17.01.2014 21:17

@Yikwo Kazem nisam bio u stosu sviranja,ali hteo ovaj Zeljko da post-am da se izvucem xD :D Ahahahahha :D

sale_band 17.01.2014 21:23

Druze, nemoj da se gubis, ovaj forum ti moze samo pomoci da naucis mnogo sta. Nasa misljenja su manje bitna....

SemkoO 17.01.2014 21:26

Znam da se moze dosta nauciti, mada i misljenja drugih su mi jako bitna. Bilo da su to kritike ili reci hvale, jako je vazno i iz toga moze puno da se nauci. Hvala :D

zeljko 17.01.2014 21:30

Koda bi ovaj narod toliko skakao da nista ne valja:rolleyes:Dzaba nekome precizni trileri ako onaj ko slusa sjedi ko panj i jos neda ni dinara za pjesmu hehe.a rekao je Sevko da mu nije sjela klavijatura kako treba.Meni se jedino snimak ne svidja a ostalo je ok.Vazno je da se vjezba dalje i kad ovako napravi atmosferu na sceni.Poz

sale_band 17.01.2014 21:31

Da su slučajno umesto onih salabajzera igrale koke oko klavijature, svi bi te hvalili... ;)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

zeljko 17.01.2014 21:34

Ma mlade koke su se uvijek pravile vazne i vrebale samo iz prikrajka a kad se uda i udje u godine onda pocnu i da igraju da bi se i one opet pokazale:lol:

SemkoO 17.01.2014 21:36

Ma salabajzeri,nema se kom' svirati,to ti je neka svadba...
A koke su posle... :P

smuchac 17.01.2014 23:37

Za zajebanciju i rekreativno sviranje ste predobri a za nešto više treba da se potrudite još dosta i šta je najvažnije da još porastete (bez uvrede). Dakle,ovako kako ste krenuli je super jer baš tim putem se ide u pravom smjeru.
Sretno dalje i bez stajanja. Pozz.

SemkoO 17.01.2014 23:54

Zahvaljujem. Trudiomo se da budemo ozbiljniji! :D

yamahapassion 18.01.2014 00:07

Ih, kad bih ja imao ovakvog brata...

SemkoO 18.01.2014 00:15

Ma,sreca moja sto ja imam... Ahhahahaha =))=))=))

Dell 18.01.2014 02:58

Sale, to sto je oko njih ti se kulturno zove Testis Teferich :lol: :lol:
Semko, koliko imas godina, koliko sviras i jel te uci neko reci, pa cu poslusat i rec misljenje.

SemkoO 18.01.2014 11:35

Dell,napisao sam u prvom postu da imam 16 godina. Sviram (ucim) 6 meseci,jer mi je profesor umro :( A pre toga sam jos kao mali,svirao,uzmem note i pisem na papiru koje su (C DDDD Fis) Pa sviram polako. Sada vec mogu po malo sluhom,jer sam naucio sve skale i akorde. Hvala :D
Dodato:
Ucio sam 6 meseci,a posle mi je profesor umro,i sad' sam ucim,borim se :S

Gore nisam definisao dobro -_-

Dell 18.01.2014 16:31

Ok, s obzirom na to sto si napisao stvari stoje ovako.
Solidno sviras za tih 6 mjeseci i 'ajmo rec da si na pravom putu. Pjevac na prvom snimku nije bas najsjajniji, podebelo distonira, ali ga ornamentika (ukrasi) vade, reci mu da poradi na tome da tonove pjeva tocno, mozda da se pjesma spusti za pola tona - ton pa mu bude lakse. Drugi snimak je bio silovanje za usi - realno, jer toliko probija, a drugo jer na tom snimku pjevac distonira - ubija. E sad to ne mora bit njegova krivica, moguce da je i tvoja :) Nisam provjeravao na klavijaturi iz kojih tonaliteta mu sviras pa je moguce da mu je previsoko ili prenisko, ali u akordima si katastrofalno grijesio tako da je moguce da ga je to pometalo, desna ruka moze proc.
E sada napisi kakav profil sviraca hoces bit u buducnosti? Hoces da budes jaci u narodnjacima ili zabavnjacima? Kad to skontas sa sobom onda obavezno nadji nekog ucitelja sviranja, ako ces narodnjake, najbolje bi bilo nekog harmonikasa da ti pokaze trilere i da ti dadne predvjezbe i vjezbe za trilere.
Moji savjeti za prvi video su, dok pjevac pjeva svoju dionicu ne sviraj mu melodiju nego drzi neke stringse, eventualno neke prelaze, ali tiho i nenametljivo i nauci obrtaje akorada u lijevoj ruci jer bespotrebno skaces gore-dole kad ti je to sve u blizini.

SemkoO 18.01.2014 17:00

Hvala :D
Rekao sam da sam u drugom snimku dosta gresio,jer sam bio malo ''pauzirao'' sa sviranjem,pa tek posle poceo casove kod profesora. :D
Predlog mi se svidja za profesora. :D
Pa zelim postati svirac,da se snadjem u svim zanrovima , kako zabavni tako i narodni stil. :D
Sta predlazes drugo ? :D Hvala puno :D

Dell 18.01.2014 17:19

Podrazumijeva se da moras bit dobar u svim zanrovima, ali jedan ti mora bit baza, a to je? :)

SemkoO 18.01.2014 17:23

Pa nek' bude narodno,laganije pesme (Jesen u mom sokaku,Tuzno leto,...)
Nesto tako,a ne kola,ili slicno :)

Dell 19.01.2014 14:40

E vidis, to ti u startu nije bas najbolje. Ako hoces da sviras narodnjake kako treba, moras znat svirat kola, govorim ti ovo s najboljom namjerom, jer vidim talentiran si i zeljan si napretka, pa ne bi bilo bas najbolje da te neke "struje" i neiskustvo odvedu na neke kontra strane.
Vjerujem da sad npr. gledas neke klavijaturiste koje ces 100% stic za godinu dana kao bogove i kontas da je to to. Kreni ispocetka sa pravim pjesmama, sevdalinkama, sumadijom i laganim kolima da naucis te neke narodnjacke fraze u svojim izvornim oblicima i da ne naucis svirat pogresno, pa kasnije treba ispravljat. Kad naucis takve stvari, ove novokomponovane dzumbusarije ce ti bit "igrala se djeca". A tek zamisli, kad se nadjes u odabranom drustvu i kad ti izvuku tako neku staru stvar, a ti je sa smijeskom ispirlitas. Bices cijenjen i kao muzicar i covjek, a bogami nece ti se ni dzep bunit ;)

SemkoO 19.01.2014 18:27

Ali znas kako,kod nas u Novom Pazaru,retko ima ''muzicara'' koji bi u mom slucaju posluzili kao profesori. Profesor koji je mene ucio,umro je pre neku sedmicu :S (Imao 42 god.,jedva sam ga nasao,tj. isto k'o da je trazio mene,dosao da nam predaje u osnovu,i tako smo se upoznali). Sta predlazete,mozda znate nekog muzicara iz Pazara?

Yikwo 19.01.2014 18:58

@Dell Da li mislis da je najbolje svirati kola, sumadiju i sevdalnike , sobzirom da zivi u Novom Pazaru ???
Nesto ne verujem da bi tamo imao neke tezge sa takvom vrstom muzike ...

Ali da su oni najbolja "osnova" (da tako kazem) za ucenje , jesu ...kada to nauci ostalo ce biti lagano ...

Dell 19.01.2014 23:45

To je sve istina, ali evo mislis da ja u Mostaru imam tezge s takvom vrstom muzike? ;)
Moj mu je savjet da tako svira, a naravno postujes repertoar svoga reona sviranja, to se podrazumijeva.

zeljko 21.01.2014 02:56

Spaval ovaj Semko ikako:lol:Ja kad god u Koje vrijeme bilo to noc,dan,jutro ili pooohna on tu:-j

SemkoO 21.01.2014 19:47

@Dell Hvala na savetima. :D

@Zeljko Spavam Spavam,al kad ti nisi na forum :D :P

zeljko 22.01.2014 03:05

Kad ce nesto novo:D

Yikwo 22.01.2014 03:07

E i mene zanima kad ce nesto novo , ali ja sam ozbiljan bas bih voleo poslusati jos nesto sto on svira :)

zeljko 22.01.2014 03:10

A sta mislis ja nisam ili?Jbt.Nema ozbiljnijeg covjeka ovdje na forumu kad se radi o demu:)

SemkoO 22.01.2014 11:02

Bice novo,nego sada pocela skola,nije laka medicina -_- Hahah, :D

Poslato preko mobilnog uredjaja. :D

Trenutno vrijeme na Forumu 18:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org