YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Pogledajte kako dijete svira !!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2835)

blatusan 15.11.2007 09:59

Slazem se Nedimom. Mali pojede klavijaturu sa takvom lakocom to je nenormalno. I ovdije na forumu spada medzi 3 najbolja a u toj rang listi ja sam zadnji:D Sala na stranu, i sto Nele kaze, treba on jos mnogo vjezbat ali je talenat nad talentom ni ovo nije naucio za 5 minuta! Ali pojede pojede! Dakle ovaj ide u zvijezde i u velike profesionalce!!!!!!
Pozdrav,Alen!

vlaxxy 15.11.2007 15:28

Pa ako ima toliko puno dece koja bolje sviraju dajte da vidimo.
Ja kao i vecina ovde se bavimo muzikom iz hobija,jer da smo
profesionalci znate kada bi me video forum...vec bih imao preca posla!

Sta je problem:dok ga gledamo, neko se divi a neko daje sve od sebe da mu nadje neku
manu,gresku...
To je u nasem mentalitetu da idemo preko leseva i trazimo i najmanju gresku jednom
decaku koji ima samo 12 godina a svira kao vanzemaljac.
Napravite test.Kad vam dodje neki prijatelj a vi mu pustite AUDIOSNIMAK (ne video) i cekajte
reakciju.
Glavu dajem ako ne pita koji ovo band ili orkestar rastura...

PS:Kladim se da je snimak snimljen onako kada su im bili neki gosti a ne specijalno
za internet.Da je za tu namenu snimano odvezao bi samo jedno kolo i onda bi se svi
smrzli!!!!!!

Bez uvrede molim...

igorcina065 15.11.2007 17:00

Aaa...takmicarski duh je proradio?Ma pustite klinca nek' svira kako on hoce i kako zna,jos treba da se prepiremo izmedju sebe u smislu ja ovo mogu - ja ne mogu...Svaka cast malom,ali nije to sve toliko bitno.

No.1 15.11.2007 17:00

Epa samo da se nadovrzem Neletu: Mali je Ok al smo ga mi malo stimulisali..to je dobro.Ali za prstomet..mislim da je njegova greska stvorena uste na pocetku.Prstomet se uci u muzickoj skoli po note..klasika je mnogo bitna stvar..kad ti se ruka razraboti onda sviras sve bez problem..a ovaj mali poceo direktno tezgarskim korakom i zato nas pali toliko...za neko vreme kad dostigne svoj max.. nece moci dalje.
Sasko je prvo zavrsio muzicku akademiju i sve dodatci polse to pa je onda skrenuo sprema muzicke finte..tezgarenja...rutina...al on klavijatura ima na dlanu zato sto je mnogo godina pre toga trcio po nju svojom rukom..tj obe ruke.

Bez prave muzicke skole ja mislim da niko nece biti majstor..mozda..ali ogranicen.

Pozdrav

krcmar 15.11.2007 17:19

Citat:

Originalno postovano od Malimuzicar (Post 20266)
Svaka cast za momka stvarno super svira ali zasto nehvata cjele akorde (hocu reci sa tri prsta).Sto Nedim rece ovdje na forumu nema boljeg muzicara bar u ovom pravcu sto je mali odsvirao,ta vlaska kola itd.Hut ab.

Pozdrav
i ucite se sada imate prave casove VIDEO SKOLE

malimuzicar ne mogu vjerovati sta si sada pitao, tamo na yu tube si zvijezda a ne vidis da Nikolaus svira solo bas.Ja sam siguran da sviras duze od mene a ne znas to.

cvelepa50 15.11.2007 17:37

Citat:

Originalno postovano od krcmarv (Post 20317)
malimuzicar ne mogu vjerovati sta si sada pitao, tamo na yu tube si zvijezda a ne vidis da Nikolaus svira solo bas.Ja sam siguran da sviras duze od mene a ne znas to.

hehhe druze pa ja mislim da malimuzicar nije taj "malimuzicar"vec njegov otac nek me neko izpravi ako nije tacno !pa sad i da nije skonto da svira basove :D nemores ga (nedaj boze)ubit haha ma sala mala

pozdrav

tranzit 15.11.2007 17:44

De Nele ako boga znas, kad si se toliko raspucao sa kritikama snimi burazeru ne svog sina za koga kazes da je bolji ali da mu nije mjesto na youtube, vec sebe i to sa istim ovim kolima koje je Nikolas odsvirao u istom tempu i sa ovako odsviranim basom znaci i da od ritma ide samo bubanj i postavi to na youtube pa da vide ovdje svi ovi sto ne vjeruju da to sve moze mnogo bolje. Ama sigurno da moze bolje ali mi se cini da ti nisi taj koji ce to bas moci. Ne zaboravi samo da mali svira harmonikaska kola na hebenoj plasticnoj dirki sa pa80.

krcmar 15.11.2007 17:52

Citat:

Originalno postovano od cvelepa50 (Post 20318)
hehhe druze pa ja mislim da malimuzicar nije taj "malimuzicar"vec njegov otac nek me neko izpravi ako nije tacno !pa sad i da nije skonto da svira basove :D nemores ga (nedaj boze)ubit haha ma sala mala

pozdrav

Naj vjerovatnije da je tako.hahahah

cvelepa50 15.11.2007 17:55

bar ja to mislim....@tranzit de covece nemoj da se bezveze tu nesto svadjate sta je znam

tranzit 15.11.2007 18:00

Ama ko se svadja jadan ne bio, de procitaj moj post jos jednom ali pazljivo. Nikakve svadje niti bilo cega slicnog u njemu nema nego samo molba Neletu a i sumnja da ce on to moci, da posto je debelo iskritikovao malog Nikolasa, pokaze kako to treba da bude. Sta tu ima od svadje ?

tesla 15.11.2007 19:06

aman ljudi vi ste SVI prsli oko kakvih se gluposti peglate stvarno mi niste jasni a pogotovo mi je nejasno da neko moze da sumnja da jedan pro kao nele svira bolje od klinca
bolje bi bilo da oni koji neznaju o cemu pise da uzmu od njega video skolu pa da onda krenu da uce i valjda ce im jednog dana biti jasno to sto je nele napisao
a ti drug nemoj da se lozis na "ove" sto laprdaju

BasariStudios 15.11.2007 19:28

Ovdje postoji jedan i jedini problem, nije u pitanju Nikola, Nele, Ja ili Tranzit.
U pitanju je nasa Balkanska Krv, gde JA moram bit najbolji a Ti si najgori.
Ima ovde ljudi koji kad bi mogli presekli bi ruke tom detetu, samo da ne uspe.
A ja pored 15 godina sviranja i plus Tonsko Inzinjerske skole slobodno kazem
ovo dete moze da sedne pored mene i da me uci da sviram.

No.1 15.11.2007 19:30

Nemojte Neleta da cimate...ako on spremi nesto ima da se cudite svi ovde.Izgleda ga ne poznajete.

nele1 15.11.2007 19:41

Boze dragi

ja sam mislio da vise ljudi ovde zna makar realno da svira
ali sada vidim dasam pogresio,pa vi tvrdite da jedan klinja koj svira solidno
moze da prevagne nad jednim od najboljih djaka Dragana Vasovica
i druge harmonike cele JUGOSLAVIJE na takmicenju SOKO BANJE Gorana Nelkovskog
dakle zakljucak je da stvarno neznate sta je muzika

samo mogu dase nasmejem sta to pisete
neka vam je bog dragi u pomoci

tranzit 15.11.2007 20:10

Ama ne mislim ja nista nego nek Nele to isto odsvira i sve je u redu. Prvih i drugih harmonika Jugoslavije je bilo vagon ili bolje citava vozna kompozicija. Imao sam prilike da sviram sa mnogima od njih i vjeruj mi uglavnom su bili mnogo spremniji oni koji nisu uspjeli ni da se kvalifikuju za to takmicenje. Mnogo se pricalo i kritikovalo a taj mali je postavio snimak bez straha da ce se osramotiti i nije se osramotio, pa valjda nece ni Nele da se osramoti.

Menko 15.11.2007 20:23

Ne bi puno da komentarisem oko ove teme,samo mogu reci da malo nije los i da zna sta radi,i predlazem gazdi da stavi kljuc na ovo sve da nebi doslo do veci nesporazuma ili da se nebi ne daj boze izkomplikovala neka veca prepucavanja.
Pozdrav svima!!

cvelepa50 15.11.2007 20:27

to ti mozda i nije tako losa ideja druze!!!i ja to preporucujem....jer dosad sam i "komentariso "ali vidim da ovo nije bas sigurno......
pozdrav

nele1 15.11.2007 20:45

UF

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 20339)
Ama ne mislim ja nista nego nek Nele to isto odsvira i sve je u redu. Prvih i drugih harmonika Jugoslavije je bilo vagon ili bolje citava vozna kompozicija. Imao sam prilike da sviram sa mnogima od njih i vjeruj mi uglavnom su bili mnogo spremniji oni koji nisu uspjeli ni da se kvalifikuju za to takmicenje. Mnogo se pricalo i kritikovalo a taj mali je postavio snimak bez straha da ce se osramotiti i nije se osramotio, pa valjda nece ni Nele da se osramoti.

pa jer si ti trandzo u svakoj corbi mirodjija ja nisam ovde dugo clan kao ti
ali samo da ti kazem daje ovde Nele postavio 1000 snimaka ceo onaj post je bio najvise posecen i tu ima kolko hoces od neleta samo pazi ima tu kolko hoces melodija
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=1792 a od tebe nebi ni jedan snimak do sada pa daj stavi majstore date vidimo
kao sto Nele rece citiram odprilike;da bi nesto kritikovao to treba i da poznajes
pa daj bree stavi ti nesto posto si svirao sa svima date cujemo kakav siti to majstor
aj pa sad budi dasa

tranzit 15.11.2007 20:46

Ala ste na kraj srca, sto da se zakljucava tema, niko nikog nije vrijedjao a ako se ovako nastavi nece ni u buduce. Nema nista lose u tome da se nesto kritikuje ali jos manje ima lose u tome da se od toga koji kritikuje zatrazi da pokaze na djelu kako to sve treba da izgleda.

Krle, nisam ja ovdje kritikovao malog Nikolasa i nemam nikakve potrebe da bilo sta stavljam nego je Nele bio taj koji je osuo paljbu na malog pa je red da on pokaze kako to ide. To sto je on postavio nije mjerodavno. Nego fino kao i ovaj mali, ista kola, kamera pa na youtube i mirna Bosna a i ostali. I sto se bolan palis ko hepo kockica niko ne sumnja u Neletove sviracke kvalitete u toj mjeri nego se cini da malo preostro kritikuje.

nele1 15.11.2007 20:54

pa zar nevidis bolan

da ima na tom postu kolko zelis kola pesama itd
pa poslusaj ako imas usi cuces pobro
jer stvarno treba biti gluv pa necuti kvalitet

tranzit 15.11.2007 21:01

Opet ne razumijes, VIDEO snimak, momak, video snimak je bitan. I opet ti ponavljam nema sumnje da Nele to svira odlicno ama mali ima 12 godina i to sto radi radi kako valja te je i postavio taj snimak pa nece valjda Nele da pobjegne sa svim svojim iskustvom.

nele1 15.11.2007 21:04

Uuuuuuu Bre Sta Napisaste

Ljudi Posto Nesmem Vise Da Vas Zovem Muzicari
Posto Ste Vi Ovde Komisija Izgleda Slusajte Sve Sto Sam Reko Do Toga Stojim
I Ponavljam Mali Je Talenat Ali Daleko Od Najviseg Nivoa
Nemoj Da Udju Ljudi Sa Strane Muzicari Pa Dase Smeju Sta Se Pise Ovde
Trantit Druze Nemoj Pogresno Dame Svatis Ali Ako Imas Nesto Protiv Mene
Reci Ko Coveku A Ne Stalno Tu Neke Kontre Mislim Da Nije U Redu
Ako Zelis Imas Msn Pa Da Raspravimo Ovde Nije Ni Vreme Ni Mesto
Pozdrav Za Sve Samo Vi Slusajte Ove Ovde I Bice Vam Lepo
Od Danas Stvarno Necu Vise Komenrarisati Ovaj Post Jer Je Ispod Nivoa
Avi Kako Zelite
Pozdrav

tranzit 15.11.2007 21:12

Odakle ti to da imam nesto protiv tebe ? Samo mi se jednostavno ne dopada to sto si kritikovao momka od 12 godina koji je pokazao ne samo da ima talenta nego i da je na prilicno visokom tehnickom nivou bar za svou starost i to na instrumentu koji nije bas napravljen za ovakvu svirku. A to pozivanje muzicara koji ce se popisati od smijeha kad ovo vide, to ti tek nije trebalo. Po tome ispadose ovi ljudi ovdje smijesni ili sta...

Malimuzicar 15.11.2007 21:17

mali Nikolas

Citat:

Originalno postovano od krcmarv (Post 20317)

Upravu si krcmarv otac je od malogmuzicara ja nisam muzicar kao mali ali nema veze pogresno sam se izrazijo za akorde . Malome ja necu nista napraviti cvelepa ja nisam jedan od tih roditelja koji gledaju da mu djete bude kao drugo z asebe on dosta zna zamen je bitna samo skola a svirka je samo hoby . Ja samo kazem da decko fino svira vidim da ljudi traze mane i daju pohvale to je stvar ukusa ali je cinjenica da mali ima 12 god. koce da zna kako ce da bude za godinu dana mozda nebude ni svirao vise jer kod klinaca to ide brzo.

Pozdrav

tesla 15.11.2007 21:21

koliko sam propratio post Nele nije komentarisao klinca nego Nedimov komentar koji definitivno nije na mestu i svako iole pismen ako procita ovu temu od pocetka shvatice kako stoje stvari
4tranzit malo procunjaj po forumu pa mozes videti i primere (neletove) kako se svira a mozda nesto i naucis

Mico23 15.11.2007 21:22

U potpunosti se slazem sa NELE 1.pozdrav

nele1 15.11.2007 21:26

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 20349)
Odakle ti to da imam nesto protiv tebe ? Samo mi se jednostavno ne dopada to sto si kritikovao momka od 12 godina koji je pokazao ne samo da ima talenta nego i da je na prilicno visokom tehnickom nivou bar za svou starost i to na instrumentu koji nije bas napravljen za ovakvu svirku. A to pozivanje muzicara koji ce se popisati od smijeha kad ovo vide, to ti tek nije trebalo. Po tome ispadose ovi ljudi ovdje smijesni ili sta...

TRANZIT DRUZE JEL TI NECES DA RAZUMES ILI STA JEL ZNAS STA JE POZITIVNA KRITIKA
A STA NEGATIVNA JA SAM REKO DAJE MALI TALENAT ALI DAMU PRSTORED NIJE U REDU
I NIJE ON KRIV TOME VEC UCITELJ
AKO SI MUZICAR SAM ZNAS DA SE NIGDE NESVIRA JEDAN STIL
SUMADIJA I VLASKI NEGO IMAS MNOGO VRSTA
VLASKI
RUMUNSKI
BUGARSKI
MAKEDONSKI
CIGANIJA
DZEZ
EVER GRIN
MA SVE
ETO NATEROSIME DA PISEM OPET

tranzit 15.11.2007 21:28

Citat:

Originalno postovano od tesla (Post 20351)
koliko sam propratio post Nele nije komentarisao klinca nego Nedimov komentar koji definitivno nije na mestu i svako iole pismen ako procita ovu temu od pocetka shvatice kako stoje stvari
4tranzit malo procunjaj po forumu pa mozes videti i primere (neletove) kako se svira a mozda nesto i naucis

Jok tesla, Nele je komentarisao bas svirku malog a pazi sad: svako ko pogleda samo prvi post ove teme na sve kritike bilo od koga dosle, ce samo kiselo da se nasmije. Procunjao sam ja po forumu pa bas radi toga bih da Nele postavi video snimak sa istim kolima kao i Nikolas a po mogucstvu na PA80 bas zbog njegove lose dirke.

tesla 15.11.2007 21:34

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 20354)
Jok tesla, Nele je komentarisao bas svirku malog a pazi sad: svako ko pogleda samo prvi post ove teme na sve kritike bilo od koga dosle, ce samo kiselo da se nasmije. Procunjao sam ja po forumu pa bas radi toga bih da Nele postavi video snimak sa istim kolima kao i Nikolas a po mogucstvu na PA80 bas zbog njegove lose dirke.

ajd pogledaj ponovo samo 10 cm iznad tvog zadnjeg posta

mikikg 15.11.2007 21:37

sta je bre ovo ovde

sta se deshava aman ljudi,profesor Nele rekao sta mali treba da ispravlja i to je to..i bolje mali da poslusha Neleta i da ispravi stvari,nego da slusha hvalospeve i da ode u visine sa kojih ce brzo da padne...A sto se tice Neletovog umeca,to nemoj niko da sumnja,svirali smo i prosle i ove godine zajedno kad je dolazio u Srbiju,ruka brza kao metak ,a prst sladak ko shecer..i sve to i ritmicki i harmonski veoma precizno..MAJSTORSKI!!!!!!!!!!!!!!Sve ovo pisem dobronamerno!
Pozdrav svima

tranzit 15.11.2007 21:37

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 20278)
KOLKO IMA VAKVIH U BEOGRADU MNOGO BOLJIH MISLIM
IMA IH NA SVAKOM COSTU TEK BI ONDA TREBAO DA NAVEDES NE 6 MESECI
NEGO 5 GODINA

Je li i ovo pozitivna kritika jadan ne bio, pa kako to da ovakvih ima u Beogradu na svakom cosku i jos da ti treba 5 godina da ih sve navedes. Nisam ni znao da smo tako muzikalno nadarena nacija. Ne burazeru, greska, nismo mi nikakva muzikalna nacija, mi samo volimo muzuku a to je sasvim druga stvar. Muzikalne nacije su Bugari, Madjari, Turci, Italijani a po tvojoj prici... pa samo u Beogradu ima talenata i muzicara da ih nema ni cijela Evropa i to jos sve klinci sve bolji od boljega. Hebem ti... gdje ce nam kraj biti kad smo tako muzikalni, jedino nas jebe to sto nas nigdje u svijetu nema, valjda nas ne vole, sta li. Aj malo loptu na zemlju i polako...

mikikg 15.11.2007 21:43

jesmo brale muzikalna nacija,ko kaze da nismo...i sta je problem sa Beogradom,2 miliona ljudi ima od cega da se odabere...i Kragujevacka muzicka skola u klasi harmonike zadnjih 20 godina uzastopce uzimaju oficijelna i neoficijelna prvenstva Evrope i sveta...i?

nele1 15.11.2007 21:45

Tranzit

CARE ZAR NEMISLIS VALJDA DA CU JA SAD BRZE BOLJE DA POSTAVLJAM MOJ VIDEO
HEHEHEHEHEHE
E STVARNO SI KRALJ AKO MISLIS TAKO
PA IMA TU SNIMAKA KOLKO HOCES POMAGAO SAM POCETNO MNOGIM LJUDIMA
PA MOZES DA GLEDAS TAMO SVE STA TE INTERESUJE

A AKO ZELIS EVO TI STO JE GOTOVO DASE NEMUCIM DA TRAZIM SAD OVDE

tesla 15.11.2007 21:47

Citat:

Originalno postovano od Nedim (Post 20336)
Ovdje postoji jedan i jedini problem, nije u pitanju Nikola, Nele, Ja ili Tranzit.
U pitanju je nasa Balkanska Krv, gde JA moram bit najbolji a Ti si najgori.
Ima ovde ljudi koji kad bi mogli presekli bi ruke tom detetu, samo da ne uspe.
A ja pored 15 godina sviranja i plus Tonsko Inzinjerske skole slobodno kazem
ovo dete moze da sedne pored mene i da me uci da sviram.

pazi ovako ja uopste nisam u fazonu da ja sam najbolji ili ne ali sigurno znam kada je neko bolji a sad balkanska ili "americka" krv koga je briga al je NENORMALNO IDIOTSKI ponizavati druge i govoriti u njihovo ime. Ono sto mogu da kazem je dal mali svira bolje od mene samoga a ne svira bolje od svih vas. Neznam samo na osnovu cega se izvode takvi zaključci.

evo jedan ozbiljan predlog umesto prepucavanja ovde na forumu ko je bolji i ostalo
SVAKO KO BI ZELEO DA SVIRA BAR KAO MALI NEKA SE JAVI CIKA NELETU ZA CASOVE SVIRANJA. ZA OVE UDALJENE MOZE SE POSLATI I VIDEO SKOLA (ZAVIJENA U CELOFAN) A ZA OVE BLIZE MOZE PRIVATNI CASOVI
PRVIH 10 KOJI SE JAVE IMAJU 10% POPUSTA I ARGETU
P.S.
4 nele ; nadam se da se neces naljutiti za ovu ponudu u tvoje ime
ja cu da se javim među prvih 10 ne zbog popusta vec zbog argete

klavijaturista 15.11.2007 21:52

Sta da kažem Mali je legenda da ovako mlad rastura samo tako nastavi...
Znam jako puno profesionalaca koji tako sviraju ali to su ljudi po 30 god.
jedan moj kolega ima 22g i kod nas je naj naj bolji to nije čovjek to je Svemirac...
Ja se ne stidim ukljućiti svoju klavijaturu i svirati kao sto su neki rekli pa šta ljudi moji sviram kako sviram...svaki dan napredujem a ko mi je kriv što ja nisam odmalena imao učitelja profesionalca,ja sam samouk.....
...ali i sa toliko godina koliko ovaj MAESTRO ima. S V A K A Č A S T ! ! !;)

krcmar 15.11.2007 21:53

Citat:

Originalno postovano od Malimuzicar (Post 20350)
Upravu si krcmarv otac je od malogmuzicara ja nisam muzicar kao mali ali nema veze pogresno sam se izrazijo za akorde . Malome ja necu nista napraviti cvelepa ja nisam jedan od tih roditelja koji gledaju da mu djete bude kao drugo z asebe on dosta zna zamen je bitna samo skola a svirka je samo hoby . Ja samo kazem da decko fino svira vidim da ljudi traze mane i daju pohvale to je stvar ukusa ali je cinjenica da mali ima 12 god. koce da zna kako ce da bude za godinu dana mozda nebude ni svirao vise jer kod klinaca to ide brzo.

Pozdrav

Care nije niki problem, mali stvano rastura.

nele1 15.11.2007 21:54

Tranzit

To Sto Si Postavio Je Nedim Postavio Da Ce Mu Trebati 6 Meseci Da Vezba
To Sto Je Mali Svirao

A Ja Sto Sam Rekao Na Svakom Cosku Ima Dece U Beogradu Od Mog Profe Koj Ubijaju Na Mestu Sve Moguce I Posle Toga Sam Rekao
Da Ce Onda Nedimu Trebati 5 Godina Da Vezba Ako Ko Od Njih Sta Postavi
Sto Znaci Kao Sto Je Miki Rekao Da Ta Deca Ubijaju Na Mestu

tesla 15.11.2007 21:59

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 20366)
To Sto Si Postavio Je Nedim Postavio Da Ce Mu Trebati 6 Meseci Da Vezba
To Sto Je Mali Svirao

A Ja Sto Sam Rekao Na Svakom Cosku Ima Dece U Beogradu Od Mog Profe Koj Ubijaju Na Mestu Sve Moguce I Posle Toga Sam Rekao
Da Ce Onda Nedimu Trebati 5 Godina Da Vezba Ako Ko Od Njih Sta Postavi

daj objasni jos jednom majke ti nemogu da skontam sta si mislio da kazes te pet godina te sest meseci te ovaj onaj neki coskovi .....uh jebote ne kontam a ona argeta extra sta mislis o tome

tranzit 15.11.2007 21:59

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 20366)

Znaci nije samo da smo najmuzikalniji nego i sve ubica do ubice i jos svi ubijaju odma' na mestu. Nema dalje.

mikikg 15.11.2007 22:04

E sad si u pravu tranzit"ubijaju na mestu"...to znaci da si posle njih muzicki mrtav,smeshan..razumesh?

Trenutno vrijeme na Forumu 11:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org