YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Behringer X Air XR18 - Iskustva i misljenja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28688)

casper 21.01.2016 17:24

X air ima odlične efekte, nije sigurno problem do uređaja. Mikrofonija koja se javlja kod dodavanja efekta može biti ili zbog stvarno prevelikog doziranja istog ili zato što ostatak sustava (pojačala, zvučnici, mikrofoni) nije dovoljno kvalitetan i/ili nije podešen pravilno.
Nemoguće je ovim putem i na osonovu šturih informacija koje si dao odgovoriti. Moraš uvijek imati na umu, efekat ne služi da bi dobio "mastan" sound niti njime možeš zamaskirati nedostatke ostalih komponenata. Efekat služi da bi glas pjevača "popunio prostor", da bi se istakla njegova volumenioznost. Preduvijet da bi efekat bio efikasan je taj da se prvo pravilno naprave ostala podešavanja, prije svega mislim na gain i EQ.

"Čistoća" efekta ponekad zna zavarati pa mislimo da ga nema i previše ga doziramo. Da bi se uvjerio da je hal prisutan, nemoj ga pojačavati, dovoljno je da ga na tren isključiš i bit će ti odmah jasnija njegova uloga.

Sad vidim da je i @mikimiki dao savjet. Taj dio je vezan i uz moj post, pa bih dodao. Ako na EQ mikrofonu nije uključen Lowcut i ako nije pravilno podešen onda će bas frekvencija sa hala uzrokovati problem. Kada je ovo postavljeno kako treba, podešavanje low enda na halu možda uopće neće biti potrebno. Kao što sam rekao, prvo podesiti osnovne parametre, tek onda efekt.

mikimiki 21.01.2016 21:45

I obavezno kada zelis da dodas efekte na mikrofon provjeri jesi li odabrao taj kanal. Tako se mozes zeznuti paposlati signal na cijeli mikser. Znaci odaberes mikrofonski kanal, zatim izaber SUBS gdje su efekti. Pritisni SEND ON FADERS i onda dodaj zeljenog efekta. Tako za svaki kanal.
Ja imam X32producer pa nisam siguran dali je tako ina XR seriji. Trebalo bi da je slicno.

boomerang 21.01.2016 23:05

Hvala vam na odgovoru. Ja sam to probavao preko telefona android,jer nisam još kupio tablet. Nasao sam problem, bio mi je previše dignut Fx snd. E sad, nisam siguran dal ja na pravi način šaljem efekat po kanalu ali sam se uvjerio da je moje neznanje uzrok mikrofonije efekta. Nije isti pregled na androidu i ipod-u. Šta vi savjetujete da se koristi? Imao sam još jedan problem, desilo se da kad upalim mikser i ostvarim konekciju svi vumetri budu upaljeni do klipa i ne mogu da pokrenem ništa. Ugasim pa upalim i opet isto. Tek poslije pola sata kad upalim proradilo je. Neznam dal nije do mene?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

casper 21.01.2016 23:38

Aplikacija za Android, pogotovo na telefonu može poslužiti samo za "prvu pomoć". Ona je prilagođena za potpuno male ekrane, nedostaje joj preglednost i namjenjena je za to kada recimo gitarista želi kontrolirati samo volumen svog kanala.

Da bi iskoristio potpuni "komfor" u radu pokreni Aplikaciju na bilo kojem računalu s Windows operativnim sistemom. Može to biti laptop, desktop ili neki tablet s windowsom. Sve su funkcije po rukom i tek tada možeš pravilno proučavati ovaj mixer. Naravno, i iPad je isto tako dobar i pregledan ali ako ga nemaš, to je nepotrebna investicija.

S obzirom na tvoja pitanja, očito je da imaš slabo znanje o ovom području. Mikrofonija koja se događala je vjerojatno uzrokovana potpuno krivim podešavanjima. Pogledaj ovaj video na 3,14 sec.
https://www.youtube.com/watch?v=ITrXkhACbuY
vjerojatno je i kod tebe bio taj slučaj. Na istom Youtube kanalu imaš dosta opisanog, pa i to kako funkcionira FX efekti.

Moj je prijedlog da potražiš nekoga tko bi ti objasnio osnove pojmove i u praksi pokazao kako stvari funkcioniraju. Moraš razumjeti suštinu da bi mogao nadograđivati znanje i pravilno rukovati s mixerom. U suprotnom, nećeš biti zadovoljan onim što ovaj mixer nudi. Mogućnost pogreške u radu s njim proporcionalna njegovim mogućnostima.

boomerang 22.01.2016 16:59

Casper pomagaj. Zablokirao mi je x air16. Kad preko tel. dignem aplikaciju i kad mi učita mikser, svi vumetri po kanalima i u masteru svijetle do kraja kao da je sve pojačano do maximuma, i nemam nikakvu kontrolu. Pokusavao ugasiti i upaliti i opez isto.

casper 22.01.2016 20:18

1 Privitaka
U trenutku spajanja androida sa box-om, po defaultu je postavljeno da se prenose podaci iz boxa u aplikaciju.
Kada spajaš windows sustav s boxom, prije samog spajanja možeš birati dvije opcije. Da li želiš pokrenuti postavke boxa (ovo android odradi automatski) ili želiš imati postavke mixera koje se nalaze u aplikaciji na windowsu.

Nadam se da si razumio ovo što sam napisao jer tu leži rješenje tvog problema.

Aplikaciju na windowsu možeš postaviti u "tvorničko stanje" (crveni okviri) i nakon toga odaberi PC -> Mixer (žuti okvir).

Na ovaj način ćeš inicijalizirati box i onda se spoji s androidom i kreni od početka.

boomerang 22.01.2016 20:45

Ne vrijedi, kad tako uradim on opet digne sve vumetre u klip i na PC racunaru. Racunar mi ima takodje wifi konekciju pa ga tako povezujem sa mikserom. Ovi iz radnje su mi rekli da probam sa externim routerom. Dal to ima veze?

casper 22.01.2016 21:30

Vanjski router nema nikakve veze s tim nit će rješiti problem. Nadam se da nije hardwareski kvar ...
Uzmi lan kabl, računalo s win sučeljem i uradi ovim redom.

1. Pokreni aplikaciju na windowsu.
2. Napravi inicijalizaciju (kao na slici iz predhodnog posta) mixera
3. zatvori aplikaciju
4. prekidač na boxu postavi na LAN poziciju
5. isključi sve uređaje koji su spojeni na box
6. Spoji box i računalo s lan kablom i upali box
7. pokreni aplikaciju i kada te pita za način povezivanja odaberi opciju PC ---- mixer

Ako je nakon ovoga problem i dalje prisutan, vrati uređaj u trgovinu i zatraži pomoć od njih.

I jedno pitanje, nije mi jasno. Koje vumetre spominješ i što podrazumjevaš pod pojomom klip?

Sent from my iPad using Tapatalk

boomerang 22.01.2016 22:40

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 286293)
Vanjski router nema nikakve veze s tim nit će rješiti problem. Nadam se da nije hardwareski kvar ...
Uzmi lan kabl, računalo s win sučeljem i uradi ovim redom.

1. Pokreni aplikaciju na windowsu.
2. Napravi inicijalizaciju (kao na slici iz predhodnog posta) mixera
3. zatvori aplikaciju
4. prekidač na boxu postavi na LAN poziciju
5. isključi sve uređaje koji su spojeni na box
6. Spoji box i računalo s lan kablom i upali box
7. pokreni aplikaciju i kada te pita za način povezivanja odaberi opciju PC ---- mixer

Ako je nakon ovoga problem i dalje prisutan, vrati uređaj u trgovinu i zatraži pomoć od njih.

I jedno pitanje, nije mi jasno. Koje vumetre spominješ i što podrazumjevaš pod pojomom klip?

Mislim na meters lampice koje pokazuju nivo signala. One su upaljene do kraja (klip) i po kanalima i efektima i gdje god ih ima.Ovi iz radnje su mi rekli da povežem sa racunarom preko usb-a i kad povezem , racunar mi ne vidi mikser. Probacu sutra sa lan kablom.

momo 22.01.2016 22:44

Ovi iz trgovine su konji...pa usb na xr16 je za stik a ne za povezivanje sa kompjuterom.Nego da li je to najnoviji firmware u mikseru

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk

casper 22.01.2016 23:16

Dobar suport trgovine. U petak navečer, 21 sat, glupost do gluposti ... ne vjerujem?
Ajde probaj to odraditi sutra pa se javi.

boomerang 22.01.2016 23:57

Ok.hvala ti pa se čujemo

Dodato:
Povezao sam sa PC i opet se isto dešava. Evo sad cu da im vratim u radnju. Zanima me iz vaseg iskustva, dal je ovaj mikser pouzdan za rad i jel može da bude stabilan ? Ja sam i dalje zainteresovan za njega jer mi se svidja koncepcija i nacin kako je to sve zamišljeno,mogucnosti su odlicne ali sad me ovo pokolebalo.poz

casper 23.01.2016 11:21

Koristim ga svega dva mjeseca. Moja iskustva vezana uz pouzdanost su odlična. Nema nikakvih problema niti znakova da bi ih moglo biti. Nadam se da će tako i ostati.

Kod problema koji se javio kod tebe je moguć i hardwareski kvar. U tom slučaju nema pomoći osim da uređaj vratiš u trgovinu. Očito je po uputama koje su ti dali u trgovini da tamo pojima nemaju. Tko zna što su "testirali" na uređaju prije nego je došao tebi u ruke.

Predpostavljam da si pravilno odradio upute koje sam ti napisao, točka 5 je bitna. Osim strujnog i LAN kabla trebaš sve ostalo isključiti iz boxa.

Javi što si riješio.

BTW. jučer je izašla nova verzija za Android, 1.5, a ovo su dodane opcije

Citat:

NEW FUNCTIONS X AIR 1.5
Auto Mixing with 2 groups and adjustable weighing for speech reinforcement or broadcasting
Full remote control over 64 mixer internal snapshots with their individual recall scope
Up to 4 mixer DCA Groups can be added to the fader layers
Main view 'Mutes' button offers access to 4 Mute Groups as well as Mute-/Unmute-All functions
New Meters-RTA screen for configuration and large analyzer display
Additional USB Return routing options to stereo Aux- and FX-Return channels

boomerang 24.01.2016 19:33

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 286308)
Koristim ga svega dva mjeseca. Moja iskustva vezana uz pouzdanost su odlična. Nema nikakvih problema niti znakova da bi ih moglo biti. Nadam se da će tako i ostati.

Kod problema koji se javio kod tebe je moguć i hardwareski kvar. U tom slučaju nema pomoći osim da uređaj vratiš u trgovinu. Očito je po uputama koje su ti dali u trgovini da tamo pojima nemaju. Tko zna što su "testirali" na uređaju prije nego je došao tebi u ruke.

Predpostavljam da si pravilno odradio upute koje sam ti napisao, točka 5 je bitna. Osim strujnog i LAN kabla trebaš sve ostalo isključiti iz boxa.

Javi što si riješio.

Vratio sam juče mikser, ali i dalje sam zainteresovan i čekam da mi jave kad ce imati opet x air16. Oni me uvjeravaju da eksterni ruter bolje drzi vezu i ne pravi probleme, a da sa ipod -om radi bez ikakvih problema, znaci savjetuju mi ipod. Meni je najbitnije da mi radi pouzdano i bez prekida veze, jer ja tokom svirke nemam puno vremena da se bakcem sa stalnom konekcijom ili resetovanjem. Zanima me iz vaseg iskustva sta mi je najbolje da kupim za kontrolu miksera,neki android tablet ili ipak ipod?

Dodato:
Citat:

Originalno postovano od casper (Post 286308)

Javi što si riješio.

Samo da napomenem
Probao sam sa ipod-om od prijatelja koji ima xair12, da ucitamo njegov preset na moj mikser i nismo uspjeli riješiti problem. Ucita njegovu kompletnu postavku ali i dalje ostaju upaljeni svi metersi i blokirana je konekcija. Tako da sam vratio mikser, pa.cekam da mi se jave za drugi.

casper 24.01.2016 21:37

Sudeći po svemu što si napisao, vjerojatno je uređaj (box) pokvaren.

Externi ruther se koristi kada je uređaj s instaliranom aplikacijom udaljen i kada se nalazi više ljudi u prostoru. Svi imaju mobitele i tu može doći do prekida veze.
Koristim android i nemam nikavkih problema s vezom. Radim na metar do dva od boxa.
Za potpunu sigurnost se koristi povezivanje s LAN kablom, tada nema bojazni da će nestati veza. Za to je potreban uređaj, Laptop recimo, koji ima odgovarajući konektor za spajanje.

Nisam koristio iPad ali ovo što pričaju iz trgovine ne pije vodu. Stabilnost app na windowsu i androidu je bezprijekorna, barem iz mojeg iskustva.

Ako već planiraš uzimati uređaj za korištenje app, moj je savjet da uzmeš tablet s widows operativnim sustavom. Tako će dobiti sve opcije za podešavanje i odličnu preglednost. Uz to ćeš s njim moći raditi na bini bez korištenja miša.
Aplikacija za android je sasvim dovoljna za live situacije ali podešavanje nekih parametara, efekata recimo) je pomalo skučeno u odnosu na win i iOS.

Ovdje možeš pogledati kako izgleda win sučelje, a na ostalim linkovima "behringerwiki" kako izgleda za android i iPad

boomerang 24.01.2016 21:55

Ovi iz radnje tvrde da im je neki korisnik iz svog iskustva prenio da je imao problema sa pucanjem veze i uopste sa konekcijom kada je u pitanju android aplikacija.I da je to sve rijesio sa externim ruterom. Mada im ja vise ne vjerujem jer su imali nekih propusta kad su meni objasnjavali oko miksera. Vjerujem da ti nisi imao problema sa androidom, pa razmišljam da onda ipak idem na tu varijantu, jer ne znam koji tablet podrzava Windows os, i koliko je kvalitetan i pouzdan kao sprava. Mada , gledao sam ipod i cini mi se da ima bolji pregled od androida, lakse je raditi sa efektima.

casper 24.01.2016 22:27

Prije svega mala opaska za pisanje postova. Ako pišeš direktno poslije posta na koji odgovaraš, nije potrebeno citiranje.

Gledaj, pojam "tablet" nije vezan isključivo za andorid sustav. Ljudi često koriste taj termin i podrazumjevaju da se radi o OS androidu. Međutim, radi se o ekranu osjetljivom na dodir koji u sebi ima neki operativni sustav, a on može biti i windows.

Baratanje s app (kratica za "aplikacija x-air mixera") u live situacijama je lakše kada se koriste ekrani osjeljivi na dodir nego kada se koristi miš i tastatura. Zato je moje prijedlog uzeti tablet s windowsom. Sve ovisi koliko ti je dostupna ponuda ovih uređaja. Možeš uzeti i laptop (prijenosnik) koji ima mogućnost odvajanja ekrana i ima ekran osjetljiv na dodir.
Mislim da je to bolja opcija od kupovine iPada jer imaš windows za koji ipak ima više dostupnog materijala.
Naravno, kupovina iPada je isto tako opcija koja je dobra. Ovo što navodim je samo moj stav.

Da bi izbjegao troškove, ja sam napravio ovakav setup. Na svirku nosim laptop (win), LAN kabl, jedan tablet (andriod) od 10" i drugi od 7". Nastup radim s tablet 10". Na njemu su složeni layeri, unešene scene od prijašnjih nastupa i od testiranja kod kuće i samim paljenjen sam spreman za svirku. Tablet 7" upalim tijekom večeri ako želim kontrolirati/vidjeti RTA signal. On je pri ruci samo za svaki slučaj ali nije neophodan. Istu namjenu ima laptop i LAN kabl ali ga do sada nisam palio na svirci.

boomerang 24.01.2016 22:32

Jedino što mi nije jasno , kao da ipad ima četiri "tacke" u EQ po kanalu zajedno racunajuci i Lowcut na koje vrsis promjenu, dok android ima pet, racunajuci i lowcut. Dal je to moguće? Evo sad gledam na ipodu kod nekog momka skinuo je aplikaciju i tako izgleda.

casper 24.01.2016 22:38

Svi imaju 4 EQ područja + lowcut. Nešto si krivo vidio.

boomerang 24.01.2016 23:08

Ok.hvala ti za iskrene savjete, sad mi je mnogo jasnija slika oko svega ovog

sladjans 28.01.2016 15:20

Pozdrav drugari. Trenutno imam Soundcrafta EFX8 i Tc Elecronic M300 (efekt procesor). Zainteresovan sam za kupovinu Behringer X Air 12. Pokusao sam da zakazem probu ove miksete u jednoj nasoj prodavnici u Beogradu, koja je i generalni uvoznik Behringerovih proizvoda, ali ne mogu da mi daju da je probam pod izgovorom da je zapakovana, i da ne mogu da je otvore. Jedino sto mi ostaje jeste kupovina na nevidjeno. Dakle, hteo bih da vas pitam da li je i koliko je ova mikseta bolja od ove moje kombinacije, i neko vase licno misljenje da li je opravdano preci na X Air 12? Sto se tice cenovnog ranga kostaju identicno.

casper 28.01.2016 18:23

Dobit ćeš više efekata, bolje kvalitete, s mogućnošću da na svaki kanal dodaš 4 komada. Na svakom kanalu imaš još dva alata GATE i COMPRESOR i EQ sa 4 područja. Generalno gledajući, dobivaš odličan mixer koji je svojim mogućnostima daleko iznad ovoga koji imaš sada.
Da li ćeš biti zadovoljan i da li se zamjena isplati moraš odlučiti sam ali istovremeno i biti spreman na potpuno drugačiji pristup radu i soundu.
Ako pažljivie pročitaš ovu temu, bit će ti jasno zašto je tako.

sladjans 28.01.2016 20:44

Procitao sam pazljivo celu temu. Verujem da je sprava odlicna i daleko bolja od moje kombinacije, tako da se nadam cu uskoro i ja postati ponosni vlasnik X Air-a 12. Imam iskustva sa digitalcima, radio sam na Yamahi Promix 01, tako da mi je ovakav pristup poznat. Jedino sto sada ovde igra ulogu jeste tablet, u tom pogledu mi je potpuno drugaciji pristup, pa tako sebi postavljam hiljadu pitanja, da li cu biti brz, sta ako se javi mikrofonija, kako brzo reagovati, da li ce sve lepo funkcionisati, da li ce veza biti stabilna??? To je ono sto me malo buni... Skinuo sam program X Air Edit za Windows sa Behringerovog sajta, cisto da vidim kakav je princip... Ako se odlucim za X Air 12 koji ima 12 kanala, a sam program ima 16, da li ce poslednja 4 kanala u mom slucaju biti cisto eto onako, posto ne vidim program koji je napravljen za X Air 12? I jos jedna stvar, kako da napravim od dva kanala jedan stereo L i R, posto kad god je moguce tako radim?

casper 29.01.2016 00:50

Po tvojim pitanjima i iskustvu od prije ( Yamahi Promix 01) mi se čini da nećeš imati problema s ovim mixerom.
Rad s ekranom osjetljivim na dodir je specifičan, to sam i naglasio u svom postu, ali ako znaš koje su ti funkcije potrebne, sigurno neće biti problema. I ja sam se bojao mikrofonije i mislio sam ako se pojavi, kako je utišati "na brzinu". Međutim, iskustva su takva da se mikrofonija ne pojavljuje osim ako nisi "grubo pogriješio". Uostalom, master volumen je uvijek pri ruci, a komande na touch padu su veoma precizne. Šteta da u trgovini ne možeš probati u živo i osjetiti ovaj osjećaj. Ako te može utješiti, kupio sam xr12 mixer bez ikakve probe i testiranja prija upotrebe. Nisam imao vremena čekati da dođe u trgovinu u HR pa sam ga naručio iz Njemačke na "neviđeno". I bez problema sam odradio prve svirke.

Veza sa tabletom i boxom prolazi bez ikakvog problema. Kod kuće sam testirao i na 10-tak metara, nema nikakvog problema. Na svirci sam uvijek imao tablet fixno udaljen 2-3 metra od boxa i nije bilo prekida. Ako baš imaš strah, poveži kablom laptop i mixer i nema frke.

Aplikacija kod win uvijek prikazuje svih 16 kanala ali ako želiš možeš konfigurirati dodatni prozor za samo one kanale koje koristiš (Utility > USER 1, USER2). Kod androida je moguća i detaljnija prilagodba. Možeš odrediti da prikaz ekrana ima samo one kanale koje koristiš, a izbaciš one koji nemaju ulazni signal. Recimo da imaš dva mikrofona, klavaijturu i gitaru. Na ekranu (androida) ćeš prilagoditi da se vide samo 4 ulazna kanala, master i po potrebi FX1,2 i AUX. Pored toga se mogu konfigurirati tkz. layer koji će imati prikaz onoga što ti je potrebno. Ja sam napravio par njih, u jednom imam send/return za efekte, u drugom AUX i MAster. Dakle, ako koristiš 5 kanala, samo ćeš i imati njih 5 prikazanih na ekranu.

Kada želiš napraviti jedan stereo kanal onda ćeš "linkati" dva "susjedna" kanala. Recimo, odabereš kanal 5, pa onda tab Input i u njemu klikneš na Stereo Link (L). On će automatizmom dodati 6 kanal kao desnu stranu. Uvijek se linkaju na principu, prvo neparni zatim parni (1i2, 3i4, 4i5, ...).

Nadam se da je opis bio dovoljno dobar da te nagovorim na kupovinu :D Ajde sretno. I bilo bi dobro da ovi "klipani" u trgovini otpakiraju ovaj "sveti" uzorak pa da ga probaš u živo... :-) Stvarno ne razumijem trgovce koji se ponašaju kao da im nije u interesu prodati ono što prodaju, kojeg li apsurda. :confused:

mikimiki 29.01.2016 02:57

Ukucaj u soundcloud Mirza Mesanovic .Tu imam nekoliko snimaka uzivo sa X32 Producer. U sustini bi ti trebao biti isti sound. Doduse nisam ni ja nesto mnogo eksperimentisao, ali jako tacno I cisto izlazi sve iz miksera. Nema potrebe previse ni cackati po eq sto je kod nas Balkanaca jedan veliki problem. Heheh.Nisam pretjerivao sa efektima.
Uglavnom je bolja kombinacija nego to sto imas.
Vidim sada da si mi poslao I privatno poruku. Neces dobiti nista sa MFX.Ima nekoliko se sjecam nekoliko stvari koje nemaju na EFX ali sound je totalno isti.

Mada ni ta EFX sa m300 nije uopste losa kombinacija

sladjans 29.01.2016 15:16

Hvala kolege na iskrenoj pomoci. Definitivno ovaj opis je dovoljan da me ova sprava ostavi bez daha. Sve sto mi je potrebno nalazi se u tako malom kompaktnom kucistu i tabletu. Fenomenalno. Definitivno to ce biti moj izbor, i nadam se da cu vas obradovati uskoro. Ono sto jos ostaje da odlucim jeste broj kanala, posto bend cine pevac, pevacica (bezicni mikrofoni), sax, harmonika (bezicni mikrofoni) i aranzer. Do sada smo uvek bezicne mikrofone i baze od harmonike i saxofona prikljucivali na mikrofonski ulaz miksete, tako da je to u ovom slucaju knap, nekako se tu jedva provlacimo. Ako bi bezicne sve stavili u linijske kanale, to bi bilo to. Imao bih jos par pitanja... Prvo... Koji mi tablet preporucujete, da li je potrebno da ima neke ludacke performanse ili mogu da kupim i neki jeftiniji od 7-10 incha? Vidim ima Tesla, i tako neki nepoznati brendovi, jako su povoljni, ili da se odlucim na nesto ozbiljnije? Drugo... U slucaju da se javi mikrofonija da li moze da pomogne RTA u tom slucaju? Gledao sam nesto na you tube-u, mikrofonija je eliminisana zaista brzo, e sada da li je to tako i u praksi? Ovo pitam zato sto je mikrofonija mom bendu nocna mora, zato sto nam harmonika jako cesto zapisti. Eto, ne bih vise da duzim, generalno Behringer ovim daje mnogo vise od moje kombinacije koju trenutno posedujem, i verujem da sa MFX-om necu nista postici. Jedina prepreka mi je do sada bila ta sto nisam bio u mogucnosti da probam miksetu u prodavnici... Takva je politika nasih prodavaca, ne zele da raspakuju proizvod, ali kolegin snimak mi je otkrio drugu stranu medalje...

casper 29.01.2016 16:48

Kada uspoređujemo cijene 12 (350 eura) i 16 (650 eura) kanalnog mixera, onda je ovaj od 16 možda nerealno preskup. Ipak, 16 kanalana varijanta ima više mic kanala i dva AUXa više. Ostalo je isto. Ako imate bežične mikrofone, ne vidim problem, taman ima 4 mikrofonska ulaza. AKo baš zatreba mic kanala, lako se spoje baze mikrofona na line ulaz.

Karakteristike tableta uopće nisu bitne, stabilno će raditi bilo koji. Samo treba imati odgovarajuću verziju androida. Aplikacija zahtjeva minimalne resurse, ja koristim neki jednojezgreni na 1200 MHz, radi bez greške :-)

Što se tiče mikrofonije, možeš ju riješiti vrlo efikasno ali ako zvučnički sustav ima neke "rupe" nemoj očekivati čuda. Ovaj video pokazuje kako to izgleda u praksi, i stvarno funkcionira. Ja sam koristio jedan tablet za prikaz RTA, a na drugom sam imao spreman prst za stišati master. :D
https://youtu.be/jiISq4GUYi4

Zaboravih naglasiti, tablet za koliko toliko normalan rad je minimum 10".

sladjans 30.01.2016 04:51

To je taj snimak, na njemu sam i video kako se jednostavno eliminise mikrofonija. Pitao sam se kako je na terenu, da li je to isto tako jednostavno… Moracu da napravim i ja neku kombinaciju sa dva tableta. Sto se tice zvucnika, mislim da imam solidnu kombinaciju, i da oni ne bi trebali da prave neki problem. Imam par Mackie SRM 450 V1, Made in Italy, i FBT MaxX 4a. Voleo bih ako bi postojala mogucnost omeksati Mackie na grafickom, posto znaju da budu malo napadne, verovatno zbog njihove prodornosti. Npr, Mackie na MAIN L, preko grafickog ekvilajzera, na MAIN R FBT, mislim da je to to… Koliko vidim ne postoji mogucnost da se MAIN LR razdvoje? Eto to mi je jedina prednost sa Soundcrafta… Mada uvek mogu panoramu malo da iskoristim.

momo 30.01.2016 07:17

Imaš aux za drugi par kutija. I ja sam se raspitivao ovi line ulazi u njih i treba ići sa daljincima,a combi xlr su za mic na kabl

casper 30.01.2016 08:41

Tako je, AUX ćeš koristiti za bas kutije. Master EQ za main out i za Aux je neovisan i može se postaviti drugačije.

boomerang 03.02.2016 00:12

Gdje se kontroliše Aux, jel preko Bus klizača? Da li se može povezati Lan nastavak i Usb nastavak i tako spojiti tablet direktno Lan kablom.To mi je predlozio jedan iz radnje sa racunarima?

casper 03.02.2016 00:43

Da, preko BUS-a.
Čisto sumnjam da ćeš preko USBa dobiti konekciju. Takav zahvat je moguć na mreži ali ovdje ... to su oni isti trgovci od prije predložili. :lol:

Neka te ne muči wirelles spajanje, to radi bez greške. A ako baš želiš okolo šetati po sali, uzmeš router i vozi.

boomerang 03.02.2016 01:16

Jedan Bus je ustvari jedan mono izlaz,ako hocu stereo onda link-ujem Bus1i Bus2?

casper 03.02.2016 01:27

Tako je.

Tonči 03.02.2016 12:44

Ekipa pozdrav,
Novi sam na forumu i volio bi sa vama podijeliti iskustva o ovoj spravi.
Koristimo xr18 par mjeseci u bendu i iskustva su više nego dobra...jedini minus je problem sa konekcijom i to isključivo na mjestima gdje se svira za 500-tinjak ljudi i više.
Sve funkcionira savršeno dok se ne nakrca puno ljudi i jednostavno dolazi do pucanja veze.Mislim da je jedino riješenje vanjski router(obavezno dual 2.4 Ghz i 5 Ghz) i bez toga možete očekivati velike probleme.Inače jednostavnost korištenja,zvuk,pratičnost,omjer uloženog i dobivenog...sve pohvale!

Tonči 11.02.2016 14:11

Ima li netko iskustva u radu ovog miksera sa midi kontrolerom?
Na posljednje dvije svirke sam se malo igrao sa wifi analyzerom i traženjem najboljih kanala pri konekciji...situacija je bila puno bolja,niti jednom nismo izgubili vezu,ipak,volio bih imati žičanu vezu u rezervi(bez laptopa).

momo 11.02.2016 14:41

Ja mislim da ti je to najbolje rješenje, ja imam midi kontroler aksiom pro i mislim sa njim upravo tako kontrolirati sa klavijaturom

Milan$ 11.02.2016 14:49

pa kako ces preko klavijature saltati kroz menije, kad klavijatura nema taj interfejs? graficki eq, efekti, kanali....mozete li malo pojasniti, kako bi to u praksi funkcionisalo?

Tonči 11.02.2016 14:56

Meni bi bilo dovoljno da mogu kontrolirati volumene po kanalu i eventualno master volumen,u slučaju da krene nešto po zlu(mikrofonija i sl) a veza slučajno pukne.

momo 11.02.2016 17:45

Upravo tako.Mislim da je i midi implementacija na mikseru ograničena,me može se svemu pristupiti

Trenutno vrijeme na Forumu 08:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org