![]() |
Citat:
Postoji naravno i onaj drugi set-up gdje R3 ili R2 (zavisno kako se postavi) svira samo terca.Kod takvog set-upa nema nepozeljnog Chorusa. Sto se tice Koristenja MIDI fajla uz Midi set-up "terca" najbolje je da se ono sto se nalazi na kanalu 3 u samom MIDI fajlu kopira na neki drugi kanal a zatim kanal 3 da se Izbrise i kao takav sejva-zapamti Midi fajl.Tad vise nece biti problema. Pozdrav. |
Citat:
|
1 Privitaka
Samo odčekiraj kao na slici. Tada se ne čuje "prima" na Right 3. Ja sam sada probao i s tako postavljenim se ne javlja nikakv chorus pod uvijetom da je u songu upisan onaj reset mid.
|
Citat:
TYROS 2 hvala ti na vrlo korisnim informacijama! @Casper valjda je to,to.Valjda te više neću tlačit oko terci(oko seksti hmmm....možda).Moj naklon!^:)^ |
@tyros2 je majstor što se tiče tih terci i aktivno ih koristi. Meni je isto pojasnio neke stvari oko njih. Da, šteta da se ne može midi setup kontrolirati s registracijama ali mislim da ćeš riješiti problem kada odčekiraš kućicu R3.
Samo ti "maltretiraj", tu sam kada stignem odgovoriti. |
Ma ajde bogati,,kakav ja i majstor,,da nije tebe i tvojih uputa ehh....
Ipak si ti Dr...Mr... i taako :) :)... Da ,,Da,,, pomogao si ti Casperu svima nama ovdje jako punoo.... Pozzz. |
Znaci opet janjetina, prasetina, sunka itd sve nezdravo haha
|
Razmjena iskustva i znanja. To je obrazac koji osigurava napredak zajednice. A usput dolazi janjetina, rakijica i pokoja pivica, a u društvo primamo sve dobronamjerne ljude. :)>-
|
Citat:
Pozdrav. |
Odčekirao sam kućicu RIGHT3 u MIDI SYSTEM.
Sada zapažam kada upalim klavijaturu, na RIGHT3 uvijek svira klavir bez obzira koji je VOICE postavljen. Tek kad aktiviram određeni TERCA SONG aktivira se i postavljeni VOICE na RIGHT3.Kao što sam u prijašnjem postu naveo,PART3 preuzme VOICE od RIGHT3. Kada hoću postaviti nekakav efekt na RIGHT3 to mi ne uspjeva dok na PART3 uspjeva. Podešavanje VOLUMENA na RIGHT3 također je problematično(tiši je od ostalih rightova). Sve me ovo navodi na razmišljanje da odčekiranjem kućice RIGHT3 u MIDI SYSTEM, RIGHT3 više nije aktivan već igru preuzima PART3. Ako je ovo točno onda bi svaki put kad hoćemo nešto mijenjati na RIGHT3 (PART3),efekt ili nešto drugo,morali sejvati taj TERCA SONG sa pripadajućim parametrima ,tako da ispada da bi skoro svaka pjesma imala svoj posebni TERCA SONG. Za sad čak i ne vidim šta bi loše bilo u tome. @casper,znam da si o ovome pisao na početku TEME,ali možda ne bi bilo loše još jednom je protresti kroz sito. Možda se pridruži @tyros2 i ostala ekipa! |
U kom programu bi se najbolje pravile semplovane terce? Da se to uradi kako valja, harmonike u terci, sa mozda dodatim jos po nekim instrumentom, frula, violina, strings. Pa da se sve to izveze kao jedan sempl...
|
@Landison - ovo što pišeš jest logično. Kao što rekoh, ne koristim terce pa bi ih morao upogoniti i testirati da dam precizan odgovor. Sad se zanimam s drugim stvarima ali ako jednom i ovo dođe na red, javit ću se.
@palas - YEM aplikacija je najbolji odabir za taj posao. |
Terce na T4
Pallas
Evo ti moj prijedlog kako bi ja to uradio.( iako na svom Tyros 3 ne koristim terce jer mi ne trebaju pošto koristim Triton Extreme a njemu je to prosto i lako riješeno). Posudi od nekog solo kalvijaturu tipa Triton, Kronos i sl. i skini sa neta odnosno kupi ;)programe Extreme sample converter i Awave studio ( ako ih ne uspiješ naći javi se u pp). Povezat ćeš preko midi kabla klavijaturu sa svojom zvučnom od kompjutera i u tom programu sve odraditi. Na klavijaturi ćeš odabrati neku boju sa tercom koaj ti se svidja i isključiti-mutirati osnovnu boju a ostaviti samo 2 ili 3 farbe koje su u stvari terce.Zatim ideš u Extreme sample converter i izvrsit ces sampling na pomenutom softweru, gdje ćeš odabrati npr od C2-C5 tipke da ti sempluje boju. Odabrat ces giga format koji ćeš kasnije učitati u Awave studio i tamo u tom programu ćeš konvertovati u UVN format za Tyrosa i to je to.Tako ja semplujem brdo materijala koje koristim za Tyrosa 3. Kad skineš te programe objasnit ću ti detaljan postupak i vijdet češ da to uopšte nije teško. Pozz;) |
Da li ovo znaci da Extrime sempler converter automatski usempluje boju sa klavijature. Ne moramo rucno pritiskati svaku dirku sa solo klavijature?
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Da.Extreme sample converter sve to sam automatski odradi, a ti samo selektujes tipke i tonove koje ces semplovati npr.od C3 - C5.
Imas opcije duzine sempla, hold, release itd... Samo je vazno da napravis dobru komunikaciju izmedju klavijature preko midi kabla i jos neka sitna podesavanja.Uglavnom taj program je tata mata za semplovanje. |
Nikad nisam tako radio. Par dan sam odsutan, kada se budem instalirao javljam da vidim sta i kako ide. Zvuči obećavajuće! :)
|
Ok.To je prosto kao pasulj, vidjet ćeš.Brzo ide semplovanje a odradi sve sam.
|
Hvala na informacijama. Sad vec moguvda razmisljamnu drugom pravcu sto se tice terci, posto na Tyrosu 5 nemamo ogranicenja u Custom voise kao na predhodnim modelima. Probacu kasnije da semplujem Juzi, ako nesto zapne pitam.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Kako koristiti MIDI TERCE u pjesmi koja ima više tonaliteta?
Vidim da TRANSPOSE tu ne funkcionira. Probao sam sa REGISTRACIJAMA koje sadrže različite MIDI TERCA songove ali prilikom mijenjanja REGISTRACIJA sporo se mijenjaju MIDI TERCA songovi, pa taj način nije učinkovit. |
Citat:
Ako imas i jedne i druge u USER-u u klavijaturi nece kasniti nista prilikom mjenjanja. Pozdrav. |
Kolega hvala na odgovoru!
Napravio sam kako si napisao i sada MIDI TERCA songovi ne kasne.Postavljanje REGISTRACIJA u različite medije (USER,HARD DISC) mi je komplicirano, pa sam probao jednu pjesmu gdje sam MIDI TERCA song stavio u USER, a REGISTRACIJU na HARD DISC i nije bilo problema. Pored terci radio sam i neke sekste ,postavio sve parametre kako treba,ali mi ipak na momente zvuči pinku raštimano.Imaš li iskustva s tim? POZDRAV! |
Nemam nazalost.
|
Nasreću!
|
Kolege, pozz, ubacio MIDI Terce na Tyros 5, one same po sebi dobro rade, ALI, kasni mi svaki sound koji je sempliran i nalazi se u "USER-u" dok mi svaki tvornički od Yamahe dobro radi, da li je netko od Vas imao takav slučaj i možda zna rješenje mog problema?
|
Kod mene je isto tako na Tyros4.
Midi terce su mi radile lepo na T2 i na T3 bez ikakvih problema,bagova i ostalog. Ali na T4 mi ne rade kako treba,isto mi se to desava. Pa evo i ja pitam,postoji li neko resenje,a da pri tom nisu u opticaju sempl terce? Hvala. |
1 Privitaka
Analogno i tvom iskustvu, nameće se logičan zaključak koji bi možda mogao riješiti problem. Ne rade samplovi koji su samo konvertirani i nakon toga bez ikakve dorade ubačeni u noviju klaviajturu. Kako pišeš, ti si to napravio sa Tyros2 i Tyros3, dok je @Tonijo isto tako svoj prijašnji materijal (mislim iz PSR9000) konvertirao i samo preko YEMa transferirao u Tyros 5. Na PP sam mu već dao savijet da pokuša za test odraditi na nekoliko svojih custom soundova upisivanje kao "Create Tyros5Custom Normal Voice" (slika). Ovaj tjedan je u gužvi pa je rekao da će javiti rezultat. Isto tako savjetujem i tebi da unešene Custom soundove "propustiš" proz Voice editor.
Jer, ovaj problem s tercama bi se lako mogao povezati s onim koji nastaje kada se samo konveritaju soundovi i kada u novijem modelu Tyrosa dolazi do povećane release funkcije. Popravak takvih samplova se može uraditi i u samoj klavijaturi i onda ga upisati kao USER sound ali svakako je bolja opcija da se on smanji sa software (YEM ili Voice editor) i kao takvog se napravi pohrana kao CUSTOM voice. |
Ja sam konvertirao iz KMP sa Tritona, sutra probam jer veceras imam svirku pa da ne riskiram sa semplovima ako se nekakav redosljed izgubi, kolega NordX ako mozes probaj vec danas pa javi da znamo rezultat jer sam već rezervirao u Sloveniji Korg Tr za gore...:)))
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk |
Momci radio sam ovih dana,nikako da stignem da probam.
Meni se desava da zakoci ton, da ostane da se cuje neki ton, i to mi je isto problem. |
Evo kako kod mene zvuče midi terce na T3.
https://www.youtube.com/watch?v=tEabC3g__k0 |
Lijepo....samo stalno zabijat onaj kabel straga...uhhhh!
|
Greškom zahvalio Landison [emoji6],ne mogu obrisati.
Vunimrav, sad sam preslušao tvoje snimke na youtube. Jedni od boljih ritmova koje sam slušao na yamahama . Možda i najbolji. U beginu,orijentalu3 imas interesantan bubanj,Sta je u pitanju. Hej kafano necu više... Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Drago mi je...postaviću ih u dwn mada sam ih vec postqvljao,nego da li mislis konkretno na ovaj ritam od Halida?
|
Izmedju ostalog i na taj ritam.
Jučer sam malo slusao na mobitel.Estami super,i par orijental,begina, kako ih vec zoveš su vrh. I taj bubanj i udaraljke . Ovi noviji snimci. Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Citat:
pozdrav |
Ma prijo slažem se,ali...uvijek ovo ali...ja često spajam klavijaturu i laptop i onda moram mijenjati MIDI postavke a koliko se sjećam(jer to nisam dugo radio) i čupati jednu stranu kabela jer ni promjena Midi postavki nekad nebi pomagala da uspostavim vezu klavijatura-laptop....plus ostale otežavajuće okolnosti.Na sreću sam pronjuškao onaj program XML Notepad gdje se mogu napraviti izmjene na tekstualnom sadržaju određenog voice-a i tako dobiti terce i ostalo.Kad se čovik malo ušteli sa programom potrebno je dvadesetak minuta da se dobije rezultat (terca)...meni osobno taj način rada puno više paše nego MIDI terce...naravno ko voli nek izvoli!:)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org