YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Stiže Tyros 6 i Tyros ORIENTAL? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29754)

mimiki 24.06.2017 20:03

pa da je bilo ovakvih stvari ostao bih na yamahi

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Dodato:
nemoj ironiju ubacivati bzv meni je jasno da ste vi taj sistem prihvatili sto ne znaci da ne fali gomila stvari u u os-u koje konkurentne firme imaju odavno,to je cinjenicno stanje i kad se radi o ovoj temi ovo nije odstupanje o iste,kad se prica o tome sta treba ubaciti,treba ubaciti ono ato korg ima na slican nacin jer se pokazao prakticno i drum edit,user scale,songbook,preseti za vokoder,search,touch....

tyros2 24.06.2017 20:28

Trenutno koristim na Tyros-5 ili A3000 otprilike 600 REGISTAR BANK-i.

Svaka Banka =pjemsa.

Svaku sam licno isprogramirao I svaku znam tacno gdje se nalazi.Nikad me nisu cekali da predjem iz pjesme u pjesmu.

Imao sam Korgove: PA900,PA800 I PA50, I veoma dobro baratam sa njima.Koristio Song Book I perfomenance,,koje sam licno isprogramirao.

Bez uzdizanja ili ponizavanja: Registration memory BANK na Yamahi je za sada po meni nesto sto jos nema ni jedna klavijatura (Mozda Roland E-A7 nisam probao ali sam citao u manual)I u mom slucaju nista brze I tacnije za baratanje I saltanje pjesama.

Korg ima nekih drugih prednosti na osnovu Yamahe I tu se slazem.,Ali da bi se poredio "Song Book" I Registracije na Yamahi mora se znati koristiti maximalno I jedne I druge I baratati sa njima znalacki maksimalno.

Search opciju nisam koristio nikad niti na Korgu niti na Yamahi.

Amin.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 296715)
ko je koristio prednosti o kojima pricamo zna o cemu se radi,necu da pricam u prazno

Dodato:
necu da se raspravljam,evo samo cu pokazati na sta mislim i da pokazem da nije nista komplikovano i da samo olaksava rad,da je na efikasnosti,naravno u kombinaciji sa songbook i search pesama koje imam priprmljene sa sve namenskim bojama koristim i user ritmove na koje ulazim na jedan dodir koje naravno da znam gde mi stoje kao i sve performance koje su slozene za pesme koje nema u songbooku,dodir na neku od pesama mi vuce sve 4 stsa ,ritam,tempo sa svim ostalim podesavanjima ritma,vokoder,tekst daje dosta luksuza za opustanje moga na ispasu :) .Pada mi telefon konstantno na snimku pa ga pridrzavam levom rukom,stavio sam pesme random na listu

https://www.youtube.com/watch?v=OO44...ature=youtu.be

Ovo kolega sto si ti naveo ,,upravo rade Registrations memory BANK na Yamahi.Ovako nesto slicno na videu Ja radim na Live nastupima,,cak je I preglednost slicna.Mada je razlika sto ja ne koristim STS na Yamahi (Naravno koristio STS na Korgu jer nema bolje),jer BANKa ti daje 8 mogucnosti na osnovu 4 .

mimiki 24.06.2017 20:51

Daje ti 8 ako se te pesme uklapaju sa bojama,ali s obzirom da preko 4 ne moze da ti treba i da ne moras da palis freeze i ne moras da saltas stranice da trazis pesmu? Sta ima korisno za live sto ima registracija a nema song?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Dodato:
I npr listu kad hocu da napravim bukvalno pred svirku kad snimim ekipu i procenim sta bi islo ppslazem pedesetak pesama za cas da mi idu po redu samo selektujem za cas

tyros2 24.06.2017 21:01

Upravo sam gore I rekao da sam sve registracije sredio saam I naravno da ce se svaka uklapati sa bojama.

Takodje ,,nazalost I ja sam jedan od onih koji koriste transpozu,,Vucem ponekad odjednom Bas I ritam gitaru sa MIDI fajla a Bubanj ,string I sve ostalo sa ritma(sto KORG naravno moze da sanja).
Ponekad odjednom MP3 I MIDI djelove I ritam djelove ,....

Bez ljutnje,ja vidim da si ti puno vise proveo vremena sa Korgom,i neka si,,da si ziv I zdrav.

Poznavajuci dobro obadva proizvodjaca mogao bih da pricam podugo koje su prednosti na Yamahinoj strani,,ali isto tako I na Korgovoj,,stoga ponavljam opet:

POTREBNO JE ZNATI KLAVIJATURE duboko u srz da bi se pisalo o prednostima I Manama,koja je bolja i ciji je veci.

Zelim vam svima puno zdravlja I KORGadzijama I Yamahovcima I onima ostalima :)

Pozdrav

mimiki 24.06.2017 21:06

To jeste kome sta odgovara,meni nikad nece odgovarati da pamtim 500 registracija i da ih trazim

tyros2 24.06.2017 21:20

Uz duzno postovanje tu sam te cekao:

"Kome sta odgovara"

Tu se slazem sa tobom 100%

ALI NEMOZEMO govoriti da jedna klavijatura ima prednosti na osnovu druge a da ih nismo obadvije savladali podjednako.

Pricamo o brzini,saltanja,pronalazenja pjesama a jasam I naveo da nikad me nisu cekali da predjem iz pjesme u pjesmu.Ali ja sam savladao svih 600 BANK-I I tu je prica zavrsena.

U ovom slucaju ti se koristis nekim drugim metodama I to je sasvim u redu ,, Ali vjeruj mi,,da si se samo malo vise potrudio oko Yamahe video bi kakvo je to cudo u pozitivnom smislu.

Vjeruj ,gledajuci onaj "Serach video" dok neko ukuca onu pjesmu od Stoje,,Ja pronaso pjesmu na Yamahi pa otisao iz nje u drugu jer narod htjeo da igra a Prva bila spora.. :)

Pozdrav!

ffb 24.06.2017 22:12

@tyros2 ,da smo blize bircuzu platio bih pice🍺👍. Ja sam starija generacija muzicara i imam svoj nacin rada kao i svatko bez obzira dali je mladji ili stariji.Ne osporavam niciji pristup i nacin rada.Pokusavam da izvucem iz synta da zvuci kao live band,i sa mojim nacinom rada mogu svirati satima bez prestanka( ako ima para naravno).U 6-7 banki registracija imam samo soundove i one nemaju nikakve veze sa ritmovima.Na ritmovima ( 70-tak) imam sredjenje ots-ove koji odgovaraju za izabrani ritam.Druge kolege rade drugacije, jedna registracija-jedna pjesma,ili registracija- drugi ritam u kojemu su sredjeni ots-ovi i R1-R-3 kod Tyros modela.Nema pravila ,zakona niti sto je bolje ili gore tako da se tema moze nastaviti u nedogled.Tako da je ipak najveci faktor-MUZICAR,njegov talenat,znanje,repertoar itd itd.U svojih 40-tak godina sviranja imao sam prilike svirati ili cuti razne muzicare i cesto se imao prilike uvjeriti da skupi synt neznaci nista ako iza njega stoji tele,a isto tako jeftini stari synt zvuci super ako iza njega stoji majstor.
Na kraju neka smo mi svi skupa zivi,zdravi i zadovoljni sa svojim strojevima.🍺

mimiki 24.06.2017 22:35

oko ffb onda zatvarajte temu onda sto uopste i razgovaramo o opcijama na klavijaturi :)

Dodato:
to sto pricas da gledas da zvucis live to je normalno svi tome teze o tome ne treba diskutovati,pa80 je radio posao to sve stoji,vremenom se ljudi razmaze raznim dodatnim opcijama,a ono o cemu ja sve vreme pricam je bolja kontrola u live,ja ne kazem da je ti nemas na yamahi,jednostavno ove neke opcije olaksavaju posao i povevavaju brzinu i raznovrsnost svirke...

Dodato:
uvek mogu da odradim posao bez icega par dezurnih ritmova i boja i udri

Dodato:
jos nesto samo sto je kasper pricao da je komplikovano kucati dva tri slova,mozes svakoj pesmi dodeliti broj i numericki birati pesmu,kao sto si morao da pamtis boje na Tr-u na kom su broj,ti ako znas broj pesme ona je tu za pola sekunde

ffb 24.06.2017 23:05

Nema potrebe zatvarati temu ali takodjer nema potrebe neki model deklasirati zato sto ga nismo dovoljno proucili i upoznali sve mogucnosti.Druga stvar je sto nitko neslusa nase zelje bez obzira sto mi ovdje pisali.Mi smo sitna riba za sve proizvodjace klavijatura.Sistem uzmi ili ostavi.Kao sto vecina Njemackih OMB zvuci na Tyrosima jednako zato sto koriste midi fajlove od istog proizvodjaca tako i vecina muzicara iz ex-Yu zvuci isto na Korgovim aranzerima sluzeci se namjenskim ritmovima koji se godinama prepakuju iz modela u model.Gdje je tu onda napredak u muzici?Ni jedan bubnjar nesvira 60 rumbi,60 sa-sa i svih mogucih narodnjackih ili zabavnjackih ritmova.U mom slucaju se ne radi o " dezurnim" ritmovima i soundovima,vec o ritmovima u kojima radi svaka varijacija,break ...Moju zelju sam vec napisao na pocetku teme ali nista od te puste zelje.

mimiki 24.06.2017 23:11

Ja ne znam sta mi je nejasno oko sistema yamahinog i registracija...mozda mislite da nisam upoznao yamih sistem....

tyros2 24.06.2017 23:23

Citat:

Originalno postovano od ffb (Post 296729)
@tyros2 ,da smo blize bircuzu platio bih pice����.

Nikad nije kasno,,takve namjere su uvjek dobro dosle. :)

Hvala!

Da kazem jos da je kod mene u igri svega 20-ak ritmova.

Namjenske uopste ne koristim(na KORG-u ih koristio sijaset)nego jednostavno koristim dar od Yamahe u mnogo navrata a to je da SONG I STYLE mogu zajedno svirati.
Tako da u mnogim slucajevima koristim Bas I Ritam gitare sa Fajla dok Drum sekciju,tarabuke I ostalo vucem sa Style.Desnom naravno soliram.
Registar BANK mi sluze za TRanspozu :) gdje treba, tercu,text,multipad,
ON -OF kanale sto nazalost nisam mogao imati na KORGu.

ffb 24.06.2017 23:25

@mimiki,nisamnapisao da ti nisi upoznao Yamahin sistem vec onako opcenito- nikom posebno upuceno.Pokusavam biti realan ali na kraju krajeva svako kupi ono sto hoce.

mimiki 25.06.2017 04:31

A sto se tice live zvuka tu nema sta da se prica korg zvuci zivlje,tako da mora da znate prvo svi vi sta zelite i da usaglasite sa tim sto pricate,fabricki ritmovi yamahe su vrh i produkcija vrh ali reci te mi je li to zvuci live? I naravno mogu posluziti za gomilu zabavnjaka a za ostatak repertoara za nase trziste moras da se otrlis da pruzis otpor konkurenciji..ja nikad npr nisam slusao kaspera ali pretpostsvljam da covek svira strance i zabavnjake i on sa korgom tu nema sta da trazi

ffb 25.06.2017 08:13

Bez usporedjivanja Yamahe i Korg koji je bolji ili gori to neka svatko sam odluci.Spominjes konkurenciju?Nisi dobro procitao moj post u kojemu sam napisao da Njemacki muzicari zvuce skoro svi isto zbog istih midi fajlova.Takodjer veliki broj muzicara sa nasih prostora koji koriste Korgove modele zvuce isto.Furaju namjenske ritmove u kojima su eventualno promjenuti soundovi i to je mozda jedina razlika u 5 dkg.Takodjer na intro se stavljaju npr. intro 1 - uvod pjesme,intro 2- strofa,intro 3-refren. Da ne zaboravim spomenuti cuvene i poznate Korg setove kojih ima na tone. To je realnost i moje misljenje bez namjere da bilo koga uvrijedim.Normalno da ima i muzicara koji koriste synt na drugi nacin.
Dakle ja bih volio ( zelio) da nova Yamaha ima mnogo audio ritmova koji zvuce super dobro LIVE i da uspijem pronaci dovoljan broj koji bi meni odgovarali.
Zatim bih volio da u sto brzem vremenu sredim synt za moju upotrebu bez vecernje skole haha
Ima tu jos nekih " sitnica" ali po starom obicaju strpljen-spasen.

mimiki 25.06.2017 13:42

Znaci opet nisi u pravu slusaj sebe :) nema sta da je korgvovcima dosta manje vise par setova osnova i to je ok,a yamahovci svi koriste istu fabriku do jednog i svi zvuce preslikano i totalno isto :)

Dodato:
Moguce da neko radi to sa intro 1 2 3,ali eto ja poznajem dosta ljudi u okolini i niko ne radi to

romario 25.06.2017 14:14

Admire,kako misliš song i style zajedno,to nisam nikad probao.

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

casper 25.06.2017 14:23

Ovako nekako :-)
http://youtu.be/leQtgQ3-gT8

Sent from my iPad using Tapatalk

tyros2 25.06.2017 14:35

Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 296739)
A sto se tice live zvuka tu nema sta da se prica korg zvuci zivlje,tako da mora da znate prvo svi vi sta zelite i da usaglasite sa tim sto pricate,fabricki ritmovi yamahe su vrh i produkcija vrh ali reci te mi je li to zvuci live? I naravno mogu posluziti za gomilu zabavnjaka a za ostatak repertoara za nase trziste moras da se otrlis da pruzis otpor konkurenciji..ja nikad npr nisam slusao kaspera ali pretpostsvljam da covek svira strance i zabavnjake i on sa korgom tu nema sta da trazi

I opet vidim da nisi Yamahu prokuzio do kraja I da nisi imao neki material u njoj,,To Jest da nisi od onih koji pakuju svoje setove.
Moje stvari koje imam u Tyros5 pakujem jos od PSR-9000,pa preko Tyros2 I Tyros3 I u T5.

18 godina rada I pakovanja I dodavanja,,I sve stane u T5 taa silna GB-jtaza (sto KORG naravno moze samo da sanja)

Ja sviram "tipicno" NARODNU-FOLK I IZVORNU muziku sa samo paar zabavnjaka u toku veceri.

Takodje 90% stvari koje koristim na bilo koji nacin su samplovi a ne INTERNO.

Zato vjeruj jarane,,bez uvrede,,slatko me nasmijavas ovih dana.... :) I hvala ti na tome.

pozdrav
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od romario (Post 296745)
Admire,kako misliš song i style zajedno,to nisam nikad probao.

Evo kolega Casper je postavio video za objesnjenje.I to je naravno jedan od nacina.

Licno ja kontrolisem sve preko registracija,,

Recimo naprimjer pjesma "Tri Ruze" od Halida Beslica,,preko ON-OFF dugmica ja koristim Bas liniju I Ritam gitaru(obadvoje samplovano) a Bubanj traku I strings vucem sa Ritma.

Nema tog ritma koji ce da odradi tako zivo bas liniju I ritam gitaru,,I sva ta slika je nevjerovatna dobra.

Sila bozija :)

Ako hocu da mi svira samo style ja preko registracije iskljucim kanale na fajlu I jednostavno nastavim da sviram.
Takodje MIDI fajl na Yamahi ima 4 dugmica za Ponavljanje odredjenih dionica na fajlu pa recimo na tim djelovima ja too koristim za improvizacije,,jednostavno vracam midi za te taktove a improvizaciju sviram sa Style kompletno.

pozdrav

romario 25.06.2017 15:16

Te dugmice nisam skuzio...tu se može napraviti 4 loop-a iz midija ?

casper 25.06.2017 15:51

Da, na videu je prikazano samo osnovni prikaz kako istovremeno može svirati song i style. Ali kominacije su nebrojene i ovise o razini kreativnosti i potrebama muzičara. Pravilo je ovakvo, kada se pokrene style, automatski se gase trake na songu od 9 do 16, ostale sviraju. Kao što je rekao @tyros2, cjelokupan status aktivnih traka u songu i stylu se pamti u registracijama i svatko po potrebi kombinira ono što mu treba.
Ako bismo se vratili na registracija kao alat, i na sve njihove mogućnosti, onda će svaka od njih pamtiti sve ostale statuse multipada, vocalista, pedala, outa ... Kada se pristupa radu kao što je slučaj kod @tyros2, jedna BANKA jedna pjesma, otvaraju se mnoge prednosti. Moram priznati da sam i sam bio začuđen kada je rekao da svira na taj način, mislim da je to pisao na jednoj od mnogobrojnih tema. Tek poslije, razmišljajući o tome sam vidio da ovakav pristup ima par prednosti. Prva je ta što se BANKA može pozivati i numerički. Osim toga, odmah je vidljivo o kojoj se pjesmi radi i ne moramo ulaziti u EDIT pregled da bismo vidjeli unutarnji sadržaj banke. Osam registracija unutar banke osigurava dovoljno mjesta da po vlastitoj logici posložimo sve što nam je potrebno za jednu pjesmu.

Komuniciram u živo s mnogim sviračima, i onima koji sviraju na Korgu, Ketronu, Rolandu, Yamahi. Pravilo je da nema pravila u pristupu aranžeru i radu s njim. Moj je zaključak da ljudi koriste samo ono što im je potrebno i na način na koji su navikli raditi u samom početku (ili na nekoj drugoj klavijauri). Nikada ne koriste sve dostupne mogućnosti, a u mnogim slučajevima ih niti ne poznaju. Iako poznam svaki detalj Yamahe, uopće ne koristim Music finder iako bi neka njegova svojstva bila korisna. Jednostavno mi je (za sada) dovoljno ono što trenutno koristim.
A koristim uglavnom dva pristupa.
Prvi je taj da jednim klikom (pomoću opcije FILE ACESS) pristupam nekom od univerzalnih ritmova i automatski imam 4 OTS-a (u svakom po 3 sounda sa svim postavkama) što mi je sasvim dovoljno za brzopotezno sviranje bilo koje pjesme kojoj znam tekst. Aktivacijom svakog OTS se automatski pokreće i multipad s kojim po potrebi mogu popuniti aranžman.
Drugi je pristup takav da unutar registracije imam pripremljeno sve za neku pjesmu od ritma, brzine, vocalista, texta, sounda ... Ponekad mi je za pjesmu dovoljna samo jedna registracija, a nekada i više njih.
Kombinacijom ova dva pristupa imam sve pod kontrolom al pod jednim uvjetom, moram znati gdje se što nalazi. Držim da svatko onaj tko je sam slagao repertoar i ko želi biti suveren na bini nema vremena buljiti u ekran upisivajući 5-6 slova da bi eventualno pronašao pjesmu koju želi svirati. Osim u slučaju ako traži jedan od milion midija za kojeg niti sam ne zna kako se zove i da li uopće postoji u hardu klaviajture.

I da, bez obzira što nije direktno vezano uz naslov teme, sve napisano ima smisla ali sve do onog trenutka dok se ne isključuju druga mišljenja i dok im se ne govori da pišu gluposti. ;)

tyros2 25.06.2017 16:30

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 296750)
Kombinacijom ova dva pristupa imam sve pod kontrolom al pod jednim uvjetom, moram znati gdje se što nalazi. Držim da svatko onaj tko je sam slagao repertoar i ko želi biti suveren na bini nema vremena buljiti ............

Tako je kolega Casperu

MORA se znati gdje se sta nalazi.

Uzmimo u obzir da jos uvjek ne sviraju svi aranzere nego da jos uvjek ima onih koji sviraju u orkestrima.
Sta cemo reci za njih,za nekog harmonikasa u orkestru,,bubnjara...ETC.ONI nemaju "Search" opciju nego jedan,dva,tri... iii ..opleti.

Kao sto uvjek kazem postujem svaciji nacin pristupa sviranja,,ali meni dok me iole pamcenje sluzi nece trebati NIKAD ama bas NIKAD "Search" funkcija na aranzeru.
Meni kad gost trazi neku pjesmu ja mu odmah kimnem glavom:MOZE ili NEMOZE to jest,poznajem li pjesmu ili ne a nikako imam li je u klavijaturi ili ne.

Pozdrav

mimiki 25.06.2017 17:43

Casper song i korgu pamti status svih traka kako su u tom momentu podesene ne moras kopirati style kao nov da bi upamtio novo podesavanje

Dodato:
Izvinjavam ti se sto sam rekao da si napisao glupost samo sam se iznervirao jer search stvarno radi posao jako efikasno,ne koristi se uvek to je opcija koja je jako korisna,nisam pristrasan jer sam presao prvi na yamahu bio jer mi se svidela i mislim da bi bio super aranzer da dodaju stvari koje korg ima,sto se tice music findera neupotrebljiv je jer ots vuce efekte registracije i ostala podesavanja i sto ots change opcija ostake upaljena posle svakog ulaska u music finder aprednost music findera je 2 search-a ali dzabe kad ima ovih nedostataka navedenih

Dodato:
Ti ako numericki pozivas pesmu iz songbooka to je neverovatna brzina onda pozivom jednog brpja direkt sve dpbijas

Dodato:
Evo vam primer s foruma moj prijatelj dobbar Dmacak koji je na yamahi isto dugo i voli taj sound i kraj ali koji upoznao i korga dosta tj skroz imao je pa3 dugo uz tyros2 kog je prodao jer se nije navikao na sound ni on ni kolege,ali i on i opet razmislja da se opet vrati na korga zbog raznih prednosti u koriscenju,nek sam kaze Macak izvini sto sam te prozvao :D

casper 25.06.2017 19:26

Citat:

Originalno postovano od romario
Te dugmice nisam skuzio...tu se može napraviti 4 loop-a iz midija ?

Svaki song može imati 4 pozicije od kuda se taktovi mogu ponavljati u loopu. Predhodno ih moraš kreirati i spremiti zajedno s pjesmom, a nakon toga ih tijekom reprodukcije aktiviraš ili ne. Ako si dovoljno vičan, ovakve loopove možeš odrađivati i u real time.

@mimiki
1. Nisi shvatio poantu, a to je da song i style kod yamahe mogu svirati istovremeno. Tim više, uz njih možeš puštati multipad i audio player i sve to međusobno mixati u realnom vremenu. Pitanje je koliko to ima sve ima upotrebnu vrijednost ali u nekim slučajevima se itekako isplati kombinirati ove opcije.
2. Music finder je mogućnost sama za sebe i to što nije dobro vezana uz OTS ne umanjuje njezinu upotrebnu vrijednost. Treba ju bolje upoznati i može itekako poslužiti, pogotovo kada postoji par tisuća pjesama složenim po stylovima, žanru, tempu, mjeri ... Pored toga, itekako je korisna svim "midi player sviračima" jer isto tako može kategorizirati i pretraživati pohranjene midije u klavijaturi. Siguran sam da mnogi svirači Yamahe nemaju pojima da se ovo može. Al tko im je kriv, neka kupe Korga, tamo ima search opcija.
3. I na Tyrosu možeš numerički birati banke registracija.
4. Promjena brenda (Yamaha - Korg) je stvar svakog pojedinca. Na forumu ima i surotnih primjera od onog kojeg spominješ i takvi slučajevi ne znače automatski da je neki brend bolji. To govori više o osobnim potrebama, načinu svirke i želji da li se želi uložiti vrijeme u shvaćanju drugačije logike novog instrumenta.

mimiki 26.06.2017 01:22

Vrtimo se u krug,opet kazem ja sam predlozio to da se u yamahu ubaci par korgovih fora radi kompletnijeg rukovanja,ovde opet stavljate ispred funkcije yamahe koje i nisu prakticne toliko za koriscenje sto ne znaci da ne mogu biti mocne za poznavaoce i ljude koji imaju snage i volje i vremena da usklade sve to i da zvuce kao studio neki i to stavljate ispred nekih prostih stvari koje su neophodnije za prostiji rad i isto u korgu imas multipad koji mozes koristiti ovako ili onako ali sustina je da se uvede u yamahu princpip songbook-a sa sts-ovima i uopste da ots pamti sva podesavanja i da se uvede pretraga svega i da se uvede promena oktave svakog instrumenta na jedan klik u ritmu i da opcija sync ostaje upaljena i drum edit kao na korgu i user scale ...jel hocete da kazete da je sve ovo visak i da nije potrebno ili bi novog tyrosa gurnulo u vrh? Ili da izadje jos jedam tyros 4 ili tyros 5 ? Sta se ocekuje od ove tema? Sta treba ocekivati? Sta treba dodati? Treba izgleda izbeci sve sto ima korg ne bi li se ljudi koji sviraku yamahu uvredili jer yamaha vec ima bolji sistem? :)

Evo prvo sto bih ja uveo na korga sa yamahe na korga koja je mene odusevila na T4,a to je da kad udjem u ritmu u bubanj uzivo slusam bubanj koji svira i menjam npr dobos i cujem odmah kako to meni radi u ritmu a ne ko na korgu udjem u sound pa promenim elemente pa sacuvam pa se vratim u style play pa onda pustam ritam i slusam sto je mnogo losiji nacin nego yamahe

Dodato:
I recite jel ne bi voleli touch screen ? Sad u doba smart telefona gde su svi uverzirani i svi mnogo brzo rade na istim i nalaze u sekundi sve na mnogo manjim ekranima?

tyros2 26.06.2017 01:49

Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 296760)
opet kazem ja sam predlozio to da se u yamahu ali sustina je da se uvede u yamahu princpip songbook-a sa sts-ovima i uopste da ots pamti sva podesavanja i da se

Evo vidim da si pomenuo ovo paar puta u nekoliko postova pa da ti kazem da to vec ima u Yamahi,,samo malo na drugaciji nacin.

U song booku na Korgu moras napraviti sve STS-ove I onda sejvas Song book.
Kod Yamahe napravis OTS-ve I sejvas Ritam I onda ga sejvas u Registar Memory.
I tako svaki ritam posebno jer Yamaha poznato je da vuce direktno sa HD ritmove od pamtivjeka I za takve ima mjesta do beskonacnosti.
Kao takve pozivas ih preko Registracija pod odredjenim imenom,bas kao I sto pozivas odredjeni naziv u song Booku.
POTPUNO ISTO.
Dobro prokontaj ovo sto sam napisao posto si imao Tyros4 I bice ti jasno da Pozivom Neke Pjesme u Song Booku na KORGUu sve tako isto u konacnici pozivas preko registracije na Yamahi.
Ali sve ovo je nepotrebno posto je TS skracena verzija I ima samo 4 mjesta za SOLO dok je Stvar koja vec ima u Yamahi :REGISTRATIONS BANK bolja I ona ima 8 mjesta I plus ona 4 OTS-a to je dvanaest.
Kazi mi zasto bi ja spao na samo 4 TS-a od 12 mogucih 12 pri svakom pozivu pjesme.
Znaci to bi bila DEGRADACIJA.

OVIM nebi zelio da se raspravljam ni u kom slucaju,APSULUTNO NE,,,, ali zelim samo da I drugi ljudi vide u cemu je rijec.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 296760)
opet kazem ja sam predlozio to da se u yamahu ubaci par korgovih fora radi kompletnijeg rukovanja,

I recite jel ne bi voleli touch screen ? Sad u doba smart telefona gde su svi uverzirani i svi mnogo brzo rade na istim i nalaze u sekundi sve na mnogo manjim ekranima?

Ja licno nemam nista protiv da se sve to sto si naveo ubaci u novu YAMAHU ali niposto da se nedira ono sto je vec u njoj.

Recimo promjena octave na elementima u style editoru na KORGU je po meni odlicna stvar I dobro rjesenje.
Touch screem je OK takodje I tu se slazem sa tobom,,neka ga.

PORTAMENTO na korgu je odlican I to treba uvesti u novi GENOS ili kako ce se vec zvati,,jer vec su ga uveli uPSR-A3000 I on radi savrseno.

Ja sam licno za: DA se ovakve stvari uvedu u novi aranzer.......

mimiki 26.06.2017 01:59

Brate sve je meni to jasno i opet kazem isto po stoti put znam kako funkcionise to u yamahi i sta ne valja opet ponavljam..sacuvam registraciju sa ritmom i 4 ots-a i sva 4 ots-a mi vuku efekte te jedne registracije,a ja na sts 1 stavim dve oktave distorziju sa efektima za distorziju a druga dva uppera mi sviraju fresh air sa svojim efektima na druge dve oktave,pa sts2 terca sa totalno nepovazanim podesavanjem boje i jacine i svega...4 ots-a da zavise od jedne registracije e to ne vrsi posao to je sustina

Dodato:
Ali vrsi degradaciju meni to ne smeta, ali mi reci iskreno da li ti je potrebno u nekoj pesmi vise od sts-a totalno nezavisna od bilo cega?ja da bi koristio 4 stsa moram imati registraciju koja savrseno odgovara sve 4 boje na tim ots i moram upaliti freeze da bi menjao boje po registracijama i ako cemo tako kako ti pricas,ja cu na korgu pustiti song i imati 4 stsa i umesto dugmeta freeze pysticu banku performance npr e.piano gde imam osam performance i imacu isto 12 boja sa sve tercama kojih nema na yamahi i po zavrsetku oesme necu morati da iskljuvim freeze?

Dodato:
I pritom ce svih 12 performance raditi nezavisno od svega

tyros2 26.06.2017 02:21

Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 296764)
Brate sve je meni to jasno i opet kazem isto po stoti put znam kako funkcionise to u yamahi i sta ne valja opet ponavljam..sacuvam registraciju sa ritmom i 4 ots-a i sva 4 ots-a mi vuku efekte te jedne registracije,a ja na sts 1 stavim dve oktave distorziju sa efektima za distorziju a druga dva uppera mi sviraju fresh air sa svojim efektima na druge dve oktave,pa sts2 terca sa totalno nepovazanim podesavanjem boje i jacine i svega...4 ots-a da zavise od jedne registracije e to ne vrsi posao to je sustina

Dodato:

Ti jarane debelo negdje grijesis.OTS ne zavisi od registracije.Onakve kakve si ih sejvao u taj ritam,,takve ce I da budu.
Kad pozoves ritam putem registracija mozes sa njim da sviras samo sa OTS-ovima I bice onakvi bas kakve si ih postavio za taj ritam.

mimiki 26.06.2017 02:27

Nece da povuce efekat na upperima koji je upaljen na registraciji ?

Dodato:
Ako je tako kako ti pricas onda mi je tyros bio neispravan :)

Dodato:
Npr sustain mi radi na klaviru na ots1 i hoces da kazes da ce se sustain nor ugasiti na ots 2 na stringsu?

tyros2 26.06.2017 02:44

Neznam ti na to odgovoriti jer ne koristim sustain.

Ne koristim ni OTS nikad ama bas nikad ali vidim da na internim ritmovima one funkcionisu bas onako kako su sejvane.

U svakom slucaju samo ti uzivaj u onome sto ti je dobro I sto mislis da tebi radi odlicno.

Meni su Registrations BANK nesto sto je TOP,,sto me do sada mam bas nikad nije izdalo.

Eto bas zbog tebe zelim da Yamaha napravi u sledecoj klavijaturi sve sto mislis da je za tebe nedostatak.

Samo nek nedira ovo sto ima vec u njoj I sto je po meni odlicno.

Budi mi pozdravljen.

mimiki 26.06.2017 02:50

Vidis da ti nisi ipak upoznao ots a svi navrzli na mene

Dodato:
Jer da 4 otsa vuku efekte sa jedne registracije i kolicinu efekta i ostala podesavanja je totalno besmisleno i usaglasavsnje sa tim sistemo je sporo i bolno

tyros2 26.06.2017 03:36

Nisam obracao paznju na Tyros3 I nize klavijature dok sam imao jer nisam OTS ni koristio ali evo sad sam probao na Tyros5 I mogu ti reci da se Efekti ne ostaju sa registracije nego se mjenjaju onako kako ih sejvas na OTS.

Kod OTS ce vuci samo jedan DSP po boji ali ako zelis da ti vise efekata svira na jednoj boji u OTS I da ih svaki puta povuce kod pozivanja OTS-a onda ces prilikom pravljenja ritma u Gornja dva bloka postaviti efekte koje zelis npr Phaser I oni ce svi da sviraju.

Taj jedan DSP npr, DELAY koji si sejvao u OTS ce svirati dok automatski neutralise ostale efekte,,govorim npr o R1.

Freeze mora biti ugasen prilikom saltanja izmedju OTS I same Registracije.

ffb 26.06.2017 06:07

Ja bih volio da novi Yamahin model bude crne boje i ne skuplji od 3000€

casper 26.06.2017 09:25

Stiže Tyros 6 i Tyros ORIENTAL?

Boja je potpuno nebitna ali ova cijena bi i meni odgovarala. :-)

Dobro je primjmetio tyros2, a vezano uz STS vs. OTS. Dodatno ću pojasniti kako funkcionira OTS i nadam se da će mimiki shvatiti kako je ovu mogućnost loše svladao i koristio na potpuno pogrešan način.
One Touch Setting (OTS) je isključivo vezan uz strukturu Styla. OTS kao sastavni dio styla u sebe pohranjuje 4 različite kombinacije zvukova za desnu ruku. Svaka kombinacija pamti SVE parametre koji su vezani za pojedini PART SELECT (RIGHT1, RIGHT2, RIGHT4, LEFT). Isto tako pamti i njihov status, tj. da li su uključeni (aktivni) ili ne. Tako će za svaki sound u part select upamtiti volumen, panoramu, EQ, filter, DSP efect, status za Harmony, mono, variation. Ne pamti SUSTAIN kontrolu i tako je logično. Sustain se kontrolira nožnom pedalom, a ne uključujemo je ručno.
Dakle, kada pozovemo Style imamo na raspolaganju 4 OTS. Pozivanjem Styla automatski ne aktiviramo OTS (osim ako nije uključen OTS LINK funkcija) ali možemo birati neki od 4 ponuđena. Matematički gledano, uz jedan Style nam se nudi 16 različitih soundova sa svim parametrima koje smo predhodno dodjelili.
I sve ovo nema nikakve veze s registracijama. Direktno pozivanje Stylova i njima pridruženih OTS-ova je neovisna radnja koju koristimo samostalno. Kao što sam već opisao u postu od jučer, upravo takvim pristupom ja izvodim većinu univerzalnog repertoara. Kada znamo da je kod Yamahe moguće kreirati nebrojeno vlastiti ritmova i kada svakome od njih možemo dodjeliti novi setup OTS-a, jasno je da samo ovakvim načinom možemo raditi bez ikakvih problema cjelokupnu svirku. Primjer, jedan te isti estam nazovemo imenom pjesme i dodamo mu željeni OTS. Dakle, imamo 30 identičnih ritmova ali drugačijeg naziva i s drugačijim OTS-om.

Da ponovim još jednom, registracije, a niti opcija freeze nemaju nikakve veze s OTSom.

mimiki 26.06.2017 11:37

Eto to mi je bilo bzv sto si spomenuo na yamahi ja moram da kopiram svaki put style kad hocu drugu kombinaciju ots- u jednom ritmu,a u korgu bez kopiranja imas neogranicen broj pesama i kombinacija na sts-u koji mozes da sacuvas,ja i dalje mislim da se ne razumemo oko Ots siguran sam da je bilo na t4 lod mene npr izaberem style sa ots i sve ots bpje su mi vukle efekte i cak oktavu mislim od registracije

romario 26.06.2017 11:40

Ne razumijete se ,ali polako....

casper 26.06.2017 12:11

Sad ćemo mi, dobro zborš, samo polako. :-)
Registracija nema veze s OTSom.
Kad kreiraš jednu registraciju i čekiraš STYLE i VOICE, njome tada pozivaš specifični Style i soundove u desnoj ruci. Ovi soundovi nemaju nikakve veze s OTS-om pozvanog styla. Njih shvati jednostavno kao soundove memorirane u registraciji. Oni su nastali zbog toga što smo čekirali opciju VOICE i ona je "povukla" njihov status. .

Ja ne mislim, nego sam siguran da se ti i ja "ne razumijemo" jer nisi dobro svladao ovaj dio kod yamahe. Ovo su osnove i bez toga se ne može pravilno iskoristiti klavijaturu.

mimiki 26.06.2017 12:33

Onda cu ovako da se izrazim da se razumemo :) hocu na ots da sacuvam boju da mi bude kao registracija na ots u smislu svih podesavanja koje mozes imati na jednoj farbi i da mi sva cetiri ots-a budu totalno razlicita,da li to moze?

casper 26.06.2017 12:40

Može, to i jest namjena OTS-a.

mimiki 26.06.2017 12:41

evo i jedna informacija koju niste znali verovatno i korg je nesto usvojio korisno od yamahe po principu registracija :) ko je navikao na takav sistem :)
samo sto imas rasporedjeno 12 registracija :) upali se dugme set list i onda je svako dugme na performance jedna pesma i pritiskom na taster 1-12 poziva se redni broj pesme sa stranice,a kao sto se vidi na snimku iza naziva pesma stoji veliki broj u pozadini kao i broj ispod dugmeta za performance

https://www.youtube.com/watch?v=OHum...ature=youtu.be

dmmacak 26.06.2017 12:51

Evo vam primer s foruma moj prijatelj dobbar Dmacak koji je na yamahi isto dugo i voli taj sound i kraj ali koji upoznao i korga dosta tj skroz imao je pa3 dugo uz tyros2 kog je prodao jer se nije navikao na sound ni on ni kolege,ali i on i opet razmislja da se opet vrati na korga zbog raznih prednosti u koriscenju,nek sam kaze Macak izvini sto sam te prozvao 

Nemas se sta izvinjavati. Pratim ovu "da kazemo raspravu" ali ne znam sta bi dodao ili oduzeo. Jednostavno sto kaze Romario ne razumete se a i tesko i da se moze razumeti. Nacin koriscenja klavijature zavisi od nacina rada. Rekao sam ranije, neko radi sam neko sa pevacima neko sa celim bendom. Neko radi stalno sa istom ekipom a neko sa vise ekipa. Posto sam ja "svastara" razumem sve sta hoce da kazu. Da je bolje da novi Tyros ima pretrazivac registracija to stoji da je bolje. Onima kojima nije potrebno ne moraju da ga koriste. Da trebaju User skale i portamento to je sigurno da treba ko svira folk i orijent muziku a ko svira samo zabavnu ne mora da koristi. Meni treba i manual bas i voleo bih da ima novi model. To sve vec ima u Korgu i plus sto je manjih dimenzija i jeftiniji. Ali kad naviknes na Yamahinu produkciju na taj ton, tesko se mozes navici na Korgov. I dinamiku u stylu koju jos ne mogu da ubace u Korg. I zato cekam da izadje novi model Tyrosa u kome ce biti ubaceno nekih inovacija.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Trenutno vrijeme na Forumu 19:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org