![]() |
Zna Yamaha itekako sta radi.Sa ovim nazovi "cirkusom" ni manje ni vise u vecini su totalno obustavili prodaju drugih brancova,,I mnoge stavili na cekanje....
Ovo mislim na Globalno ne za nase podrucje ....... Pozdrav. |
Jasno mi je sve.
Nego, konkurencija mi nije jasna. Posebno u danasnje vrijeme... |
Ovakva način promocije novog proizvoda nije ništa novo i ne treba se tome posebno čuditi. Yamaha to radi vrlo profesionalno, a čini mi se da ovog puta ima i dobre razloge za takav pristup. Po svemu sudeći, Genos će biti klavijatura s dosta novina u odnosu na prijašnju Tyros seriju. Neki su nagađali da se već u samom nazivu modela krije taj odmak, Generation ili Genesis Operating System. Koje će biti novine i kako će ovaj aranžer biti koncipiran, saznat ćemo vrlo brzo.
Jučerašnji video ne otkriva gotovo ništa o Genosu ali ako isti gledamo "između redova", mnogo toga se može naslutiti. Zašto je Yamaha za promociju novog aranžera stavila video od tamo nekog Alexa koji snima album s Berlin orkestrom? Meni se kao poveznica javlja prisjećanje na članak od siječnja ove godine koji je napisao Paul na svom izvrsnom blogu. Ako pročitate sadržaj s linka, vidjet ćete da je Paul još prije 10-tak mjeseci pogodio u sridu. Kombinacija audio i midi sadržaja u Style. Do sada je to bio slučaj samo s bubnjem ali kako se čini, uskoro ćemo imati mogućnosti isto raditi i s ostalim trakama. To zaista otvara potpuno novi pristup za dobivanje još prirodnijeg sounda na aranžeru. Vjerojatno je ovo pravi razlog što je Yamaha u svom drugom videu koristila snimku velikog orkestra kao promociju novog aranžera. Željela je jednostavno naglasiti da će Genos biti nova generacija aranžera koji će unutar svog styla biti sposoban poptuno kombinirati MIDI i audio informacije. Ostaje nam biti strpljiv i uskoro ćemo znati mnogo više. Drugog listpada bi se trebao pojaviti prvi info o Genosu, a nakon toga slijedi niz prezentacija po Europi. Ono što mene trenutno muči jest da li će uopće izaći varijanta sa 61 tipkom. Ako ne, morat ću prilagoditi/produžiti radni stol jer mi je ovih 1245 mm za malo predugačko. :D |
... samo da poprave taj eq pa da se moze dodavati (i oduzimati) na tomovima po jedno 2 do 3 podioka :D
|
Pozlatile se ti riječi ali ako je suditi prema dosadašnjoj špranci proizvodnje arrangera.... Fakat bi bilo besmisleno izbaciti Tyros 6, 7, 8... svake dvije godine.
Ali malo smo ga smanjili, obojali u crno, stavili touch (konačno ;) ) i ubacili 5% više mogućnosti. Ne očekujete valjda da je to posljednji Yamahin arranger? -Ili...? :-O Rade dobro, promidžba im je uvijek na nivou kao i prezentacije ali dejavu kao i kod drugih brandova: Iphone, Samsung S serije. Idemo radije vježbati svirati... |
@RudiiiI - ako nema basova barem do brojke 12, nema ništa od kupovine :D
@Alen P - ne dao Bog da je zadnji, kad se vozim u autu ili na biciklu volim se osjećati udobno i sigurno, kad jedem u restoranu uživam kada je ukusno i čisto, kada vježbam svirati volim čuti da izlazi dobar sound ... sve ima svoju cijenu, samo je pitanje tko je želi/može platiti ;) PS. Postove koje ste napisali o isplativosti kupovine instrumenata sam prebacio u novu temu |
Citat:
|
|
Svi proizvodjaci klavijatura znaju kada je najbolje vrijeme za novi model. Uvijek pred kraj godine.Npr. muzicari u Njemackoj i u ostalim zapadnim drzavama kupuju pred kraj godine nove instrumente. Vecina ima prijavljenu dodatnu djelatnost i svaku investiciju moze odbiti od poreza. A pogotovo oni kojima je to glavna djelatnost.Zato buduci kupci paznja! U roku mjesec dana bit ce velika ponuda " starih" T5 , Korgova...
|
Tako je logicno a bilo bi dobro kad bi bilo tako. Ja vec mesec dana trazim da kupim novi T5 ne moze nigde da se poruci. Nigde ga nema. Cudno skroz....
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Neznam gdje trazis?
|
1 Privitaka
Ima ih, pitanje je gdje ga tražiš. Ovo je Music store, a baš je prije tjedan dana jedan novi prodan u FMS shopu kod nas u Hr.
|
Trazio u Nemackoj i u Austruji. U Srbiji ne vredi traziti jer je preskupo. 3900 e.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
1 Privitaka
Ima ga i u ProAudio pa nazovi njihovu poslovnicu u Srbiji, možda ga mogu i tamo dostaviti.
|
U svakom slucaju vrijedi pogledati " novo- rabljeni" , penzionerska hoby upotreba.Pazljivo pratiti Ebay.....
|
tyros 5
kod nas jos ima u yamahi mostar jedan model
ako nije zabranjeno javi se email: xxxxxxxxxxxxxx |
Spekulacija ( info sa Yamahinog foruma-D)Genos 76 tipki, a poslije 88???Nema modela sa 61 tipkom??
|
Nagađanjima nikada kraja ali ovo je jedna od glupljih koje sam čuo. Model od 88 bi trebao imati otežane tipke jer drugačije nema smisla... koliko bi to težilo, kome bi to prodali ... Što je babi milo, to jo se i snilo, kažu u narodu.
Ali zato imam info koji bi mogao biti točan, barem mislim da je blizu istine. Product Name:---------------- Digital Keyboard (Yamaha Genos) Dimensions (W x D x H): ------- 1234 mm x 456 mm x 138 mm Weight:----------------------- 13.0 kg Keyboard: -------------------- 76 Tasten (FSX) Initial Touch/Aftertouch Controllers: ------------------- Joystick, 6 Knobs, 9 Crossfader, Art.1, Art.2, Art.3 Display: ----------------------- TFT Colour Wide VGA LCD (800 x 400 dots / 9 inch) Touch Screen Sub Display: ------------------- OLED (Live Control View / 589 x 48 dots) Tone Generation: -------------- AWM Stereo Sampling, AEM Technology Polpyhonie: ------------------- 256 (max.) Number of Voices (Presets):---- 1.652 Voices + 58 Drum/SFX Kits Featured Voices: -------------- 10 Revo Drums/SFX, 76 Ensemble, 390 Super Articulation, 75 Super Articulation2, 82 MegaVoices, 40Sweet, 81 Cool, 160 Live, 24 Organ Flutes. Number of Styles: ------------- 550 (491 Pro, 39 Session, 10 Free Play, 10 DJ) Expansion Voice: -------------- Yes (max. 1.8 GByte Onboard) Storage: -----------------------Internal Memory (58 GByte) / External USB Flash Drive Microphone: --------------------Yes (Combo Jack) +48 Phantom Power |
Uskoro cemo imati priliku cuti, probati, vidjeti... a tek onda pocinju rasprave😂
Dodato: Genos Yamaha New Acoustic Drums (with Wavecycling) - Rock Drums, Pop Drums, Vintage Open, Vintage Muted, Jazz Sticks, Jazz Brushes, Vocal Beatbox. New Percussion Kits (with Wavecycling) - Pop Percussion Kit, Brazilian Kit, Afro Cuban Kit, Compatible Kit. New Electric Drums - EDM Kit, Trap Kit, Electro Kit, Schlager Kit, 80`s Drummachines Kit`s (Pop & RnB) New Stingray Bass - Megavoice New Acoustic Guitars - Fingered Steel String (Gibson) Megavoice, Fingered Steel String (Gibson) Thumb Strummed Megavoice, Picked Steelstring (Martin D45) Megavoice New Stratocaster Guitar - New Stratocaster Megavoice New Country Guitars - Ukulele Megavoice, New Mandolin Tremolo & Megavoice; Dobro Bottleneck, New Pedal Steel. New Pianos - CFX Concert Grand, C7 Concert Grand, CP-80, Ambient Noises (EP´s) New Accordeons (with Bass Register) - Super Musette, Jazz Cassoto, Bajan, Scottish Accordeon, Steirische Harmonika New Baltic Strings (with Ambience & Keyoff) - Violins, Violas, Cellos, Basses. (Mega Voe Variations) SmallSection, LargeSection, ShortSpiccato, LongSpiccato, Ambience, Extended Bassrange New Synth Voices (Leads, Pads, Bass, 80`s) - 80`s Synths, 80`s Pads, 80?s Synth Basses New Synth Voices (Leads, Pads, Bass, 80`s) New DSP´s (max. 12 DSP`s) New Real Reverb, New Amp Types (Tweed Guy (Fender Bassman), Boutique DC (Custom Vox AC30 Type), Y - Amp (Yamaha V-Amp), Distomp (Yamaha Stomp Pedal FX) - 80s Small Box (Fuzz Pedal Simulator)), New Compressor Types, New Leslie FX, Damper Resonance SFX Geändert von hpk (Heute um 9:07 Uhr) Direkt antworten Antworten |
1 Privitaka
Sudeći po ovim specifikacijama, i ispod haube su se dogodile bitne promjene u odnosu na Tyros seriju. Podaci govore da su koncept aranžera oslonili na Montage i vjerujem da će se i soundovski to itekao osjetiti. Vjerojatno je izostao zarez, pa se radi o 5,8 gbyte interne memorije.
Iskopao sam još jednu slikicu, jest sitna ali vrijedi pogledati dok ne dođe nešto ozbiljnije. Sviđaju mi se obli rubovi, djeluje elegantno. |
Na mom gore liku se vidi iz ptičje perspektive...:)
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk |
Da, ista ta slika je još od prije tjedan dana.
|
Vec vidim da je DATA točkić previsoko...
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk |
au, pa ispada da se mora prstom / prstima debelo uci unutar ekrana jer je ekran tako duboko "porinut" u svoje leziste :-O
|
2 Privitaka
Drugi video kao i prvi, promocija Alexa i Berlin Orchestra. Genos se vidi u dva kratka kadra u 0,42 i 1,45 sekundi. Screenshotovi u prilogu. Vidimo da u stvari ništa ne vidimo. :D
Strpljen, spašen, veli se u narodu. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nSJhKv1ZGIk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> direkt link https://youtu.be/nSJhKv1ZGIk Možda će ta pozicija ekrana baš odgovarati za biranje, mnogo važnije je da bude precizan na dodir. Iako je ekran na podizanje bio vrlo praktičan i pregledan moram priznati da mi je ponekad išao na živce. Smeta ako imaš klavijaturu iznad. Kamerom su prošli preko desne strane klavijature pa se vide oni prilagodljivi tasteri. To će biti vrlo praktična stvar. Koliko vidim iznad se nalaze tasteri bijele boje na kojima piše DRUM, VOICE,STYLE (ostalo je nevidiljivo). Njima ćemo vjerojatno dolaziti do favorit liste. No, da ne nagađam previše, idem si popit jednu kavicu ~O) pa onda idemo u nove radne pobjede. ;) |
Alex je poznati producent, a Berlinski orkestar asocira sa veliku kvalitetu soundova😜
Dodato: Genos ponuda https://www.biasin.com/product.php~i...ha+Genos~.html |
Prema http://genosmania.com predviđa se cijena od oko 4699 eura.
|
4 Privitaka
|
Nikad nisam svirao Yamahu, ali, zar vam nije malo nelogičan raspored komandi? Tempo +/- sa leve strane ... Komande za Mic, takođe. Da li je u pitanju Auto Fill ? ... Ne znam. Jednostavno mislim da ne bih mogao duuuugo da se naviknem na raspored komandi. Hmm.
|
Bravo Viktore, to je pravi info. Koliko vidim, fotke su prilično eksluzivne. Da nisi ti u toj prostoriji prošverco neko fotoaparat. :D
Baš me zanima što će raditi gledatelji, ispred svakog je jedan komad. Možda zasviraju kao orkestar. :D @Roladnx - svi Tyrosi imaju auto fill in, sve je stvar navike i to funkcionira sasvim dobro. Isto tako je i ovaj +,- za tempo na istoj poziciji kao kod Tyrosa. Moguće je da su mic kontrole previsoko, isto tako i dial up kotač. Međutim, ono što je bitno i što nam je potrebno u live situaciji su registracije i manipuliranje OTS, Multipadovima. To je sve smješteno idealno, odmah pod rukom. Tko svira na Yamahu neće imati primjedbe. Malo prilagodbe na touch screenu i to je sve. Ono što se meni sviđa i vidim veliki potencijal za brzinsko rukovanje su prilagodljivi testeri s desne strane. Na njima ćemo vjerojatno kontrolirati/pozivati favorite koje smo samostalno odredili s jednim pritiskom gumba. Vidim da nema Music findera, barem na panelu. Ako je tako i ako su ga izbacili potpuno nitko se neće ljutiti. A možda su kao nadomjestak dodali neke njegove funkcije (search recimo) u registracije. To bi bio bingo. Čekamo strpljivo, prvo da čujemo sound, a onda i mogućnosti. |
3 art gumba, 2 sequencer-a,arpaggio
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Dva sequencera <:-P<:-P
Kod petice je ovaj slider imao mogućnost kombiniranja/mixanja audio (desna strana) i midi zapisa (lijeva strana). Nagađa se da će kod Genosa u istom songu unutar kanala biti moguće kombinirati audio i midi zapise. To znači da ovaj slider dobiva sasvim novu dimenziju. Tako možete biti pravi DJ ili možete biti MIDI "đej" kao na Korgu. Na sreću, nisu izbacili ACMP gumb pa ćemo valjda moći nešto i zasvirati uz ritam. :D |
Regisracije su na najboljem mogucem mjestu,jednako dostupne kako za lijevu tako za desnu ruku.
Kao na A-3000 registracije,ots,multi padovi..raspored isti I mogu vam reci veoma funkcionalno. Saltanje boja kao na DX-11 :) d:) Pozdrav |
svaka čast, viktor011 - da nemaš slučajno sliku Genos-ove "guze", da vidimo šta ima od priključaka ?
|
Sada sam se cuo sa deckom koji je slikao te slike i koji je bio na prezentaciji. Ovako mi je napisao.24 razlicite Samplova samo za dobos je uradjen.Ali ne samo za dobos vec i za Bas.Uvek po 24 samplova.A mozes da ih preradis na slidere sto sam ti poslao sliku. Plus mozes Audio link da stavis na Multipad direktno sa USB.Znaci. Imas recimo solo pevanje od neke pesme ili Tercu. I on vuče direktno sa USB wave.30 DSP efekti imas na njoj. I ekran je na tauch. I koliko sam ga razumeo, bubanj u toku svirke moze da se preradjuje.
|
Citat:
a T5 I nova PSR serija moze 100%. Mislim da ipak treba sacekati jos ovih paar dana da saznamo tacno od Yamahe koje su sve specifikacije Genosa.. Pozdrav. |
Tako je, mislim da se kod Ty5 još dodatno može sinhronizirati tempo što nije slučaj sa Ty4.
Što se tiče ovih 24 samplova, i to može svaki tyros. Možda je mislio na 24 elemenata ali opet ostaje pitanje što sa tim. Na slikama mi se čini da je ekran poprilično ukošen i to je dobro, ne samo zbog vidljivosti nego i zbog biranja funkcija. Tako je lakše pogoditi mjesto na ekranu. Još ako dobro dihta, može poslužiti kao bazenčić kad te pijani gost zalije pivom. :D Pored prilagodljivih tastera s desne strane, moguće je dodjeliti funkcije sliderima i knobovima na lijevoj strani. To je ono što smo čekali. Vjerojatno će biti dostupne razne funkcije od promjene volumena, panorame ... Još kada bi učini da se vrijednosti automatski sinhroniziraju s položajem ovih kontrola, to bi bilo super. |
Na ovim slikama nisam vidio model sa 61 tipkom😜?
Dodato: Na stranici „ genosmania“ bila je tema zelje korisnika.1340 korisnika svaki sa po 3 zelje= 4020 zelja. Statistika pokazuje sljedece: 1-Bolje soundove 20 % 2-Touchscreen. 17% 3-Bolje „ inteligentne“ style 17 % 4- Arpeggiator 7 % 5-VST support 6 % Za audio style nema zelja? Sto mislite o ovoj anketi? |
Da li ce Yamaha konacno da ubaci sve potrebne programe za programiranje samplova i boja na samoj klavijaturi?? Ustvari da je bar nesto slicno kao na pa4x, ili cak i vise posto je noviji. Od samog bubnja u ritmovima pa do ostalih dijelova aranzmana. Ako nema dobar editing, sve ostalo je dzaba bar sto se mene tice. Programi na samom PC mogu biti samo plus ali nikako i jedini nacin da se edituje..
|
Što se ankete tiče, ovo je samo 67% rezultata. Što je s onih 33%?
Ali i na ovakvom uzorku vidimo da su korisnici silno željeli ekran osjetljiv na dodir. I to su dobili. Najviše žele poboljšanje sounda, a ja vjerujem da će u tom segmentu i biti najveći iskorak. Barem ako je suditi po onome što se šuška zadnjih tjedana. Yamaha ima tehnologiju i znanje, samo je pitanje da li će to htjeti ugraditi u ovaj instrument. Nadam se da hoće. Ako se prisjetimo što su korisnici željeli još prije par godina, bilo je to 76 tipki. I došao je model Tyros 5 -76. A sada će opet plakati oni kojima nedostaje 61 model jer kako izgleda, Genos neće doći u takvoj varijanti. Nakon toga dolazi PSR S serija, i kod nje su po mom mišljenju napravljena dva velika koraka naprijed. Modeli dolaze s ugrađenom NAND FLASH memorijom što osigurava brže učitavanje i sigurno nižu cijenu u odnosu na skupu FlashRAM memoriju. Druga bitna stvar je da PSR Sx70 modeli srednje koriste SWP70 tonski generator. On se nakon toga ugrađuje i u Montage, a predviđanja su da će dva takva generatora biti u Genosu. Ovim hardware-skim promjenama Yamaha će osigurati da nova aranžer serija (očekujemo i Genos 1 :D ) dobije potpuno nove funkcije i mogućnosti. Mnogi se korisnici žale na ograničenost edita unutar klavijature, kao što piše @mikimiki u predhodnom postu. Ono što čitam na stranim forumima, više ciljaju prema tome da se obrada styla može odrađivati opsežnije i preciznije. PSR S serija nam opet može biti kao "predhodnica", a o tome sam pisao i prije nego su ti modeli došli u trgovine. Svaki element bubnja se može editirati do najsitnijih detalja i ne manje bitno, oni se mogu kombinirati međusobno između kitova. Nema razloga da ovu veoma korisnu opciju ne ugrade u Genos ali i još više od toga. S obzirom na spomenuti SWP70 generator, vjerojatno će to biti moguće "on the fly", dakle u tijeku svirke. Mnogo je još sitnica koje bismo željeli vidjeti u novom Genosu, od boljeg editora za samplove, portamenta, famoznih "terci" pa do balansiranih izlaza. Sigurno je da neće biti ispunjene sve želje ali ono što se može predvidjeti jest to da ćemo uskoro dobiti potpuno novi aranžer koji će konkurenciji podići ljestvicu vrlo, vrlo visoko. I petak očekujemo novi video i konačno Yamahino "obraćanje javnosti" 02.10. the show continues ... |
Trenutno vrijeme na Forumu 12:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org