![]() |
Preko te funkcije se ne prave terce....
|
dobro ne znam,nisam bio siguran ali me zanima da li moze i kako?kako se prave na E80?
|
Klasicna fora sa midi kablom , podesavanjima midi kanala i scale tune......
|
Milanche druze ajde malo pojasni kako ono sa MIDI-kablom, nesjecam se vise.
Hoce li to i na G70 da funkcionise kao kod tebe na E80 sa tercama? Mislim, sta prvo treba da se uradi kad spojis midi/midi sa kablom i kako je pravilno? Hvala drug unaprijed, jer mislim da ce ovo i ostalima da pomogne. Poz. |
Kada ubacis midi kabl u IN i OUT.....
1.Iskljucis sve kanale u aranzeru. 2.iskljucis kanale M.bas ,lowere2 i UP2 i 3 Ostane ti lower1 i UP1..... Podesis da UP1 salje signal LW1 ,ali ides na SHIFT da LW svira za 4 tona vislje..... Posle u user scale tune ukljucis da ona bude aktivna samo za LW i nastelujes tonove terce To je to......... |
Hvala druze, ziv bio
Dodato: Uuuu druze sad sam se probo malo igrat oko terci, nije to bas ni lako nastimat, ipak treba vremena. Mislim ja sam probao sad u roku 15min sta i kako. Imas li mozda vec postavke od user skali za molske i durske ako si vec radio? Hvala jos jednom. Poz. |
Jel ovo vazi i za E-50?
|
Verovatno moze i E50....
Nisam probao.... |
Evo jedan savet za vlasnike Rolanda E80...
Postoji problem oko sviranja pesama u kojima se menjaju 2 ili vise ritma.. Ovaj problem se ne odnosi toliko na razlicite ritmove u svakoj varijaciji,vec na tempo tih ritmova... Primer : Pesma Sabana Saulica -Ja star nisam da bih reko....(Hej zivote umoran sam)... Tu se menjaju 2 ritma,sa-sa i 7/8... Problem je u tome sto 7/8 treba da ima tempo oko 135,a sa-sa oko 195.. Resenje: Koristiti ONE TOUCH funkciju! E80 ima 4 tastera ONE TOUCH. Na prvom tasteru snimite da on pali prvu varijacuju na kojoj je ritam 7/8 u tempu 135.Takodje namestite odgovarjucu boju.... Na drugom tasteru snimite da on pali varijaciju na kojoj se nalazi sa-sa i podesite tempo na 195 i tako usnimite na tom tasteru.Takodje namestite odgovarjucu boju.... Sve ova podesavanja ce se memorisati u samom ritmu,tako da to nema veze sa performansom..... Dodato: ONE TOUCH funkcija radi (menja se tempo) i kada je ukljucen HOLD!!! |
Koliko ritmova mozes ubaciti u E80,a koliko onih "ispod tezge" umesto fabrickih i jesi li vec to uradio?
|
ljudi koji koriste E50 predlazem im da koriste bubanj TR-707 jer se najbolje cuje na ozvucenju
|
,.,
Interna Memorija nije velika ali zato kod E 80 imash opciju ubacivanja kartice- compact flash card (preko adaptera)u raznim velicinama 64,128....itd mb pa do 4 GB chita;)
|
@Boban010
U E 80 možeš spremati ritmove na internu i externu memoriju.Istina interna nije velika, ali zato je externa do 4 Gb-toliko E80 prepoznaje.Nikakve razlike nema u brzini učitavanja ritma bilo sa interne, bilo sa externe memorije.Učitavanje traje djelič sekunde i nema nikakvog zastajkivanja, pa prema tome nema ni bilo kakve potrebe da na mjesta fabričkih ritmova trpaš neke druge ritmove.Staviš i jedne i druge i uživaš.Čisto za primjer-E 80 ima oko 350 tvorničkih ritmova, a na externoj memoriji ih imam još preko 2800 raznoraznih, što od Rolanda, što konvertiranih od raznih drugih klavijatura.Istina nije da mi baš svi trebaju, ali od viška glava ne boli... |
Ubacivanje pravljenih ritmova u fabricki rom na Roland E80!
Evo proverio sam i radi odlicno! Ubacio sam pravljeni ritam u ROM gde se nalaze njegovi fabricki ritmovi.Stvar je u tome da morate da promenite naziv svog pravljenog ritma u naziv nekog njegovog fabrickog ritma. Odaberite neki fabricki ritam koji ne koristite i zamenite ga svojim. Obratite paznju na velika i mala slova,jer naziv mora da bude 100% tacan!!!!! |
dobra fora,samo treba sad pamtiti nova imena
|
Pa treba,ali ovo je korisno zbog namenskih ritmova.Jer je najbolje da ih linkujes na preformens i tako ih koristis.Samim tim ti ime nije mnogo ni bitno!
A mozes i da pamtis imena! ;) |
milance mozes li mi pomoci nece da mi formatira internu flash memoriju kad ga zakacim na komp,samo zakuca...a na sintu pokazuje da je internal memory 0kb...
kako moze da se ubaci eksterna flash kartica i jel tu ide obican pcmcia citac od laptopa??? izvinjavam se zbog offtopic ali sutra radim sa rolandom a hitno mi... |
Formatiranje ne radis sa kompa nego sa klavijature.A koju klavijaturu imas?
|
Roland E50.Kako da formatiram sa klavijature i gde bih mogao da kupim taj pcmcia citac posto mi neki majstor trazi za njega 20 000din :(
Da li tu ide obican pcmmcia od laptopa i standardne memorijske kartice? Hvala ti unapred. |
Najobicniji PCMCIA adapter i najobicnija SD kartica.;)
|
Hvala prijatelju!
|
ne verujem da je toliko skup
|
Pozdrav.
Adapter koshta od 9-14 Eura u radnji a kartica u zavisnosti od velicine ..od 8 - 22 EUra (128 mb-4 GB) U trgovini racunara ih mozesh isto kupiti a tvom ,,majstoru,,lep pzdrav:lol: |
ciao momci...
glupo pitanje s moje strane: jel neko vec probao one sakrivene boje u E80? ... trebalo bi biti moguce da i E50,E60 isto te boje imaju ... pozdrav |
ima i na E50 ali su bzv
|
bzv = bez veze ... :lol:
nista, hvala na odgovor mimiki ... :) |
rom
dali se mogu ubaciti i boje preko fabrickih boja?
|
@maricm
Mislis kao da ubacis semplovane harmonike umesto neke ROM boje a? |
probaj:)
|
Naravno da ne mogu,trebalo bi da znas!;)
|
he
jeli iko probo?
mozda bi moglo |
nemas gde da ih smestis,jer nisu napravili mogucnost kao za ritmove da se prebaci na CUSTOM sto je velika mana.kako sam ja to resio? podesim opciju hold i u music asistentu sam poredjao boje koje koristim i onda ih vrlo lako menjam
|
@maricm
ne mogu se ubaciti preko tvorničkih ,jer se tvorničke nalaze u ROM-u koji se ne može mijenjati.Ako več uređuješ postoječe možeš ih snimiti jedino na user performance mjesta!Tamo se pamte samo preinake koje si napravio, a osnovu ionako vuče iz tvorničkih soundova.Tako je, kako je, Roland ima takav sistem! |
mimiki možeš mi reć kako to podesiš opciju hold za boje pa da su ti u musich asistent!za E50!
|
sad cu da ti objasnim kako ja radim,znaci kao prvo svi user programi (boje) moraju da ti budu na internoj memoriji da bi mogao da ih ubacis u music asistent.ako ti je tako odradjeno onda udjes u User PRG i tu su ti onda svi USERI kliknes onda na jedan od njih,i kad si selektovao jedan ides na OPTIONS i onda u gornjem uglu imas opciju MUSIC ASSISTANT MARK i pritisnes na to i onda te on vrati na tvoje usere i ti onda odaberes sve BOJE koje zelis da ti budu u MUSIC ASSISTANT-u tako sto klikces na njih,i kad to zavrsis samo odes na BACK i to je to,i sad su ti boje poredjane u MUS.ASS. .sad da bi mogao da pozivas samo boje a da ti ne menja ritam i sve ostalo podesis opciju HOLD ,pritisnes dugme na klavijaturi LIST i onda u levom gornjem uglu imas opciju HOLD SETTINGS i udjes tu i stikliras TRANSPOSE,STYLE,TEMPO (tako ja namestem) sad si podesio da kad pritisnes dugme HOLD da ti zadrzi TRASPOSE,STYLE,TEMPO kad menjas USER PROGRAM,ti ako hoces mozes jos nesto da stikliras ako ti treba ovako ja radim.
Ja koristim MUSIC ASSISTANT zato sto je jako zgodan i pregledan.Znaci dugme HOLD treba da ti je upaljeno stalno ja to ukljucim odmah na pocetku svirke i ne gasim vise,i kad menjas boju samo kliknes na koju hoces i to je to |
hvala ti puno ćim dođem kući s posla probaću ima neki dobri boja pa znaš da se upali kad ih biraš u useru traže i stajl hvala ti puno još jedanput mada ija prodajem svoj roland!!
|
hehe
|
Mozda je glupo pitanje, ali koje su te skrivene poje na E 50?
P.S. Probao sam da ubacim boje sa G1000 i Va76 i nista posebno ne zvuce! |
boje ni ne mogu da zvuce ,kad ubacis set od g1000 boja ti je bez efekta bez icega obicna default boja
udjes u MENU pa u UTILITY i onda tu imas SOUND SET MODE i mozes da izaberes BEST SELECTION ili EXTENDED ,verovatno ti je stiklirano BEST SELECTION |
Pa to i nisu skrivene boje,ali zato postoje skriveni setovi bubnjeva!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org