YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Korg PA50+HD+USB (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3275)

antalus1000 31.01.2008 01:36

eureka:)

iskopao sam sliku ploce pa50 i mesto na koje se lemi id konektor kako da je okacim ovde da svi daju misljenje:)

jager 31.01.2008 01:44

okaci je u download sekciju,ako nije prevelika slika, ili je stavi na rapidshare ili neki slican servis

kuki 31.01.2008 01:46

Najbolje je stavis na speedshare i ovde u temi postavi link.
A ko hoce nek skida.

antalus1000 31.01.2008 02:01

stavicu u sekciju dowload:)

jager 31.01.2008 08:40

Skinuo i pogledao.
Pa ovo je ljudi, "piece of cake" za ugraditi :) ... ali bukvalno!!!
Cak ni rupe nisu zapusene kalajem :) Znaci stavis konektor, prilemis ga i to je to!
Treba jedino obratiti paznju prilikom povezivanja diska, sa koje strane je pin br.1, da 5V od napajanja ne ode na pogresan pin.
Ne znam jedino da li ce OS koji je u pa50 znati da koristi HDD (i do kog kapaciteta), ali ovo je toliko jednostavno povezati da apsolutno vredi probati!!!

gjoko 31.01.2008 08:56

sad nam je malo lakse a za OS je lako skines onaj prorazredni od PA 80 za PA50 instaliras i gotovo . Ja sam ga vec instalirao i odlicno radi.
trba nam jos sema od PA80 da vidimo sta se trba uraditi za sempl karticu

mikikg 31.01.2008 09:30

Majstori,ima li sta novo,uspeli neko da napravi tu prostu prepravku?Pozdrav!

same1975 31.01.2008 11:47

vozdra...

kao sto sam vec jednom rekao , kad se ubaci HD unutra on je unutra..alo kako stavljatoi filove na njega..??? za svaki style stavit fdd pa drmaj sjedi satima..bilo bi cool izmedju postavit USB controller dako da mi nas PA fino samo ustopslamo na PC i prebacujemo filove u tom momentumoramo pazit da onih 5V za disk nnedolaze sa 2 strane (PA i PC) jednostavno rijesenje:file transfer samo pri iskljucenom PA50

sta vi kazete...daj trazite sliku PA80 ploce ..ja sam malo versiran sto se tice elektronike pa cemo vidjet

vozdra
same

antalus1000 31.01.2008 11:47

jesam li vam rekao:)

moja klavijatura nije ovde ne znam samo kako da zavirim sad u nju. necu ici u bg jos mesec dana, tamo je drzim.
da li je neko probao da zaviri unutra?

bas sam znatizeljan dodje mi da odem u bg po skalameriju.

miki daj bre malo podrske za nas:)

antalus1000 31.01.2008 11:49

ubacuje se os od pa80 u pa50 bez problema da bi se prepoznao hard disk to je proverena informacija

same1975 31.01.2008 11:51

aja..

ako neko ima mogucnost za PA80 sliku to je onda najvjerovatnije MIKIKG majstor svog zanata (dobar glas daleko se cuje)
e sad dali miki ima zelju i volju oslikati PA80 board to je druga stvar
mislim..netrazimo mi transfer know-how-a , trazimo sliku cistog PA80 boarda
vozdra jos jednom :-)

i nadam se da mikica ovo nece shvatit pogresno

mikikg 31.01.2008 12:11

Postavicu vam sliku pa80 mainboard-a,samo mi nije jasno zasto imate zelju da pojebete instrumente?To sto mislite da ce te ustedeti ako sami ugradjujete hdd u pa50 (cirka 50-60 eura)kod vas 99% olupace vam se o glavu(ovo pisem iz najbolje namere)Nije svako rodjen za auto mehanicara,niti je svako za muzicara,niti svako za elektronicara..itd..Radite to sto umete,dakle svirajte i uveseljavajte narod(ja to inace nazivam prodavanjem vazduha, i ja sam ga prodavao nekad),a servis ostavite serviserima,topla preporuka!
Pozdrav za sve!

same1975 31.01.2008 12:32

miki tu si u potpunosti u pravu ..
ja ovo sad kazem samo za sebe..da pojasnim moj pogled na tu temu,
za mene je to "izazov" znas ono..curice mijenjaju salvete , momci se igraju auticima..kontas..za mene licno zabava , razmisljanje,,kako napraviti, sve mogucnosti provjeriti ..jenostavno zajebancija..
u prncipu mi HD netreba..vise bi volio pcmcia za flahkartu ..ali za to sam ja mala riba to iziskuje stvarno specijalista..za mene je disk ..tako reci nesto so je onako barem u mislima na dohvat ruke ,dali je to stvarno tako je druga prica

stvarno bi ti bo zahvalan kada bi postavio sliku ploce PA80

pa da pocnemo malo kontat

fala

antalus1000 31.01.2008 12:50

miki carina si:)

al' ja sam malo bezobrazan ako moze slika i pa50 ehhehehe:):)

ipak hvala sto pomazes to govori da si dobar covek.

ima nas kojima je ovo cisto hobi i ko svira iz uzivanja kao naprimer ja. ne radim tezge niti sam ikada negde svirao:) sta da radim kad indijanski sviram, ali za svoj merak dovoljno.

antalus1000 31.01.2008 17:30

jel ima nekih novosti po pitanju ove teme:)

same1975 01.02.2008 09:53

joj danebude das se miki naljutio zbig onog.."miki CARINA si"
ko zna mozda je procito na engleskom i ono C kao K interpretiro mada to sigurno nije tako misljeno..LOL
:-)))))))))))))))))

vozdra

antalus1000 02.02.2008 13:27

nisam tako mislio, ako je neko mislio da je na engleskom nije nego je na srpskom C nije K :)

valjda se covek nije naljlutio:)

gjoko 08.02.2008 11:52

hej ljudi bre , sta nam je ?...zaboravili smo temu, dajte neku informaciju.

sreleristic 08.02.2008 15:45

Jedno je slika sasvim drugo šema i povezivanje gdje šta ide.Antalus je pokušao da pomogne ali slika sama po sebi malo ili skoro da ništa ne govori.pokušao sam da dodjem do šeme i za istu mi je traženo 250,00E što je zaista preskupo.
Kako kaže Miki posao je izgleda ipak znatno složeniji nego se na prvi pogled čini,a kolege sa Pa50 sa ugrađenim diskom ne žele da to slikaju što bi ipak dalo jasniju predstavu o svemu.
To je ujedno i potvrda da sam bio u pravu "Znaš ti nas jebo ti nas".
Pozdrav Fiću i još jednom hvala za program.

antalus1000 08.02.2008 17:44

izgleda da si u pravu nema sta mada ja bi moju klavijaturu otvorio i slikao ako bi to drugima pomoglo da ne bace tolike pare a ako niko to nece da uradi od onih koji su ugradili hard ja cu uraditi kad budem skupio pare za tu ugradnju.

nikad da skupim toliko para da mi 150e nista ne znaci:)

ne znam steta velika sto se ova tema ovako zavrsava mada nemora da znaci da necemo naici na gest dobrih ljudi voljni da pomognu:)

jager 08.02.2008 18:23

Pa vidi, ne mora da se zavrsi tema ovde.... Ja i dalje tvrdim da se na osnovu slike koju je poslao Antalus MOZE uraditi ugradnja. Treba samo ulemiti konektor i to je to.
Ja nemam pa50, ali da ga imam, sam bih ulemio konektor, majke mi ...

tesla 08.02.2008 23:53

ovo mu ode u tuning... styling jos samo spojler da mu stavite
ja sam ljudi uvek bio za varijantu ako hoces pa 80 prodas pa 50 nesto doplatis i vozi a ne ovako....

gjoko 09.02.2008 14:59

kolega JAGER mislim da ne bi smeli tek tako zalemiti taj konektor mozda si u pravo ali necemo tek tako reskirati druze.Budimo malo^:)^ strpljivi jer sema nam je potrebna.

antalus1000 09.02.2008 15:08

ja mislim da to nije nista specijalno, ta ugradnja hdd se pojavila pre 10 godina pa nije to sad neka tehnologija:) nadam se:)

ne znam sta cemo za tu shemu? ja sam je ovih dana stvarno trazio kao lud jedno pet dana bez prestanka nisam bas nesto snalazljiv za surfovanje valjda mi je takav rezultat i bio:)

bas sam se raspametio

jager 09.02.2008 18:00

Ma i ja sam je trazio, ali NEMA pa NEMA .... ima da se, jeli, KUPI ... beh :(

@gjoko
Naravno da ne treba da petljas i lemis sam ukoliko nemas dovoljno iskustva. Medjutim, ako je proizvodjac predvideo mesto za HDD konektor, ali ga nije ugradio to moze da znaci samo jedno:
Prvobitan projekat pa50 JESTE ukljucivao i HDD u sebi. Garantovano su ga u poslednjem trenutku izbacili, kako bi snizili troskove i izdali jeftiniju klavijaturu.
To je normalno i slicne kompromise rade mnoge kompanije, ne samo proizvodjaci klavijatura.Medjutim, sve to nas ne sprecava da sami zavrsimo ono sto je projektant zapoceo :)

gjoko 09.02.2008 19:11

uredu slazem se, nesto sam previse zauzet radim od jutra do sutra kako kazu al nacicu malo vremena da sredim ovo jer imam prijatelja koi je odlican hardverista i softverista a moj je brat vrhunski elektronicar.Do sad sam gubio vreme na trazenja seme ali evo necu vise traziti nego cim se malo oslobodim idem kod prijatelja itd...kad ovo sredim znacete sve,..Aj sad cao.

jager 09.02.2008 19:23

gjoko, drzim ti palceve!!!
Javi kako je uspelo i obavezno slikaj sve faze ugradnje!
I, naravno, postuj kasnije slike ovde :)

sreleristic 09.02.2008 21:27

Gjoko,želim da se u tvom nastojanju pokaže tačnim da sreća prati hrabre.Muče me međutim neka pitanja?Bekap ćeš svakako da uradiš,konektor nemožeš da prevrneš,oko napajanja ti zna brat ako ne ti.E pa šta može do đavola da se desi!?Ako neće da se podigne OS-isključićeš Hard,ako ga ne prepoznaje-neće stradati klavijatura,ako padne sistem- ima bekap.Opet da ide nešto između harda i konektora mi je nelogično mada ne i nemoguće.Kod kompjutera imamo primarni i sekundarni ređaj što određujemo džamperima,a dali nešto slično ima kod ovoga đavo će ga znati.Previše ako i da li!!!!!!
Neznam hoćeš li uspjeti ali mislim da se klavijatura nemože baš tako pojebati kako tvrdi Miki.
********************* !

Nemoj da ti se ovo češće dešava. Jel si muzičar il kočijaš ?

jager 09.02.2008 21:30

Ma naravno da se klavijatura ne moze tek tako "pojebati" ;)
Bitno je jedino da se obrati paznja gde dolazi napon, no kako kaze srele, burazer to sigurno zna.
OStaje jedino da se vidi da li ce sa postojecim sofverom u klavijaturi da se "vidi" HDD, ili ce biti potrebno ucitavanje onog od pa80.
Sve u svemu, ako se pazljivo radi, nema sanse da se nesto zezne. Koliko sam ja toga samo "budzio" .... ajoooj :)

antalus1000 10.02.2008 02:46

provereno mora os od pa80 i mora predhodno pre instalacije os od pa80 da se formatira hard disk u klavijaturi pa tek onda da se ubaci os od pa80.

i ja ti drzim palceve jedva cekam da cujem sta ste uradili. drzim palceve nadam se da ce sve da bude ok ipak imas ljude koji imaju iskustvo.

Gorance 10.02.2008 21:11

Narode ko god svira i od toga zivi nece se igrati sa instrumentom,sto se tice hd-a neznam sta je tu tako spektakularno,za sta bi vam sluzio?Ja imam hd u pa 60 da ga nemam samo bi snimio ritmove preko fabrickih i to je to.Ko svira ne trebaju mu fajlovi za sta hd i sluzi,mozes cuvati setove na njemu ali to nozes i na disketi.Jrdino je dobro sto mogu da cuvam senplove i back up-ove od flash karte.Nije lose imati hd,ali za svirace je mnogo bolje imati flas-ku i senplove.Sto se tice harda,u sky musicu su prodavali pa 50hd.to su oni nesto budzili verovatno,u svakom slucaju sretno!!!

sreleristic 10.02.2008 21:48

A jebo ga ti.Mi u klin ti u ploču.Neću reći da ti nisi za neke stvari u pravu ali mnogo bi nam više pomogao da to odvrneš i slikaš pa slike u downloads.Kada već ne želiš da gjoko batali klavijaturu onda ćeš mu najbolje tako pomoći,a neće te ni SAVJEST gristi.

Jesam li u pravu?

jager 10.02.2008 22:43

Bogami ... SAVEST je biljka cudnovata ...
Gorance, slikaj ti taj HDD, da te pece savest :) ... a i mnogo bi pomogao svima ovde koji zele da ga imaju u svom pa50

antalus1000 11.02.2008 00:19

pa da to nije tezak posao ako imas 5 min:) da zavirimo i uporedimo:)

sreleristic 11.02.2008 19:23

Jebote!
Antalus-da su Rozenbergovi bili "Korgovci"(ovi sa hard diskom)-,k...c bi Rusi ikad imali atomsku bombu.

Znaš ti nas jebo ti nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gorance 11.02.2008 20:42

Bez ljutnje

Ama ljudi ja nista ne krijem,hard skidam i punim preko fioke, a otvaram samo poklopac odozdo jer pa 60 ima fabricki mesto za hd.nemam nameru da zbog slikanja otvaram klaviaturu.Ja i harmoniku ne cackam sam nego nosim kod majstora a kamoli klaviature.Nemojte da se igrate sa time nego svirajte i vezbajte pa ce biti para i za pa 800. A ako ocete u majstore to je drugo,ali se manje zaradjuje nego na svirci i nema zezanja jer odgovoras za svoj rad.Ja sam elektronicar po struci ali se nisam time bavio nego sviram,i platio sam ugradnju flash karte i zaradio to vrlo brzo.Ko se igra kuci to je drugo ali postujte to sto neko radi jer od troga zivi.

jager 11.02.2008 20:53

Pa vidi li se ista kada skines poklopac i skines HDD??
Mozda je cak i tako, sa skinutim poklopcem dovoljno za uslikati....

sreleristic 11.02.2008 22:47

Možda bi ipak najbolje bilo da poslušamo ove neke "konstruktivne"predloge i svi kupimo još po jedan Pa50 ali sa hard diskom.Onda vidimo kako to sve izgleda, nabavimo još po jedan hard disk i ugradimo u onaj koji nema.
Slab je vozač ako nikad nije zavirio pod haubu.
GARANT!!!! Za ženu da i ne pričamo =))

jager 11.02.2008 23:23

Jao, Srele, pa koje veze sad zene tu imaju?

blatusan 12.02.2008 00:18

Heheh...idel narode...dokle ste stigli...ako treba kakva pomoc imam pa50 pa pa ako kakva slichica treba recite nabavit cemo je...moj licno misljenje na ovo...glupost...pa50 moze radit poso samo tako i vise za jednog sviraca...a sad ugradzivanje kartice na pa50 je najveca glupost ako cojk nije u korgu inzinjer ili "Miki" jedan jedini koji ima pojma o cemu radi...a ja...ma drugovi...kako kod da razmislis...sranje je jedino ako je pa50 ostecen izgreban ili zapusen ehh onda jer se male pare mogu dobit...a ako je uredu klaviajtura pradavat i naletit na pa80 ima ih na kile i znat na cemu je cojk nego ovako provizorno pa strahovat ha ja...eto moje misljenje pa ako treba kakva slika imam pa50 i radu cu vam uradit ako sta treba...pozdrav,Alen!

Trenutno vrijeme na Forumu 22:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org