YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Dogodovštine i anegdote sa tezgi... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4591)

al bundy 14.05.2008 21:06

....

=))=))=))

kreso....pa jebo te...ti gdje si god sviro namlatio si ili goste ili gazdu,a ako nisi ni to,popijete ko buradi...pa se sad nesto kontam...
isplati li se nekome tebe uopste zvat????

...a gdje to ljetujes ako si uvjek na istom mjestu??

kreso 15.05.2008 09:39

Al Bundy, pa ja sad ne znam dali im se isplati =)), no ne mlatim se stalno. Potučem se samo kad mi netko psuje mater, kad mi neko prijeti lupanjem opreme (kad završimo, a njima ne paše jer bi tulili još 2 dana) i tako. To su ipak moje dogodovštine i anegdote iz dvadesetgodišnje muzičke karijere. Hebi ga, izbjegavam pizdarije, trpim uvjek do određene granice, al kad neko pretjera onda nek ide u vražju mater.

A o pijankama ... Čuj, neče ni auto da ide ako nema goriva a di će svirač svirat bez dopinga. Hebi ga, zalomi se da se opijem al nikad tako da neznam da se vratim kući, ili da zamrem il da nisam u stanju da vozim. A i nekako lakše i opuštenije sviram, kad popijem par "za hrabrost".
A i ekipa (iz benda) mi je malo žešča. Kao standardna petorka težimo preko 520 kg žive vage, s time da nam pjevać kvari prosjek (samo 70 kg), pa valjda ti je jasno kolko treba da se napune te mješine od škembe ;)

Ljetujem u Poreču. Stari mi ima tamo kuću, pa onda obavezno svake godine skočim do njega. Skupi se obitelj, starci, sestra s obitelji, ja sa svojima, koji put "ulete" kumove i za čas je puna kuća, a znaš kako onda ide ... feštamo svaki dan, jer to su jedini dani da je tokom godine obitelj total na okupu, al ono čitava.

jeftabgd 25.05.2008 00:57

Tip donosi orkestru nesto da se klopa i kaze:Ovde si ima sedam sarme a vas muzicari si ima devet.Mozda neki ne voli sarmu.

vingula 25.05.2008 01:57

A joooj,čitam sve ovo i nevjerujem šta sve ima,kod mene je zadnje bilo frka oko opreme kad su mi jednom prdnuli zvučnici (visokotonci)...jaooo....svirka strava bila,dove ja druge kutije ...sound katastrofa...cjelu noč sam sam molio Boga da završim tu svirku.
I onda pred kraj svirke dolazi jedan mulac i penje se na binu, i frajer se lagano rukama drži za klavijaturu i penje se on gore (meni več u glavi se vrti film....ČIME DA GA UBIJEM AKO OVO SVE PADNE DOLE) i zamalo da i nije sve palo dole,sva sreča da je redar bio blizu mene pa je vidio tu budalu da se penje pa ga je odgurnuo a ja držo kljavu i stalak.Hebeno sam se preznojio.

Kažem svima "ako sam zavrijedio batine....tuci" a sj*ebeš li mi nešt od opreme (iako sam dosta miran....eeee tu sam živac) bolje da te nema,šteta se mora naplatit bilo batinama,lovom il ženom ;)

Jugo 25.05.2008 02:10

Svirka na nevidjeno! To je dozivljaj=)) Prelazim 750 km u jednom pravcu da odsviram Srpsku Novu godinu, a na mestu mi se pridruzuju gitarista (covek penzioner, svirao u orkestru N. Negovanovica) i harmonikas (D. Suvajac... svirao u grupi Legende). Negde pred ponoc, harmonikas mi prilazi i kaze da najavim da ce nam se pridruziti i nekoliko pesama odpevati Lepa Lukic. Ja naravno najavim ono sto je on rekao, a iz dna sale dolazi ne Lepa nego Dusica Bilkic. :-O E pa kad u crnu zemlju nisam propao!:blushing:

E-L-D-A-R 25.05.2008 03:08

Kreso, ja svake godine budem u Porecu dva mjeseca a i ove cu pa se vidiomo tamo.. ;) pozz

Millan 24.09.2008 02:39

1 Privitaka
Sta kazete na binu, aaa...!?:D

Boban010 25.09.2008 19:00

Tezga se zahuktava,odsviran uvodni blok kola i pesama,gosti na nogama dolazi pevac kod mene i kaze:
-Daj prvo"Luckasta si ti" pa odma obrni "Svadba,svadba"
-A shto "Svadba,svadba" pa sviramo ispracaj?
-Auuuuu!
Udari se rukom po celu i pobeze izmedju gostiju.

No.1 25.09.2008 19:51

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 38561)
A joooj,čitam sve ovo i nevjerujem šta sve ima,kod mene je zadnje bilo frka oko opreme kad su mi jednom prdnuli zvučnici (visokotonci)...jaooo....svirka strava bila,dove ja druge kutije ...sound katastrofa...cjelu noč sam sam molio Boga da završim tu svirku.
I onda pred kraj svirke dolazi jedan mulac i penje se na binu, i frajer se lagano rukama drži za klavijaturu i penje se on gore (meni več u glavi se vrti film....ČIME DA GA UBIJEM AKO OVO SVE PADNE DOLE) i zamalo da i nije sve palo dole,sva sreča da je redar bio blizu mene pa je vidio tu budalu da se penje pa ga je odgurnuo a ja držo kljavu i stalak.Hebeno sam se preznojio.

Kažem svima "ako sam zavrijedio batine....tuci" a sj*ebeš li mi nešt od opreme (iako sam dosta miran....eeee tu sam živac) bolje da te nema,šteta se mora naplatit bilo batinama,lovom il ženom ;)

Uuuuu....meni se desilo slicna situacija...
Izlazi pijan iz WC...a bio je tako pijan da je gubio kontrolu...
Onda se uhvatio za moj pa800 koi poceo da se klati jedva se drzao na one plastike na spidera na kraju...
Mi smo bili vec fajront tako da ja se nasao iza njega...i silno sa jednom rukom sam uhvatio klav
a sa druga gurno sam ga od mene...i on pao nad staklenim sto..i polomio...
Pa skocilo obezbedzenje misleci da sam se ja zakacio sa nekim...haos...

Citat:

Originalno postovano od Millan (Post 37136)
Eto kako izgleda kad pevac zaboravi kais, a spadaju mu pantalone.... Snasao se, ne mogu da kazem, samo nije smeo da pridje bini, da mu ne podignem majicu.:D

To je to...
Svaka cast...

jeftabgd 28.09.2008 15:27

Au,Millane,jel' to u pitanju Provo,Jalovik,Lojanice,Orid ili gde vec ima Vladimiracke table?=))

Millan 29.09.2008 03:13

Ridjake Jefto, blizu si, nema sta...:lol:

vane 29.09.2008 08:23

:)tema vi je super a dali ste vi doziveli neku tezgu u kafanu kad postane opsti haos ne se zna ni ko jede ni ko pie ima ih oko 40ljudi sve pijane u nutra svi se tuce ali ne se zna ko na ko baca flase i najdnom flase na binu jaooooooo ovo nikad ne mogu da zaboravim mi sve instrumente izvucemo preko prozor od wc nismo mogli preko pravi izlas jaooo svasta ljudi a iz kuci smo jedno 350km trebali smo da sviramo svaku vecer :))))) kad je postao opsti haos ni gazda ni obezbezenje ni su bili tu sve je pobego ostavili su kafanu na milost i nemilost

Millan 06.10.2008 11:24

Sad u subotu, prilazi lik pevacu i kaze:
Ejjj, ajde sad onu "Mlinarica"....
Pevac:
Iii, brate, pa koja ti je sad to pesma....!?
A, ovaj mu zacudjeno kaze: Pa kako ne znas tu..!?
I pocinje da peva:
Na potooooku usred gajaaaaa, vodenicaaa...........
:lol: Kad ne padoh sa stolice od smeha....hahahah

svirac007 06.10.2008 13:41

Kod mene ima jedan pjevac koji u [srno moja malena ] pjeva "KAD TI USNE PREBLIZIM"

svirac007 06.10.2008 13:42

Kod mene ima jedan pjevac koji u [srno moja malena ] pjeva "KAD TI USNE PREBLIZIM"

Dr.Abdul Ihmet 06.10.2008 16:37

Ahahah...ludi ste...pa majku mu gde neki sviraju....od traktorske prikolice do "hajata" .....

Boban010 06.10.2008 16:50

A pevac sa kojim radim je jednom prilikom pevao:"Gledam idu dva zagrljena leptira.."
a moj kolega ce na to:"Sigurno se vracaju od zurku mrtvi pijani"!

svrakan 06.10.2008 19:27

Svirali smo preko svadbu,kad odjednom nestade pevka i posle pola sata vraca se sva u cudu i kaze"Ljudi koliki kum k.... ima veci nisam u zivotu videla"

Millan 31.08.2009 13:16

Sad u subotu sam svirao pod satrom, a odmah iza nas svinjac!:D Prilazi mi lik i kaze: Auu jebote, nisam znao da je tu odma' svinjac, ja mislio vi smrdite!:lol:

aleksandar031 31.08.2009 20:07

E Milane,najjace su ti anegdote=)).
Daj jos neki dogadjaj ako si svirao i okolnim mestima - koceljeva,slatina,zablace.......=))=))

caka012 31.08.2009 23:10

Dolazimo jednom na tezgu, a tamo vec druga ekipa montira ozvucenje. Povod je bio kraj nekog medjunarodnog turnira u odbojci. "Otkud vi?" pitamo mi njih, a i oni pitaju to isto nas. Frka je nastala jer su dva tipa koji su se u organizaciji muvali pogodili muziku svaki za sebe, ne pitajuci jedan drugoga nista o tome. Posto je pogodba bila solidna a nikakav baksis se nije ocekivao, ostali smo svi na toj svirci. Bilo nas je trinaestoro. Svaki od nas je vise sedeo nego svirao. Bolje je i tako nego da se posvadjamo oko jedne tezge, a definitivno je bilo slucajno i bez pokvarene namere ikoga od nas da preotme tezgu.

b.o.Y.c.h. ČK 01.09.2009 02:57

Jao stvarno su dogodovstine, to se pamti celi život...Svinjci, gnoj, gnojnica što Svirko spominje heheh, skup ceh na kraju pijančevanja, bitke.... :lol: ali sam se nasmijao

Dejan 01.09.2009 03:14

Jednom prilikom smo svirali svadbu i sad smo mi poslali jednog violinistu(čiča 60godina ima) da napise imena porodice(mladozenja,mlada,otac,majka,brat,sestra) i on je pitao nekog od svatova i napisao.Mi smo poceli da najavljujemo:"doslo je vrijeme da otac Rastko ozeni svog sina i td." poslije pola sata prilazi konobar i kaze:"alo ljudi sta to radite?!!!Njemu je otac poginuo prije 30godina,zgazio ga voz!!!"
E tad kad nisam u zemlju propao,onda necu nikad :D

ERKOOO 01.09.2009 03:21

Hahahahaha...ja mislim da se Rastko okreno u grobu kad ste ga najavili!

Dejan 01.09.2009 03:25

:) Sigurno!!!:)

Dell 01.09.2009 04:01

dobro si zivu glavu izvukao :)

caka012 05.09.2009 22:54

Sviramo krstenje pod satorom. Svi gosti otisli kuci, skoro ce jutro, a gazda daje pare i kaze da mu odsviramo 50 puta pesmu "Sine moj". Mrtav pijan, leze na sto i spava. Svirali mi pesmu nekoliko puta, nismo ni brojali. On lezi na stolu, povraca, a u pauzi izmedju dva povracanja spava. Posle nekoliko ponavljanja pevac ga budi i kaze da smo odsvirali 49 puta, jos jednom pa da se razilazimo, a on kaze "k**ac 49 puta, svirali ste 11 puta, ja izbrojao. Sva sreca na 23. ponavljanju je pao sa stola i zena i brat ga odnese, tako da smo zavrsili.

Millan 08.12.2009 23:22

Ovo moze i u temu, Hajde da se zalimo a, i u temu, Eh, te pevacice...:D
Zove me prosle nedelje neka koleginica i kaze, e cao, gde si , ovo ono, sta radis u nedelju, imam neku ponudu pa da ti objasnim i poce ona tako...
Zvao me taj i taj i treba mu muzika za nedelju, ali znas nije radio nedeljom, pa ne zna kako ce biti i moze da plati 2000din...:lol: Znas, ja sam mu rekla, da ja necu platu, jer sam radila kod njega pre dve godine i bilo je lepo para (nemam pojma, valjda mu se oseca duzna..:D)... Jbg, treba li bi da nadjemo nekog pevaca jos, eto ima 2000din, za 1000 din da nadjemo ozvucenje, do tamo nam za plin treba 200 din, i da podelite vas dvojica po 400din, ne znam jel se uklapas ti u to..., a ja slusam i neverujem sta mi prica...
Eto mozda ce biti baksisa, zna tamo da bude dobro..., naravno bio sam zauzet za nedelju!!!:D
Poenta je da se zajebala, nemam plinski uredjaj u kolima, pa mi za gorivo treba 400din, tako da mi ostaje 300, a u to se vec ne uklapam....:lol:

banex 23.12.2009 23:23

Hahahahaha!Koja je to pevacica?

Millan 24.12.2009 05:13

E, jbg sad, koja je...:) Ne setih se da te preporucim, mogao si ti ici...:P:lol:

genijalac 27.01.2010 15:33

Ajmo malo o nezgodama na svirci

Mislim da je ova tema slicna onoj "ajmo da se zalimo"
al tamo ima svega pa bi htio da otvorim temu o nezgodama na svirci ili na putu do svirke. Pa da vidimo kakvi ste u tome.
Dodato:
Evo ja cu prvi!

Prosle godine 09 svirali smo svadu u 6 mjesecu i kako to sve ide normalna procedura mladenac-mladenka na suho i se je bilo super odlicno medutim kad smo dosli u salu na mokro osjecala se neka cudna afera u bendu ali smo bili opusteni- svadba 300 ljudi.

I sad sve je bilo uredu do torte al nakon torte sve je poslo naopako.
Dogovorili smo se da sviramo set rocka i tako malo brze muzike di naravno ja puno utjecem na to. Medutim kad smo stali na pozornicu i uhvatili instrumente jos je bilo uredu, ja stavim gitaru i biram koju cu trzalicu da upotrjebim i kad ono otkopca mi se remen od gitare sa zadnje strane i uspijem ga ja uhvatit za kraj al bas kad sam ga uhvatio gitara se prevagnula i udatila onim djelom di kopcam kabel i to jos u boss GT-6 moj gitarski procesor. Probam ja gitaru dal radi ne radi kad ja pogledo kabel banana se zabila u nutra u gitaru i sve mi je potrgalo kablove od pikapa itd.
I sad ja neznam sta bi pogledam procesor malo ga je izgrabala i nista pustim nju na stalak i brzo u auto po akusticnu, spustio mikrofon i udri.
Nije proslo pola sata tj nismo ni odsvirali set do kraja kolega koji je bio na svadbi donese mi Fendera strata i kaze evo crni peri.

Napravimo pauzu i dog se e sad cemo rock i opet mi na pozornicu i udri nismo odsvirali dvije tri pjesme malom bubnjaru pukne membrana od bas bubnja i krpali smo je do kraja svadbe i tako to nam je bila najgora svirka do sada!

Sejox 27.01.2010 15:55

Tema sa istim ili vrlo slicnim sadrzajem je vec ranije postavljena,tako da za novu nije bilo potrebe.
Pretrazujte malo,prije nego sto otvorite novu temu.

Teme su spojene.

milanche007 30.01.2010 20:07

meni do sad najcudnije ili najsmesnije je bilo kada sam svirao svadbu gde su mladozenjini i mladini u svadji,ne pricaju.=))niko ne ustaje da igra niko ne porucuje pesme,sviramo kao da je parastos.i tek ja na kraju skapiram u cemu je probelm mladozenja nam je objasnio kroz par reci,o mladinoj familiji.para je bilo slabo samo gaza,ali vazno je da nismo bili bijeni=))

Alix 30.01.2010 20:22

Evo sad je 20.20 naveče...Tezga mi počinje za 1:10minuta nedaleko od mene a pevaljka NE DOLAZI da radi...Imal šta gore od toga...Ona je bila atrakcija večeri ali očigledno nema ništa od toga...Ode zakurblati auto pa da vidimo šta će da se desi,ko preživi pričaće...;)

b.o.Y.c.h. ČK 06.05.2010 00:16

Eh sjetio se ja jedne, ali i ne baš divne :D

Bilo je to pred oko 4g..Svirali smo jednu feštu, neka obljetnica vatrogasaca u jednom selu, bilo je oko 80 ljudi...Super zabava do nekih 2 ujutro.. :D
Nekolicina nažderanih vatrogasaca je uzela je službeni kombi i otišla plovit po okolnim selima..Vratili su se oko 2 mrtvi pijani i zaletjeli u auto od trubača, taman ga je lakirao i nešto sredio, poludio je znate kako..Uvidio je u kakvom su stanju te se nije htio s njima raspravljati i istog trenutka zvao drotove..Eh tu je završila fešta, kolegi su prijetili žešćim batinama jer je zvao murju, pa smo se brzo pokupili bez modrica, čovjek s kojim smo se pogodili bio je korektan i isplatio svirku..
Ako me pamćenje dobro služi ovaj što je vozio kombi napunio je frulicu sa 2.60 promila :)

Dell 06.05.2010 00:40

Ja se sjecam prve tezge svoje, a to je bilo jesenas i vidim neki deda gleda u mene i smjeska se, kontam ono zna me, kad dodje do mene i kaze jesi ti sin pokojnog gojka i ruze??? kako se ekipa pukla tu smijat :lol: a uvijek cu pamtit zadnje svatove s weltmeisterkom kako me je namucila :-O prvo mi se pomjeri klapna sa zadnje dirke od harmonike i pocnu mi cicat svi registri na tom tonu osim soprana, ne mogu rastavljat harmoniku usred svatova, a ionako mi harmonika tiha kad i na masteru sviram a ne na sopranu. ajd da je samo to, nego mi popusti kopca od desne naramenice, ja namjestim, kad opet, srecom kolega sto svira samnom uspio je namjestit

Inace ovo mi je najjaca i najzanimljivija tema na forumu, apeliram na kolege da je malo ozivite i obogatite nas sa svojim ispricanim iskustvima ;)

martinez 06.05.2010 15:26

neznam kako ov da računam kao nezgodu ili

radili smo trojica nas zajedno moj buraz prijatelj dario on je ovde pod nic drakan na forumu i ja
svirali smo u nekoj rupi njih dva sviraju ja pjevam nema baš gostiju sviramo onako tek da se svira
ovaj moj buraz donio neku brlju od kuće friško ispečenu pa da se proba on i darijo udarili po rakiji bog te mazo naljali se ko majke bilo je tu i povraćanja ma nisu stajat mogli na nogama
ono malo gostiju počme tražit pjesme ja u zemlju propadam
vataj se klavijature aj dario sjeo nemore više al ovaj moj buraz jači pa more još stajat a radi na aranžeru i neda meni doć da ja sviram nemogu se sa njim pijanim svađat stanem za darijeve ajd bar da foršpile odradim a nek stoji sve u jednoj intonaciji nije bitno samo da prođe
nekako izguram tu noć od tad za buraza je kazna ja više nikad nenosim vozačku on vozi pa nema pit
sa kolegom darijom ponekad zasviramo i uvjek se sjetimo te svirke

drakan 06.05.2010 16:09

=)) Uh! Sad mi muka kad se sjetim toga! Ubio se ko svinja!:">

muamerboss 06.05.2010 17:50

Hehe,definitivno najbolja tema :D..evo da i ja nesto ubacim,mada ja jos nemam puno iskustva :D...

Radim ja nesto ispred kuce,kad zove me jedan komsija na mob. (on je pjevac inace) i kaze: - "e,ti imas onu klavijaturu sa ritmovima jel tako??"..-imam rekoh, sta treba?..Kaze,ma pogodio sam neku svadbu a ovaj klavijaturista mi nema klavijature sa ritmovima,pa ako hoces sa nama,samo da ti pustas ritmove i bass malo,kontru itd. itd..Hajd reko nije belaj sacu se ja spremiti..I tako,moj stari nas odvez'o,prica on meni u autu,ima ovaj dx neku,neznam tacno,ti samo malo rumbe i to :D..ma reko nista se ne brini ,samo nek on ima dx posto kod mene boje krš(tad mi bila ona yamaha)...I dolazimo mi tamo,kad dolazi taj momak,upoznamo se,rekoh-gdje ti je klavijatura,evo je kaze u autu ,uzeo sam od rodjaka,ima i ritmove ,u slucaju da ti nisi dos'o (hajd kontam neka jaca masina) omg. omg. omg. ,kad je on izvadio klavijaturu,neki mali,djeciji casio,igračka prava..Ja se zabezekno..Uglavnom , reko sam mu da nevadi tu kljavu nikako(da nebi ko vidio,mada mi je on govorio "sta joj fali" heheh),te da ćemo svirati na mojoj,malo se mijenjati.Tako je i bilo,nekako smo zavrsili svirku,sreća nije dugo trajala svadba...I sreca pa mu nisam puno dao da svira jer svaku pjesmu svira u Amol,al bukvalno Amol,znaci ne prebacuje akorde(mozda nekad ako se sjeti :D)heh..Samo bi volio vidjet kako bi odradili svadbu ,u slucaju da ja nisam mogo doći..Sa onim malim casio-m :D...hehe

Dell 06.05.2010 18:16

a to su oni klavijaturisti koji ce kada budu prodavali klavijature u oglas staviti, prodajem klavijaturu tu i tu crne dirke nekoristene :lol: :lol: :lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 23:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org