YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Svirka i alkohol... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4637)

hajro 19.05.2008 00:45

svirka i alkohol

eee ebigaa fantjee ja i PIJAN I STAR u odnosu na vas ali mi je drago da se druzim sa vama jer na MLADIMA SVIJET OSTAJE a stari mogu samo da daju PAMETNE SAVJETE i zato sam tu ,pitajte kako je bilo za mojih 30 god.sviranja i pjevanja pa cu vam pomoci o svemu sto vas zanima.s postovanjem VAS STARIJI KOLEGA .

MilaN B.N.S 19.05.2008 00:50

Hajro,-bravo majstore...
-Pravo receno...
U pravu si,-da vas starjih nije,-ne bi ni nas mladjijh bilo,
-iako ostaje svet na nama...
Pozdrav brate...
Nego,-imao sam jedan slucaj,-kad mi je jedan pijanica prisao...
-Nije mi bilo svejedno...
To je bilo pre 2. godine...
Da kazem,-jos sam neiskusan...

hajro 19.05.2008 00:55

svirka i alkohol

maa dobar si ti DINO kad ides kuci na TV i gledas i pijes,problem je kad ne vidis KUCU po 2 dana nego picis zaradjenu lovu u barovima. hehe he bilo nekad pa proslo jarane sada i ja ponesem kakvu flasu pa pravo kuci .ajd budi pozdravljen(NECU KUCI NECU NI NA POSO HEHE)

No.1 19.05.2008 01:05

Lepo je popiti i onako se malo raspoloziti sa goste...al kad se pretera...fuj
Kad preteram bukvalno klav mi je samo za potpirenje ruke i telo...
To je katastrofa to se ne sme dogoditi cesto...
U tamne diskoteke gde je sve ludo, onda se i ja zagubim s'pameti nekad...
Al na svadbe i ostale svecenoste mora se bit jako stabilan inace ode kariera.
I ja bolje sviram kad popijem 2-3...al kako idem vise sve gore i gore sviram.
Sad momentalno radim na tome da se skroz odreknem alkohola i cigarete.
Ja mislim da se vise dosta pilo nema tu koristi, samo skodi.
Ajd ZIVELI :lol::lol::lol:

kreso 19.05.2008 15:10

Ja više ne pijem ...
... nego što stane u čašu ;)

A pjevačice nisu nikad nit pjevale s nama ako barem jedan iz benda nije malo servisiro mašinu.

Millan 19.05.2008 15:44

Treba malo popiti....:D
Kada radim po lokalima, slabo pijem, ne znam sto, ali tako je, ali kad dodje tezga, pa jos satra, ajoooojjjj.... Naravno treba znati piti, i treba imati granicu....;) Doduse bilo je par slucajeva kad se preteralo, jedan od njih je kada mi je koleginica(pevacica), pakovala stalak, klavijaturu i kablove, ja nisam bio u stanju...:(, svirku sam izdrzao na nogama, al' kad sam seo, ma nisam mogao da ustanem... Sto se tice pevacica, kunem se samo u jednu, bas onu sto mi je pakovala klavijaturu. Nista posebno pevacki, al' sto se tice posla, extra, sa njom lagano na svadbu od 2-3 dana i to bez pevaca!

jager 19.05.2008 17:46

Citat:

Originalno postovano od kreso (Post 37883)
A pjevačice nisu nikad nit pjevale s nama ako barem jedan iz benda nije malo servisiro mašinu.

Ah, pa to je opste poznato pravilo ... ili radi sa tobom neko kratko vreme i odeeeeeeeee... kod nekog servisera :D

kuki 19.05.2008 19:02

Ja ne pijem uopste!
Mislim i kad sviram i kad ne sviram,zato i tesko podnosim one gnjavatore
na svirci.;)

No.1 19.05.2008 20:22

A da, zaboravio sam za to oko pevacice.
To je to...gde ima saradnja...ima u svakom pogledu:p:p:p

jager 19.05.2008 21:25

No.1, dobro je to kad se spoji lepo i korisno :D

hajro 19.05.2008 23:53

svirka i alkohol

eeehh prijatelji moji sa pjevacicama je prava .izdarija pa zbog toga sam pola moga muzickog staza radio bez njih jer se moglo, imao sam pored sebe punih 8 godina jos jednog izvrsnog pjevaca.mada sam ipak puno radio sa pjevacicama ali ovim velikim zvijezdama i to traje samo jedan nastup(jednu noc)pa nije bilo velikih problema.A po nekim pravilima je uvijek bilo uzmi si pjevacicu nauci je pjevanju i ponasanju pa postane malo trazena i odeee u drugi bend.tako je to vjerovatno i danas ali fala Bogu ja mogu bez njih.

amavrenski 20.05.2008 17:27

ne ide svirka bez alkohola, nikako, mora se popiti, bar malo. samo oprezno, bez preterivanja. ja znam za mene, par puta sam se odvalio u kafani, dok sam radio, pustim ja klavijaturu i odmah se hvatam za mikrofon. kakav pevac, ma sta ce mi on. jadan covek ni ne moze da peva od mene i da hoce. a ne moze ni da me iskljuci kod mene je mixeta :) pozz

Vule 21.05.2008 13:57

Ja kad se "ušikam" na svirci ladno mogu da radim samo na hornama...ha ha ha...sav ton mi ode u bas i stalno mi fali visokih...

hajro 22.05.2008 01:47

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 38144)
Ja kad se "ušikam" na svirci ladno mogu da radim samo na hornama...ha ha ha...sav ton mi ode u bas i stalno mi fali visokih...

hehe he jarane ROLANDINJOS zato nemoj da pijes vise na svirkama jer doci ce ti jednom TAJ JEDAN VISOKI i izbacit ce te sa bine.
POUK-rekao sam da ne pijes VISE ali ni MANJE hehe he POZDRAV .

mariok 07.07.2008 14:10

Ovde koliko vidim samo ja ne pijem na svirci,ja pijem sok od jabuke :),i bas sam u dobrim odnosima sa pevaljkom,dok peva ;)

svirko 07.07.2008 16:34

A dok ne peva?:D

SaleKlavijaturista 07.07.2008 17:12

Ma samo "Gorki list" i pici!!!!!!!!!!!!!!!!

Vule 07.07.2008 18:42

Sad na ovim vrućinama 'ladan špricer...letnji...malo više kisele i udri...nema da boli glava...

hajro 07.07.2008 20:36

rolandijnos vidim ovdje na tvom postu nesto vezano za Postojnu pa se pitam da i ti nisi slucajno iz Postojne.mozda sam provalio kakvu glupost ali ne razumijem engleski pa nisam skuzio o cemu se radi.
ajd pozdrav.

Vule 08.07.2008 01:55

Citat:

Originalno postovano od hajro (Post 43339)
rolandijnos vidim ovdje na tvom postu nesto vezano za Postojnu pa se pitam da i ti nisi slucajno iz Postojne.mozda sam provalio kakvu glupost ali ne razumijem engleski pa nisam skuzio o cemu se radi.
ajd pozdrav.

:lol:=))...piše ispod mog posta Postojina,a Brate...=)):lol:

mariok 09.07.2008 01:21

Svirko,pa kad ne peva onda je jako tesko slusati :)

jeftabgd 27.07.2008 02:07

Ne pijem vec deset godina.Pre toga sam naravno pio od 15-30. godine.Bilo je tu svakakvih anegdota od zaboravljanja instrumenata,totalnih prekida filma i sl.Sada ne mogu da pijem cak i da hocu.Verovali ili ne imam alergiju na alkohol.Sta god da popijem sav se ispecatiram ko da imam boginje.Valjda se brani organizam ali nije mi ni zao,popio sam dva olimpijska bazena svih alkoholnih pica a i popusio dve njive raznih nikotinskih i drugih opijata.Bilo pa proslo.

Alix 27.07.2008 08:45

Ljudi zadnja vremena sam opasno počeo da pijem Coca Colu...Ne znam zašto ali mislim da sam ovisnik od nje...Zapazivam zadnja vremena da mi nemoguće paše i pijem je po tezgama i kupujem u trgovini svaki put kad sam u prilici...Da nema ona kakvih đavola od kojih čovjek postaje ovisan-ovo je ozbiljno pitanje nije šala...Pozdrav!

Vaxter 27.07.2008 13:07

Uuuu...
Ona jes zajebana...
Ja sam pio i po 4 litre kole dnevno do pre nekih 2 meseca...
Onda sam prekinuo jer mi sprzila zeludac.
Kiselina me mnogo muchila zbog nje.
Batali je ako mozesh.
Vece smece i otrov od nje ne postoji, a tako se lako navuche na nju...
Ja slobodno mogu da kazem da sam bio zavisnik.
I bilo mi je zajebano da prestanem da je pijem.
Skoro kao da hocu da prekinem da pushim... :S

zeko 27.07.2008 13:42

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 45013)
Ljudi zadnja vremena sam opasno počeo da pijem Coca Colu...Ne znam zašto ali mislim da sam ovisnik od nje...Zapazivam zadnja vremena da mi nemoguće paše i pijem je po tezgama i kupujem u trgovini svaki put kad sam u prilici...Da nema ona kakvih đavola od kojih čovjek postaje ovisan-ovo je ozbiljno pitanje nije šala...Pozdrav!

Uhhh...i meni izmami osmjeh na lice kad god je vidim..=))
Tko zna, mozda kofein u njoj djeluje tako...A onda kad kazu..nije ti zdrava..E, hebiga, sta je danas zdravo..Dodjes na pijacu a ono paradajz ko' lubenica..kaze "pravi domaci"..pa da ja onda ne pijem kolu..:lol:;)

Vaxter 27.07.2008 14:28

Da, zaboravih da kazem...
Ima ona tih kakvih djavola od kojih chovek postaje ovistan...
Msm, baza joj je biljka koka, a pogodite chemu je ona josh baza... ;)

Alix 27.07.2008 14:41

KOKA?!"#$!
Nisam znao da mu je to glavni temelj...
Sad mi je sve jasno...Post sam narkoman...Nema mi više pomoći...

drmitavet 27.07.2008 18:52

Citat:

Originalno postovano od jeftabgd (Post 45005)
Ne pijem vec deset godina.Pre toga sam naravno pio od 15-30. godine.Bilo je tu svakakvih anegdota od zaboravljanja instrumenata,totalnih prekida filma i sl.Sada ne mogu da pijem cak i da hocu.Verovali ili ne imam alergiju na alkohol.Sta god da popijem sav se ispecatiram ko da imam boginje.Valjda se brani organizam ali nije mi ni zao,popio sam dva olimpijska bazena svih alkoholnih pica a i popusio dve njive raznih nikotinskih i drugih opijata.Bilo pa proslo.

Sto mi je to prijatelju nesto poznata prica....uffffff...

svirko 28.07.2008 07:29

Kolega Alix,

prestani to pit čim prije!!!
I naučno ti je to dokazano, evo možda i ostali kolege znaju taj primjer,
stavili ljudi komad mesa u čašu s koka-kolom, i drugi komad u čašu s konjakom.
Ovaj komad mesa u čaši s konjakom je ostao još par dana iza kole!

Pozdrav

neconix 28.07.2008 08:25

Kolega Svirko izgleda da ne gledas Discovery i MythBusters!
To sa mesom i kolom nije bas tako kao sto se prica!:D

mykeli 28.07.2008 09:31

Moj drug nije isao dugo godina kod doktora na "generalku"!
Kad je skoro nekad skupio hrabrosti da ode, oni su ga pregledali...i....doktorka mu zapretila i rekla, ti pod hitno treba da ostavis alkohol pogotovu zestoka pica...:-O
Jbt...drug izbezumljen, "kako kad ja u zivotu nisam popio kap alkohola" (on je inace anti alkoholicar)...
Doktorka mu rekla da mu je jetra upropascena kao kod coveka koji godinama pije alkohol...
Odmah se setio da je to samo zbog Koke...godinama je pio po 2-3 litra dnevno, kosultovao se sa doktorkom i odmah prestao sa konzumiranjem.
I sami znamo da se jetra obnavlja sama od sebe, tako se i on oporavio...
Ovo je istina, zato bih svima reko da se manu te djavolje uzivancije, jer moze svasta da se desi...

ognjen-ogy 28.07.2008 15:03

Uvek pijem na svirkama, apsolutno uvek, ali ima granica, do duše nije da se hvalim 10 - 15 vinjaka i uz to RED BUL - ova par kao i da nisam pio tako se osećam sviram isto bez " MRLJANJA I MAČIJEG JEBANJA " =)) ....

Prošli vikend sam pio u petak ceo dan i prepariran sam došao na svirku i u podsvesti me bilo sramota od gazde i ostalog naroda i samo mi je bilo na pameti šta će da kažu, ali u neka doba boli me neka stvar, iskočim ja iza klavijature zamolim kolegu da preuzme kormilo hehe i uskočim u masu, penjem se na šank, nema šta nisam radio, sutradan me pitaju sa čim sam se uradio haha ... Ja kontao gazda će da popizdi kad zove me sutradan, rekoh evo ga najebah, kad pita jesam li popio ijednu ljutu, AKO NISAM DA POČNEM ODMAH DA PIJEM DA TREZAN NE DOLAZIM =))=)) ( zaista sam ja tim mojm budalesanjem napravio pravu feštu ), ali opet kad pogledam ne bih preporučio da to radite, bar ne često .......

jeftabgd 28.07.2008 15:59

Osim vec navedenih sastojaka Coca-cole,naucno je dokazano da se iz flase od 2l,izdvaja 180gr.cistog secera.Ja sam takodje prestao da je pijem pre neka tri meseca.Klasika,jetra,uvecana,bela,masna i ima neke promene na ivicama sto nikako ne valja tako da sad pijem samo obicnu i ponekad kiselu vodu.Klasican porok i navlaka potpuno isto kao i cigara.Ako se promeni malo ishrana i malo vise se jedu biljke a manje meso manja je potreba za coca-colom jer covek se navikne da mu ona olaksa varenje teskosvarljive hrane kao sto je meso.

Alix 28.07.2008 17:30

A jeli SVA gazirana pića jebu jetru?
Jel koliko znam,najveći dio RAZJEDANJA učini CO2 od kojeg su napravljene i Coca Cola i kisela voda,s tim da Cola ima još dodatnih kakica što je čine "dobrom" a u stvari je boična kaka sa šećerom...

jeftabgd 28.07.2008 17:54

Ja mislim da su sva stetna vise ili manje.Na nekim flasama cak i pise da je dozvoljena konzumacija do 2l na dan na 80kg,yelesne tezine,sto znaci da ako to pije dete od 20kg,a popije dve-tri case,na dan,da je vrlo zajebana situacija.Nista nije bolje ni sa tzv.gustim i bistrim sokovima koji sadrze mnogo secera.A najvece sranje su oni na kojima pise da su bez secera jer koriste vestacke zasladjivace koji su po pravilu mnogo stetniji za organizam od pravog secera.Treba obratiti paznju na one konzervanse koji imaju oznaku E,na pr,E330 isl.Svi do jednog su kancerogeni a nema u cemu ih nema.Ukratko,tesko je se hraniti zdravo a od tecnosti samo voda obicna i mineralna.Cak ni oni sokovi koje su pravile nase babe nisu mnogo bolji.Vecina njih se pravi tako sto na dve sake nekog voca krknes 1 kg,secera.

Tomy 28.07.2008 18:29

Auuuu sto ste se raspisali za alkohol. Ako vam je to tako omiljena tema, znaci da ga i puno trosite.... Sala mala.

Sta da ja kazem???
Moji kolege iz benda i ja najvise volimo da popijemo dobar gemist naravno ako je dobro vino. Dosli smo do zakljucka da od vina ne boli glava i da mozes bolje da pjevas.
Ukratko: od pive sa spava, zestina udara u glavu a od soka moras puno da praznis mjehur a nema nikakvog ucinka na raspolozenje....

Millan 28.07.2008 18:37

Auu, ne valja alkohol, pa sad ni sok....sta da pijemo ljudi!?:D Sto reko' jedan moj kolega:"Nemoj pusiti, nemoj piti Coca-Colu, nemoj uplatiti internet, pa u p.... materinu, onda najbolje nemoj ni ziveti...":lol:

jeftabgd 28.07.2008 21:06

Ako se radi o umerenom konzumiranju moje misljenje je da je bolje popiti neko pivo nego Coca-colu, a i spricer ili gemist(malo tanji),je bolji izbor.

MilaN B.N.S 29.07.2008 07:01

Alkohol pred svirku.

To je najveca greska,nema alkohola u toku svirke,ni malo,mozda posle.
Slusam razne price i dogadjaje,kaze da ubije tremu,e moj sinak,ti moras sam preko toga da predjes kad tad,i to zapamti,znaci bez alkohola.

dugmic 30.07.2008 02:21

Citat:

Originalno postovano od MilaN B.N.S (Post 37534)
Pozdrav jos jednom svima !!!;)
-A pitanje je sledece... :D
Jel' pijete alkohol na svirci,-i koliko..?!
-Ja nekad jbg. dosta popijem i onda se treznim u "a-moll"...:D
Heheheh...
Ako ne pijete alkohol,-sta pijete na svirci.?!
I,-jos jedno pitanje...
U kakvim ste odnosima sa pevacicom..?! :p

coca cola

Trenutno vrijeme na Forumu 03:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org