YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Volume pedala za Korg TR-pitanje? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4741)

Todorgm 28.07.2013 14:26

Hvala ti druze na pomoci

gogili87 28.07.2013 14:56

Citat:

Originalno postovano od svirac007 (Post 249838)
Vazno je i u GLOBALU podesiti da pedala pravilno radi.
Meni je se lose pokazala pedala Behringer FCV 100, promijenio sam 2 i kod obje brzo ode potenciometar a ne nabavljaju i nemas gdje kupiti original rezervni,pa ni muka baciti pedalu zbog potenc. niti mozes koristiti kad krci. pokusali su mi neke zamjenske potenc.ugraditi ali trajali su 2-3 veceri. Sada imam BOSS i sluzi a i jedna PROLINE mi je trajala dugo,al behring nikad vise nebih kupio.

I ja sam sad uzeo FCV 100, odradio sam dve-tri svirke, za sad je dobra :) Koliko je tebi trajala? Pre nje sam imao Boss fl500h, ali mi je trebala pedala sa dva izlaza, jer sviram bass i solo.. hteo sam da uzmem Boss fv500L, ali nije mi se davalo bas 11000 za pedalu.. Ali realno, to je najkvalitetnija pedala koju sam video i koristio.. ne moze da se unisti ni tenk da predje preko nje :) 4god. sam je koristio i radila je bez ikakvih prob. Mozda prodam ovu fcv 100 i ipak uzmem boss, ako je fcv tako losa

zeks 28.07.2013 23:08

Koliko sam upoznat, boss fv-500H je predvidjena za gitaru, a fv-500L za klavijaturu. Inace odlicna pedala. Sto se ove fcv-100 pedale tice, nekima radi odlicno i po nekoliko godina, nekima se pokvari posle nekoliko svirki, valjda kako ko zakaci koji komad.
Ako ti ne bude odgovarala ta fcv-100, a za boss ti se ne daju pare, moja preporuka je korg exp-2, mene odlicno sluzi, zadovoljan sam. :)

tranzit 29.07.2013 02:17

Behringer FCV-100 je odlicna i veoma visestrana pedala (moze da sluzi i kao Volume i kao Expression pedala). Naravno jednog klavijaturistu treba da interesuje iskljucivo njena Expression funkcija.
FV-500L i 500H su Volume pedale i uposte nisu preporucljive za upotrebu sa Keyboard instrumentima. To ne ide i ne treba da se radi jer direktno i veoma negativno utice na kvlaitet signala sa instrumenta. Takva jedna pedala se u sustini postavlja kao insert u put signala, od instrumenta do miksera a funkcionise iskljucivo analogno, sto izravno rusi kvalitet tog signala.

gogili87 14.08.2013 16:10

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 250007)
Behringer FCV-100 je odlicna i veoma visestrana pedala (moze da sluzi i kao Volume i kao Expression pedala). Naravno jednog klavijaturistu treba da interesuje iskljucivo njena Expression funkcija.
FV-500L i 500H su Volume pedale i uposte nisu preporucljive za upotrebu sa Keyboard instrumentima. To ne ide i ne treba da se radi jer direktno i veoma negativno utice na kvlaitet signala sa instrumenta. Takva jedna pedala se u sustini postavlja kao insert u put signala, od instrumenta do miksera a funkcionise iskljucivo analogno, sto izravno rusi kvalitet tog signala.

Ok, druze, hvala na odgovoru.. onda ne da se ne kajem sto sam je prodao :) Iskreno, ni ne znam sta je exp.funkcija, ne znam kako se to koristi.. imao sam na boss ex.ulaz ali nikad tu nisam ubo kabl :)

sale_band 14.08.2013 17:12

Vidim ja da vecina ne pravi razliku izmedju volume i expression funkcije na pedali... Knjige u ruke pod hitno!

Aksa 17.08.2013 13:15

Ja koristim BOSS FV-500L na korg tr, bass mi odvojen tj direktno ide u mixeti preko individualni (1,2), dok mi je desna strana ide preko l/mono pa kabal u pedalu input (1,2), pa iz output pedale (1,2) ide kabal u kanal mixete tako da mnogo bolje zvuci, moze se podesiti ;)

tranzit 17.08.2013 19:29

Najgora moguca kombinacija koju si mogao da odaberes. BOSS FV-500L je gitarska Volume pedala, a ne Expression pedala, koja u sustini samo i treba da se upotrebljava, kada je bilo koji keyboard u pitanju. Volume pedale se bave audio signalom i veoma negativno uticu na njegov kvalitet, tim vise sto ni njihovi ulazi nisu predvidjeni i podeseni na nivo signala koji salje jedan keyboard, vec na nivo signala koji salje E-Gitara ili E-Bass. Da ne pisem o smetnjama koje se javljaju kod nesimetricnih veza pedale.

Vex 18.08.2013 05:21

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 251349)
Vidim ja da vecina ne pravi razliku izmedju volume i expression funkcije na pedali... Knjige u ruke pod hitno!

Potpisujem.

Sent from S⁴

gogili87 21.08.2013 22:14

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 251349)

Ja nije da ne pravim razliku izmedju toga, nego ni ne znam sta je exp.funkcija.. jer od kako koristim pedalu radila mi je to sto sam hteo.. smanjivala i pojacavala :) a na ovoj ni nemam ex.tako da mi nikad nije ni palo na pamet da trazim sta je to, a verovatno sam trebao

tranzit 22.08.2013 01:18

Koji ti je to instrument a da nema ulaz za Expression pedalu ?

Volume pedala kontrolise direktno audio signal, dakle iz izlaza instrumenta (Main ili posebnih) u pedalu, a iz pedale u PA mikser. Audio signal znaci, mora proci kroz pedalu, koja nije nista drugo do jedan najobicniji potenciometar kojim, u tom slucaju, regulises level audio signala koji ce uci u kanale miksera. Potenciometar manje ili vise ali uvijek, unosi i odredjene smetnje u taj audio signal, tim prije jer se signal do pedale vodi asimetricnim (nebalansiranim) kablovima koji su vrlo podlozni svim mogucim smetnjama, uostalom kao i taj podenciometar u pedali. Svi potenciometri, sem digitalnih, su podlozni prljanju, pogotovo u pedali koja se konstantno nalazi na podu. Ovo dodatno povecava smetnje u audio signalu koji preko pedale dolazi u mikser.

Expression pedala je Midi Controller CC#11 koji nema nikakvog dodira sa audio signalom jer on i ne prolazi korz takvu pedalu. Ona putem pomenute midi kontrole regulise level signala koji ide prema mikseru. Radi lakseg shvatanja, po dejstvu se Expression pedala moze uporediti sa Volume kontrolom (Midi CC#7) u softverskom mikseru instrumenta, sto bi recimo, kod aranzera bile Volume kontrole za pojedine Partove kako za Style, tako i za Solo trake.

Trenutno vrijeme na Forumu 06:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org