![]() |
Uploaduj u zip-u :!:
|
prebacio sam u zip i sve radi, izgleda da nece u rar formatu
hvala ti yu-midi na pomoći POZDRAV |
A kako bih ja mogao nesto i skunuti?! :D
Izgleda da mi nije dopusten download "specijalnih" ritmova?! Ili nesto radim pogresno? |
@gorpet
znam da sam nesto zaboravio dobro je da me posjeti :lol: |
Voleo bih od kolega bilo kakav komentar ritmova koje sam poslao, cisto da znam vredi li to ista ili sam mozda umesao prste tamo gde mi nije mesto.
Pozdrav svima od Zorana! |
@ Zokin
prijatelju, nisam još stigao preslušati tvoj rad, ali nemoj da se sekiraš. Bitno je da imaš volje i da se trudiš. Nitko ovdje od nas nije nekakav velemajstor u pravljenju ritmova. Ako si već samo osnovni ritam pogodio, odredio dobar tempo i prelaze već si takoreći uradio pola posla. Introe si svako sam može nasnimiti ako treba, a na traci si može svak izmjeniti boju koja mu najbolje odgovara. Samo nastavi dalje s radom i nemoj brinuti jeli to za dvojku ili peticu. Bitno je da je prolazno. Naravno nemožeš staviti u neki ritam Sirtaki ako je Rumba i obratno. :wink: Što više materijala u sekciji dat će selekciji određenu težinu, a najbolji radovi će se već probrati, pa čak i prerade će biti i više nego dobre. Samo naprjed, nastavi s radom kao i ostali i vidjet češ da će biti OK. Pozdrav |
vazno je da nas ima sto vise koji hocemo nesto da uradimo,a gdje ima volje bice i uspjeha!
:?: Kako bi bilo kao sto je vec tema bila da se organizujemo po grupama i da svako sebi jednog od izvodjaca izabere sto od zabavih ili narodnih pa tako da se radi. Tako bi mogli izbjeci dosta duplikata. Clanove mozemo da postavimo u jedan od novih pod foruma tako da se zna ko i sta radi ! |
Da jos nesto sto je veoma vazno tj.
Ako neko radi dobro sa softver za obradu midi fajlova i takvi su nam potrebni ! Da bi dobili dobar ritam potrebno je sto bolji midi fajl :lol: |
@ yu - midi
Prijatelju, takvih je ovdje malo ili gotovo ih nema. barem ja tako mislim. Napraviti ritam od MIDI filea preko Style Worksa je pi*kin dim :oops: , ali napraviti dooobaaar MIDI file je već posao. Prije par godina sam probao raditi preko sequencera na solo synthu. Ali kad sam poslije to preslušao na aranžerima, na svakom je to zvučalo drugačije, čak je na nekima umjesto bubnja lupao klavir. To je težak posao i mišljenja sam da smo osuđeni rađe od postoječih dobrih MIDi fileova s tržišta raditi styleove. Kad malo bolje razmisliš bolje se isplati kupiti za 3-5 Eura po komadu dobar MIDI Gold, nego se zahebavati 3-4 sata. Stari moj, vrijeme je novac i barem meni je moj radni sat vrijedan 15 Eura. a za to kupim cca. 5 MIDI-a. A da napravim 5 dobrih MIDI-a treba mi min. 15 sati krvavog rada. :roll: Mislim da me razumiješ. Ako postoje na ovom forumu majstori za dobar MIDI dapaće da su dobrodošli, i ja osobno ne samo da skidam kapu pred njima (moj duboki naklon), nego im se divim kako samo imadu živaca :lol: Najbolje bi bilo da postoji softwer koji bi MP3 pjesmu odmah prekonvertiro u MIDI, izbacio van vokale i ošini po prašini :lol: :lol: :lol: Ali nema ga, i tako nešto je nemoguće :cry: Ali jelda, bilo bi dobro ... :wink: |
to bi najbolje bilo :lol:
vjerujem da cemo mi biti u penziji dok se tako nesto ostvari :cry: Moje misljenje je da se postojeci Midi fajlovi pomocu softvera kao Cubase,Sonar itd.. obrade sto bolje moze a ne da pravimo nove,malo ja nas za tako nesto i stvarno skidam kapu takvim majstorima jer nimalo nije lako napraviti taj fajl. |
Pa da. Može i tako. A uostalom ima na netu stvarno kolko hočeš dobrih MIDI fileova. Stvarno koliko hočeš i kod mene u HR, i u BiH i U SiCG ...
Može se to doradit i preko Cubasea, Cakewalka ili Sonara, no osvrnemo li se malo bolje na sam osnovni ritam pa 90 % pjesama je kopija kopije ritma. Treba samo uskladiti boje na trakama, usnimiti (tko treba) intro, napravit prelaz, odredit tempo i to je to. Nema tu puno filozofije. Problem su pjesme koje u sebi sadrže 2-3 ritma različitog tempa kao npr. "Eh, što nisam sunce". Na takvim se pjesmama lome zubi :lol: Bilo bi bolje da se pozabavimo izradom takovih varijacija, kojih nema u SET-ovima. To ja zovem izrada stylea, kad npr u Var1 imam 8-beat, pa Var2 ide na Rumbu, Var3 je Sa-Sa i završava na Var4 sa 16-beatom. E sad to uskladi. tempo pjesme je npr. 115, u osnovnom stylu 8-beat ti je na 90, Rumba na 105, Sa-sa na 130, a 16- beat na 135. Ajde, doktori, uskladite sad to. Možeš ti ubrzavat, usporavat i na kraju ispadne veeelikkka papazjanija, puna torba sr*nja da izvinite. |
ljudi imam jedno pitanje
ima li neko kakav program sa kojim bi mogao spojiti 2, tri ili više midi fajlova ujedan mislim da bi bilo dobro tako spojit midi fajlove tako da svaki midi ima drukčiji ritam i onda uvesti u style works napraviti pravi ritam sa razlicitim varijacijama |
Toma, interesantna ti je ideja.
Postoje i dobri MIX-evi MIDI fileova (3-4 pjesme u jednom MIDI fileu). Obradit 3-4 stvari u jedan MIDI možeš preko Cubasea ili Cakewalka (samo režeš sekvence i ljepiš). No stvar je u tome što se i tempo u reprodukciji MIDI-a mjenja, a konvertiranja MIDI-a u Style ne možeš regulirati da se brzina ritma mjenja kao prema sekvenci. Jer kako mu odrediš ritam, tako ga on vrti u istoj brzini kroz sve varijacije. To je GLAVNI problem. |
Cakewalk, XG Works...
|
Krešo nisam probao ali misli da bi ovaj program mogao pomoći da se postave različite brzine u varijacijama. :lol:
http://www.jososoft.dk/yamaha/softwa...edit/index.htm Program je namijenjena za PSR ali ako to radi kako treba možda bi nakon konverzije ritma u StyleWorksu radilo i za druge klavijature. :wink: |
Trebalo bi probat. Na prvi pogled program mi ima smisla. No nemam Yamahu da to isprobam.
Ajde, Yamahaši probajte download-ati softwar i vidjeti kako to radi. |
Da li neko zna kako se u Cakewalk-u mogu rezati trake. Do sada sam radio samo sa celim trakama. Npr. hocu da otvorim novi projekat i u njemu da lepim odredjene taktove, a ne cele trake. Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da pitam?
Ovo bi mi puno znacilo u pravljenju ritmova. Pozdrav! |
Svaka cast :!:
Ako nastavimo sa ovim tempom imacemo vise ritmova nego midi fajlova u down-up centru :lol: |
Zasto ne mogu vise da skidam super ritmove, jesam li previse downloadovao?
|
isteklo je 30 dana :lol:
aktiviracu ponovo ! |
Zahvaljujem 8)
|
yu midi mozes li meni aktivirati?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org