![]() |
Ajde ljudi dajte jos o klavijaturi
Da li moze da vuce ritam sa flash memorije u realnom vremenu.Znaci da ne ubacujes taj ritam u njegovu internu memoriju nego usnimas u performansu a ona pamti da je lokacija ritma na usb i ako moze koliko za to treba vremena?Jeste li probali da li moze da se kopira njegov fabricki ritam pa da se posle edituje na komp?Konkretno da li mogu da se zabeleze jacine za uper1 i uper2 za svaku solo boju od onih 8 koje je moguce usnimiti uz ritam u performansu?
|
Koliko sam uspio shvatiti uz uputstava objavljenih na net-u, sa USB memorije se direktno može 'puštati' samo SMF i audio fajlovi (wav,aiff, mp3) i svirati uz njih (sa Minus One ili Center Cancel funkcijama), a sve drugo (Performance, Style, Tone, Song, Playlist, Favourite tone) moraš učitati (sa Load ili Import) iz USB memorije u internu User memoriju klavijature.
Također, izgleda da ne postoji Upper2, samo Lower i Upper. |
Kolika je njegova interna memorija koju ti mozes menjati?
|
Evo da sam sebi odgovorim.Ima mesta za 100 user ritmova e sad do koje velicine mogu da budu to ne pise u manualu.
U medjuvremenu evo jos demo ritmova za GW-8 horajoc http://www.speedyshare.com/937883300.html Manea http://www.speedyshare.com/201172873.html Brau Breaza http://www.speedyshare.com/784141432.html Samba manea http://www.speedyshare.com/508868918.html Sarba Olt http://www.speedyshare.com/385371742.html |
jel postoji razlika u bojama izmedju obicnog gw8 i gw8E ili i obicni dolazi sa harmonikama saksofonima gajdama.....koje ima i gw8E
|
Imas tri modela gw8...sva tri su u 90 % stvari isti osim u jednoj banci boja...taj E je za nase trziste..."european collection"...imas jos Latin i World valjda...
|
znam to,ima jos neki valjda za kinu...nego nasao sam ga na netu za 845 dolara,nov,ali ovde u americi tesko je naci taj sa oznakom E,a slusao sam onaj tvoj demo i super je,pa sam se pitao da li i taj obicni ima iste boje kao i gwE,znam da ritmove nema,al nema veze ritam mozes ubaciti,nego mi je pre svega do tih guerrini harmonika,gajdi itd
|
Taj Americki nema ove boje...na onom koji sa desne strane ima plavu nalepnicu "european collection" su te boje...
P.S. jedino da ti saljemo jedan "islifovani" odavde..:-) |
@Boban010
Brate,istekli su linkovi.Samo sam prvi skinuo.Ajd postavi opet taj demo.Voleo bi da cujem.....;) |
A turi ih ovde na download... :)
|
uskoro
Narucio sam GW-8, stize mi za desetak dana.
Milance zvacu te kad ga prisredim malo, pa cemo da uradimo i neki malo bolji demo. |
BOBANE---Opasno mi se sviđa ovaj stil,prosto UBIJA...dakle tehnika me lomi od meraka...Daj reci jel ovo Rumunski ili Bugarski stil?
|
Demo styles for GW8
Evo postavio sam za download demo stylove za GW8 koje sam skinuo sa neta,ja inace nemam klvijaturu GW8 ali bih je tako rado posedovao.Mada ima jedna velika KVAAAAAKA,Style works nema podrsku za GW8.
@Alix Ovo su sve rumunski ritmovi,jerbo kolko sam ja razumeo Rumuni su glavni zastupnici Rolanda za Istocnu Evropu.I kod EXR E2 i kod GW8 ima vise rumunskih ritmova nego drugih ritmova sa ovog podneblja. |
Vazi Vlajko!!!!I da ga malo nabudzimo....;)
|
Citat:
|
Cita ali najverovatnije kako je njemu zgodno.A sta ako hoces da postavis nove boje koje on poseduje a ovi ostali nemaju?
|
MOj kolega iz okoline koji ima g6 i e80 planira da proda e80 jer je dosta velika klavijatura i nezzgodno muje za transport, i mislio je da kupi gw8 i da ubaci stilove od e80 a da bubanj bas i gitare i ostalo vuce preko midija sa g6 sta mislite da li bi to funkcionisalo?
|
Citat:
|
Kad sam reko da cita kako mu je zgodno na to sam i mislio,znaci vuce boje koje se nalaze na tom broju,a da bi ti postavio za svaki ritam makar samo drugaciji bas i bubanj i pritom nemas neki program kao sto je Style works onda treba da se ubijes od posla.Ne znam ako imas neku bolju soluciju bilo bi lepo da je podelis sa nama.
|
Nemam ideju,a nemam trenutno ni gw8 da probam...mozda bi se to moglo raditi na njegovom style editoru,style worksu ili na kraju u cubase...lepo vezes midi kablom gw8 za komp i biras boje...jeste da je komplikovano ali ako vec nema boljeg resenja sta je tu je...
|
Ja sam poslusao par demo-snimaka i ovo je isti Drum-Set kao i na EM-2000,G-1000...
Ipak je proslo ravno 10 godina od kada su izasli ovi arazeri. Znam da nisu u klasi...ali ipa 10 godina nije malo... |
Nije isti Drum-set, slusao sam ga uzivo, mozda ti se cinilo na snimku.
|
Mozda podseca na ranije serije rolanda jer je u snimcima onaj klasicni rolandov pick bas i gitara ali pametan narod kaze sto je dobro ne treba menjati:D
|
Pa ne treba menjati jedno vreme...ali 10 godina...
Postavicu ja svoju Sarbu,Maneu i Brau sa EM-2000. Nema govora...100% isti!!! |
Najbolje da kolega koji ima gw8 postavi neki demo ritmova tipa 8 beat 16 beat funky i tako to pa da se cuje koji je bubanj u pitanju bar ja tako mislim
|
Pa nema Roland 2 DRUM-SET-a samo...
Ako si imao aranzer tipa G-1000,EM-2000 onda znas o cemu pisem. 6 Beat i 16 Beat imaju mahom ROOM ili TR-808/909...tih setova ima od E-96. |
imao sam g800 i va7 jedino ovo malo cudo nisam slusao koliko sam citao ima boje od fantoma ako ima i bubanj koji ima fantom onda bi trebalo da ubija ali za sad sam cuo onaj oriental drum valjde e40 oriental se zove na g seriji imao sam ga i na va7
|
Pa dobro zar stvarno ovdje ljudi nece da razmisljaju. Da ne mlatimo praznu slamu, EM-2000 i G-1000 imaju 28MB ROM samplova a GW8 256MB. Da li je potrebno da se ista vise kaze ?
|
Potrebno je!!!
Da se radi o istim Drum setovima. |
jedino ako su te bubnjeve stavili u GM banku jer sve staviti od boja sa fantoma a bubanj od starih sintova je po meni losa politika
|
Vlaxxy ima pravo,mozda je malo preostar ili cak ogorcen postupcima Rolandovih proizvodjaca dok Darko88 bije bitku koju je Roland vec davno izgubio bar sto se tice aranzera i njihove zastupljenosti na nasim prostorima.
Od tih famoznih boja koje se pominju kod GW8 ja jos uvek nisam cuo nista i jedva cekam da cujem rezultate kad dodje u ruke pravog muzicara(citaj "onog koji ne zali truda i vremena da postigne ono sto zeli") Cinjenica je da ritmove ne mozes praviti na GW8,prave softwerske podrske za njega nema to jest i on je radjen po sistemu-evo ti konzerva ali kljuc je jos uvek kod mene.Najvise zbog toga treba sacekati sa kupovinom GW8.Cak i da se postave fantomove boje na mesto standardnih praistorijskih sa E86,G600 itd,itd, to nece biti to jer ce zahtevati jos mnogo truda i rada da se svaka udaraljka,ton i efekat ponovo nivelisu a to bi bio ogroman posao. Cik da neko postavi kompletan ritam za GW8 sa novim bojama i da to zvuci profi!! |
Ne bijem Bobane nikakve bitke nego me samo zanima da li gw-8 moze da posluzi kao kontroler tj da se u njemu ubace ritmovi recimo sa e-80 posto moj kolega ima problem prodao bi e80 zbog nekih njegovih razloga, a posto ima fatnom g6, on planira da u gw-8 ubaci dakle ritmove koje je koristio u e80 a da preko midi-ja vuce sa fantoma bubanj, znaci samo bubanj posto svira bas na klavijaturi?
|
Citat:
|
Nemozete da ocekujete od GW8 da vam zameni aranzer visoke klase..
|
@Darko88
Ovo sam rekao vise metaforicno nemojte da me pogresno shvatite,jednostavno sam hteo da kazem da imam slicno misljenje kao vlaxxy.A sto se tice ritmova sa e80 negde sam procitao da moze ,sad kolko je tacna informacija ne mogu da znam.Povezivanje preko midija sa drugom klavijaturom je pod velikim znakom pitanja.Ponavljam ja imam EXR E2 koji je vrlo nestabilan ako cackas parametre dok ritam svira a kamoli kad bi primao i slao dodatne informacije.Style works ima podrsku za E2 pa sam se ipak ubio od posla da naglavim kakav takav set za svirku a mogu samo da zamislim kakav bi to posao bio na GW8 bez ovog programa. To ne znaci da se doglednoj buducnosti necu odluciti za kupovinu GW8 koji ipak ima neke znacajne prednosti u odnosu na E2. Pre toga bi zeleo da cujem nove boje o kojima se toliko prica i da znam nacin na koji bi mogao korigovati ritmove sa E2 da zazvuce na GW8. |
taman posla,milance, da moze da zameni, nego coveku je nepotreban e80 jednostavno velika je klavijatura i njemu to ne odgovara, a ima odlicne boje na g-6 tako da planira da sa g6 vuce bubanj a ritmove koje je imao da ubaci u gw-8
|
Citat:
|
ja bih mogao da se zakunem u E50 da moze da "vuce" boje za bilo koji part sa koje god masine je potrebno (ima zaista neverovatno dobro odradjen midi editing!)
GW8 je predvidjen da svira sam za sebe, jednostavno bez mnogo editinga i filozofiranja! U uputstvu GW8 vidim vrlo skroman editing za midi...mozda bi moglo nekako ali ne verujem da ce biti jednostavno: potrebno je poslati drums na 10-tom kanalu, sto je i moguce da ce raditi ali ne vidim da postoji "local off " samo za drum part (tako da ce se bubanj cuti i sa GW i sa fantoma) ispravite me ako gresim.... Mozda je moguce na sledeci nacin: poslati sve kroz midi out, ukljuciti "local switch= off" na GW8 i onda sve boje (solo,pratnja...) vuci sa spoljne masine (ovo poprilicno nema smisla). Najbolji bi nacin bio da pratnja (ritam) ide sa GW8 a solo da ide sa Fantoma. Naravno, da se lepo srede i upotrebe mogucnosti GW-a, ovo bi mogla da bude dobra kombinacija! PoZzz |
Citat:
Samo bih te ispravio, čini mi se da je jedan gospodin rekao da nije Sonic Cell u GW8.Znaš na koga mislim... A ja sam mišljenja da se radi o igrački.;) Dobroj igrački, ali ipak igrački...;) |
Sa 256 Mb sample rama ne bih se slozio da je igracka!
Kolega je rekao da nije kompletan Sonic Cell u njemu sto bi trebalo proveriti... Siguran sam da ima dosta toga iz Sonic Cell-a ali i mnogo vise, posto Sonic Cell ima svega 128 Mb sample ram-a. Da ne govorim o tome da GW8 ima "nase" boje koje, kad se budu upotrebile u okviru style-a (ritma), bi nacinila ovaj aranzer vrlo pozeljnom "igrackom". Od Sonic cell-a takodje ima tehnologiju (skup D-A konverter) koliko sam cuo. Ova klavijaturica ozbiljno moze da zvuci kao solo klavijatura sa aranzerom kao opcija. Tako to ja vidim. PoZzz |
Trenutno vrijeme na Forumu 10:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org