![]() |
Imao sam EMX5014 (veoma slicna EMX5016-96%) otprilike 1.5 godinu.Radila je OK i bio sam zadovoljan.Ali.... Prva stvar sto mi se nije svidjala je da navedena snaga (2 x 500W) je tzv. peak power.Znaci efektivna RMS snaga je negde oko 300W / 4 oma.Uvek sam bio malo "kratak" sa izlaznom snagom. Pretpojacala,EQ i kompresor nisu losi..ali...
Odlucio sam da predjem na aktivni sistem...Potrosio sam puno vremena i eksperimentisanja da bi dosao do tacke gde sam sada.Promenio/zamenio sam par mikseta,zvucnih kutija,EQ-a,skretnica i dosao do prilicno dobre kombinacije.Zamena mi nije bila neki problem.Ovde u USA imas pravo da kupis i da prakticno testiras sve u roku 1 meseca.Ako ti se ne svidja vratis nazad i uzmes drugo. Moja dobitna kombinacija koja radi perfektno i daleko kvalitetnije od Yamahe je sledeca: -mikseta: Allen & Heath ZED FX22 sa odlicnim efektom (jedan od najkvalitetnijih koje sam do sada cuo). -Aktini zvucnici (main): 2 x JBL PRX515 (2 x 500W sa Crown klasa D pojacalima) -Subwoofer-i: 2 x Peavey PV118 -Subwoofer pojacalo: Crown XL602 - EQ: dbx 215 ( 2 x 15 kanala ekvilajzer) - Crossover-aktivna skretnica: CX3400 (koristim kao 2 way) Kombinacija radi perfektno..kristalno cist zvuk na punoj snazi.Prezadovoljan...Prodao sam svoju EMX5014 pre mesec dana. Pozdrav |
Kupio sam ono sto sam rekao...Dodjem kuci rasporedim kutije po sobi povezem miksetu(sve na nuli kao na PM2) i klavijature i krenem i razocaram se na licu mesta.Kao da me neko stavio ispod neke velike serpe,bar tako je meni izgledalo!Sve mi limeno,jaoj razmisljam sta uradih i onda kad sam se sabrao sednem da stelujem sve polako!Upalim klaviajture u zadnja 4 stereo izlaza jer odvajam izlaze ono radi samo na jednoj strani jer nisam znao da mora bas stereo da se veze,ma popizdeo ali polako krenem da sredim prvo Delay a Hall sam odma video da ima fantasticno dobar!Malo doteram delay,krenem polako da radim EQ pa ovo pa ono i pocese da mi smese brci a posle pola sata nemogu da se zaustavim ljudi!Kao beba na tuti :) E pogodio sam opasnu kombinaciju i jedva cekam sutra svirku da vidim kako ce to da radi u lokalu !Jednom recju ovo sto sam video za nekih sat vremena PREZADOVOLJAN!!!!!Evo sad cu navesti neke razlike u odnosu na PM2 posto ce ovo zanimati kolegu Bethoweena ;) Ovako druze stoje stvari
-Sto sam video Yamahu odma mi se na izgled vise svidela od PM2 ali je zato PM2 napravljen od mnogo jaceg i tvrdjeg materjala -Druga stvar EMX5016 je teska 11 Kg,duplo laksa od PM2! -Pm2 ima deljiv potenciometar za L i R strane dok Yamaha ima samo jedan i potenciometar i Eq a to mi mnogo zanci ali moram se navici na sad na to! -Sto se tice zvuka tu nemam komentar,posle 20 minuta rada sa nastelovanom miksetom sam navikao uvo i na zvuk i na efekte!Powermate posle nekog odredjenog levela malo muti ton a ovamo je obrnuto,sto je vise pojacavas onaradi sve bolje i bolje i sad mi je jasno zasto u ostavili snagu 2x500 ;) To je to,bez ikakve distorzije,izoblicenja i kojekavih jebada. -Eq na Yamahi radi besprekorno dobro i oseca se odma svaka mala promena. -EMX ima stvarno odlican comresor dok ga PM2 nma uopste -EMX ima feed back destroyer(Eliminator mikrofonije)koji ne radi sad nesto extra ali opet je i valja dok ga Pm2 takodje nema uopste... -EMX mi ima malo dublje fadere od Pm2 i to mi se svidja -PM2 ima bas jake i izdrziljive poenciometre dok su na EMX bas nezni i osetljivi -PM2 ima veoma praktican i koristan poklopac gornjeg dela miksera dok je EMX tu jedna velika nula!!!! -Sto se snage tice PM2 je kada se radi na dve kutije po 8ohma malo jaci ali nista preterano,mozda po 30 do 40w po kanalu ali kada se radi na 4 kutije tu se oseca snaga Dynacorda i tu nema nikakve dileme -PM2 ima mnogo vise konetktora i izlaza za raznorazne zajebncije,preko EQ out i tako to,nekima to nije bino ali meni jeste ali sta je tu je . . . Sve u svemu to je to od prilike a ja sam prezadovoljan ovom kombinacijom miksera i kutija i ko god se odluci za ovakvu kombinaciju nece pogresiti ;) Sledeci utisci oko ove price koju smo naceli prenecu kad se vratim iz Vrnjacke Banje sa radnog vikenda gde ce bii vaterno krstenje ove kombinacije :) |
Super,neka te ozvucenje u zdravlju sluzi,cekamo utiske sa nastupa...
Ajd mi samo kazi,sta to znaci "sa nastelovanim mixerom"?Mislis na stelovanju master EQ-a i na kanalu ili mislis na jacine,efekat i to...Nadam se da razumes sta hocu da kazem... Mozda je bilo najbolje da si promenio samo mixer i probao ga na tvojim kutijama koje poznajes,to bi bilo pravo uporedjenje,ali ok...I ja sam puno puta tako uradio pa onda ne znam kako da uporedim...Sve u svemu,ok,i bas mi je drago da je zamena ok...Cekamo utiske... Pozzz |
Uf mislim na Master EQ i EQ po kanalima a ima jos lom nekih sitnih podesavnja!Jbg POWERMATE upalis i stavis sve ne nulu in radi zestoko,efekti su mu sredjeni i pevac odma peva!EMX5016cf kad upalis i kad je sve ba nuli radi mnogo ostro i limeno ali kad se sredi dobija se i zestina i punoca i cistina zvuka!Za vikend je test pa cemo da vidimo da li ostaje ili ide na prodaju :))
|
Nek je sa srecom kolega!
Mislim da iskusni muzicar i jos toga odlican vokal kao Ti,redko pogresi! Sta bi jos rekao??Evolucija ili revolucija?? :) :) Hajd pa nam javi oko Live promocije. Veliki pozdrav P.S.citao sam uporedjenje: Yamaha vs Dynacord neovisno,realno i profesionalno! |
Evo me :)) Sve u svemu sa zadovoljan,to je to sto je fabrika predstavila i nema laganja!Na dva izlaza je miksta dosta jaka ali pravu lepotu zvuka dobija tek kada se master digne negde na +7 - +8!Uopse nisam koristio YS procesing i Maximaser,znaci sve u difoultu!Dosta je ostrija od Dynacorda ali dosta cistiji zvuk!Petak i subotu sam mucio veliku muku sa mikrofonijom ali sam to sredio sinoc u toku svirke i mislim da je to sad ok i da nece vise biti problema!Jbg navikao sam na PM i treba mi mali vremena da se priviknem na sve te novine!
|
Veliki pozz Mrako i ja sam takodje kupio istu misketu,i procitao sam savete koje si dao,ako ti nije problem da slikas mikestu kako si je nastelovao i stavis da mi pomognes?????
|
To stelovanje uglavnom zavisi od kutija,mikrofona i dodatne opreme.....
Mada je to i stvar navike na odredjen sound....... Neznam koliko ce ti slike pomoci..... |
Stelovanje ti zavisi prevashodno od kutija da znas!Tri veceri sam se patio da nastelujem zvuk po svojoj volji i nisam mogao da provalim u cemu je stos,uvek mi je bilo nesto mutno i nije mi bilo to to i onda sam jedan dan seo da vidim u cemu je fazon!Yamaha mikseta ima neverovatno osetljiv Eq,mnogo osetljiviji od PM-a i slicnih mikseta i uz sve to ima bas izrazene srednje i visoke tonove!Moralo sam da spustim neke frekvencije na minimalno da bi dobio ono sto trazim i ono na sta sam navikao jer znam kako treba aranzer da mi zvuci!Znaci moras se poigrati malo sa ekvilajzerom da bi dobio pravi sound jer ne znam koje koristis kutije a ja koristim Dynacord D-lite 15-3 i one su trosistemske,imaju bas jak srednjak i mikseta ima bas izrazene srednjake pa vidi na kakvoj sam bio muci!Slikacu ti sad EQ i postavicu sliku ovde ;)
|
1 Privitaka
Evo i slike ali ne zaboravi da ti to zavisi od kutija koje koristis!To je moj mix za trosistemske kutije!
|
Sooper Mare,hvala ti puno,ako ti nije problem i efekte tj. celu mikset da slikas,pa cu ti se oduziti brate...veliki pozzzzz
|
@ fudbaler
Pročitaj Pravilnik,odvoj par minuta za to da ne bi posle bilo suvišnih pitanja...Hvala!!! |
Zaboravio sam...inace koristim dva trosistemca Sound King 15....a nekad na njih stavljam dva dvosistemca 15 kad je potrebno...
|
Evo sad posle nedelju dana rada i 6 tezgazroskih noci da predstavim utiske!PREZADOVLJAN SAM,PREZADOVOLJAN!Posle muke sa stelovanjima i nervoze sad mi je jasno da sam uradio pravu stvar i kupio i odlican mikser i kutije!Samo nemoj neko da shvati ovo pogresno pa da ispadne ne pljujem druge proizvodjace!Godinama sam radio na Dynacord-ovim mikserima i dalje kazem da je to extra izbor ali eto ja sam hteo nesto drugo!Sto se snage tice sad moram svima reci da a Yamaha uopste nije naivna,pravu snagu dobija tek kad se glavni master pojaca preko nule i ovog vikenda sam je namerno rokao na +8 i to radi savrseno i bez ikakve deformacije i prljanja zvuka!Zvuk tako pitom i prirodan a direktan da to nije normalno!CISTO,JAKO,DIREKTNO I TEMELJNO i sve sto je proizvodjac predstavio u specifikacijama i video demonstraciji je potpuno na mestu a mislim da sam izvukao i vise od toga!Odusevljen sam(u dve reci) ;) Yamaha EMX 5016Cf je definitvno vrhunski izbor!!!
|
koliko kosta?
|
102000 u Mitrosu i tu je najjeftinija!Veruj mi opravdava duple pare i cvrsto stojim iza ovoga sto sam rekao!Ko ne veruje moze da dodje na svirku i da cuje!Ni ja nisam ocekivao ovoliko ;)
|
znaci 1000evrica nova ,verovatno vredi cim tako pricas...
|
Marko,drago mi je da si zadovoljan sa mikserom kao i ja sto sam,pogotovu sa tvojom kombinacijom kutija.
Meni EQ stoji ravno,sem 63 i 125 Hz oni su mi spusteni malo,probao sam recimo ovu tvoju postavku EQ...,nema sanse da to radi na mojim kutijama,tako da opet dolazimo do onog da stelovanje EQ zavisi od kutija i jos mnogo cega,tako da kolega @ fudbaler,dzaba da i ja slikam svoju postavku EQ i efekata kad ti to nece mnogo pomoci.Imas dobar mikser,stavi sve na 0 pa polako trazi pravu kombinaciju P.S Moram samo da stavim jednu vecu zamerku na mikser,a to je da ima velik sum,pogotovo kad se digne glavni preko 0,mene to malo nervira. |
Tacno,ja sam isto tako primetio jaci sum kad mi je bilo sve na nuli ali sa ovom kombinacijom se cuje mali sum ali ne u toj meri kako mi se cuo na starom miksu ;) A sto se stelovanja tice ove D-lite imaju stvarno jake srednjake i plus mikser ima sam svoje srednje i visoke istaknute i sve dok nisam ovako podesio Eq nisam mogao da dobijem cist i precizan zvuk ali sada druga pesma :)) Zavisi mix i od kutija i od aranzera i od mikrofona i glasa pevaca i prostorije itd...Sve su to faktori koji dosta uticu na zvuk ;)
|
@fudbaler
Eto da se ne ponavljam u ovoj temi.... EQ na mikseti je individualna stvar koja zavisi od licne opreme.... Slika EQ na mikseti je nebitna....... |
Slazem se ;)
|
Jasno je meni to Mare...pravio sam dosta kombinacija sto se tice nje,moze da se nasteluje dobro....medjutim cuo sam tvoje snimke koji su dosta dobri,i kada si mi poslao sliku EQ,nastelovao sam ga dobro zvuci,i mislio sam da mi islikas celu kombinaciju pa ako valja valja ako ne nikom nista....vredi pokusati.
|
1 Privitaka
Evo ti slika druze samo je pitanje koliko ce to da bude merodavno kod tebe jer radimo na radimo na razlicitim aranzerima,razliciti mikrofoni i kutije...Jbg,evo sad cu da i kazem sta su kanali
1.Mikrofon (ali da znas da koristim externi Dbx compresor i to je stelovanje koje mi odgovara prema njemu) 4.Korg Tr 5.Korg Pa1xPro L izlaz 6.Korg Pa1xPro R izlaz 7.Korg Pa1xPro 1 Out i tu mi izlazi Bas gitara i Bas pedala 8.Korg Pa1xPro 2 Out drum i percussion sekcija Aux1 Vokalist Stereo out u lap top line in i odatle snimam muziku dirketno u komp sa postavkom Eq od miksete jer kad ides iz Rec out onda ti snima sve po difaultu i na nuli. I jos nesto da znas da mi je ugasen i maximaser i sy procesing,to nista ne koristim jer dizem master na svirci do +7 a nekad i do +8 u zavisnosti koliko mi snage treba! |
Hvala Mare...mozes mi reci koji je efekat na broju jedna i koji je na efekat dva?
|
8 Delay eto vidi se,brzina mi stoji na 13h a drugi je uvek i Hall i menjam ih cesto u zavisnosti od vrste muzike koji izvodim!To sam menjao i na Powermate-u dok sam ga koristio!
|
Ja koristim aranzer na stereo,kod mene je GW 8,tu koristim R i L ulaz....maximetar,mislis na Fantomsko,i ono drugo sta je procesing???
|
Fanotmsko dugme ne diraj jer ti je to napajanje 48v za mikrofone i to ti ne treba nista za aranzer,koristis ga jedino kad ti mikrofon zahteva fantomsko napajnje kao na primer Shure beta87 dok na obicni shure sm58,sm58 beta ne zahtevaju napajanje od 48v!Ja ti opet kazem moras da sednes i da sam izmiksas aranzer i mikrofon jer nam je sve razlicito,jedina ista stvar u opremi je mikser!Sednes i odovojis sat-dva i sve naselujes i to je to,imas postavku i posle u zavisnosti od prostorije samo doteravas sitnice ;)
|
Ok Mare znaci da fantomsko nikad ne ukljucujem???Hvala ti jos jednom na savetima,uz ovu tvoju postavku cu da pokusam,da vidim da dobijem dobitnu kombinaciju;)
|
Samo za mikrofone!Kondenzatorski mikrofoni ti zahtevaju fantomsko napajanje kao sto je Shure beta 87a,Rode Nti,Nt2 i slicno,dok dinamicki mikrofoni ne zahtevaju nista a to je Shure sm 58,beta58a i slicno da ne nabrajam sad proizvodjace!
|
Ok,a maximaser si spomenuo malopre i jos jedno dugme,da ne ukljucujem gde se ono nalazi na njoj????
|
Mare vidim imas nov mikser,interesuje me koja je cena kod nas i kakva je uloga ovog kompresora,odnosno na koji nacin utice na glas(kako utice to se da cuti)?
Sto se tice novih snimaka mislim da bi ti mnoge izdavacke kuce pozavidele na kvalitetu istih iako doticne ocenjujem samo na osnovu zvucnika sa mog TFT monitora! |
Cena je 1100e u Mitros music-u i to je najnize cena u Celoj Srbiji jer su oni zastupnici za Yamaha brend za ceo Balkan ja mislim!Sprava je opasna,samo to mogu reci a sto se komresora tice ja koristim Dbx externi i stvarno pegla glas,potrebno ga je lepo nastelovati i bas odvoji glas od instrumenata i sve gde viknem i gde se razderem jace on ispegla na neku normalnu snagu i izgleda kao da sam se po malo izmakao od mikrofona!Sve u svemu odlicno radi a i Yamahin kompresor koji je u samoj mikseti takodje odlicno radi,slabije od Dbx-a ali u svakom slucaju odlicno!Mogu i reci da sam prezadovoljan sa miksetom ;)
|
Mnogo je to para za mene,a "ja bi je tako rado posedovao"!
|
Evo jos jednog utiska sto se ovog miksera tice :) Jos je nisam kacio na 4 kutije jer uglavnom koristim ozvucenje iz lokala posto su to najcesce diskoteke u pitanju!E za veceras sam morao da aktiviram i dve dodatne kutije koje prvi put palim i inace prvi put radi mikseta na 4 kutije!Zvuk je vrhunski,toliko upecatljiv i studiozan da to nije normalno i miketa opasno izbacuje snagu!Totalno rastereceno radi sto me bas prijatno iznenadilo!Znaci jos jedan plus za EMX5016 Cf :)
|
da pitam i ja dali bi pogrješio kada bi prodao dynacord pm1000/2 i uzeo yamahu EMX5016cf a najviše se tezgari svadbe ponekad lokali i kod nas je cjena ove yamahe 2300km. Bez polemike da nebude svađe i četri plus jedan nam je sastav!!
|
Evo ja cu da ti kazem,radio sam na Powermate-u zadnjih 10 godina,uz to sam isprobao mnogo miksera tipa Montarbo,Mackie i sta ti ja znam da ne nabrajam sad . . . Emx5016Cf odlicno radi na 4 kutije i uposte se ne greje i to,toliko radi stabilno da to nije normalno dok ne znam kako se ponasa na 6 kutija jer nigde u specifikacijama ne pise nista o radu na 2 Ohma . . Jedno je sigruno da je PM1000/2 jaci sa snagom od nje ali sto se mene tice Yamaha daje daleko bolji zvuk,daleko je ispred ali je treba leoo podesiti!Najbolje ti je da uzmes kod nekoga i probas i odradis jednu svirku ali da je neko lepo nasteluje jer ona nece kao PM stavi sve na nulu i rokaj,nego lepo da se umiksa Eq i da se lepo iskoristi kompresor i probaj pa ces sam da vidis ;)
|
e moj prijatelju marko ja bi to rado probao međutim nitko kod nas nekoristi yamahu svi rade na pm1000.tako da je teško da ču je probati a vidim da svi govore da daje ljepši ton zvuk yamaha od PM dynacorda.a problem za šest kutija nije još jedan slejv pored i trebalobi da hura to garant!!
|
E jbg da si blize ja bi ti dao moju miksetu da probas ;)
|
Moje misljenje o toj Yamahi EMX 5016CF ...
Tu definitivno nema sta da se proba ;) Marko je sigurno jedan od naj kometentnih muzicara ovde da to potvrdi. Neobhodno je da se covek pozabavi stelovanjem te miksete. Sound u toku svirke je vise nego stabilan sto znaci da nema "dostelovanja" u toku svirke sto kod Dynakorda bas i nije tako. Ali to je samo moje misljenje ... |
kupih emx 5016cf ,kako je Marko o njoj odusevljeno pisao i odradih dva dana .Efekti drama ,kao da si u studiju .topla preporuka svima sto rade i folk i zabavnjake ,pravo moderno zvuci ,a ne ono dragi, agi. gosti.osti sti ti hehe mislim na delay
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:43 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org