![]() |
Moja greška, nisam ih dobro prepis'o, bilo je u brzini, jašta je neg' G i C, ovo E i Am nigdje veze.
Jašta si neg', kad neko 300 pjesama dopuni, ispravi, skine a sve po sluhu, onda nema tu šta da se priča, brojke govore same za sebe :) Hvala ti puno, znači mogu samo ova 4 akorda odsvirat' i to je to: A - G - A - H |
Neće to ići sa punim akordima, posebno ne H...
|
Ko li je na tebe čini bacio, u Krečarovoj obradi
Dmol-Bdur-Gdur-Cdur Da se karte pogode Dmol-Bdur-Gdur-Cdur i nebesa otvore Dmol-Bdur-Gdur-Cdur nista mi ne pomaze Gmol-Bdur-Cdur-Dmol nisam tvoja vise Ref. 2x Dmol--------------B-C-Dmol Ko li je na tebe cini bacio Gmol-Cdur-Fdur-F-E-Dis pa me ne volis, aj, aj Gmol--Disdur---Bdur-Cdur-Dmol da me ljubis, pa zaboravis |
Aco Pejović i Tropico Band - Neko treći
Pozz prijatelji. Je l' može neko da mi provjeri, je l' dobro ovo, ima li grešaka, fali li koji akord i to?
--Am-----------G-----Am---(G)---------F-----G---------Am-------------- Pričaju mi svi da je i tebe izdala, sada si bivši, sada si k'o i jaaa -Dm-------------G-------Am-------(G)---------F---------G--------Am---- Sedi za moj sto, jer znam kako boli to - kada te ljuubav rani i baci na dnooo --Am------------G-------Am-----(G)---------F-------------G--------Am--- Pričaju mi svi da si me proklinjao tiii, da nikad sreće nemam s' njom u ljubaaviii --Dm------------------F------------------------------Dm--------G-- Proklet ili ne, ja znaam da sve je to zbog njee, neko se treći lažnoj sreći -----Am-- radujeee Refren: --C-------Dm--------------G----------Am--------------- Hiljadu je žena brate moj, zašto sada pričamo o njoj -C-------Dm----------F---G---Am------------ kad joj grešno telo miluje neko trećii? --C--------Dm----------------------F--------------------- Hiljadu ga suza čeka s' njom, doći će i on za ovaj stoo ------------Dm-----G----F----Am------------ Jer svakoj sreći presudi neko trećiiii |
Ma super ti je to ;)
|
Hvala prijatelju. Rekoh da ne ide u tefter, dok ne prođe kontrolu :)
|
Lepa Brena - Ja pripadam uvek tebi
Pozz ljudi, da li može neko da provjeri da li su ovo dobri akordi, fali li šta i tako?
Hvala unaprijed. -H-------------------------------------------------- Da mi zlato suvo nude, da mi sunce sestra bude -H-------------------D----E------------------F#m--- Nikog srećo htela ne bi, ja pripadam uvek tebi -D-------------------H----Am----------------H---- Nikog srećo htela ne bi, ja pripadam uvek tebi Da me slavuj zorom budi Da mi srebrom kite grudi Nikog sreco htela ne bi Ja pripadam uvek tebi Nikog sreco htela ne bi Ja pripadam uvek tebi Da mi daju rajske ruze Da mi celo carstvo pruze Nikog sreco htela ne bi Ja pripadam uvek tebi Nikog sreco htela ne bi Ja pripadam uvek tebi |
Može li neko provjeriti ove akorde ? :-SS
F#m---C#--Fm#--------E------A Kad me put nanese opet u njen grad Hm-----C#7--D--(?)---C#7-F#m znam da necu biti kao nekad mlad |
Ovo neka privatna harmonija ?
F#m---C#--Fm#--------E------A Kad me put nanese opet u njen grad Hm-----C#7--D--(?Hm)---C#7-F#m znam da necu biti kao nekad mlad |
U originalu nema E-dur i A-dur
F#m---C#--Fm#------------------ Kad me put nanese opet u njen grad Hm------C#--D--Hm--C#7--F#m- znam da necu biti kao nekad mlad |
Pa moglo bi se reći da je privatna, volim ubaciti koji paralelni akord. Meni dobro zvuči kako vama zvuči ?
Hvala :) |
Aca Lukas - Nisam preživeo
Pozz legende. Može li mi neko napisati akorde u ovom dijelu pjesme:
--------------Hm-------------------------------G-------------------------------------- ...nisam preživeo to što si lepa, još lepša nego što si sa mnom bila, o, zar se -Em-------------------------F#------- tvoje usne ljube tuđim usnama? -F#-----------------------------------------E(?)-----------------?--------------------- Umro sam za tobom, umro sam ti nisi za mnom plakala, za mnom plakala, -?---------------------?---------------?--?--?------- za mnom plakala, za mnom plakalaaa.... |
Ljuba Aličić - Ciganin sam al' najlepši
Može li neko provjeriti ovo?
Uvod: Am-B-Am-Gm-Am Am-----------------B--------Gm-Am Imam sunce u ocima mesecinu u postelji Am-------------------B-----------Gm-Am imam tebe da te snjam sedam dana u nedelji D--------D7----Gm-B-------C-------B-Gm-Am imam srce u grudima za tebe se dusa cuuuuuva D--------D7----Gm-B----------C-----B-Gm-Am ove ruke da te stite kada hladni vetar duuuuuva. Am--------------Dm--Am----------B Ako smeta tvome ocu ako kaze kako grjesis C------------(?)----B-------Gm-Am ti mu reci duso moja ciganin je al' najlepsi |
Tačni su akordiB-)
|
Dzej - 99 zena
Jel moze neko a proveri?
Forspil: Hm, A, G, A, Hm Hm---------Em-----------Hm-- Ti bi mogla da mi budes cerka Hm---------Em------------Hm-- pa sta onda, nije me sramota A-------------D-------------A--- nek mi sude zbog ljubavi lude A------------D---------A--- ja te volim vise od zivota Hm-------D---------- 99 zena da me mole A---G----A-----Hm-- 99 da se skinu gole Hm-D--------------- 98 odbio bih barem A-------------------- jer ti jedna vredis G---A-------Hm---- vise nego harem |
@vuk16 ja to ovako sviram
Hm----Em-----------------Hm-- Ti bi mogla da mi budes cerka ------Em--------------Hm----- pa sta onda, nije me sramota -------D---------E-------A--- nek mi sude zbog ljubavi lude -------G-------A-------Hm- ja te volim vise od zivota (2x) Ref. Hm-D----------A--- 99 zena da me mole G--A-----------Hm--- 99 da se skinu gole Hm-D----------A--- 98 odbio bih barem G------------------ jer ti jedna vredis A----------Hm-- vise nego harem |
Donesi
Jel moze neko da proveri ove akorde u Gm molu su (znam da je Abm original) sam sam ih transponovao. Akorde sam vadio iz LaCampanellinog fajla koji sam stavio u program koji mi napise note. Akorde je ispisao u bass kljucu pa zato nisam siguran. Hvala!!!
Gm, C, F, Gm, C |
Taj program će sigurno da ti ispiše tačne akorde :lol: Zar nisam postavio akorde iz G-mola? Nije mi jasno kakvu proveru opet tražiš ???
|
Gitar posto mi nisi napisao akorde za forspil ja sam i fajla vadio i transponovao sam. Trazim proveru jer nisam siguran dali sam ih dobro transponovao.
|
Elma - Ah tugo, tugo
Jel moze neko da proveri?
Gm---------------- Sva su pica slaba Eb---------------- nemocni lekari Gm------------------ svakim danom gori Eb---------------- koshmari u glavi F----------------------------------------------------------Gm sve mi lici na to nestacu polako tugo, tugo hej, hej, hej Gm------------ Ah, tugo, tugo Eb-------------- odnela te voda Gm--------------- pored mene zive Eb----------------- sta ce njemu ona F--------------------------------------------------------Gm jedva disem ma pusti me vise tugo, tugo hej, hej, hej |
U prvoj strofi ne postoji Eb-dur.
|
Gitar samo Gm
|
Pozdrav, ako moze pomoc oko pesme Oluja od Ane Bekute, odavno sam skinuo i sviram, ali me interesuje ako je neko mozda negde cuo na uzivo snimku, ne mogu sad da nadjem snimak na YT ali cuo sam par puta da se pri kraju strofe prakticno ubace 4 akorda ili je to bio bas u pitanju, nisam siguran, ako je neko mozda negde cuo ili tako svira zamolio bih da pomogne, posto mnogo lepse zvuci nego samo da se drzi Am-Em.
Znaci to je pri kraju prve strofe deo gde kaze: da te volim, da te volim. Nije meni, nije meni sto me ti iznevjeri, iznevjeri ostavi vec je meni, vec je meni sto nisam ja, da te volim da te volim prestala Ref. Hajde dodji sve ti prastam sta je tu je krv mi igra kao more od oluje kidaju mi dusu proklete daljine bez tebe mi tuga veca od planine Dodato: Da li može neko da mi pomogne oko akorda za foršpil pesme Bekrija od Ane Bekute, nije bitno iz kog tonaliteta, bitno da su akordi tačni. Hvala. |
Gde je to zapelo, kolega?
|
Nismo još uvek kolege, ali ako Bog da bićemo :)
Nije zapelo nigde, ne znam na koju pesmu od ove dve misliš, za ovu prvu sam hteo da vidim da li je neko možda čuo ovo što sam i ja pa je skinuo jer baš lepo zvuči, a za drugu sam tražio akorde pošto je upravo skidam, pa sam tražio akorde za foršpil. |
Rade Krstic - Kako cu sutra bez tebe
Je l' valja ovo ljudi?
Rade Krstić - Kako ću sutra bez tebe --Am------------------------------------------H7---------E------ Pokraj reke zagrljeni stoje, dok se sunce na zapadu gubi, --F------------G7----------C-----E7-----------------------Am---C-------- rastaju se dvoje sto se vole, ona place, on joj kose ljubi, --F------------G7----------C-----E7---------------------Am---E7------------- rastaju se dvoje sto se vole, ona place, on joj kose ljubi. Refren: --Am------------------E----Am------Dm-----E------------------ Kako cu sutra bez tebe, kako ces ti bez mene, -Am-------------G------------F-------Dm--E-------------- i ceo zivot ko cveta dva, venucemo ti i ja, -Am-------------G-----------F---------Dm--E------------ i ceo zivot ko cveta dva, venucemo ti i ja. |
Valja!
|
Enes Begović - Da mi nude Sarajevo
Može li mi neko provjeriti ovo, napisano je pola tona niže od orginala (D#m)?
Intro: ? Dm Kisa pada, gdje cu sada D7--------------------------Gm zbog tebe sam pokis'o do koze Gm--------------------Dm Mjesec drijema iznad grada E7-------------------A i on bi se sakrio da moze Vjetar puse, vjetar puse al' mi nesto ne da da se predam dzaba kucam, dzaba zvonim neces da me pustis k'o da gledam Dm----------------Gm-C-Dm O, srce, ne kucaj, ne galami Dm---------C-------F samo da ne cuju te jarani B------------Gm----E7---A ne izdaj me, ne izdaj me ti Ref. 2x Dm------C------Dm Malo mi je malo to Dm-------C-------F da mi nude Sarajevo Dm------------Gm da te vise ne vidim A--------------Dm i da te zaboravim |
Ako neko moze da mi pomogne oko akorda za deo pred refren (deo sa kucanjem) Cecine pesme Trazio si sve, posto imaju ona dva prelaza, nije mi bas najjasnije.
Ja te volim, od ljubavi sva gorim paticu i plakacu, al' necu da molim ja svoje srce i sve sam ti dala a od tebe ni oprosti ni hvala |
F---------------C7-----------F------
Ja te volim, od ljubavi sva gorim F---------------------C7-------F----G7 paticu i plakacu, al' necu da molim C----------------------------G7 ja svoje srce i sve sam ti dala C----------------------------C7/E a od tebe ni oprosti ni hvala Čini mi se da tako ide :) Pozdrav |
Da li neko moze da mi pomogne, na snimku ispod izmedju ostalih Krecar svira pesmu Ne znam sta si tugo moja, a meni su zapala za uho cetiri akorda (ili bas, svejedno) kada pevacica u prvoj strofi, drugi put peva, u pitanju je 4:29 i u drugoj strofi 5:41. Bash super zvuci pa bih voleo da skinem.
Hvala. https://www.youtube.com/watch?v=xjfHCWm4pBM ?---------?------?-----? Ne znam sta si tugo moja (4:29) ili ?----?----?-----? Niko nije jak u dusi (drugi put u drugoj strofi)(5:41) |
Mozda
Hm-C#dim-D-Em ? |
Citat:
Srdacan pozdrav. |
Ako moze provera akorda za pesmu od Boga si stvorena, malo me buni strofa...
Am-----------G Koliko sam samo D-------------F poljubio zena F--------------- nigde kao tebe F----G------Am lepotice nema (2x) Ref. 2x D-------------------G Od Boga si stvorena D-------------------G za mene si rodjena C-------------------F kunem se u oka dva F------G----Am bices moja sva |
Ja koliko cujem to ide ovako u strofi :)
Am----------- Koliko sam samo ------------- poljubio zena F--------------- nigde kao tebe F----G------Am lepotice nema Pozdrav |
Slazem se, tako i ja imam zapisano pre godinu i kusur kad sam skidao pesmu, ali mozda ovako kako sam napisao moze da se svira drugi put u strofi? Mislim, tako se svira prvi deo forspila, Am,G,D,F, a forspil i strofa su valjda isti.... Mislim, malo mi je prazno da drzim Am na pola strofe....
|
Mozes slobodno i tako svirati uklapa se :)
|
Citat:
Ne znam šta si tugo moja |
@mgxbty
To nece biti tako sigurno, bar ne u ovo verziji sto je kolega trazio. I moj drugarski savjet ti je da malo bolje provjeris to sto napises, jer sam primjetio da stalno ispravljas tudje harmonije, sa tvojim koje uopste nisu ispravne. Nisam nista lose mislio, samo jedan savjet :) Pozdrav. |
Da li neko moze da mi pomogne da ispise akorde za forspil za pesmu Najjaci - Kosmajac i Djani?
Hvala. |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org