YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   KOLIKO kosta vasa svirka (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9556)

romario 02.06.2009 20:20

Malo je i meni.Ali ne mogu ja tu nešto promijeniti.

Kako se Ti nisi zeznio pa pomislio da po svadbi
ja dobijem 1000 eura?;)

Zato što sviraš i znaš što je san ,a što stvarnost ...;)

Marco7 02.06.2009 20:20

Ja cu samo da citiram jednom poznatog mislioca!Uvek je najskuplja jeftina muzika!!!Muzicar,pevac ili bend koji pravi posao nije skup nikada jer se isplati gazdi da ga drzi kad mu puni lokal,dok losa muzika ne napravi nikakav posao!Pa sta je ona bolje?Dati 150e i imati dnevni pazar 1000-1500e ili platiti muziku 50e i imati dnevni pazar 200-300e?

joker_beast 02.06.2009 20:31

Ne znam zasto ali mislim da ima dosta iskrenih ljudi ovde sa obzirom da su sa raznih strana pa shodno tome i zarade su razlicite...
Vrlo dobro pamtim svoje dnevnice i od 200din pa cak i u minusu dosta puta sam bio ali danas se ipak solidno zivi sa obzirom da je prosecna plata u Srbiji 13000-14000din a mi donesemo kuci mesecno minimum 600e!!!!!!!
Vec u Hr je totalno druga prica.U clubu Fontana u Zagrebu dnevnice su 50e po clanu benda (sto nije nista na tu daljinu a toliko su u proseku i kuci) ali zato je dranje od baksisa.Ovo sve sto sam rekao su proverene informacije jer znam sve sefove koji su radili tamo.
Pozzzz svim kolegama

kreso 02.06.2009 20:50

@ Joker-beast

U Fontani nitko neće svirat od domačih radi gazde, jer je škrt ko Škot. Zato mu i sviraju bendovi iz BiH i Srbije, i za malu lovu dobiva vrhunske bandove. Ali momci nek se malo scooliraju pa dek mu kažu aktualnu cijenu po min 80 € po glavi noć s obzirom da se radi o elitnom diskaću, pa češ vidjeti kako će se onda promjeniti ploča. A pizdarije i maklaže su tamo pod dobar dan. Ja tamo nebi svirio nit za 400 € noć, a kamo li za 50 €. Zato mu je pivo 18 Kn (2,5 €) i to domače, najlošije.
Pitaj koliko plaća "Ludnica" muzičare (sviro sam 2 godine neprekidno tamo, masna lova) . To je lova po večeri ... Ali tamo zalazi samo elita.

Marco7 02.06.2009 20:53

Ja sam imao sad ponudu da pevam tamo dva meseca sa jednom koleginicom iz Podgorice i nisam pristao jer su mi nudili dnevnicu od 70e i stan!Znaci ja treba da idem 1500km od kuce i da radim za duplo manje pare nego ovde oslanjajuci se na baksis!Ma kakvi...

kreso 02.06.2009 20:59

@ Marco7

Buraz, umjetnik, tj svirač i pjevač tvog ranga tamo ispod 200 do 250 € noć po glavi ne smije dobit + stan i besplatna piće. Samo sumnjam da će ovaj odrešit kesu samo tako, rađe bi svoje govno pregrizo nego dao koji euro gore :rolleyes:
Ali ako hočeš mogu te povezat sa boljim mjestima samo tamo je Turbofolk od 0-24 i često gostuju poznate svijezde s estrade. Ali onda je krcato.

Marco7 02.06.2009 21:09

Znam Kreso,hteo sam ja da te kontaktiram u vezi toga jer su me preporucili neki momci iz Bosne a ni ja ih ne znam i onda gazda zvao pevacicu koja ce da radi sledeci mesec da me ona pita ali mi nije rekla cenu o kojoj se radi,samo je rekla lokal je perverzija i zasticen si ko beli medved i sigurna isplata!Kad sam je zvao da je pitam za lovu i kad mi je rekla o kojoj cifri se radi odma' sam odustao!

joker_beast 02.06.2009 21:29

Slazem se sa kolegom Kreso-m i znam da je gospodin Ante takav sto se tice novca ali sta je tu je.Ja nisam hteo da pristanem da mu dodjem tamo za tu cifru tamo sto ne znaci da necu ako muka pritera :) (ne zna covek sta nosi dan a sta noc)
Mada sam oduvek se zalagao da se ustale i bendovi dogovore oko dnevnica i da svima bude dobro ali dzabe kada se tada mnogi muzicarisusrecu sa realnoscu sopstvenog kvaliteta i svesni su da ispadaju iz kombinacija i onda uvaljuju koske..

ps:Daleko je to druze od vrhunskih bendova (mislim na bendove koji su radili kod njega)

Pozzzz

BoleroBend 02.06.2009 21:58

Citat:

Originalno postovano od kreso (Post 88676)
rađe bi svoje govno pregrizo nego dao koji euro gore :rolleyes:

AAAHAHAHAH =))

pa zar u hrvatskoj prolazi narodna muzika? i jos placaju bendove za to?..svasta.

milanceshow 02.06.2009 22:07

@hardyy
Nemojte da tema skrene u pogresnom pravcu

kreso 02.06.2009 22:08

@ Hardyy

Pa drugo se skoro nit ne sluša. Pa di ti živiš čovjeće ? =))
Radio Banovina se vrti dan i noć, pa tek onda ide Narodni. Ostalo je ge'crk.
A bendovi se plaćaju ko mali kraljevi. Samo trebaš biti što se tiće turbofolka non-stop in inaće visiš, jer mlađarija je s time konstantno u trendu, a ja sviram isključivo samo hitove od pojedinih pjevaća. I normalno je da s repertoarom od cca. 150 turbofolk hitova ne možeš opstat.
A stare dobre narodnjake (kakve najviše volim) tipa Tozovac, M. Ilić, Rokvić ... prolaze samo na svadbama. Hebi ga !
A sad da napucavam repertoar od toga se ne živi, jer klinčudija tj teenegeri nemaju za 20 dkg parizera i flašicu coca cole.
Najbolja je privat svirka za nekog mecenu, pa na uho sevdalinke. Tu se kupi lova.

BoleroBend 02.06.2009 22:17

ne ne milance ne mislim to sto ti mislis
evo o cemu se radi: bila mi sestra iz rijeke letos kad je bio eksit..
ja joj svirao malo klav pevali zezali se ona se zgrazavala od muzike,kaze moje drustvo i ja samo dolazimo na exit mi ovo ne slusamo..te sam ih veselio crv jabukom bjelim dugmetom itd
tako da sam ja nabacio neke predrasude.

stvarno se izvinjavam..

romario 02.06.2009 22:34

U Hrvatskoj,kao i Bosni i Srbiji sluša se sve ...

A naravno da ima i onih koji slušaju nešto malo više od ostalog.

Nije u redu samo kad se muzika koja se ne sluša omalovažava.
Kao ni omalovažavanje njenih izvođača.

Gorance 03.06.2009 00:22

Sto se tice gaza na ovoj planeti u Beogradu mnogo muzicara radi za 0 gazu,Mnogo ih je na ivici egzistencije,narod nema para,jebena situacija.Svejedno ne opravdavam to jer i sebi ubise posao.Sto se mene konkretno tice ne sviram po lokalima,osim kad neki put zamenim nekoga(svi znaju da sam slobodan radnim danom).Kad radim akustiku na suvo 40-80eura coveku ako su proslave u pitanju(30-50ljudi)obicno trojka radi znaci 150-200.Kad radimo ca daljincima +100e.Kad je aranzer 250-300 trojka.Kad se uzme u obzir baksis to mu dodje od100 do200 e po svirci prosek. Mesecno imam 5-6 pravih i 2-3 male svirke(u to racunam prcvarenje sa harmonikom po stanovima kad docekujem svatove ili neke kucne proslave gde neki put zna da bude mnogo dobro).Sve u svemu 700-1500e mesecno,Ovo je prosek za zadnje 3godine.Prosle nedelje sam uzeo 70e pre podne u stanu od 10do 11 pa su oni otisli na vencanje a ja lagano u restoran,popodne smo uzeli svako po dva puta tolko ali za 7sati svirke.Ako neko ume bolje postujem i skidam kapu,ja sam zadovoljan,jer pored svirke imam i stalan posao pa ne mogu ga radim preko nedelje.Sto se tice Namanje i najvese zarade,najmanja je 0 i trosak gorivo kad su me ispalili pa nisam ni svirao anajvise san uzeo 830 eura na jednoj svirci.Ovo su 100 posto tacni podaci mozda nisu reprezentativni ali je tako.Pozdrav od mene

Millan 03.06.2009 01:22

Ljudi, pa nema pravila, to ti je samo ko koga izjebe. Odnos kvalitet-cena je poremecen odavno. Nije bitno kakav si muzicar ili pevac, bitno je samo kako se prodas!
Ja sam u petak svirao dzabe, u subotu za dzabe + 50e:), u nedelju opet dzabe....:( Za 3 dana spavao jedno 5-6 sati i presao 300km i zaradio 230e ukupno! To nit' je strasno, nit' zalosno, to je bre nuklearna katastrofa!!!:D Ali takva tura bila, idemo dalje, bice bolje..., nekad samo za jedan dan bude vise para, a opet, s'druge strane, neko za te pare drnda citav mesec;)!
Ovde kod mene cene za tezge su realno i prosecno 50e po coveku + rashodi. Kafici, tj "klubska svirka", zavisi 2000-3000din po coveku. A ima i kafana gde mozes da radis svako vece, naravno za 0din. U sustini je bitan baksis!
A, cifre od 1000-1500e za 5-6 ljudi su ovde samo pusti snovi, nazalost...:(

caka012 03.06.2009 20:18

Kvalitet cesto nema veze, vec sastav gostiju. Kod nas ovde se uzimaju malo slabije pogodbe, ali je zato baksis jaca kategorija. Po restoranima i kaficima cene straobalno variraju, ali i muzicari su vrlo "fleksibilni", da ne upotrebim gori izraz, pa se neka jaka cena ne moze uzeti ako hoces da sviras. Drzis li visoku cenu, sedeces kuci. Pa ti sad vidi...
A uvek postoji mogucnost da se uzme solidan baksis i kad se ne nadas.

b.o.Y.c.h. ČK 03.06.2009 21:34

Znam što je kvalitetni sastav...A dali pod kvalitetom svirke smatrate i puštanje midi fajlova?
Jer 90% raje ne kuži kad svira midi, a zvuči im onak, genijalno...

Sejox 03.06.2009 22:12

To je nerjesiv "problem",i mislim cak da ce toga mozda biti i sve vise,na zalost.

Prava kafana kao "institucija" je nestala,zajedno sa pravom dobrom bendovskom svirkom.Zao mi je zbog toga,naravno,jer ja hocu da sjednem kao covjek i
slusam muziku opusteno.E posto toga skoro i nema,e i ja sam odustao od
odlazaka u kafanu.
Sada je muzika u diskotekama i ne pada mi na pamet da idem u onu "rulju",
gdje nemas nikakav osjecaj da si izasao na neki provod.
Nekada se znalo sta se slusalo u diskotekama a sta u kafanama.
Drugim rijecima,diskoteka je sada kafana....a tamo nemam sta traziti,osim
iz neke znatizelje,da poslusam kako neko odradjuje takvu vrstu svirke i kako
to zvuci.
Ali ko to voli,neka i upraznjava.A ovi danasnji klinci pojma nemaju sta je
svirka uzivo,i bitno je samo da je sto bucnije i da dere aktuelni turbofolk.
E,a to im moze priustiti i svaki DJ u pozadini i neki pjevac/pjevacica,koje oni nazivaju "zvijezdama".

Ko god u BiH uspije mjesecno zaraditi do 1000€(i sa svadbom) taj je "na konju" i moze pristojno zivjeti.A takvih je izuzetno malo....i sve ih je manje.
Cak su i ljudi koji su zivjeli samo od muzike,poceli traziti bilo kakve poslove
u firmama,da mogu prezivjeti kako tako.

Nadati se boljem,i valjda nece pravi muzicari izumrijeti kao dinosaurusi....

I da ne odemo u offtopic-vracamo se temi

Pozdrav,

Dovijarski025 04.06.2009 12:23

TERAPIJA BEND u uzem sastavu kosta 350-400e nas troje,
a ako nas ide 6 kosta 650-700e.
Odprilike 100e.
Eto.
Pozz...

hajro 14.06.2009 02:01

ja licno mislim da su vam kolege Kreso i Sejox sve odgovorili po tom pitanju pa cak i ja ako uzmete u obzir jedan od mojih postova na ovu temu.
Dodato:
da dodam,bilo jos korektnih odgovora vezano za ovu temu.

Dell 14.06.2009 02:23

Sejo brate, kad mi je ucitelj harmonike pricao kako je po Mostaru 70-ih godina bilo i kafana i provoda i riba, dodje mi da zaplacem sto sam rodjen u ovom vremenu modernih kafica. Bas sam pricao s prijateljem, tome je kriva Amerika & Co sa komercijalizacijom. Nema vise onih kafana s kariranim stolnjacima, drvenim stolicama i akusticnim orkestrom, sada su u modi neki tematski kafici s nekim stolovima i stolicama ko iz space shuttlea, a to o kafani govorim kako su mi drugi pricali, jer ja nazalost ne znam kako je to izgledalo. Prije se ekipa mojih godina motala po kafanama i lumpovala, a sta sada rade? Oblace fred perry, burberry, kao kezualci po uzoru na green street hooligans i razbijaju po gradu i tuku se gdje stignu, a ko je to donjeo? Engleska sa svojim filmovima koji velicaju nasilje, zalosno :(

harepa50 23.06.2009 16:26

Da, stvarno je ovaj svijet krenuo krivim putem. Nisu više kafane k'o prije, zarada, a "muzičara" ima na svakom ćošku.
Što se tiče moje zarade, ja sam naplaćivao po satu oko 20-30KM (10-15€). A trebao sam svirati u jednoj caffe galeriji u kojoj, nažalost, više nema prometa, od 20:00 do 01:00 za 150KM (75€) s tim da smo se dogovorili da gosti plaćaju muziku. Znači da dođe 50 gostiju i da svaki od njih da 3KM (1,5€) i muzika je plaćena.
Sad trenutno nigdje ne sviram, a sa bendom (pošto smo se tek osnovali) još nisam svirao nigdje, a obično bi svirali mature, u kafićima i slično.
Ako ikad nestane ove krize, možda će biti bolje (za nas muzičare)...
Toliko od mene,
pozdrav!

Ahmoxl 23.06.2009 17:09

Sviram pretezno sam i uz mene su uvjek pjevac i pjevacica! Sad ako je u pitanju kafic po glavi je 120eura! A Svadbe, Diskoteke, i sve privatne zabave je od 200eura pa i do 300 zavisi!!! Pozzz svima

intersite 23.06.2009 18:31

Radim u trojci,gitara,aranzer i pjevacica,oprema je vrhunska i ne koristimo matrice,znaci sve ide uzivo.Svadbu naplacujemo 300-400 eura u zavisnosti
od trajanja i lokacije(ukupno,da nebi neko pomislio da je po glavi),a lokal ili diskoteku radimo za 130-150 eura.Preko toga se ovdje ne moze dobiti,jer ima ljudi koji dolaze i 300-400 kilometara da bi odradili svadbu za 200 eura ili radili vikend u restoranu (pet i sub) njih 6 za 120 eura po noci a da ne govorim koliko su se nakotili fajlasi i laptopasi koji veze nemaju od muzike i nastupaju za cevape ili u najboljem slucaju 20 eura.
Nije mi samo jasno kako se pojedine kolege hvale stotinama eura po gazi a sviraju klavijature koje su izasle prije 15 godina.
Ja da toliko zaradjujem imao bih na stalku barem 2 nova ketrona=))

milanche007 24.06.2009 05:14

moguda kometarisem samo za srbiju.ljudi ovde je muzka prsla skroz.evo ja nema gde nisam svirao i svirao po srbiji i sire.ko svira u bg-u,mislim na klubove( tezge ne bih da komentarisem jer je to stvar pogodbe koliko ko koga zakolje) i ima 100e taj je car.znaci mnogo je vise nas koji radimo za manje pare.necu dalje nista da komentarisem

josipv 24.06.2009 08:30

Kod nas je situacija ovakva:(radi se o cetveroclanom bendu)
trenutno sviramo najbolju gažu na nasem podrucju tj.najbolje plačenu,a to je 400kn po glavi ili cca 55eur. sto je vrh vrhova,inace svi placaju oko 250-300kn sto je realno premalo!!
Svatovi se krecu od 800eur.pa na dalje,ovisno o putovanju,trošku i vremenu sviranja!
Znaci mjesecno dvoje svatova i gaža zaradi se oko 500-600eur.i uz stalni posao da se malo i zaradit.......

stevo.trucker 06.07.2009 15:11

Pozzzzz kolegama....

Eto,našao sam ovu meni veoma zanimljivu temu,pa,rekoh,da kažem i svoja neka iskustva.Sviramo aktivno od 1993 po kavanama,svatovima i svim ostalim mogućim prigodama i ono s čim se slažem je da je cijena za nas muzičare sve lošija i lošija,ali je u regiji ipak najbolja lova za muzičare koji sviraju u Hrvatskoj.Trenutno sviram u tročlanoj postavi i mogu vam reći otkako sam u trojci imam puno više posla nego kad sam bio u petorci.Svaki vikend po 2-3 svirke nekd i u tjednu.N.pr:
-vatrogasne skupštine,krštenja zaruke,rođendani i slično su 500kn po glavi(oko70€)
-svadbe bez pratnje mladenaca(crkva,matičar i slično)5000,00kn(oko 230€ po glavi)
-svadba s kompletnom pratnju do 50 km od kuće 6500,00kn(oko 300€ po glavi s tim da to traje često i cijeli dan-od 8-9 ujutro pa do.......)

Najinteresantnije mi je što većina ljudi na početku svečanosti s nevjericom gleda u nas i obraća nam se s komentarima u stilu a što ćete vas trojica odsvirati i slično dok nam pred kraj prilaze i komentiraju u stilu pa vas trojica svirate puno bolje nego oni ili oni kojih je 5 ili 6.........Da,i još jedna stvar.Gotovo ni jedna mala svirka(npr krštenje i sl.)ne završi bez da uzmemo još najmanje jednu do dve svirke.Eto toliko zasad od mene iz centralne Hrvatske.:)

sinisa35 14.07.2009 14:46

Stevo jel imate bubnjara u bendu?pitam iz razloga jer si naveo da vam poslije svirke cestitaju i kazu da bolje zvucite i svirate nego neki kojih ima 5 ili 6.ako je u pitanju aranzer to se ne poredi sa zivom svirkom pa zato pitam.pozz

medino 14.07.2009 15:41

to je meni u zadnje vreme jako diskutabilno pitanje...do skoro sam mislio da i najgori bend zvuci bolje od najboljeg aranzera , i igrom slucaja odem na jedan splav da slusam bend mog druga(klavijaturiste)..svi muzicari iz tog benda su stvarno dobri muzicari i svaki za sebe je prica,ali jednostavno kao bend to zvuci uzasno lose,ma da ne verujes...pitao sam ovog ortaka o cemu se radi , i rekao mi je da sa bendom mora mnoooooooogo da se vezba,kaze,ako noga od bubnja i bas se ne slazu za manje od sekunde to zvuci uzasavajuce,kao da nikad niko od njih nije svirao...blagi uzas. a sad pre neki dan odem na neku svadbu (kao gost) i slusam...ma ljudi bubanj je bubanj i to je jednostavno to...kakvi semplovi,kakvi bakraci...tako da nemam vise pojima...:D

makso68 14.07.2009 18:37

Pa,to se podrazumjeva.Aranžer je nužno zlo.Ne može semplovan bubanj(pa,makar bio i vrhunski)svirati dinamički kao dobar bubnjar na akustičnom bubnju(napominjem-akustičnom bubnju,zato što se i kod elektronca radi o semplovima).Bas gitara(i to pasivna)zvuči puno bolje nego bilo koja semplovana.Nije mi jasno zašto je,u posljednje vrijeme,sve više bendova koji angažuju klavijaturistu u funkciji basiste.Bez uvrede,ali nije to ni blizu bas gitari,i to pasivnoj.Pozdrav!

milanche007 14.07.2009 20:28

zato sto je tesko naci dobrog basistu,ovako klavijaturista se priuci skine par figura i cepaj...i lakse se uklopi u svirku,plus drzi linije(moze nesto i da odsvira) i svira bas,a ovkao sa bas gitarom moras da imas kompletnog klavijaturistu,koji bi non stop morao da vuce linije i da svira solo,a da ne govorim o forspilima gde se preplicu dva instrumenta sa razlicitim temama(maskarada od cece,forspil idu violine na pocetku pa se nastavlja lead).jbg malo sam skrenuo sa teme.pozzz

alen248 20.07.2009 00:23

Vidim da u ovoj temi ima svega i svacega, a to je inace kod muzicara tako uvjek se neko voli hvaliti u fazonu "joj ima posla nemogu glave dignut" pa onda "dnevnice po 100-200 e" govorim za Bosnu. Ma dajte kakve gluposti pricaju pojedinci. Pa se onda desi da se meni jedan kolega hvali kaze: imaju 20 svadbi u mjesec dana:mad: halo kako je to moguce pa ne zene se ljudi ponedeljkom i utorkom itd. Ja znam da se kod nas zna raditi i za 10-15 e, a sto neko u temi rece sto da ne kad neko zivi samo od svirke jbg neko citav dan irgetuje za 7 e. Ipak cinjenica je da je posao muzicara danas podcijenjen tu nema govora a za sve su krivi nadri muzicari koji sebi kupe laptop ili aranzer i pustaju fajlove, a pravi muzicari nemaju posla ili rade za male dnevnice.
I da kazem svoje misljenje: Nek se svako snalazi kako zna i umije i nek svira za koliko god on misli da treba to je individualna stvar. Takva su vremena ljudi, tesko ce iko kucu napraviti od svirke kao sto su nekad muzicari radili u ona zlatna vremena! :(

caka012 20.07.2009 23:02

@stevo.trucker

Prijatelju, imas organizovan cenovnik kao da radis u banci a ne u kafani. Svaka cast ako u svakoj prilici uspevas da odrzis cenu i sacuvas tezgu.
Ja sa pogadjanjem uvek balansiram i kalkulisem, u zavisnosti od toga kakav baksis ocekujem od svirke, sto opet zavisi od sastava gostiju. Neki put idem i za baksis ako je proverena ekipa, ako smo im vec svirali i uzeli dobru kintu...
Desi se i da pogresim pa bude mrsavo, ali sve je to deo posla i rizika. Vrlo cesto baksisa bude mnogo vise nego pogodbe.

mamula 01.10.2009 08:51

Interesantan post, tek sam ga sada pročitao.
Moram priznati da u Crnoj Gori bar u ovom dijelu gdje sam ja nema prvih bendova. Uglavnom su to aranžeri koji 90% puštaju na fajlove a i oni koji sviraju su ispod prosjeka. Za sve je to kriva kriza.
Interesantni su komentari pojedinih muzičara, što se tiče plaćanja pojedinih tezgi u drugim nam republikama bivše države. Imao sam prilike da upoznam dosta muzičara i vjerujte da je sve ovo tačno! Tu prvenstveno mislim na hrvatsku koja ima najbolje plaćene tezge. Pričao sam sa kolegom iz Dubrovnika. Kaže da njih 4 za ispraćaj svatova do restorana uzmu 600€ (2-3 sata svirke). Ja ne mogu sam uzeti više od 50€ (harmonika), i to kad kažem toliko nije im svejedno. A ako im pomenem gitaristu odbijaju sa zgražavanjem!
Crnogorcima je važno samo da se nešto čuje, nije važno šta i da bude što jeftinije.

murtson 01.10.2009 09:42

@mamula
taj kolega ti je sigurno rekao istinu.dvojka (harmonika i gitara)u dubr. uzimaju po 200€po glavi.(3000kn.)za "ispraćaj svatova" .

olympya 01.10.2009 10:46

evo ja i kolega neke obične večere, lovačke fešte i drugo slično tome sviramo za 800 kn(cca110e), vjenčanja za 3000 kn(cca 415e), a ako sviramo u nekom restoranu petak, sub i ned onda za nekih 600 kn po večeri, sve je stvar dogovora, naravno cijene koje sam naveo su ukupne...tu kod nas u Istri (Hrvatska) konkurencija je strašna....ima jako puno bendova a duo-trio da ne govorimo mada je sve to na midi i kad ih čujem prođe me volja za ikad više svirat ali jbg šta je tu je, svatko se bori na svoj način. Za mene pošto još idem u srednju s tim novcima sam glavna faca šta će poslije bit neznam ali zasad sam više nego zadovoljan jer kupim si sve što trebam platim si i puno mi ostane sa strane mada se sve to popije prije ili kasnije:D...ima jedan duo kod nas koji imaju neki ugovor sa Draženom Zečićem i Jasminom Stavrosom i sviraju uvijek kad je koji od njih u Istri, oni su face i berba im je 4000-5000 kn na večer a rade kao ludi stalno sviraju imaju "šleper" razglasa i sviraju uvijek kad je neka veća faca kod nas....možda uspijem i ja do toga jedno dana...hehe...pozzz

mamula 01.10.2009 10:57

Citat:

Originalno postovano od murtson (Post 105224)
@mamula
taj kolega ti je sigurno rekao istinu.dvojka (harmonika i gitara)u dubr. uzimaju po 200€po glavi.(3000kn.)za "ispraćaj svatova" .

E moj kolega, znam ja da je tačno! Nisam ni sumnjao, samo sam konstatovao. Pitam se gdje sam tu ja!?:(

TomyCroSound 05.10.2009 10:36

khm...

Citat:

Originalno postovano od murtson (Post 105224)
@mamula

cijene se kreću od-do, ima bendova koji svatove sviraju za 3000kn a ima ih i po 13000kn, (1eur=7,2kn) sve ovisi od mjesta do mjesta, kvalitete benda i opreme, ali i repertora. Oni koji rade isključivo zabavnjak, rok, fanki, domaće, strane, po potrebi i jazz, takvi bandovi su skuplji. Konkretno mi uzimamo 7000kn (cca1000 eur) s tim da imamo svoje dečke za "pratnju" i njima dajemo 1000kn. Njih je 5, nas je do nedavno bilo 6, sada 5.

kreso 05.10.2009 15:40

Evo, situacija je sve gora i gora ...
Gaža skoro više pa i nema. Rijetko tko uzima muziku za vikend na period 3-4 mjeseca. Ako te i angažira, onda je to maximum 2-3 vikenda da vidi kakav će mu biti promet. I onda kad mu se pročuje da ima muziku i počne punit lokal, onda on odustane jer mu razbijadu, pa problemi s murijom, premali mu je promet i sl ... Ma daj stari, malo sam previše prošo u životu da bi meni prodavo muda pod bubrege.
A što se tiće svadbi, cijene su počele padat. Eto, najjači bend je kod mene spustio cijenu za 500 € i sad im je cijena s pratnjom 2.000 € (ekipa je ranga HOT-LINEA, ako ne i bolja).
Ja sam za sad spustio cijenu svadbi na 250 € po glavi bez pratnje, ako je pratnja onda 300 €. Ispod toga ne mogu.
A i gaže iznad 350 Kn više nema. Ako idem na svirku kao dvojac nitko više neda od 100 € + cuga i klopa pa ne znam kako dobro da sviraš i koliko da nas je u bendu.
Eto, neki dan me mole stari frendovi gitarista i basista da ih uzmem na svirku, da će svirat noć svaki za samo 150 Kn (20 €), inaće dobri pjevaći i svirači. Al, eto jedva nalazim solidno plačen poso za sebe i frenda s kojim inače radim, a kamo li da idemo kao četvorka.
Btw, pitajte Svirka (trebo je ovaj vikend sa mnom svirat) čime mi plaćaju lovci zabavu. :lol: (veprovinom na kile) =))

CraZyKORG 16.02.2010 16:00

Ima nas troje. Pevac,pevacica i ja klavijaturista - prateci vokal.
Nasa cena je : 150-180e.
Nekada radimo za 40,a nekada i za 50e.
Iskreno,najvise puta se desi da dobijemo svi po 45e.
20e uvek odvajamo za iznamljivanje ozvucenja i 10e za gorivo.
To nas ubija! Jbg. Nemamo svoje ozvucenje...
Eto,ukratko.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org