YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   nesaband demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13047)

tranzit 05.07.2013 01:08

Neso za*ebo si nesto sa sampling rate pa je usporen snimak a nedostaje i glas. Daj onaj link sa clouda koji si meni poslao, taj je uredu.

nesaband 05.07.2013 01:15

=)) pomesao si pesme druze.Ovo je druga pesma koju sam poceo da radim i jos nisam snimao glas.Moguce da sam negde nesto za*ebao sampling rate mada ne mogu sada da proverim.Svirao sam iz F-mola.
Dodato:
https://soundcloud.com/nesaband/oci-...-matrica-remix
Dodato:
Jesi to trazio?

tranzit 05.07.2013 01:59

Da to sam trazio. To je vec dosta ozbiljniji miks od svih dosadasnjih. Onaj "usporeni" ti ima neki chorus, pogledaj sta si za*ebo tamo. To je neka trivijalna greska.

nesaband 05.07.2013 02:07

OK,aj...provericu sutra.Nego da te pitam,spavas li ti ikada?

tranzit 05.07.2013 02:35

Hahahaha... spavam kad ostali ne spavaju. Imam konstantno dosta posla u studiju a on se uglavnom obavlja u "nocnoj tisini", a zatim je tu i finalizacija Trans Audia za balkansko trziste gdje upravo spremam par njegovih slika kao najavu prezentacije. Spavam u prosjeku pet do sest sati i dosta mi je, valjda mi je takav bioritam.

romario 05.07.2013 13:33

neso ,
jel ovo obrađuješ midi ili bar dio midija ?
Jako mi fino zvuči,na slušalice,ali svejedno ...

nesaband 05.07.2013 13:42

Nije ovo midi,neobradjujem trenutno nista ako mislis na poslednje snimke.Sve je to odsvirano na Rolandu BK5 samo malo doterano u Nuendu,nasnimljen glas i to je to.

Evo jednog taze snimka koji sam skuvao pre nekih pola sata.Ima tu jos da se radi dosta ali evo da cujete.Rastu mi apetiti pa cu verovatno morati da nabavim neki studijski mikrofon.Ovo je snimano sa Shure SM 58 i nisam zadovoljan tonom i vrlo mi je tesko da ga smirim.

Pesma je Ljubav mi srce mori,pevam ja sviram ja na BK 5,tercu pevam ja.
Stari dobri Hit koji je nekada otpevao Cune Gojkovic.Evo sada mog snimka te pesme.

https://soundcloud.com/nesaband/ljub...-mori-nesaband

Namerno postavljam link posto jedino tako mozete da cujete snimak u Wav formatu.

namrgodjen 05.07.2013 14:15

Neso, dobro snimljeno ali gde si zaboravio akord D7 u fospilu?

nesaband 05.07.2013 14:19

To je moj aranzman,meni nije potreban =)) .E da fali samo D7 bilo bi lepo,fali tu jos mnogo toga da bi bilo sve pod konac ali to i nije moj cilj postavljanja ovih demo snimaka.

Hvala na komentaru.

namrgodjen 05.07.2013 14:23

Meni sto se tice ovog snimka samo smeta nedostatak akorda D7 u svirci, a sto se tice pevanja mozda ne bi bilo lose da nabavis jedan de-esser. I naravno pohvala sto si ovo odsvirao :)

nesaband 05.07.2013 14:27

Ne cujes dobro,fali C-7,druze ima toliko bitnijih stvari u zivotu od jednog akorda zato malo se opusti i uzivaj na forumu,nemoj da ti ovaj forum pretstavlja opterecenje za nervni sistem.

namrgodjen 05.07.2013 14:35

Ipak ti dobro ne cujes, pesma je iz Cm, tako da svakako nedostaje akord D7. Meni je bas ovaj forum rasterecenje za nervni sistem ako mi verujes, e sad sve zavisi sta su za koga bitne stvarni, nekome ne bi smetalo ni da si uhvatio samo Cm i ostavio tako do kraja.

VUNIMRAV 05.07.2013 14:36

Neso,je li ova dvojka iz "ljubav mi...." iz onih setova za bk5 sto su se pojavili skupa sa njim,mislim da ima i na dwl,gresim li?Dobra je u svakom slucaju!!!!
Sve odlicno!!!!

nesaband 05.07.2013 15:15

Mislim da nije posto vrlo malo koristim iz tog seta koji je besplatan i ima ga u Download.Da vrlo je konkretna ima dobre vodjice i ja je vrlo cesto koristi,naravno u raznim varijacijama sa razlicitim instrumentima ali osnova je ista.

zeljko 05.07.2013 15:27

Tooo majstore i ova od Gojkovica super odsvirana i otpjevana..Svaka cast
Dodato:
Meni se vise svidja miks kod ove pjesme nego kod one Oci jedne zene

nesaband 05.07.2013 16:47

Ali je glas losije odradjen i meni se to ne svidja ali ne znam da li cu moci to da ispravim obzirom da ova dva snimka nisam radio sa istim mikrofonom.Pesmu Oci jedne zene sam radio sa pilot mikrofonom AKG 420 ali sam danas probao Shure SM 58 i pobedu je odneo AKG 420,bar po meni.

tranzit 05.07.2013 17:03

Nije ni cudo, s obzirom da je kondenzatorski i da vise odgovara studijskim uslovima rada (iako overhead), nego dinamicki SM58. Pripazi samo, on ima nesto izrazenije donje srednje (oko 250Hz do 300Hz), pa budi spreman da ih u miksu spustis za par dBa. Bilo bi odlicno kada bi izdvojio pedesetak eura za jedan studisjki mikrofon sa velikom membranom jer to je onda sasvim druga prica. Ukoliko ne znas gdje se moze za tako mali novac naci pristojan kondenzatorski mikrofon sa velikom membranom, javi i dobices odmah sve informacije od mene.

nesaband 05.07.2013 17:07

Uh,dobro sam prosao,nisi me mnogo kritikovao =)).
Idem ja sad da radim od onog od cega se zivi.vreme je da pakujem pinkle pa na posao.Valjda ce da bude i neka kinta pa makar i tih 50 eura za taj mikrofon.

Ko zna,mozda jednog dana napravim i neki mali studio,prostora imam,tako da nikad se nezna.

tranzit 05.07.2013 17:17

Nije bilo mjesta za neke posebne kritike jer vrlo brzo ucis i sto je jos vaznije, primjenjujes to nauceno. Jedno sto ti je kompletan instrumental pod nekim horusom (vokal nije), medjutim to je vjerovatno neka trivijalna greska koju si nehoticno uradio.

yamahapassion 05.07.2013 21:10

Neso jesi ovu tercu u zadnjem snimku naknadno otpevao ili si uradio sa nekim programom?

tranzit 06.07.2013 00:58

Pjevao Nesa. Zna on to.

nesaband 06.07.2013 02:29

Sve sam uradio u Nuendu,Evo objasnicu postupak snimanja.Prvo snimim ritam sekciju zajedno(Bubanj,Bas,Kontra gitare,ima ih dve u ritmu)i odsviram tiho sa stringsom malo harmonije,to mi je kao postapalica jer ujedno pevam ali pevanje ne snimam.Onda sam nasnimio prvo forspile,sa tri instrumenta,dve harmonike i Klarinet.Posle sam odsvirao klarinetom pilot pevanje.Onda sam otpevao prvi glas,pa drugi.Posle ide tkz.coktanje harmonikom i na kraju sam snimio stings,lezeci.Ja mislim da je to sve sto sam radio na ovoj poslednjoj pesmi Ljubav mi srce mori.Pevanje se snima suvo pa sam dodao reverb iz nuenda,bilo je tu malo i filtriranja instrumenata itd itd,ne mogu da se setim sta sam jos radio.Da,panorame sam ispomerao i dobio ovakav rezultat.Za pocetak ja sam zadovoljan.Nesto od traka sam i normalizovao.

U sustini potrosio sam oko 5 sati na ovaj rad.Za jedan demo snimak sasvim solidno vreme,ni mnogo ni malo.

Naravno koristio sam i vec sredjene boje i neke efekte iz Rolanda BK-5 i to mi je svakako olaksalo rad i skratilo vreme snimanja.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 247961)
Neso jesi ovu tercu u zadnjem snimku naknadno otpevao ili si uradio sa nekim programom?

Ovo je vec veli kompliment za mene.Ja sam odpevao tercu,naravno iz prve,nije bilo nikakvog nasminkavanja.Tercu pevam ceo zivot a treci glas bar 20 godina tako da mislim da cak bolje pevam tercu nego prvi glas.:">

tranzit 06.07.2013 02:52

Uvijek normalizuj sve audio trake ali prije normalizacije, zapamti dobro, prije normalizacije odradi DC Offset filtering za svaku audio traku. Ovaj DC offset se javlja kod snimanja iz vise razloga u koje sada ne bih detaljnije ulazio ali je on uzrok da jednu audio traku ne mozes normalizacijom da dovedes na njen maksimalni level, posto je kod takve trake wave pomjeren iz centralne ose i nalazi se u odredjenoj faznoj kontradikciji prema ostalim trakama, a vrlo cesto i samo jedna strana stereo trake ima pomjerenu fazu u odnosu na drugu stranu. Normalizaciju treba uvijek da odradis jer tek tada imas optimalni nivo signala (maksimalni moguci) koji obezbjedjuje najbolju mogucu polaznu tacku za obradu signaöa dinamickim efektima. U miksu ces kasnije, pomocu fadera vrlo lako dovesti trake na potrebni level.

nesaband 06.07.2013 11:07

@Tranzit " prije normalizacije odradi DC Offset filtering".napisi mi gde se nalazi ta funkcija da ne lutam po meniju programa ako znas napamet.Ako ne nema veze snaci cu se pa cu potrazititi gde je to i taj filtering,sta treba da uradim u njemu?

tranzit 06.07.2013 11:14

Pod Audio > Process > Remove DC Offset.

yamahapassion 06.07.2013 11:15

Zato bas i pitam, sto je terca izasla precizno i vremenski tacno pa uppste nisam bio siguran jesi je uzivo otpevao ili je neki harmonizer radio... Sve u svemu snimak za 10 ali si se posteno i namucio...

Dragan Gagi 06.07.2013 12:07

Nije lose, fino zvuci. Mislim da bi mnogo bolje zvucalo kada bi bas i kontre osvirao manualno. Ima fine boje ovaj BK

nesaband 06.07.2013 15:33

@yamahapassions. Najmanje vremena sam potrosio na sviracki deo.A posle ide sporije posto jos nema neke osnovne postavke po kojima radim.Kad to usavrsim onda ce to ici skoro sablonski.Da to sam zaboravio da ti napisem,mikseta na kojoj snimam je Dinacord PM 1000 jedinica.

@Tranzit,vrlo radu cu pazariti jedan studijski mikrofon ako je do te cene od 50 eura pa makar se i pozajmio.Javi gde,kome,ako je u Nemackoj nije ni to problem,imam ja i tamo ljude koji bi ti poslali novac.

zeljko 06.07.2013 22:02

Neso druze super pjevas i nema dalje..Eto to je to i bas po mom ukusu.Poz
Dodato:
Najbolji si

nele1 06.07.2013 22:16

Gotovo Neso baci klavijature stace ti ode ti nama lepo u pevace, i onako si rodjeni sarmer.

Boban010 06.07.2013 22:27

Nesaband alijas Cune Gojkovic!:D
p.s.Cune te u du..? U du..? U duhu naseg naroda! :* :* :*
=)) =)) =))

tranzit 06.07.2013 23:09

1 Privitaka
Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 248004)
@Tranzit,vrlo radu cu pazariti jedan studijski mikrofon ako je do te cene od 50 eura...

Ovaj mikrofon mozes dobiti samo kod Music Store u Kelnu i nigdje vise, a sa obzirom na to malo novca sto kosta i to sa sve vjesanjem, odlican deal. U svakom slucaju ce ti snimci vokala biti neuporedivo kvalitetniji nego sada.

http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/F...c-f4c2fc69511c

zeljko 07.07.2013 19:22

Ja ne vjerujem da cu znati ovako dobro otpjevati kao ti ali cu snimiti kad budem imao volje i kad se otrijeznim hehe.Opet mi je glas se pokvario.Poz

nesaband 07.07.2013 22:11

Mozes ti to druze i bolje da otpevas od mene,nemoj da si skroman.

zeljko 08.07.2013 00:07

Sto jest jest.Ja sam uvijek iskren;)Odlicno otpjevano i odsvirano^:)^

nesaband 09.07.2013 13:59

1 Privitaka
Danas sam nesto malo snimao ali na drugi nacin.Oni koji imaju predrasuda prema Rolandu BK-5 ne treba ni da slusaju snimak.=))

zeljko 09.07.2013 14:10

Druze Neso al si navalio sa snimcima svaka cast...Super svirka druze i dalje si najbolji kad se radi o ovako lijepim pjesmama starim.To je ono sto sam negdje rekao u od nekih demo snimaka da treba da se svira a ne ovo novo sada sto se vrti i sto moja pokojna baba bi znala da odsvira:)Malo sale naravno.Svaka cast hocemo jos.

nesaband 10.07.2013 00:14

Zeljko trenutno imam vremena da malo radim u Nuendu i da ucim kako se radi u njemu.Mogu da kazem da su ovo za sad jos uvek amaterski snimci u odnosu sta sve moze da se uradi sa ovim programom.Drago mi je da pratis moje radove i da ti se dopadaju moji demo snimci.Ova pesma meni licno ne lezi za pevanje,nije to moj fah ali eto volim tu pesmu pa sam je zato snimio i stavio u svoju licnu arhivu.

nesaband 10.07.2013 00:53

1 Privitaka
Evo postavicu i matricu ove pesme pa ako nekome treba neka je koristi,meni bi bilo drago da nekome bude od koristi.

nesaband 10.07.2013 01:15

mladenkom

Vredan član društva

Pošalji poruku User Lists Podsjetnik (0)
Poslednja aktivnost: Danas 00:58
Current Activity: Skidao Fajlove u Temi nesaband demo snimci

Lepo od tebe sto si skidao fajlove iz moje teme.Ne znam samo sta ce ti kad tamo u temi si jedan od najvecih protivnika Rolada BK 5 na kome je sve odsvirano?

Trenutno vrijeme na Forumu 12:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org