![]() |
dobar bubanj,odlican...gitare opet zvonjave, ne znam ste se ne okanu vise tog fazona sa takvim gtarama, s tom opremom koju imaju i znanjem, mogu to odrade mnogo bolje, kao sto je recimo ovaj bubanj, koji je u svakom slucaju dosta tezi za snimanje...
|
Lijepo odrađena prezentacija, a vjerujem da će i materijal biti kvalitetan. Djelomično bi se mogao složiti s Milanom vezano uz gitare, precizinije, na kontre u ritmovima.
Veseli me što će dynamix tim odraditi materijal i za Yamahu, čekamo i tu prezentaciju s nestrpljenjem. ;) |
nije zato sto sam sad ja presao na yamahu ali sam se odusevio gitarama tyros pa mi sad ostale bzv :)
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Roland E-A7 nema opciju da se otkljucaju trake.Npr. da na mesto acc postavimo drum kit.Ta opcija je vrlo bitna za postavljanje lupovanih gitara ili udaraljki koje su radjene u drum kitu.
|
Nemas potrebe nista da otkljucavas,samo iskopiras drum traku na jednu od acc traka i posle radis sta zelis..
|
Da ali kad udjem u tu traku i na desnom ekranu probam da udjem u dk on mi nedozvoljava...Jer je to traka acc i dozvoljava samo instrumenti da se postave.A lupovana kontra mi je ovamo gde su drum kitovi.Nadam se da me razumes.
|
Razumem te,takva opcija bi skratila postupak.U medjuvremenu uradi ovo sto sam rekao i na taj nacin ces "otkljucati" traku za drum instrumente a zakljucati za obicne.
Ima tu jos dosta zamerki na Composer,recimo da pritiskom na tastere za Varijacije biramo koju cemo varijaciju korigovati ili da pritiskom na dirku u micro modu menjamo udaraljku-ton a ne samo okretanjem tockica. |
Kopiram ja drum traku na acc.Ali mi opet nedozvoljava da na tu traku stavim dk.Ili ja nesto lose radim?
|
Ne,dobro radis,ali tu nije kraj,sada ides u Micro edit pa upises CC00,CC32 i PC podatke za UDK koji zelis.(Informacije o tim podacima ne moras traziti u manualu vec samo odes u UDK odaberes koji kit zelis i u desnom gornjem uglu ce ti biti ispisani ti podaci,zapisi ih pa kad odes u Micro edit upises i to je to)
|
Odradio sam sve to ali CC00 ne reaguje.Ne moze da se pojaca.Stoji 0 i to je...
Dodato: Snaso sam se.Postavio sam taj dk ali ne na mesto gde je kontra vec izvise nje.I opet kontra svira svoje a ovaj dk ne reaguje.Gde gresim? |
Onda moras uz pomoc Global change funkcije,prvo upises podatke za CC00 CC32,PC iz trake iz micro moda,pa ispod upises podatke za zeljeni UDK.Vodi racuna da se promene primenjuju samo na tu traku jer ako bude "all" promenice u svim trakama.
p.s.Jesi li ti Stefan,snimci EA7 sa youtubea-a? |
Eeee,brate,ekstra su ti oni trubaci,stvarno,prva liga,svaka cast! =D>
Imas ovde,potrazi kategorija Demo snimci gde mozes otvoriti svoju demo stranicu.Siguran sam da bi kolege rado poslusali ono sto ti imas da kazes! ;) |
Hvala ti puno druze.Ja sam nov na ovom forumu ali polako uci cu u fazon 😉.Inace ja sam taj ludak koji je sa PA3X presao na E-A7 😀
|
Ma nista ne brini,ako smatras da si se zeznuo nisi jedini a ako imas neke svoje razloge opet ne mari.Meni se dopada E-A7 ali i dalje stojim iza toga da suvise malo daje za cenu po kojoj se prodaje.To ljudi ukapiraju tek kad pozele da ga prodaju.. :D
|
Ja imam jos jedan Pa3 kuci(caletov) i ako uspem da uradim ovo sa lupovanim kontrama i udaraljkama definitivno ga pobedjujem(zvucno).I onda ispada da je pa3 precenjena klavijatura kao i svaki korg(mislim na aranzere).Ako planiras da prodajes Ea7 savetujem ti da sacekas jos malo,uskoro izlazi "Zuto Cvece"set pa poslusaj da cujes mozda ti se svidja 😀.A i ja kad budem odradio ovo snimicu pa cu da postavim,trebalo bi da zvuci dobro 😀
|
Ma kvalitet zvuka na E-A7 nije sporan,problematican je OS jer je siromasan,vecina korgova je bogatija mogucnostima,opcijama..
Nemoj da se mucis sa lupovanim kontrama,to je vec uradjeno,poslusaj novi demo od Dynamixa.Na zalost takav nacin upotrebe na E-A7 ima i svoje nepremostive nedostatke.Procitaj na youtube ispod tog snimka par komentara pa ces razumeti o cemu se radi. |
Da da to sam i ja primetio Dur,Mol i 7.Nema dileme za operativnost je Korg broj 1.Nadam se da ce sa novim update-om ispraviti te nedostatke,mada...tesko.
|
da li postoji opcija na ea7 kada se importuju semplovi i kada se creira multusempl da se stavi loop na sve semplove odjednom, da ne moran svaki put posebno wave po wave da stikliram loop i ponovo replace
Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Ne postoji,moras posebno svakom wave-u odrediti loop i ukljuciti ga!
|
hvala na odgovoru,
kako se mogu zakljucati padovi da na svakom ritmu ostanu isti, svaki put kad upalim ea on stavi standardne a ne moje tj. kako se pravi global save da tamo ostanu izmene Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Padove mozes zabeleziti u performansi ili u One touch settings.Ako zelis da ti se EA7 pali sa odredjenim podesavanjima,odnosno nekom performansom ta podesavanja usnimis tako sto pritisnes i zadrzis taster M-My setup..
|
hvala, uspelo je
pokusavao sam pomocu pdf a da namestim ovaj one touch setting ali nesto ne ide, da li je to ista funkcija kao kod korga STS,
mogu tu staviti 4 instrumenta iz UPG liste, to zakljucati da radi na sve styles sto imam u ea7, ili moram za svaki style posebno, nikako nece da mi upamti one touch kakva je procedura za ovo da se najbrze sredi Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
Ots se veže uz svaki style i sprema se u style.
|
Da li moze EA7 da se poveze na neki tablet recimo da imam malo pregledniji da kazem ''desktop'',znaci malo uvecano,radi preglednosti.
Kako se mogu recimo vezati ritam boja,i tekst i sacuvati? |
Ja se lomio oko zamahe psr 970 pa resio da kupim korg pa 3x le i eto nekako me ukocila banka pa ko zna mozda je i dobro sto nisam cini mi se da je ovo dobra sprava. jedino ne znam koliko su pregledna ona dva ekrana odnosno da li nisu skroz mali posto ima dva, i kako bi izgledao rad sa matricama, da li bi bio dobro vidljjiv tekt i da li moze da se na jednom ekranu cita tekst pesme a na drugom trazi sledeca
|
Mislim da je banka bila totalno upravu. Kupovati klavijaturu za puštanje matrica je bacanje novca. Ali kako god imao si i jeftiniju varijantu za puštanje ,,matrica" ...
|
kako to? da li puštanje matrica ili midi file? meni se ćini da je matrica kao audio zapis na CD, a midi file je za kljavu ili neki modul. pa sad ako mislite za midi file što je bolja i skuplija kljava ima bolje boje, bolje zvući taj midi file, tako da i za puštanje midi file je dobro da je kvalitetnija kljava. ili sad ja nešto ne razumem?
|
Nemamo šta okolišat i "podbadat" kao da je zabranjeno i kao da ne smijemo to reći.
Ako neko kupuje klavijaturu za puštanje matrica, onda nema dvojbe oko toga - želi pjevati na matrice ili ih nekoma puštati i izgledati kao da svira pride. Evo neka mi neko navede neki drugi razlog ako postoji. Kao što svi znamo, lakše je matrice puštati na laptop, telefon, tablet i druge playere nego na bilo kojoj klavijaturi i pritome je duplo jeftinije. Isto tako znamo da se dnevnice pravih svirača i onih koji puštaju pjesme na laptop ili nešto drugo bitno razlikuju. Zašto se svi stidimo reći da su takvi ljudi varalice? Evo odmah ću sam sebe demantirati ako mi neko kaže jedan validan razlog zašto bi neko kupovao klavijaturu od minimum 1000 - 1500 ⏠da bi sa nje puštao matrice na nekoj plaćenoj tezgi. |
Da bi imao po cemu da lupa dok ide muzika :D
|
Može lepo čovek da kupi Pa500 sa duplim sekvencerom, da lupa po njemu ili Pa300 ili nešto jeftinije a za ostatak keša odvede devojku na zimovanje B-) . Sve u svemu može i na Pa4x da pušta i midi i matrice i da ,,bude pravi šmeker" . Ovo je poslednji off od mene obećavam.
|
Da li je moguce da zakljucam nekako TRANSPOSE u toku ritmu, da kad promenim boju ne vraca na 0?
|
Pored tastera Split, imas taster Lock. Zadrzi duze taster i otvorice meni i postavi On na ono sto zelis da zakljucas...
|
Marnele mi te volimo! ... otisli ste off topic 😁
Sent from my SM-G935F using Tapatalk |
Izasao je novi operativni sistem za EA7, verzija 2.0
Ispravljene su mnoge stvari u opreativnom sistemu, hvala svima na sugestijama, pisite i dalje posto ce biti i na dalje novih popravka, ali sada su se bazirali na najvaznije. Najvaznija funkcija koja je dodata, i zbog cega sistem nosi naziv 2.0 je podrska za PC i Mac kompjutere - potpuno besplatan Tone Manager za kompletan menadzment boja. Download je na sledecem linku, na dnu strane: https://www.roland.com/global/products/e-a7/downloads/ |
bitan je napredak 😊
Kako je najbolje obrisati nepotrebne semplove iz RAM-a?
Da li brisanjem USER TONE i MULTISAMPLE automatski brise semplove iz RAM-a vezane za njih?. |
Prvo obrises User Tone, pa zatim u Sample Menu odradis Clean Up.
|
Da li E-A7 ima dinamiku za aranzerski deo?
I da li ima pretrazivac Stylova, perfomansi....? Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Hajde da se i ja uključim u raspravu u vezi ovog aranžera. Oduvjek sam bio pristalica i ljubitelj Rolandovog zvuka, generalno. Kada sam prestao da radim sa bendom prije nekih 17 godina, radio sam na G-800 i poslije toga (silom prilika) prešao na u to vrijeme najjačeg Korgovog aranžera Pa1Xpro. Odmah po kupovini ovog aranžera, usemplovao sam sve bitno od G-800 i uz pomoć EQ pokušao da ga natjeram da zvuči iole približno i masno kao G-800 i u tome sam jednim dijelom i uspio. Još uvijek sviram sa 1xPro i u principu mi ne treba ništa bolje jer pored njega imam Fantom X6 za sve ostalo... EA7 me oduševio sa svime, od izrade, težine, kvalitete pa do samog zvuka koji je baš po mom ukusu. Na prvu, odmah sam se odlučio preći ponovo na Rolanda kao aranžera međutim, mnogo sam vezan za Korgov Song book jer radim sam i normalno je da ako imaš repertoar od nekih cca 700 pjesama vremenom zabpraviš početak txt-a a kamo li drugu strofu. Da je babi ono što ima djevojka od 20 godina ali malo morgen... Kamo sreće da EA7 ima taj song book ili nesto slično , bez razmišljanja bi već bio u mojim rukama. Mnogo znači kada pozoveš pjesmu koja ti u toku svirke padne an um, a nisi je svirao 2 godine i odmah u momentu imaš ispred sebe spreman intro ili fill sa kojim počinje i sve ostalo + txt što je najvažnije za mene. Valjda to Roland "ukrade" od korga i smjesti u svoj aranžer. Mislim da bi sa time totalno Korga spustio na zemlju.... p.s. generalno mrzim Pa seriju ali šta je tu je :) Pozdrav!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:25 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org