YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Roland Fantom G - Pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5232)

GALA 24.06.2018 14:40

Taj sam problem imao i ja...i rijesio sam ga

nikadvisekorg 24.06.2018 19:43

Kolege, da li neko ima od vas setove sa novijim semplovima, ne onim jv i dx zujalicama još od pojave tritona le.... nego ove novije.. ne mora da je sređen set samo mi je bitno da ima ubačene semplove da mogu da ih izvučem preko "yase" programa u XA jer je sam zaboravio kako se dodeljuju tonovi na semplove za multisempl.... a kad ide iz setova za fantome to je već odrađeno.... ko ima nsšto nek mi pusti link na pp. Hvala unapred.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

josipv 24.06.2018 23:50

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 301860)
izbacuje mi nesto Date
Dodato:
Ljudi evo jedna korisna informacija,nigdje nisam procitao da je neko napisao o tome...Fantom cita Multisamplove od Akai S2000/3000
znaci samo prekonvertirate recimo Korgov multisample KMP u Akai i preko yase ubacite nist ne morate obrađivati ....jednostavno ko na korgu...ja sam poubacivao semplove i rojesio set za pola sata...pozzz

Dakle ovo je provjereno i radi,znaci bilo koji KMP od korga prekonvertirate sa AWAVE u AKAI AKP i ubacis preko Yase u FANTOM I sve radi.....;);)

GALA 25.06.2018 01:08

Samo da ispravimo cita od Akai S5000...

josipv 25.06.2018 20:18

Zna li netko gdje da ukljucim HOLD da dok pritisnem tipku loop svira a ne da moram drzati tipku?

gtkaio382 02.09.2018 14:53

Fantom Yase

Gdje bih mogao nabaviti ovaj program ? Hvala unaprijed.

nikadvisekorg 02.09.2018 21:52

Koji?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

gtkaio382 04.09.2018 18:54

Fantom Yase 2 i da li ima neki tutorijal slucajno za ubacivanje seta ?
Na forumu je sve to prilicno razbacano.
Dodato:
Da li je ovaj forum uopste aktivan ?

gtkaio382 13.09.2018 13:34

Onda napustam ovaj forum. Pozdrav

GALA 14.09.2018 00:50

kud ces tek si dosao

Dell 14.09.2018 09:01

Na ovom forumu nećete naći Fantom Yase2 iz razloga što se taj software plaća. Možete ga kupiti za cijenu od oko 50 dolara ili potražiti po torrentima.

Milan$ 27.03.2020 22:35

pozz ljudi..jedno pitanje oko ram memorije za g6..imam 256, a prosirio bih je na 512mb..pa de mi recite jel to klasicna sdram od 512mb, koja se ranije koristila u racunarima, ili je taj ram pravljen posebno za g6? hvala

nikadvisekorg 28.03.2020 17:39

Najobicnija sdram koja se koristila u prvim p4 računarima, j sam stavio desetak raznih u fantoma možda samo jedna il dve nisu radile..... Imaš ih po oglasima do 10tak e po komadu, ali najbolje da nadješ u blizini tebe da možeš da isprobaš....

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Milan$ 28.03.2020 22:44

ok hvala za odgovor..jos jedno pitanjce - moze li g6 da cita set od xa? ubacio bih moj stari set od xa da izvucem neke boje..hvala
Dodato:
i jos jedno pitanjce..pokusavam da preko YASE programa imortujem neki patch u klajvu i to ovako..Pokrenem USB storage na fantomu ( usb na kom se nalazi set), i na latopu preko yase programa otvorim set, i sve je ok,sve je tu...sad idem imort patch u YASE, nadjem patch, postavim ga na neko prazno mesto , i zatim importujem multisempl od kog se sastoji patch, i to je ok, i na kraju trebam prebaciti semplovi iz kojih se sastoji multisempl..e sad tu je problem, jer mi YASE ne izlista semplove iz seta koji je u fantomu, da bih znao odakle krecu prazna mesta za semplove, da odatle nadalje ubacim nove semplove za ovaj patch koji importujem..Znaci nema semplova u listi, samo 5 sempla na pocetku i to je to, a trebalo bi da ih ima mnoogo, jer je set 200 mb..pa kazite mi gde je problem, zasto ne ocita listu semplova, a sve ostalo ocita? ovo mi je na fantomu xa radilo kako treba, bez problema...HVala
Dodato:
Prethodno pitano sam resio..Sad me zanima: da lu su u efektima mfx1 i mfx 2 dostupbi jos uvek samo u studio modu? Pa cak i moj stari xa je imao dostupne mfx 1i2 a g6 ne...fakticki me razocarao .

Milan$ 15.04.2020 00:24

kuburim malo s ovim fantomom ali resicu ga :) elem, zivadio sam iz xa 512 mb memorije i stavio u g6, ali ne radi, a ne kontam zasto, u xa je radila bez greske, i to je ta memorija po specifikacijama koja i odgovara za g6, sdram 512 mb, 133mhz, 168 pina..zasto radi u xa a u g6 nece? trazim sad po oglasima da kupim drugu, ali da ne promasim opet, jel ima jos neka karakteristika oko rama koju treba da ima da bi radila u g6? hvala

Va-7 20.04.2020 20:20

Citat:

Originalno postovano od Milan$ (Post 310725)
kuburim malo s ovim fantomom ali resicu ga :) elem, zivadio sam iz xa 512 mb memorije i stavio u g6, ali ne radi, a ne kontam zasto, u xa je radila bez greske, i to je ta memorija po specifikacijama koja i odgovara za g6, sdram 512 mb, 133mhz, 168 pina..zasto radi u xa a u g6 nece? trazim sad po oglasima da kupim drugu, ali da ne promasim opet, jel ima jos neka karakteristika oko rama koju treba da ima da bi radila u g6? hvala

Da nije problem formatiranje ?

Milan$ 21.04.2020 01:20

nije, uzeo sam neku drugi ram od 512mb i radi sve sad ok.
Dodato:
ok ljudi, posto pregledah setove i napravih spisak potrebnih boja, recite jel se mogu preko nekog softera prebacivati boje iz live moda? za patcheve u singlu znam vec, radio sam preko yase programa, ali sad kad prebacim neki patch da ne bih za svaki novi patch koji prebacim podesavao sve sto treba u live modu za neku tercu recimo, jel moguce nekako prebaciti boju iz live moda? i posle joj samo ubacim patcheve koje sam ranije prebacio i gotovo? ili cu ipak morati sve peske,ispocetka sam da radim?
Dodato:
librarian vidim da cita sta ima u live modu, ali cini mi se da ne mogu prebacivati iz jednog seta u drugi?

Trenutno vrijeme na Forumu 15:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org