YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   nesaband demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13047)

zeljko 22.07.2013 04:32

Ljudi pustite Tomu,nego ovo je tema druga Nese i ovdje treba da se iskreno komentarise njegov rad a ne Tomin.Toma je legenda i osta ce..Poz

CTEB4E 22.07.2013 04:33

dobro je

nesaband 22.07.2013 11:44

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 249347)
Ti si stoprocentno u pravu sa svim sto pises, toliko u pravu da ni vrhovni sud bivse SFRJ ne bi mogao da donese drugaciju odluku. Ni sam, kada radim kao producent na nekom od materijala, ne dozvoljavam ni po koju cijenu da materijal izidje sa pogresnim akcentom. Tu sam do kraja rigorozan, mozda jer sam ucenik stare klasicne skole, a mozda i radi toga sto je za mene jezik i njegova upotreba, ogromno i neprikosnoveno blago koje treba ispravno njegovati. Ovdje je ipak nesto drugo u pitanju jer Nesa je to pjevao onako kako je i Toma Zdravkovic radio, dakle nastojao je da interpretacijom odradi pjesmu kakva je i u originalu. Pokojni Toma, iako veliki umjetnik, nije imao blage veze sa akcentom, pa ako poslusas njegove interpretacije, u svakoj, ama bas u svakoj, ces naci bar desetak katastrofalnih akcentualnih gresaka. Svojevremeno sam, (vrlo, vrlo davno) pokusavao da mu ukazem na to, medjutim isuvise je u njemu bilo Leskovca (Pecenjevce) i njega u Leskovcu, da bi on to bio u stanju. Bio je i sam svjestan toga ali... nije mogao drugacije. Nista bolji slucaj nije bio ni sa Novicom (njegovim bratom) koji ima potpuno iste greske u naglasku. Kod njega je opet previse Tome u njemu, da bi on mogao i znao drugacije.

Jedno ipak moram da te ispravim, tu se ne radi o "dikciji", kako si napisao u jednom postu prije ovoga, vec o akcentu o kojem sve vrijeme, gore pisem, a dikcija je nesto sasvim drugo i nikakve veze nema sa naglaskom. Inace ustaljena gpojava da se ta dva pojma kod nas mijesaju, pa nisi usamljen u tome.

Tranzit je dao u potpunosti tacan odgovor.Ko uspe u potpunosti da skine Tomin akcenat taj je onda genije a ja to nisam.Takvih nema.Ja sam pokusao da iznesem interpretaciju sto slicniju originalnoj i u tome sam uspeo.Isto tako kada nesto sviram na aranzeru trudim se da to bude sto pribliznije zvuci kako bi trebao neki band da zvuci,milslim da i u tome uglavnom uspevam sem u ovim novim pesmama koje imaju vise efekata nego sviranja.

Mladje kolege ako procitaju ove ranije postove imace sta da nauce ako zele.

tranzit 22.07.2013 11:59

Da li je opravdano i uredu, da se pjesme sviraju i pjevaju "u originalu" cak i onda kada ocigledno nisu stilski odradjene kako valja, je vec za diskusiju, pa bi to bila druga tema ali sam odavno primjetio da Nesa ima prilicno cvrst stav po ovom pitanju. Licno sam za vise slobode u interpretaciji jer smatram da jedino tako muzicari i pjevaci imaju priliku da ugrade sebe, odnosno svoju umjestnost, u sve to. Medjutim, kako rekoh, to je za diskusiju, mada ni jedan, ni drugi stav, nemaju "neoborive" argumente, pa je mozda pametnije i ne diskutovati o tome.

ЂолеПФК 22.07.2013 12:11

Evo, ja imam Tomin akcenat :D

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

nesaband 22.07.2013 12:19

U mom slucaju ovakva interpretacija vazi samo za Tomine pesme.Sve ostale pesme uvak interpretiram na svoj nacin.Jedino Tomu mislim da treba izvoditi sa specificnim akcentom jer su njegove pesme jedinstvene.Nisam probao ali mislim kada bi njegove pesme pevao sa pravilnim akcentom da bi mi zvucale smesno.Ne znam,mozda gresim.Sto ti kazes to je vec nauka kojom se bave neki drugi strucnjaci pa ne bi trebali mi da se bavimo time.Neki Lektor bi me sigurno nabio na kolac.

@Sale ako preslusas neke druge snimke cuces da ja nemam problema sa dikcijom i akcentovanjem.Jedini problem mi je sto imam govorni feler(shushkam kad pricam)a to ne mogu da ispravim nikako.

kako god uvek je bitno da na neki nacin privucem publiku da me slusa i da na taj nacin zaradim neki dinarcic,euric,ostalo nije bitno.

tranzit 22.07.2013 13:01

Neso, to "suskanje" spada u u dikcijske greske i veoma je cesta pojava. Dacu ti primjer Dina Merlina koji nijedan sibilant (s, c, z...) ne izgovara kako treba, sto mu opet ne smeta da bude "mega-zvijezda" na balkanskom podrucju. I za ovo postoje vjezbe i terapije koje mogu enormno da poprave situaciju, ukoliko se obavljaju strucno pod rukovodstvom kvalifikovanog logopeda. Inace, ovaj problem sa sibilantima, stvara velike probleme ton-majstorima prilikom miksa, no srecom, postoje dobri alati za obradu sibilanata, a svakako najbitniji medju njima je Deesser.

VUNIMRAV 22.07.2013 14:17

Matori,vidim da si se vratio!:winking:
Dodato:
P.S.od srca,Dobro nam dosao!Radio sam ova 3-4 dana pa nisam ni primetio!!

zeljko 26.07.2013 04:20

Ma sta ima veze sto malo suska,vaznije je da covjek ima sluha i za pjevanje i to se cuje vrlo dobro.Meni se licno svidja kod Nese da se ne dere i da super vlada svojom intonacijom ravnomjerno i tacno pjeva a sve ostalo se moze malo dotjerati i ti sibilanti malo ili isjeci pa smanjiti ili ubaciti neki desser i to bi to..Npr.ja nikad ne koristim tj.slabo kad taj Deeser a mozda ne bi bilo lose da pocnem i ja malo bolje da radim oko tih stvari.

Hajde neso sta si stao bez vjezbe nece da ide hehe.Salim se malo.Poz drug

nesaband 28.07.2013 02:48

Evo Zeljko,nesto od juce iz Hotela Bristol u Beogradu.Malo sam i ja svirao na ovom snimku,ali samo jednom rukom.Snimak je los ali se atmosfera lepo vidi kakva je bila.Sviramo Ja, Djole violina Vlada Todosijevic harmonika.

Nesaband Hotel Bristol Beograd Svadba
You need to upgrade your Flash Player
Dodato:
Od pevaca je bio tu Miloje Bubonja i jedna mlada pevacica Ivanica.:">

Nesaband i Miloje Bubonja

tranzit 28.07.2013 03:08

Ama daj da vidimo tu Ivanicu (da nije iz Ivanjice), ne interesuju me Bubonje, dosta mi je i mog bubonjanja, samo mi jos on fali. :lol::lol::lol::lol:

nesaband 28.07.2013 03:12

vidi se na snimku,ona mala deblica sto kucka poruke.Nju nisam snimao kako peva,tek sam je juce upoznao pa moram neki privatni cas da joj dam pre nego sto mi udje u studio.=))
Zezam se,mala sasvim solidno peva ali je nisam snimao jel je vrlo malo pevala a kada je ona pevala trebale su mi obe ruke posto kolege slabo sviraju te grand kerefeke i zabavnu muziku.Ima dobrog materijala,da se napraviti od nje odlican pevac ali mora jos mnogo da radi i da uci od tekstova pa nadalje.

zeljko 28.07.2013 05:47

Miloje Bubonja :lol:Bas ga buba hehe.Moze da se uhvati sa Borom Drljacom za reuke pa zajedno na tezgu:lol:

Pa i nije los snimak cuje se..Druze Neso to si ti pustio midi fajl pa glumis da sviras lijevom rukom:lol:Salim se.Eto to je to cim svira violina i Harmonika prava odmah drugi Sound super je vidi se po atmosferi da je to to.

Dobra ova mrkuljica sto pusi kao veltmajstor hehe.To je sigurno Ivanica :-Opoz

Boban010 29.07.2013 12:30

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 249934)
Evo Zeljko,nesto od juce iz Hotela Bristol u Beogradu.Malo sam i ja svirao na ovom snimku,ali samo jednom rukom.Snimak je los ali se atmosfera lepo vidi kakva je bila.Sviramo Ja, Djole violina Vlada Todosijevic harmonika.

Nesaband Hotel Bristol Beograd Svadba
Dodato:
Od pevaca je bio tu Miloje Bubonja i jedna mlada pevacica Ivanica.:">

Nesaband i Miloje Bubonja

PSPS-Prava Srpska Patriotska Svadba!:lol:
Bravo za muziku,Nesa je uvek svirao u drustvu dobrih muzicara!
p.s.Kad nabrajas prvo Djole,Vlada pa pevacice a na kraju ti,nemoj da si Pirocanac!=))
Pozdrav durgare!
Dodato:
opsss...
Pozdrav drugare!:D

nesaband 29.07.2013 17:04

U pravu si,napravio sam gresku.To nije po bontonu ali omaklo mi se.Izvinjavam se kolegama.

Hvala na komentaru.

nesaband 08.08.2013 13:05

deo matrice stani malo kafanski sviracu Roland BK 5

1 Privitaka
Radjeno u nuendu,nasnimavano sve iz prve.Roland BK 5

Vex 08.08.2013 21:14

Fino se cuje ovo Neso ;)

Pozdrav!

zeljko 09.08.2013 10:56

Super Neso.Zasto ne otpjeva ovo?

zeljko 09.08.2013 11:30

1 Privitaka
Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 250912)
Super Neso.Zasto ne otpjeva ovo?

Evo je probao na brzinu ovu pjesmu prvi put cujem skinuo tekst i pjevam:DSamo jos kad bih Nesa otpjevao drugi glas:)

Neso druze ova matrica ti je ispala kvalitetno.Gledaj od sada po ovoj da budu i druge kad snimas..Poz

nesaband 09.08.2013 13:13

lepo si ti to otpevao druze,svaka ti cast.=D>

zeljko 09.08.2013 13:23

Samo da znas ovo sam snimio na brzinu i nisam nista podesavao kako je ispalo ispalo i jos mahmoran tek ustao,pa zato malo se cuje da sam promukao.Napusio se tonu cigareta jucer i popio kistru piva sa pajdama:lol:
Dodato:
A ja presao sam na one Tranzitove cigarete sto pusi pa cu vidjeti da li ce se glas popraviti:D

Vex 09.08.2013 14:30

Leze ti pevacki ove stvari ,to je OK, ali Zeljko, imam zamerku na efekat za glas, nikako mi se ne svidja, kao da si u nekoj pecini :( Presiroko i preveliko . Cak mislim da je ova doza hall-a prevelika i za live nastup. Koriste tako pevaci da bi prikrili nedostatke,ali u tvom slucaju mislim da je to nepotrebno ;)

zeljko 09.08.2013 15:08

Jbg.na ove moje zvucnike se lijepo cuje tj.meni se tako svidja.ne znam mozda stvarno previse.Evo sad cu postaviti jednu od Al Dine ponovo sto sam sad probao pa poslusaj i kazi kakav je tu efekat.Poz

nesaband 10.08.2013 03:06

@Vex je u pravu,sad sam detaljno preslusao snimak sa tvojim pevanjem(na slusalice).Ima isuvise Hall-a.Znam ja da ces ti kad dobijes celu matricu to ispraviti i staviti pravu kolicinu efekta.;)

zeljko 10.08.2013 11:45

Cekam ja na onu drugu koju si mi obecao da je razvalim;)
Dodato:
Ma bice pjesama i to sve hitovi do hita.Nele mi je takodje obecao snimiti neke a to ce da bude lomljavina:lol: kako covjek odsvira harmoniku za ne povjerovat kako zvuci

nesaband 13.08.2013 13:49

Izadji iz moje case Roland BK 5 nuendo

1 Privitaka
nasnimavano u Nuendu sve iz prve,nema seckanja,brisanja,lepljenja itd.
Ovo je deo matrice koju radim za jednog mog prijatelja koji takodje ima BK 5.

smuchac 13.08.2013 16:33

Super je ovo! :)

Amater_svirac 13.08.2013 17:58

zeljko...

"Evo je probao na brzinu ovu pjesmu prvi put cujem skinuo tekst i pjevamSamo jos kad bih Nesa otpjevao drugi glas"

Prvi put cujes "Kafanskog sviraca"... ma nije valjda.
Salim se, naravno, kao i uvek lepo otpevano Zeljko, svaka cast.

zeljko 13.08.2013 20:18

Hvala u moje ime.Moze to naravno i bolje ali treba sjesti i zagrejati stolicu hehe.

Neso druze super ovo svaka cast.Poz

nesaband 14.08.2013 13:44

stani stani Ibar vodo Roland BK 5

1 Privitaka
evo jos nesto snimljeno sa rolandom BK 5.Nadam se da ce vam se dopasti.

sale_band 14.08.2013 17:45

Jel ovo style ili si snimao traku po traku?

nesaband 14.08.2013 18:32

Radjeno je u Nuendu.Ima tri trake,prva je kompletana ritam sekcija i pilot strings ali skroz tih,druga traka su forspili,treca traka je pilot harmonika.

Ovo je skroz uprostena matrica za jednog mog druga koji posle polako uci da svira osnovnu melodiju.Namerno nisam radio neke panorame i trudio sam se da sto prostije odsviram da on moze da se koliko toliko snadje.

Inace svi efekti su sa BK 5,sve boje,jedino sam naknadno malo doterao master ekvilajzer.
Dodato:
Ritam sekcija jeste Style sa BK 5 ako si na to mislio.

zeljko 14.08.2013 23:43

Fina dvojkica.Jesil je ti pravio sam?

nesaband 15.08.2013 09:25

Nisam je sam pravio,to je jedna dvojkica koju mi je Gagi poslao koliko se secam pa sam je ja doradio i sredio da tako zvuci u BK 5.Ja ili sam kupovao stylove ili sam ih dobijao,nikada ih nisam sam pravio.

nesaband 15.08.2013 22:37

besame muco BK 5

1 Privitaka
Takodje radjeno u nuendu sa vise traka ali sve iz prve odsvirano.

zeljko 16.08.2013 16:58

Aha bas fino zvuci.mogu se lijepo svirati stare pjesme uz tu dvojkicu.Nije komplikovana bas linija koliko ja cujem,slicna kao sto sam ja prije pravio na ketronu sam hehe a napravio sam jednu i za korga samo jos mi se ne svidja bas najbolje.

Ovo zadnje isto lijepo zvuci samo ja bih mozda jos malo pojacao forspil Moj ukus nista narocito,inace super sve..Poz

nesaband 19.08.2013 13:08

2 Privitaka
Hvala Zeljko,jedino ti izgleda pratis moje demo snimke,:lol:,ostalima se izgleda ne dopadaju pa ni nekomentarisu snimke.
Pozeljni su i dobri i losi komentari.
Evo jos dva demo snimka,radjena na Rolandu BK-5 u Nuednu sa nekoliko traka i malo miksa.

smuchac 19.08.2013 13:37

Fina Bossa nova. ;) Super.

tranzit 19.08.2013 13:47

De, de... dobro... Snimci su uredu, nista posebno sto bi trebalo da zapadne za uho, a ni posebnih gresaka, znaci prilicno korektno. Uvijek se mogu naci poneki nedostaci ali ti si u procesu ucenja, sto se tice snimanja i miksa, pa mislim da te treba malo ostaviti da se pomucis jer ces sigurno i sam primjetiti gdje se moglo bolje. Mozda neces uvijek znati kako postici to "bolje" ali zato ima literatura, pa je "konsultujes". Konkretno, generalno kod svih snimaka je RMS level dosta nizak, znaci prosjecna snaga signala je manja nego sto bi trebalo da bude... i to dosta manja. To je pouzdan pokazatelj da je miks mogao jos da se podigne, to jest da se malo vise obrati paznja na sto visi level master signala. Naravno da mi je jasno da si se ti pomucio da dobijes sto visi master signal ali kako vidis moglo je jos bolje i jos vise. Ne pisem ovdje o masteringu i levelerima, odnosno maksimizerima, vec o samom miksu koji je ostao pretih.

Izvuci iz jednog miksa maksimum levela i jeste veoma kompleksno i veoma vazno (jer upravo ovo odredjuje finalni odnos signal/sum), a zahtjeva i povece iskustvo. Ti pocni polako i redom. Na primjer, prvo ces svim signalima koji ne trebaju najnizi frekventni band, prilijepiti jedan Low Cut (u zavisnosti od instrumenta, moze se sa tim ici i do 150Hz, pa cak i vise). Onda ces svim signalima koji ne trebaju najvisi frekventni opseg sasjeci visoke Hi Cutom ili Low Passom ondje gdje to vise nije "bolno" za te instrumente. Samo sa ove dvije preventivne mjere ces dobiti bar 3 do 4dB Headrooma za koji mozes podici RMS master signala a uzgred se osloboditi "mulja" iz snimka. Ta 3 do 4dB je veoma puno tako da si samo sa tim vec odradio debelu trecinu posla. Najnizi frekventni opseg radi svojih fizickih osobina, nosi veoma veliku masu signala, pa iako ga u sustini i ne cujes posebno primjetno, on "krade" poveci headroom a samim tim izravno utice na nivo miksa. Poslije toga ti na red dolaze pojedini signali i njihov odnos u miksu jer ce ovim predhodnim mjerama on biti poremecen. Uradi ta dva prva koraka na jednom od predhodnih snimaka i vidjeces i sam koliki su dobici.

nesaband 19.08.2013 14:11

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 251723)
........

Izvuci iz jednog miksa maksimum levela i jeste veoma kompleksno i veoma vazno (jer upravo ovo odredjuje finalni odnos signal/sum), a zahtjeva i povece iskustvo. Ti pocni polako i redom. Na primjer, prvo ces svim signalima koji ne trebaju najnizi frekventni band, prilijepiti jedan Low Cut (u zavisnosti od instrumenta, moze se sa tim ici i do 150Hz, pa cak i vise). Onda ces svim signalima koji ne trebaju najvisi frekventni opseg sasjeci visoke Hi Cutom ili Low Passom ondje gdje to vise nije "bolno" za te instrumente. Samo sa ove dvije preventivne mjere ces dobiti bar 3 do 4dB Headrooma za koji mozes podici RMS master signala a uzgred se osloboditi "mulja" iz snimka. Ta 3 do 4dB je veoma puno tako da si samo sa tim vec odradio debelu trecinu posla. Najnizi frekventni opseg radi svojih fizickih osobina, nosi veoma veliku masu signala, pa iako ga u sustini i ne cujes posebno primjetno, on "krade" poveci headroom a samim tim izravno utice na nivo miksa. Poslije toga ti na red dolaze pojedini signali i njihov odnos u miksu jer ce ovim predhodnim mjerama on biti poremecen. Uradi ta dva prva koraka na jednom od predhodnih snimaka i vidjeces i sam koliki su dobici.

Ovo sto si napisao za mene je jako korisno.Samo nije mi jasno, ove reci koje sam potamnio u tvom tekstu,da li je to neki alat u nuendu ili se to dobija na neki drugi nacin.Razumeces da posto sam tek na pocetku ovog posla,a imam malo iskustva sa alatima u nuendu da mi to sto si napisao malo razjasnis.

Trenutno vrijeme na Forumu 20:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org