YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Style - sve o izradi i obradi Yamaha ritma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26556)

palas 27.09.2017 22:27

Sonar ce mi se onda pokrenuti iz MixMaster? Tamo radim pa exportujem?
Danas sam prvi put instalirao Mixmaster pa mi je sve malo konfuzno.
Izcini, kako se ide iz MixMastera u midieditor? Preko kojih koraka?

casper 27.09.2017 22:30

Pogledaj #20 post na ovoj temi. Treća slika prikazuje kako "povezati" MM sa Sonarom, a prelazak radiš sa GoTo.

qiqone 28.11.2017 12:06

Hvala još jednom @casper za sve informacije koju su ovdje navedene!

Iako bez prakse nema ništa, odnosno dok ne kupim genosa, ipak je dobro čitati i pratiti postove koji su u ovim temama da pobliže upoznaš rad sa yamahinim aranžerima i što te očekuje u praksi.

I hvala na nesebičnom javljanju na pp :).

Mislim da sam na početku, tamo gdje je @NordX bio prije par godina, zapravo još u goroj situaciji jer nemam instrument :lol:.

Pratim i učim svakodnevno.

Samo naprijed =D>
Dodato:
Kako odrađujete ''guitar strumming'', a da ga ne iskopirate iz nekog drugog style-a gdje Vam to zvuči onako približno.

Znači neka akustična ritam gitara koja radi trzanje neko specifično?
Dodato:
je li ovo možda pravi put???

https://youtu.be/c2Qb7OTIPHs

casper 29.11.2017 13:56

To na video nije dobar pristup, to je nešto drugo.
Gotovo sve motive ritam gitare imaš u nekom od ritmova, kopiranje istih je najbrže i najefikasnije. AKo želiš neki nepravilan ritam poput 7/8, opet imaš materijala koji je već netko odradio pa njega kopiraš.
Ako baš želiš sam i iz početka, onda radiš ovako. Odsviraj kontru s tri ili četiri tona, ručno razmjesti tonove (u Sonaru koristi opciju Nudge), nakon toga koristi MegaEnhacer aplikaciju ili ako baš želiš, sam unesi ove "gornje tonove" ručno. Mega voice soundovi i ovi "gornji tonovi" su ključ dobrih gitara na Yamahi. Na žalost, Yamaha nema automatiziranog alata "guitar struming" kao što je slučaj kod Korga.

qiqone 29.11.2017 14:04

Baš na to sam mislio. To šsto spominjete da Korg posjeduje taj alat na samom instrumentu:).

Makar sam u '' Genos Reference manualu'' pronašao ovaj podatak:

When NTR is set to “Guitar”:

Stroke Suitable for strumming sounds of the guitar. Some notes may sound as if they are
muted—this is the normal condition when chords are played on guitar by strum-
ming.

Arpeggio Suitable for arpeggio-played sound of the guitar, resulting in beautiful four-note
arpeggio sounds.

Ne znam da li je to lakši način za postići željeno?

casper 29.11.2017 14:30

Ne, to je samo komanda (CASM) koja se unosi u Style kako bi se ova gitara koji si kreirao i "ponašala" kao prava gitara. To je ono što Korg recimo nema. Yamahina struktura Styla se upravo zbog ovakvih detalja i koristi u softaranžerima poput vArranger2.

qiqone 29.11.2017 14:44

Ovako bez instrumenta je teško baš o bilo čemu pričati jer ne znaš što ima u sebi. Makar vjerujem da bi se trebalo pronaći već postojeće patterne koji približno odgovaraju i koristiti taj najlakši i najefikasniji način, jer sve ovo ostalo mi zvuči komplicirano i možda od većine Vas naprednih korisnika neisprobana stvar.

Vjerujem da bi se o tome već pisalo kao što su se ostale stvari opisivale u najsitnije detalje u ovoj temi.

casper 29.11.2017 15:56

Za tebe je sve ovo poprilično novo, razumijem te kada imaš tisuću potpitanja. Ali nemoj drugima suditi po svome (ne)znanju. NTR je upravo ono što sam ti i opisao. ;)

qiqone 29.11.2017 20:01

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 299055)
nemoj drugima suditi po svome (ne)znanju. NTR je upravo ono što sam ti i opisao. ;)

Mislim da se nismo razumijeli. Općenito sam misli o stvaranju trzanja gitare baš kako sam korisnik želi. Nisam mislio da ima ljudi koji to znaju i razumiju, nego da nisam takvu tematiku našao u ovoj temi.
Dodato:
Pardon.

Nisam mislio da nema ljudi koji to znaju i razumiju...

casper 30.11.2017 03:37

Onda sam te krivo razumio. Napisao si
Citat:

Ovako bez instrumenta je teško baš o bilo čemu pričati jer ne znaš što ima u sebi.....
Meni se učinilo da se obaraćaš meni. Kako god, pisalo se o svemu i svačemu samo još nisi sve pregledao. Ima vremena, ima materijala, samo lagano ... proučavaj. Obrati pažnju na ovaj dio s MegaVoice.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org