YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

sale_band 06.10.2012 15:05

Moze li se na pa3 namestiti vocal processor da ostane na odredjenom setingu bez obzira koji performans se selektuje??
Mislim, ostaje seting isti samo se, kad promenim performans, na kratko ugase efekti na mikrofonu....

Vex 06.10.2012 15:07

Zakljucaj u Gobalu da se vocal preset ne menja, jedino tako... Ako sam te dobro razumeo.

Sent from S3

sale_band 06.10.2012 17:00

Hvala Vex, probacu....
Dodato:
Jos me nesto interesuje...

Dali je PaAs zvuni sistem relevantan za podesavanje levela na PA3X??
Dodato:
Mislim, zvucni sistem, tj. fabricka zvucna kutija koja se kupuje posebno

MusicAngel 18.10.2012 05:23

E drugari, izvin'te ako skrećem malo s' teme...
Sećam se da je postojala neka inicijativa da se sa Pa3 konvertuje jedan od onih lepih drum kitova za nas, Pa2-ojkaše :)
Pa šta bi sa tim?
Nestala inicijativa? :D

zsimonovic 20.10.2012 14:19

Sad sam poredio isti set na pa800 i pa3 i mogu reci da pa3 radi konkretnije,zdravije,zrelije.Probao sam bas,kontre,solo boje i mogu reci da se oseca lepa razlika.Pa800 radi mutnije i nekako plasticno,dok pa3 radi bas kako bi trebalo.Znaci stavio sam master eq na pa800 na 0 i na pa3 sam stavio maxx audio na off.E,desilo mi se,pustio sam neki dugacak MP3 fajl,koji traje oko sat ipo na pa3 i posle skoro minut se zaledila klavijatura tako da sam morao da je iskljucim i ponovo upalim.Dirke su tvrde,duboke i teske za neko tehnicko sviranje solo.Brze ucitava set od pa800.Na pa800 set od 64mb ucitava 20-tak minuta a na pa3 5 minuta,sto mi se jako svidja.Malo je ekran tvrdji za menjanje,mora malo da se pritisne dok na pa800 radi lakse,samo se pipne.Vise ram memorije,duplo vise user mesta za solo boje,vise mesta za pravljene ritmove.Mana je i sto efekti ne mogu na izlaze 1,2.Vocalist radi dobro,ritam masina takodje.Malo se teze vide tasteri u mraku nego na pa800 zato sto je crna klavijatura.Izrada i dizajn su ekstra.Uglavnom je ekstra masina,nemam reci!To je neki moj utisak.

zoric 20.10.2012 15:09

Bilo je vec mnogo poredjenja Pa3X sa starijim modelima i ustanovljeno je da su razlike ogromne,kao i mogucnosti u odnosu na stare mofele,ali zapalo mi je za oko da ti set na Pa3x ucitava 5min......to je jako dugo i nebi trebalo da ti se to desava....meni dize sistem za 1:13 sa 128 mb kompresovanih,znaci 256mb.....

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2

Vex 20.10.2012 15:10

Kao prvo, stavi OS 1.5, kao drugo, mnogo ti se dugo pali klavijatura sa samo 64mb semplova, to je zbog starog OS-a, verovatno... Kao trece rade efekti i na 1 i 2 OUT, ALI samo ako efekt tih traka koje saljes na 1-2 stavis na INSERT.

Sent from S3

zsimonovic 20.10.2012 20:11

Ne,klavijatura se pali za minut ,nego kad hocu da ucitam neki drugi set da preslusam,i ako je veci,npr. 100mb brzo ucita,za 5 minuta,dok pa800 ucitava novi set 20minuta velicine oko 60mb.E to me interesuje oko efekata,hteo bih da stavim na lower neki efekat,moze li to i kako posto vidim da na upp1,2,3 i loweru imaju samo master1,2,3 efekti.A kad udjem u efekte pa na FX B stranicu zatamljen mi je INSERT FX i pise DIS.Kako njega da aktiviram?
Dodato:
Mogu li na lower,na koji bih stavio bas,da posaljem na izlaz 2 i da stavim efekat na njega?To bih uradio u sa upper 3 koji bih koristio za kontre.

Emir82 22.10.2012 07:01

Da bi taj efekat aktivirao, moraces da jedan drugi efekat, de-aktiviras. ( Stranica 126 Style Play operating mode manual)

A da saljes bilo sta na Out 1 ili 2, to morace da bude suho. Dakle nemoze se ni jedan efekat ubaciti na out 1 ili 2. Bar koliko ja znam. Ja ponekad BAS isto saljed na out 2. Ali efekte i EQ za njega podesavam na mixeti.

zsimonovic 22.10.2012 12:51

Desavalo mi se dva puta,kad sam pustio neki MP3 fajl koji traje sat ipo da posle nekog vremena,oko minuta,zaledi klavijatura.Sinoc sam nesto menjao oko styleplay-a,medie i globala i zaledila.Sinoc sam obrisao sve semplove iz klav. i ubacio goran bas multisempl,kompresovao sam ga pa sam posle toga ponovo importovao isti bas,poredio sam kompresovani i ne kompresovani i nisam uocio neki bitan gubitak u kvalitetu zvuka kad se kompresuje sempl.Mozda malcice postoji razlika ali stvarno neznatna.

mario-27 22.10.2012 16:18

Citat:

Originalno postovano od zsimonovic (Post 227068)
Desavalo mi se dva puta,kad sam pustio neki MP3 fajl koji traje sat ipo da posle nekog vremena,oko minuta,zaledi klavijatura.Sinoc sam nesto menjao oko styleplay-a,medie i globala i zaledila.

Imam Pa1x pro i već neko vrijeme razmišljam o kupovini Pa3. Ali što duže pratim ovu temu i vidim probleme koje imate, nekako nisam više siguran. Baš nije zgodno da se zaledi usred svirke, pa gasi-pali dok ljudi čekaju...
S kojim OS-om se to događa?

zoric 22.10.2012 16:59

Vidis drugar ja imam Pa3x 76 vec duze vreme i nijedan,ali ponavljam,ni jedan jedini put mi klavijatura nije blokirala......napominjem da mi je klavijatura upaljena svaki dan bar 10 sati.....u prolazu kad imam vremena udjem u sobu i cackam nesto.

Emir82 23.10.2012 02:52

Kao sto Zoricd kaze, i u mene je u upaljena namanje 3-4 sata dnevno, i do sada, da se kucne u drvo, nijedan takav problem nisam imao.
Ali sa tim receno, ono sto se desavalo @zsimonovic, nisam probavao. Vecina mp3-a sto ja pustam su oko 3-4 minute. Bas cu veceras da probam.

splendid 23.10.2012 08:50

Pa3x koliko god da se piše o problemima na tezgi sa njom, ti problemi su stvarno retkost i to su pojedinci, mora se uglavnom malo obratiti pažnja prilikom učitavanja raznih setova i smeća za sve serije korg pa, koje kruže po internetu. Nije to nikakva mudrolija samo ne može se downloadovati sve živo sa neta i učitavati sve redom....ima oštećenih setova, globali idu samo na isti tip klavijature, vokalist isto itd.

Postoje problemi u editovanju i u nekom ozbiljnijem radu ali to nije vezano za live svirku koja se svodi na puštanja ritma, sviranja i korišćenja vokalista.

Prema tome, PA3X JE ODLIČNA KLAVIJATURA, NAJNOVIJI I NAJNAPREDNIJI KORGOV ARANŽER ! ! !

Ovo sam morao da napišem velikim slovima kako bi bilo upadljivo ljudima koji se zbog iskustava pojedinih vlasnika pa3 razmišljaju da li je pametno kupiti ovaj aranžer.

Ja imam pa3 duže od godinu dana i nikad ni jedan problem nisam imao sa njim na svirci. Jedini problem koji sam imao jeste kad sam otvarao neki folder u kojem imam ogroman broj .txt fajlova pa se na možda 5-10 sekundi zamrzne displej dok ne otvori taj folder. Taj isti folder u pa2 mi je otvarao minut-dva u toku svirke dok pa1 i nema tu opciju, tako da ne obmanjujemo ljude mišljenjem da je neki prethodni aranžer bolji od trenutnog.....

Na kraju.....da li neko zna neku savremeniju tehničku tj. elektronsku spravu tipa ajfon 4 - 5, samsung galaxy S3, neki auto tipa Mercedes ili neku zmiju od računara a da među vlasnicima tih stvari nema onih koji tu i tamo imaju određene probleme.

sale_band 23.10.2012 16:58

Ja sam pre neki dan na po tezge ostao bez basa i ritam gitare, samo mi bubnjevi ostali... Morao sam rucno da odsviram bas.

Mislim da sam nesto cacnuo a neznam sta jer posle restarta sve je bilo ok...
Inace, sprava je za 10, radi kao singerica :)

Emir82 24.10.2012 00:13

Sale_band , to su nocne more za neke ljude. Dosta puta se to dogodi bas onako kad je atmosfera vruca, pjesma udara, svi na nogama, pa onda gruh! Ode ton, ili mikseta, ili na jednom vjencanju sam bio kad je pola flase Jim Beam-a otislo u srce PA2X-a. Jbg, covjek se usro, ali sta mozes...
Ali dobro se ti snadje sa tim bas-om. :D

dakiyu 25.10.2012 04:59

Ne vidim sledece ako neko zna mada sam sve pretrazio...

Moze li mp3 da ide na OUT1 ili OUT2,ono sto ja vidim je samo OUT1+2?
Postoji li bar neki EQ za mp3, u songu nista ne radi od efekata?

splendid 25.10.2012 08:53

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 227189)
Ja sam pre neki dan na po tezge ostao bez basa i ritam gitare, samo mi bubnjevi ostali... Morao sam rucno da odsviram bas.

Mislim da sam nesto cacnuo a neznam sta jer posle restarta sve je bilo ok...
Inace, sprava je za 10, radi kao singerica :)

To se i meni par puta desilo...problem je bio što sam slučajno pritisnuo nešto od "chord scan" dugmića...uf..nije mi bilo sve jedno..... :)

Možda si i ti tako uradio.... :)

opusdei 31.10.2012 11:08

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 227189)

Isto mi se desilo par puta. Razlog neznam, znam da nisam nista kliko. Pocne ritam i negde na pola pesme izgubise pratnja, ne reagira na levu ruku i nista ne mozes da napravis dok ne predjes na drugi style.
Jos primetio sam da mi u song book kad pustim neki ritam sto mi je prilagodjen za neku pesmu, volume pr. za bass traku je smanjen od original styla, a snimio sam bez nikakvih drugih promena sem brzina tempa i varijantu za pocetak ili intro.

sale_band 04.11.2012 03:26

Nasao (novi) bug...

Kad editujem ritam u record mode, sacuvam i izadjem u style play, Lower track mi se "zakuje" i svira neki bezveze akord i ne reaguje na start/stop dugme, gasi se samo na "real time tracks-lower" taster...
Da bih resio, udjem u Sound mode pa se vratim u Style play i onda je sve ok...

Milan$ 04.11.2012 03:31

nista novo,slicno mi se desavalo i na pa1x,a i na pa2x...

zsimonovic 04.11.2012 13:09

Moze li mi neko reci,posto sam ucitao u pa3 set,koji je verovatno kompresovan,kada sam ucitao sledeci set a pre toga sam pobrisao sve multisemplove,ostali su semplovi od predhodnog i mesali su se semplovi dok nisam vratio na fabricko stanje,pa me interesuje jel to normalno i gde su ostali ti predhodni semplovi?U semp. info nisu bili isti brojevi gde pise kolika je slobodna memorija i largest ispod,pisalo je nesto -294876324,npr.Kad je pocelo da mesa semplove,uplasih se.Hehe.

DaCappo 20.11.2012 02:02

<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F68091199"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F68091199" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/dacappodesign/malo-moje-pa-trojke">Malo moje Pa trojke ...</a> by <a href="http://soundcloud.com/dacappodesign">dacappodesign</a></span>

Vex 20.11.2012 11:28

Jeste da je ovo tema o pa3x,ali kada bi svi mi sto imamo pa3x kacili demo snimke ovde, nastao bi haos...

Sent from S3

DaCappo 20.11.2012 14:27

Zamrla je malo, ... pa rekoh ...
A volio bih da malo cujem i ostale, kad se vec nema o cemu diskutovati ...
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 228204)
Nasao (novi) bug...

Kad editujem ritam u record mode, sacuvam i izadjem u style play, Lower track mi se "zakuje" i svira neki bezveze akord i ne reaguje na start/stop dugme, gasi se samo na "real time tracks-lower" taster...
Da bih resio, udjem u Sound mode pa se vratim u Style play i onda je sve ok...

Ne postoji taj bug ... Provjeri ti svoje setove gdje imas bug ... Ja sam svaki dan u Style Edit modu i nikad mi se to nije desilo!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od zsimonovic (Post 228225)
Moze li mi neko reci,posto sam ucitao u pa3 set,koji je verovatno kompresovan,kada sam ucitao sledeci set a pre toga sam pobrisao sve multisemplove,ostali su semplovi od predhodnog i mesali su se semplovi dok nisam vratio na fabricko stanje,pa me interesuje jel to normalno i gde su ostali ti predhodni semplovi?U semp. info nisu bili isti brojevi gde pise kolika je slobodna memorija i largest ispod,pisalo je nesto -294876324,npr.Kad je pocelo da mesa semplove,uplasih se.Hehe.

Nije potrebno brisati multisemplove, upravo je potrebno sve semplove izbrisati ...

zsimonovic 20.11.2012 19:26

Strasno me nervira kad obelezim voice processoe preset gde menjam terce pa promenim performans,vise nije obelezen tako da kad god hocu da promenim vokal tercu moram prvo da kliknem na to mesto pa tek onda da promenim tercu.Jos mi je ukljucen stalno display hold da bi mi boje bile pri ruci pa kad promenim performans onda moram exit,pa da kliknem na voice processor preset pa tek da promenim tercu,sto oduzima dosta vremena.Dal je to bug?Kad menjam sts-ove onda se to ne desava,to je dobro!A kad obelezim tempo,prilikom promene performance ostaje i dalje obelezen,to je dobro.Samo performanse kada menjam odbelezi mi se voice processor preset.Jel to i kod ostalih slucaj?

DaCappo 20.11.2012 19:58

Citat:

Originalno postovano od zsimonovic (Post 229322)
Strasno me nervira kad obelezim voice processoe preset gde menjam terce pa promenim performans,vise nije obelezen tako da kad god hocu da promenim vokal tercu moram prvo da kliknem na to mesto pa tek onda da promenim tercu.Jos mi je ukljucen stalno display hold da bi mi boje bile pri ruci pa kad promenim performans onda moram exit,pa da kliknem na voice processor preset pa tek da promenim tercu,sto oduzima dosta vremena.Dal je to bug?Kad menjam sts-ove onda se to ne desava,to je dobro!A kad obelezim tempo,prilikom promene performance ostaje i dalje obelezen,to je dobro.Samo performanse kada menjam odbelezi mi se voice processor preset.Jel to i kod ostalih slucaj?

Nije to bug, to je jednostavno nedostatak, isto i kao kad mijenjas bankove, a onda te vrati na prvi. Treba im pisati o tim stvarima kako bi ih mijenjali u novoj verziji operativnog sistema.

miki2008 26.11.2012 12:21

Eeeee.... da nesto kazem...Tj. Da podelim jedno iskustvo sa vama...
Nekad sam pisao tome kako mi zaledi display na pola minute ili vise i otkazu neke funkcije na Korg Pa3x....
Vjerovali ili ne taj problem sam resio tako sto sam izvukao ram plocicu iz lezista i ponovo je vratio na njeno mjesto,da li ne legne kako treba ili sta nemam pojma ali izgleda da je do toga...
Upozorenje!!! Ako vec imate problema sa tim i budete to radili prethodno iskljucite napajanje ram modulu, pokraj ram memorije je mali crni prekidac pre nego sto izvadite iskljucite kada vratite ukljucite ponovo......Od tada radi sarvseno bar kod mene....;)

mimiki 02.12.2012 01:01

jedno onako na izgled glupo pitanje :) kako da smanjim metronom kad pravim ritam u record-u ? ubija koliko je jak ne cujem od njega sta sviram ...a nigde ne mogu da nadjem opciju da ga smanjim,a jeste mi to veliki problem...

zoric 02.12.2012 02:03

Neverujem da moze da se smanji.....neka me neko ispravi......mada neznam sta ti tu smeta!

mimiki 02.12.2012 02:07

smeta mi sto je prejak

Dell 02.12.2012 04:03

Ako ti smeta iskljuci ga i prati lampicu, ionako moras kasnije quantize da uradis.

player1448 02.12.2012 05:22

Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 230199)
jedno onako na izgled glupo pitanje :) kako da smanjim metronom kad pravim ritam u record-u ? ubija koliko je jak ne cujem od njega sta sviram ...a nigde ne mogu da nadjem opciju da ga smanjim,a jeste mi to veliki problem...

u Globalu/Audio setap na stranici gde je Mp3/speakers

sale_band 02.12.2012 07:53

Koji je fazon sa "lower track"-om u pa3x...

Uvek mi stiji isti a kad promenim, ostaje samo dok se ne ugasi...
Ne menja se ni po ritmu ni po performasu a neznam ni gde da ga sacuvam... :/

Vex 02.12.2012 12:04

Zakljucan ti je lower pod " lock" opcijama u Globalu... Otkljucaj Lower, snimi Global.

Sent from S3

sale_band 02.12.2012 14:03

Danke very mucho, Vex! ;)

zsimonovic 03.12.2012 01:07

Kako mogu da smanjim broj preseta na vokalistu,imam 73,a treba da smanjim na 61,tj pobrisem neke.Kako da to odradim?Hvala!

Vex 03.12.2012 01:16

Probacu cim upalim klavijaturu da vidim da li moze i kako moze ,da ne pricam na pamet i ne prisecam sta sam pre radio (ako neko ne da odgovor u medjuvremenu ) ;)
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od zsimonovic (Post 230298)
Kako mogu da smanjim broj preseta na vokalistu,imam 73,a treba da smanjim na 61,tj pobrisem neke.Kako da to odradim?Hvala!

MEDIA > ERASE > SYS [KHD_SYSTEM] > OPEN ALL > GLOBAL OPEN > VPRESET.VOC OPEN > i tu izaberes presete koje zelis da obrises.

HINT : ako zelis da obrises vise njih,da se ne smaras jedan po jedan,drzis SHIFT i selektujes ,i na kraju obrises sve od jednom selektovane :) ;)

zsimonovic 03.12.2012 20:42

Hvala Vex,probacu.Ziv bio 300 godina,bar... ;)

Vex 19.12.2012 14:56

WTF?????
Sa neba pa u rebra !!!!! :D

Novi OS za Pa3x v. 1.60 !!!!

http://www.korgpa.com/en/support/pro...-software.html

New functions of Pa3X Version 1.6
The following functions are added to Pa3X by upgrading to
Operating System Version 1.6.
Style Play & Song Play Modes See page
Pads stop when pressing them a second time 2
Global Mode
Auto Power Off 3
Split On/Off function assignable to the footswitch 3
Musical Resources
Up to 40 Performances per bank 4

Trenutno vrijeme na Forumu 13:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org