YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

lagunabend 08.11.2013 17:01

Kolega Casper ,posto sam novi sa Tyrosom jel moze mala pomoc ,a vidim da vama to ide extra od ruke, ne mogu da nadjem ,kako da u jednom ritmu smanjim ili pojacam jednu traku po varijacijama,znaci hocu npr. da smanjim gitaru u 3 varijaciji ,a da je pojacam u 4.toj ,ako me razumete

casper 08.11.2013 17:25

To se može odratiti i na klavijaturi ali treba raditi točne korake, postupak mora biti precizan. Nemam klavijaturu trenutno kod sebe, a iz glave ne znam. Napisat ću večeras, ako budem sposoban nakon Martinja :D

To što želiš se može napraviti i u XGWorksu, CASM editoru ili Mix Masteru. Reci s kojim programom barataš pa ću opisati postupak.

VUNIMRAV 08.11.2013 17:27

Caspera za moderatora-Aranzeri-Yamaha!!!!!
Mrtav sam ozbiljan!!

lagunabend 08.11.2013 17:28

Trenutno sa nijednim:( ,posto sam sve to radio na korgu direktno u klavijaturi ,citam ove postove pa gledam sta je najlakse od programa da nabavim
Definitivno za moderatora
Nasao sam ,hvala u svakom slucaju svim dobrim ljudima na ovom sajtu

Bokic 08.11.2013 18:19

Odaberi prvo varijaciju koju hoćeš da menjas, zatim pritisni dugme Digital recording > style edit.
Kad udjes u editor, pozovi mixer pritiskom na dugme Mixer.
U mixeru namesti Tab na Style i tu menjaj šta hoćeš.
Zatim odaberi drugu varijaciju, i dalje sve isto.
Kad završiš, Save, ali dok si u Style edit.
Brzo i efikasno.
Ali naravno, sigurno da je bolje da savladas neki od programa za obradu, kao sto ti je Casper rekao.

dmmacak 08.11.2013 18:21

Mozes na samoj klavijaturi jako brzo uraditi.
Odaberes ritam koji hoces da promenis podatke. Pritisnes dugme DIGITAL REKORDING izaberes STYLE CREATOR i odaberes varijaciju u kojoj ces da menjas podatke. Zatim pritisnes MIXING CONSOLE. 2 puta i tu promenis vrednosti koje ti odgovaraju. Tako isto i u ostalim varijacijama. Na kraju sacuvas ritam i ro je to.
Dodato:
E al sam spor

romario 08.11.2013 22:41

Dakle ,
u tyros-u bubanj može da ide na bilo koju traku acc .
Može i da bude samo bubanj u svim trakama .
Ja sam to tako shvatio .
To je i bilo pitanje otprilike ?

Akordeonista 08.11.2013 23:06

Tako je, moze da bude u svakoj traci bubanj i cuce se iako ga necemo videti u toj traci, upravo onako kako je vec objasnio kolega Tyros2! Mora da se radi softverski, ne moze na klavijaturi ali funkcionise bez problema. Jedina mana, ako se tako moze nazvati, je sto se te trake nece cuti ukoliko iskljucis dugme ACMP!
Citat:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border:1px inset"> Originalno postovano od Casper
@tyros2 - vidi vraga, zgurao si ti njega u CHD2, sad lijepo objasni čovjeku kako si to napravio :p i koja je upotrebna vrijednost istoga, ima li više smisla od drvene peći? 3:-O
</td> </tr> </tbody></table>
Casper, uz duzno postovanje prema tebi - ovaj put nisi u pravu! Ovakav sistem nije nikakva "drvena pec" jer nudi opciju da imamo zasebne trake za pojedine elemente bubnja. Sto se tice upotrebne vrednosti, na ovaj nacin mozemo da izdvojimo na poseban kanal recimo dobos, pa bas bubanj, Hi-Hat i sve ostale elemente bubnja koji su nam potrebni sto nam pruza mogucnost mesanja setova. Tako recimo, mozemo koristiti iz jednog seta dobos, iz drugog bas bubanj, itd... Samim tim je moguce izbeci prezasicenje Custom Drum banke (koja ionako nije prevelika)!
Licno ne koristim ovaj sistem rada iako uvidjam njegove prednosti, planiram da pocnem!

tyros2 08.11.2013 23:17

Citat:

Originalno postovano od Bokic (Post 257668)
tyros2,
ovo sa promenom MSB, LSB i Pr.Change mi je jasno i znam da radi.
Ali kako kopiras Rhythm2 u npr. Phrase1 ?
Pada mi na pamet iz istog style-a sa drugim imenom pa sa funkcijom Ensemble, mada nisam probao.

Ne preko ensemble!

Ritam mora biti otkljucan,izaberes Rec CH koji zelis i jednostavno u Editu kopiras sve sto vidis na RHy2 traci naprimjer!

Kopiranje mora ici rucno i to je momenat u kojem zaboli vrat,zuljaju ledja,zmigaju oci itd :) :)

Za ovu funkciju dobro dodje Android ili I phone :),znaci slikati RHy2 u editu,mnogo lakse nego u stara vremena kad je se to sve prvo moralo zapisati na papir.. :)

naravno preko programa to ide puno lakse....

Pozdrav!

Akordeonista 08.11.2013 23:25

To je previse pesacki posao, u programu uzmes i selektujes onaj element ili elemente koje zelis i kopiras ih u drugu traku u kojoj upises MSB, LSB i PC za zeljeni set bubnja. Ali je moguce i tako uraditi, ja sam u prethodnom postu iskljucio tu opciju kao mogucnost jer mi je neverovatno da neko tako kopira bilo sta! :)

Trenutno vrijeme na Forumu 11:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org