![]() |
A ja bas hteo da im pisem ovo za padove :)) Bas me obradova!
Moracu sutra da iskoristim pre smaka sveta :)))) |
Citat:
ali ja sam im to predlozio za PAD-ove :) http://www.korgforums.com/forum/phpB...r=asc&start=30 zadnji post na 3. strani :) iako je postojala opcija da se individualni PAD gasi sa opcijom PAD STOP+ PAD ( a za tu opciju sam naknadno saznao :) ) |
I jesu ispravljeni bugovi svi?
|
U listi pise ispravljena samo 2 bug-a ... jedan vezan za lyrics a drugi vezan za QT skale... Za ostalo videcemo vremenom sta se desava ;)
|
Joj...ajde im piši nek uvedu na one dodeljive prekidače da mož da se pale i gase glasovi u vokalistu pojedinačno.... :)
|
Splendid, evo vidis, napisano :-) :-D
Sent from S3 |
Da...ako razumeju.... :)
Po meni ovo je velik nedostatak....ili....???? |
Pa neznam koliko je veliki,jer mnogo ljudi cak i nekoristi vokoder na Pa3x.....ali u svakom slucaju bila bi dobra opcija!
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
Ja licno nisam osetio tu potrebu za tim, ali ne kazem da ne bi bilo korisno;-)
Sent from S3 |
Ovo sa padovima je do jajnika!!!
|
Ja bih voleo da u recorderu dodaju jos po koju funkciju za editovanje.....npr da mogu da namestim npr bas nogu na 100,i da to kopiram na sve varijacije,prelaze,into,itd......tako sa dobosima itd....to bi mi mnogo pomoglo nivelisanju ritmova,ali to je verovatno nemoguce dodati......
I konacno user scale na vokalistu,a i za sviranje te famozne terce da mogu da uradim bez semplovanja, drum kitova, kojekakvih enesemble-ova i ostalih buzdevina. Najjednostavniji user scale....da li je moguce da jos to nema! Ili je fora vucarati workstation a pre toga ga kupiti uz aranzer od 3 soma.....:mad:
|
Posto nisam kuci i ne mogu da cackam zanima me koja je svrha Auto Power off i imaju li kakvi resursi uz novi OS?
|
Svrha je da ako ti je klavijatura neaktivna 2 sata automatski ce da se ugasi.....odmah sam to odcekirao,ok je funkcija,ali meni je kljava upaljena po celi dan pa kako stignem u intervalima sredjujem i svirkam,pa mi neodgovara svaki cas da se gasi sama od sebe!
Nemaju resursi samo OS! Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
Sto se tice resursa, ima poboljsanja, ali na prazno:-) Dobili smo petu stranu na performansama... I sad me ta peta strana dok se ne naviknem bas smara i otezava posao... Sinoc na svirci samo vrtim performanse, kao da ne znam gde mi je sta :-(
Sent from S3 |
Predosecam da ce tek da bude poboljsanja na pa3x... Videcemo
|
Sto se tice user skala,mogle bi da se prave terce da su stavili opciju da moze da se ukljuci i iskljuci samo na pojedinim upperima.Npr da upper1 da iskljucim skale a na upper2 da ukljucim skalu,a upper 2 da se povisi na transpoze za +3 i uradi user skala.Sitnica je da se to doda a znacilo bi mnogo,jbg.VALJALO BI KA BI NEKO KO IMA VEZU SA KORGOM PISAO DA URADE TO U SLEDECEM OPERATIVNOM SISTEMU,olaksalo bi nam pravljenje terci a bila bi jos mocnija sprava.Isto nisu resili kad se obelezi vocal preset i promeni performance,vise nije obelezen vocal preset. :(
|
To sada radi, ali sa fixiranim user bojama, ali ima bug koji sam vec prijavio, pa mono boje sa portamentom ne rade dobro.
Sent from S3 |
Gresis Vex. Portamento radi sa Fixed scale. Legato ne radi.
Mada to mu opet dodje mana.... |
Ace, na to sam i mislio... Retke su farbe gde se stavlja portamento a ne i legato, bar sto se ove nase muzike tice...tako da, obrni - okreni, razumeli smo se :-)
Sent from S3 |
Ljudi,kako u style record da namestim da se na istom kanalu u zadnjem taktu promeni recimo gitara,ne moze se upisati program change,jer moguce da nema to u style???
|
Mozes menjati boje u traci po varijacijama, ali u istoj varijaciji ne mozes. U prvom slucaju samo u style play mora biti cekirano " original style sounds"
Sent from S3 |
vex sta je to za padove malo preciznije u novom os ? pozz
|
Sad PAD mozes da gasis pojedinacno na isto dugme na kome si ga upalio... Na primer upalis perkusije na pad1 a na pad3 recimo si upalio pattern gitare... Ako pritisnes pad stop, gase se oba... Sada ako hoces da ugasis na primer gitaru na pad3 a hoces da nastave parkusije na pad1 samo pritisnes pad3 i gitare staju a perkusije nastavljaju... To isto je pre moglo, ali moralo je da se drzi pad stop i dok drzis pad stop da pritisnes pad koji hoces da zaustavis. Ovime je to uprosceno, to je cela prica.
Sent from S3 |
ohoooo extra:lol: svaka cast vex
Dodato: ne svidja mi se sto u novom os ne moze da se popravi nista u songbook to su pokvarili ranije je moglo npr..pozoves neku pesmu koju si ubacio i mozes da promenis farbe na sts na svaki sts da stavis razlicitu tercu za vokal i samo ga snimis na write current i on je zapamti tako u songbook-u... sada to ne moze ne znam zasto su to uradili........ Dodato: ispravka ipak moze :lol::lol::lol: samo mora da se udje u songbook da se ukljuci sts write posto je iskljucen :lol::lol::lol: |
Ljudi ja imam jedan zajeban bug....Naime uvjek kada ugasim klavijaturu resetuje mi se sat i datum ne mogu da shvatim nikako da li je do bug-a ili neka greska u samom uredjaju ....ima li neko problema sa tim:confused:
|
To se desava identicno i meni u vezi sata i datuma... Rekao bih da je to bug... Valjda ce se ovi iz Korga oglasiti po tom pitanju.
... I nije to neki "zajeban bug" ... Sreca pa taj sat ne utice na rad klavijature. Sent from S3 |
Ja jos nikad nisam pogled'o koliko je sati na pa3x... A ni datum...
Zasto ce to uopste na klavijaturi? Bolje da su ubacili nesto korisnije... |
Pa meni je OK...Gledam na svirci koliko je sati :) Onda,ako ne pises datum u imenu seta kad si snimio set ili sta god iz klavijature mozes da vidis po vremenu kad si snimao sta...
|
Ja momci nemam taj bug sat radi perfektno......cak i na 1.60....celu svirku mi je namesten sat da mu mogu pristupiti jednim dodirom na dugme!
Moze li jedno pitanje uz pokusaj da ne ispadnem glup?:D
Nemam iskustva sa vocalist na korgovima a sad sam ga ukljucio da prima AUX3 signal iz cele miksete naravno sa pevackih mikrofona i sve je super ,blokirao lead i izdvojio out4 na poseban kanal na mikseti.. Ali mi nesto doslo da probam pa sam dodao i gitaru i solo je zvucao super u tercama samo ne znam da li mogu ostetiti korga?Naravno pazim na signal da je u zelenom ali ipak? |
Daki,ja sam probao tu neku pricu,i jedini je problem sto ima takoreci vise ulaznih signala,pa je samim tim input u vocalist veci... Mora dosta da se vodi racuna da ne ide prejak signal u klavijaturu ,mada ako krenu vise od dvoje - troje od jednom ,tesko da ces uspeti da odrzis "zeleno" na ulazu ;) E sad...ako se pretera sa ulaznim signalom ,dal ce crci...po logici stvari,verovatno hoce :( samo je pitanje koliko klavijatura moze da izdrzi da prima prejak signal... To nisam experimentisao,niti zelim ;)
|
Hmmm,nisam mislio stalno,nego ono mozda kolce neko kad ne pevamo ili neki solo ali me buni sto se zove vocalist sto znaci da je za glasove i verovatno je prilagodjeno frekvencijama mikrofona pa ne znam da li frekvencije gitare mogu da ga ostete,naravno ne bih dozvolio da crveni...
|
NIsam siguran 100% ,ali to sto je vocalist,ne mora da znaci da je samo za glas... Mislim da mozes slobodno da guras i druge instrumente,samo je bitno da ulazi zdrav signal ;)
|
I kod mene radi sat ... ne treba ga stimat svaki put ...
|
A jel imas novu zamenjenu bateriju ili staru?
|
Meni je sat radio ok i sa starom i sa novom baterijom.
Mene do sada super sluzi, uzeo sam verziju koja ima bateriju za memoriju u sebi. Odlicno me sluzi sve na njoj koristim i MAXX EQ, i Microphone preko AUX. Klaviatura je super mala, tako da je lagana za transport. :) :D
|
od svega ovde najvise humora...
poz |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org