YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

Dell 17.11.2013 04:08

400 MB se ucitava oko 10 minuta, istina na Korgu to dosta brze ide, ali nije nekakav problem. Sto se tice dvojbe izmedju pa900 i tyros3 zbog vocalista to je sasvim nepotrebno, ako volis vocalist kupi ga posebno.

tranzit 17.11.2013 05:02

Potpuno ispravno. Ljudi ocekuju previse od jednog instrumenta i ako moze ikako za par stotina eura. Vokalist, kod aranzera koji ga imaju, je samo mali dodatak, koji nije posebno sposoban ali one osnovne operacije odradi pristojno. Za veci kvalitet i kompleksnost se kupi eksterni Harmonizer po zelji i onda je sve na broju u visokom kvalitetu. Bar se Harmonizeri u posljednje vrijeme mogu nabaviti za mali novac jer ne mora to biti odmah Voice Live 2, posto i dva do tri puta jeftiniji uredjaji, daju veoma dobar kvalitet.

viktor011 17.11.2013 09:21

Akordeonista,Mozes li nekako objasniti ukratko kako da uradim terce u awave,mada imam tyros 4 ali mislim da je to isto

VUNIMRAV 17.11.2013 10:07

Kolega,veruj mi na rec,ja sam se uverio!Od midi terca nema boljeg resenja,naravno u kombinaciji sa registracijama.Primer: pesma "kao vuka samotnjaka"odrediis ritam,odredis4 farbe na OTS,odredis tonalitet-tercu,dodas razne i zeljene efekte,na MP stavis ako treba razne lupove(pas,vuk i sta se vec stavlja uz tu pesmu) i sve to zapamtis i memorises u registraciju.Da li je ista vise potrebno?Jednom "klikom" startujes!!!
Ovo pisem i govorim jer sam kod ociju bio slep godinama!!!!

mladen.lav 17.11.2013 10:08

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 258326)
Ne znam samo zasto bi to radio, kada postoje vec terce koje ne zahtjevaju redjanje desetine i desetine samplova za svaku od terci, odnosno harmonskih konfiguracija. Kao drugo, sa tim tercama je totalno nefleksibilan i u pogledu instrumenta koji svira tercu, a i u pogledu harmonskih konfiguracija (skala). Zasto to sve raditi, kada postoje terce koje su 100% fleksibilne jer se u trenu odabere i instrument koji ce svirati tercu, a i skala po kojoj ce taj instrument svirati tercu. Sto mora prosto, kad moze i komplikovano ?????

A koje su to vec gotove terce MIDI?

VUNIMRAV 17.11.2013 10:11

Kolega Mladene,o tome se pricalo na forumu na 20 mesta,ima i uputstvo za podesavanje istih.

mladen.lav 17.11.2013 10:13

Znam kolega nego pitam tranzita na koje terce on misli?

VUNIMRAV 17.11.2013 10:17

I bas si nasao NJEGA pitati na koje terce misli!?
Mozda gresim,a ako gresim onda se izvinjavam unapred,ali mislim da tu u tom pitanju ima prilicno ironije,sto ako je tako ne bi bilo nikako umasno,bar kas se o radi o "omladincu".

mladen.lav 17.11.2013 10:22

Druze covjek je napisao tj. savjetovao mene da su bolje neke gotove terce nego sampling terce, pa sam ga pitao na koje on to gotove terce misli. :)

tranzit 17.11.2013 11:01

Za Yamahine aranzere postoje samo jedne jedine "terce", na bazi midi songova i stotine Sys Ex podataka u njima. Ovaj proizvod je jedinstven i nema ga dva ili tri puta. Naravno da su "bolje" no bilo kakve "sampling terce" jer su potpuno flreksibilne po svim pitanjima, a to sam gore vec objasnio. Upravo na te sam mislio.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org