YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

casper 18.03.2014 07:44

Uskoro novi update - OS 1.63

Korgov tim uskoro izbacuje nadogranju operativnog sustava za PA3X sa novim zvukovima i perfomansama i mogućnošću povezivanja klavijature s iPad i Android tabletom.

Bravo za Korg. >:D<

nurfet 18.03.2014 07:45

Bravooo...

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk

sale_band 18.03.2014 08:07

Ajd da vidimo i to.
Samo da ne bude da treba iPad app koji nije jeftin...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

casper 18.03.2014 08:12

Rekoše da će i Android "rulati" ...

sale_band 18.03.2014 08:39

Da, vidio sam, ista stvar :)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

zoric 18.03.2014 11:03

Vrlo brzo ce da I crackuju aplikaciju tako da se ne sekiram....ako nije skupa kupicu je naravno jer volim da imam legalnu aplikaciju koju cesto koristim.

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk Pro

milepsr 03.04.2014 18:34

Kako ste resili problem low cut-a kod vokalista ? (ako ste ga resili) :(
Dodato:
Evo i resenja, kopirao sam iz user manual-a.

There are 3 bands of control:
• Low band shelving
• All band fully parametric peak/dip control
• High band shelving
The 2 “Shelving” EQs boost or cut all frequencies below or above
the the frequencies set by the Low and High controls respec-
tively. These are most like the common Bass and Treble controls
on a stereo system.
The “Parametric” EQ boosts or cuts the frequencies within a
selected band that is defined by a center frequency (lower Mid
knob) and a width control (center Mid knob). For vocals, the
gain of a narrow parametric band is typically reduced to over-
come room or voice resonances and smooth the sound although
experienced users may boost a band felt to be missing in a par-
ticular voice as well.
The 3 Gain (upper) controls allow +/-12 dB of adjustment. The 3
Frequency (lower) controls range from 20 Hz to 20 kHz.
Low Gain
Boosts or cuts the range of frequencies below the frequency set
by the Low Frequency control.
Low Frequency
Allows you to define the frequency range for the low shelf by
choosing the highest frequency below which boosting or cutting
is possible.

Marco7 30.04.2014 18:32

Pusten novi OS 1.63 u pogon :)

zoric 30.04.2014 18:52

Ima li izmena nekih bitnijih?

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk Pro

ELKO 18.07.2014 02:21

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 269424)
Pusten novi OS 1.63 u pogon :)

Ima li ikakvih novina u novom OS? Čini mi se da nisu opciono napravili ama baš nikakav pomak. Učitao sam ga prije dva mjeseca i ne vidim nikakvu razliku od prethodnog.

zokabeli 19.07.2014 00:54

Mislim da Korg nema puno sluha za svoje kupce . Taj OS novi je u najmanju ruku mogao doneti takve promene da pa3x postane pa4x ... ali oni to ne zele nije im u interesu zato ce da nas mame i oklempave sa pa4x. Sramota drugovi iz Korga :(;)

Milan$ 19.07.2014 05:52

Jel ovim zadnjim OS-om 1.63 omoguceno da se preko androida kontrolosu preseti vocalista?

branoy 05.09.2014 01:18

Pa3X OS 1.63 Released

The new operating system for our flagship arranger. Connect your Pa3X to an iPad or an Android tablet, and enjoy the new exciting Sounds and Performances!

milepsr 05.09.2014 02:07

Necu nove zvukove i performanse, hocu da se isprave bugovi :mad:

mimiki 05.09.2014 11:36

instalirao 1.63 cim je izasao,bolje da nisam...glupost..a ovo za android tablete za tekstove su ispalili a najavili još u maju da će izaći :D ,čitao na korgovom forumu kao izvanjavamo se smo ispalili smo vas,kao biće biće ali kad ne znaju :D

rolandx 18.09.2014 23:12

Važno obavestenje

Iznenadjenjima nikad kraja =))=))=))

Sky Music Obaveštenje

,,Otkrili smo neuobičajen problem na veoma malom broju baterija u oba modela (sa 61 i 76 dirki) PA3X koje moraju da se zamene. U određenim i veoma ekstremnim uslovima, neispravna baterija nije zaštićena od kratkog spoja što daje mogućnost za nastanak problema na PA3X. Zato što je veliki broj baterija OK i zato što su okolnosti usled kojih problemi nastaju veoma retke, naše rutinske kontrole kvaliteta i certifikacija nezavisnih institucija nikada pre tj. do Aprila 2012 godine nije primetila problem sa baterijama. Na žalost, nismo u mogućnosti da lociramo PA3X sa problematičnim baterijama i zbog toga iz preventivnih razloga zahtevamo da se zamene sve baterije na uređajima proizvedenim pre Aprila 2012. Serijski brojevi problematičnih PA3X: Molimo Vas proverite samo poslednje 4 cifre na serijskom broju klavijature koji se nalazi na zadnjoj strani uređaja. Lista serijskih brojeva koji su OK se nalazi na kraju ovog obaveštenja. Serijski broj na PA3X ima više od 4 cifre ali semo poslednje 4 su bitne. Svi PA3X na kojima je baterija zamenjena od strane fabrike ili distributera, imaće na kutiji nalepnicu koja to potvrđuje i izgleda ovako:

Zamena baterije je vrlo laka. PA3X je konstruisan tako da korisnik sam može izvršiti zamenu po instrukcijama u uputstvu za upotrebu na strani 266 ili po instrukcijama u pakovanju nove baterije. Zamenu baterije može izvršiti i ovlašćeni diler ili servis ukoliko to želite. Zamenske baterije isporučujemo distrbuterima sredinom/krajem maja. Preporučujemo, da baterije koje su u PA3X odmah izvadite jer ne utiču na rad Vašeg PA3X. One služe samo da ubrzaju proces podizanja sistema, sa baterijom proces traje manje od jednog minuta dok bez baterije traje 2-3 minuta zavisno od količine instaliranog USER PCM-a. Sve stare, baterije koje ste izvadili iz PA3X moraju se vratiti dileru. Ako Vam Vaš diler obezbedi/pošalje novu bateriju, on ce od Vas tražiti da mu vratite staru bateriju. Molimo Vas učinite to, vratite staru bateriju dileru.

Šta bi trebalo da uradite:

1. Izvadite bateriju iz Vašeg PA3X po instrukicjama iz uputstva za upotrebu.

2. Spremite serijski broj Vašeg uređaja

3. Kontaktirajte službu za korisnike Vašeg dilera ili Vašeg lokalnog distributera. Ako ne znate ko je distributer proverite na : http://www.korg.co.jp/English/Distributors/index.html

4. Vaš distributer možda ima obaveštenje na svom web sajtu sa objašnjenjem kako da se zameni baterija na PA3X, pa proverite njegov sajt prvo.

5. Dogovorite sa Vašim distributerom kako da zamenite staru za novu bateriju.

6. Molim Vas, nemojte zaboraviti da vratite staru bateriju distributeru, ko god da Vam je obezbedio novu bateriju. Iskreno se izvinjavamo zbog potencijalnih neprijatnosti, ali Vas i uveravamo da je verovatnoća da imate neki problem usled problema sa baterijom vrlo mala.

KORG INC Japan"

.
.

Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 273144)
instalirao 1.63 cim je izasao,bolje da nisam...glupost..a ovo za android tablete za tekstove su ispalili a najavili još u maju da će izaći :D ,čitao na korgovom forumu kao izvanjavamo se smo ispalili smo vas,kao biće biće ali kad ne znaju :D

,,Korg je ovog meseca objavio poslednju verziju operativnog sistema 1.6. koji u sebi, pored nekih novina sadrži i ispravke određenih bagova.
Style Play & Song Play Mode
Od sada postoji mogućnost zaustavljanja Pad-a dvostrukim pritiskom na Pad taster.
Global Mode
Nova opcija, Auto Power Off , kojom se sprečava bespotrebna potrošnja energije jer se urđaj posle dva sata ne korišćenja sam isključuje.Pored toga, Split On/Off funkcija sada može biti dodeljena footswitch-u.
Performance
U svakoj Performance banci je dodata i peta strana što povećava broj mesta sa 32 na 40.

Link za preuzimanje novog operativnog sistema.

Ovi počeli kao i toyota. Mi smo super ali dodjite da ispravimo nedostatke i ostarimo zajedno....

Milan$ 19.09.2014 05:04

Malo nisi u toku, ovo sa baterijom je staro skoro 2 godine, samo sto jos stoji to obavestenje, te prve serije pa3x sa losom baterijom su odaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno rasprodate, a i baterije zamenjene..

rolandx 19.09.2014 06:05

Kasnim znači ko muda za veprom...:D. Htedoh nesto cenu da pogledam i vidim u pretrazi obavestenje.... Nisam ranije primetio...

mrkocha 05.10.2014 15:02

Da ne otvaram novu temu, postavicu pitanje ovde.
Da li u Srbiji ima da se kupi zvucnik za pa3x, mislim na onaj fabricki. I da li neko ima iskustva sa njim, da li vredi to uzimati?

Highslide JS

sale_band 05.10.2014 15:46

Za vezbu je ok, za podesavanje nije baš 100%, dosta laze pogotovo u niskim frekvencijama (bar meni tako deluje u odnosu na Yamaha SH7)

velja87 05.10.2014 17:05

Bilo je da se kupi po ceni od 45 000 dinara! Za te pare kupi profi studijske slusalice ili bolje studijske monitore i nemas brige.

sale_band 07.10.2014 08:40

Zdravo!!

Zanima me kako podesavate "manual bas"? Da li je moguce da se jedna boja odredi da uvek bude za rucni bas, tj. da ne bude uvek onaj koji je u samom ritmu??

Vex 07.10.2014 13:10

Pa ako neces da koristis manual bass iz ritma ,jedino imas opciju da napravis STS postavku da ti bass bude na LOWER,i onda pogasis chord recognition i da koristis tako... Moze i bass u ritmu da se menja,ali po varijacijama,ali onda moras tako i ritam da sredis u style record i original style sounds da ti bude upaljen .

sale_band 12.10.2014 15:02

Danas sam prvi put imao "glitch" na Pa3x.
Prvo mi se desilo da nije hteo da svira mp3 u song modu iako je svirao normalno sat ranije i tek posle restarta je proradilo.

Druga stvar, na prformasu imam harmoniku na upper 1 i frulu na upper 3 koju palim po potrebi, danas sam primetioda mi lampica na upper 3 ne svetli iako je frulica bila aktivna, kad sam je ugasio i upslio ponovo, lampica se upalila.

Hmm

rolandx 12.10.2014 16:16

Čoveče, ajd sad ti to objasni ovlašćenim serviserima, da nekad radi a nekad ne radi... :mad: , što je mnogo, mnogo je. Ne mogu da verujem da imaju tako nestabilan operativni sistem. Ispravite me ako grešim ali mislim da Pa2xpro nije imala takvih anomalija... jeste da su joj crkavale lampice ali takvi bagovi i to na aranžeru ,,poslednje generacije" korg-a ... žalosno... :(

branoy 12.10.2014 20:02

ko kaze baca pa u srednjake hahah, orginal sound kao g1000 , stim znaci da moze zvucati orginal sta god ubacis. evo test, jedan na jedan

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/hsc0C-yRr24?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

sale_band 13.10.2014 02:40

? Ha?

Vex 13.10.2014 11:25

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 274169)
Danas sam prvi put imao "glitch" na Pa3x.
Prvo mi se desilo da nije hteo da svira mp3 u song modu iako je svirao normalno sat ranije i tek posle restarta je proradilo.

Druga stvar, na prformasu imam harmoniku na upper 1 i frulu na upper 3 koju palim po potrebi, danas sam primetioda mi lampica na upper 3 ne svetli iako je frulica bila aktivna, kad sam je ugasio i upslio ponovo, lampica se upalila.

Hmm

Taj mp3 bug se meni desava jednom godisnje mozda... Mozda bi se desavao cesce,ali mp3 koristim samo da pustam muziku u pauzi,tako da mozda ja i nisam merodavan kada je ucestalost tog problema u pitanju. A sto se tice lampica,za 3 godine i 3 meseca koliko imam pa3, ni jednom nista slicno.
Pa3 hoce da zaglavi skroz u Style record kad se dosta radi u njemu,inace,na svirci mi nikad nije blokirao za sve ovo vreme, dok su me pa1 i pa2 iznenadili par puta.

Milan$ 13.10.2014 12:18

meni se desava da zabaguje u soonbook-u,kad idem iz pesme u pesmu,i selektujem sledecu,a on samo ukove na ritmu kom sam trenutno,nece da predje u sledeci, a dugme select potamni i ne mozes niti da selektujes opet pesmu niti da je promenis...u pocetku kad mi se to desavalo palio i gasio sam klajvu jer nisam znao kako da je odblokiram, jer zabaguje,taj ritam ide i to je to, ne mogu da ga promenim...onda sam slucajno,kad izadjem iz soongbooka probao da udjem jednom na Rec, i to reaguje, cim udje u recoed mode, ritam staje, odmah izadjem,i sve sljaka ok opet...jbm li da zasto tako,ali eto ume to cesto da mi se desi,doduse samo u soongbook-u, ovako nisam imao nekih koplikacija..

Dell 13.10.2014 13:30

Stvarno, Branoy, upao si ko niski padobranac u temu :lol: :lol: :lol:

sale_band 13.10.2014 14:56

I ja samo pustam mp3 u pauzi ali nije nikada pre zezalo.

Ovo sa lampicom sam prvi put primetio

sashaa 16.10.2014 19:11

Imao sam i ja problem da posle pustanja mp3 pesme blokira klavijatura. Problem sam resio tako sto, kad zavrsim pauzu, u plejer ucitam neki,bilo koji midi fajl. Poenta je u tome da ne ostane mp3 ucitan u plejer. Cini mi se da mu mp3 zauzima previse memorije, procesora ili ne znam cega pa zato baguje.

rolandx 16.10.2014 19:35

I MP3 pesme moraju imati neki standard... 256 Kb , koliko Hz, ..... Mozda je u tome problem...

splendid 16.10.2014 22:37

Jel mp3 puštaš sa usb-a ili sa hd na klavijaturi...moguće je da te usb flash zeza....

Pozdrav.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

sale_band 17.10.2014 03:39

Sa USB-a pustam, isti flash i iste pesme na nhemu vec godinu dana...

Vex 17.10.2014 06:05

Vreme je da promenis muziku za pauzu :P :D

Sent from S5

sashaa 17.10.2014 12:08

ja je pustam sa HD

branoy 18.10.2014 16:02

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/gcz0Bl8Da8E?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

dodjes na svirku i pokazes ljudima bunjara. i naplatis i za njeg a? ahahha

Vex 18.10.2014 16:11

Ma ovi stranci vecito nesto glume sa nekim smesnim ritmovima.... Daj nek neko napakuje neku opasnu rokachinu pa neka mi ovako demonstrira... Kad ce vise da se okanu swing,reggae,waltz i ostalih gluposti za koje totalno nije bitno dal je bubanj fabrika ili sample :(

branoy 18.10.2014 17:05

ma de ba, ovakvi ritmovi se i ne komentarisu hahaha, ja cisto radi vizualizacije!! ne znam jel ovo cak zvuci i gore . nigde ne nadjoh strani set za korga napucan, jedini mi to radimo i okolina. oni to ne jebu dva posto. bio je jedan amerikanac skoro gledao, lik napuco i ritam i glas zvuci ko elvis prisli . al izgubih naziv kako se zvao

Trenutno vrijeme na Forumu 16:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org