YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

Todorgm 24.04.2013 11:30

Ne razumem kolega :D

maricm 25.04.2013 11:33

pa ako koristis dmx covijek ti je rijesio problem

milepsr 25.04.2013 22:02

Ma salio sam se ja ;) Ne znam stvarno u cemu je problem, nailazio sam na svakakve greske na pa2, ali tako nesto mi se nije desilo. Da li se ponavlja problem kada ugasis i upalis ponovo klavijaturu ?

Todorgm 25.04.2013 22:19

Ne to se desilo 2-3 puta i samo prebacim na sound edit i vratim i onda sve radi kako treba,ali cudno mi da tad kad zablokira neke funkcije rade tj.tasteri a oni glavni ne,tek kad pomeris potenciometar proradi ali posle o5 nece :D

rolandx 26.04.2013 13:31

kad smo kod bagova, evo još jednog. Nakon editovanja ritma ( record, menu... sada nezanm napamet koja funkcija uglavnom ubacivanje prelaza i varijacija iz drugih ritmova ) ... memorišem ritam i izađem iz record-a - sinhro start reaguje i na desnoj ruci..... znači ne samo na levoj do splip point tačke ( c4) već na svim dirkama. To prestaje prilikom promene ritma ili kada se pritisne taster SPLIT. Ugasi se i upali i onda je OK. Ja mislim da je to bug.

BUG 2: Namestio sam terce u jednoj od banaka. Te iste terce sam želeo da prekopiram u donju banku - praznu. Kada sam krenuo da kopiram označim preformans pritisnem copy on ga izbriše. Nestane preformans. Sreća pa sam memorisao set pre toga. Isto mi se dešavalo kada sam hteo iz seta direktno da učitam memorisami preformans terci na banku koju sam želeo... Memorišem i kada sam hteo da je izaberem oznacim je i ona se izgubi. Kako koju izaberem ona se izgubi. Nekoliko puta sam uključivao i isključivao i proradilo je kako treba.

Kako , zašto - pojma nemam. Upočetku me je zbunjivalo , mislio sam da nešto neradim kako treba, međutim kada je već počelo da me nervira, shvatio sam da nije do mene.

Todorgm 26.04.2013 20:51

Videcemo vremenom sta ce biti,evo meni je danas prvi put zakovala da sam morao da je ugasim,znaci ucitao ponovo svoj set nakon probanja jednog seta za pa1 i kad sam vratio svoj set cim je zavrsilo kad sam pustio ritam zapistalo je i nista ne reaguje,pa sam je ugasio :D http://img.youtube.com/vi/-BToLVMegFk/default.jpg

kreso 27.04.2013 08:58

Nažalost nakon početnog oduševljenja pojavili su se i prvi problemi. Izgleda da nam je OS od Pa600 pun bagova. Dok još nismo na njima puno radili i učitavali na njih samo gotove SET-ove sve je radilo super, sad kad izrađujemo svoje vlastite SET-ove i kombiniramo različite materijale dolazi do pojedinih problema. Nisu to veliki problemi, ali ostavljaju bojazan da će se desiti isto negdje na tezgi. A sramotu ne želi jelte od nas nitko.
Meni primjerice kad stavljam neku pjesmu u song book i na STS1 memoriram sound koji je pravljen od dva različita sampla iz različitih setova ne želi nikako usnimiti postavljene efekte nego obavezno stavi efekat prvog sound programa na UP1 (uper 1) na 0:0. Interesantno, to isto kad snimam u performance radi bez greške i odradi kako valja. Isto tako sample živog bubnja bubnja ako nije taj ritam spremljen u USER1, 2 ili 3 nego u favorite ne mjenja postavke na style trakama kod V1, V2, V3 ili V4, nego vraća na stanje kako je memorirano u USER banku ili u program modu, osobito samplovane loopove koji nisu u program sekciji pod USERDK nego u USER1 ili USER2.
I na kraju, terce u song booku ne rade dobro ako ne staviš na master transpoze za koji se mol/dur odnosi. Radi za pojedinačnu pjesmu OK, ali kad prelaziš iz pjesme u pjesmu preko song booka (da ne zaustaviš ritam, nego direktno samo uz promjenu tempa) zaleđuje aranžer. Ili ja nešto dobro ne radim, ili sam u globalu negdje napravio propust.
I zapazio sam da ne valja kombinirati samplove od različitih aranžera (od Pa1X, ili Pa800 ili Pa2X). Isključivo uzimati samplove iz SET-ova samo od jednog tipa jer iako ne učitavamo iz tih SET-ova GLOBALE, isti sample je u vražju mater različit i muljav iako su efekti i postavke u dlaku iste. Izgleda da neki parametri itekako utjeću na user PCG iz Pa600, jer na kraju brat bratu Pa600 nije sampler nego sample-player isto kao i KORG Tr ili LE kod workstationa, samo za razliku u Tr i LE možeš upgrade-irati za stotinjak € sample karticu.
Možda novi OS popravi te neke sitnice i bugove. Nisu to veliki propusti ali iritiraju. Dadu se zaobić, ali zašto da mjenjam "kemiju" programiranja vlastitog SET-a kad godinama radim tako i na svim aranžerima je to besprijekorno funkcioniralo.

ibroc 27.04.2013 10:21

Dell imao sam klavijaturu i prodao u medjuvremenu je nestalo pa600 u radnjama , ZDRAVO ZIVEO !

zeljko 03.05.2013 17:59

Sta me jos zanima a to je.Da li se na pa 600 moze prikljuciti oni tasteri sa 5 saltera za nozno upravljanje ili samo onaj sa jednim..?.Trazio sam po internetu i nisam nasao informaciju,pise samo za onaj sa jednim.Poz

zoric 03.05.2013 18:25

Pogledaj na netu sliku klavijature od nazad,trebalo bi da pise EC5 ulaz posto je specifican konektor.....

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

nesaband 03.05.2013 19:03

@Zeljko tebi bar nije problem,uzmi PA 600 pa ga probaj,kod tebe postoji mogucnost da ga vratis u roku od mesec dana ako ti se ne svidi.

zeljko 03.05.2013 19:47

Gledao sam i ne pise tako a na papucicama na slici nema kabla pa ne znam kako izgleda,ali nema veze pitacu ovdje ako budem kupovao klavijaturu..Tek cu sutra ili prekosutra znati posto mi se javio jedan svabo za ovaj moj ketron,pa cu da vidim ako kupi idem odmah po korga:DA interesuje me papucice zbog kad budem svirao midi harmonikom radi lakseg i brzeg pritiskanja Start-Stop ili filova
Dodato:
Hvala u svakom slucaju..Pozz

nele1 03.05.2013 19:50

Samo napred Zeljko uzmi pa600 pa posle uzivanje.

zeljko 03.05.2013 19:52

Dotuzilo mi da ja jedini na Yu-midi Imam ketrona i to bez tipaka:lol:Jos poslije samo da naucim da sviram i bog da me vidi=))=))=))

zoric 03.05.2013 19:54

Simpaticna stvarcica,mada ionako imam 3 pedale dole,pogubio bih se sav kad bih I to nakacio.....:-)

zeljko 03.05.2013 19:56

To jest i ja se mucim sa 7 tastera Koje Imam za ketron a ima i da se kupi i sa 13 tastera heheehe..Ma zajebano skroz zato ja i sviram pjesme gdje nema puno prelaza ili nikako:D
Dodato:
Osjecam se kao da vozim biciklo a ne pokrecem se nikako:lol:
Dodato:
Vintam a stojim u mjestu:lol:

nele1 03.05.2013 22:39

Zeljko bolje da ima bre vise dugmica nego manje,eno snimio sam ti tvoje povodjansko kolo
imas kod mene u demo sekciji,uzimaj taj pa 600 i neplasi se viska dugmica.

zeljko 03.05.2013 22:53

Samo da zajebem svabu sutra ako dodje,da mu utrpam ovaj ketron:lol:i idem odmah sutra kupim korga...Prodacu mu i ove papucice nek nosi hehe
A sad odoh spavat da se dobro odmorim,kad dodje da ne zamucam i zeznem prodaju:lol:

nesaband 04.05.2013 00:58

Uzmi ti pa 600 prvo na probu,to ti je moj savet.

zeljko 04.05.2013 11:28

Dolazi mi svabojin u 2-4 sata odprilike:lol:Nadam se da ce kupiti hehe..Bas sad zvao jednu od prodavnica i nemaju u lageru..Druga kaze jos jedan komad:rolleyes:jbt kaze mi covjek kupuje narod pa 600 ko lud i da ne mogu nanijet koliko je potraznja:lol:Sto me malo raduje za pocetak..Idem odmah ako uspijem do 4 sata da prodam ketrona posto rade do 18 sati,inace moram cekati do ponedeljka:">

Ako kupim u 18 sati prvi demo stize u moje demo snimke u 18:49 od korga:lol:

Valjda cu znati da ga upalim hehe

zoric 04.05.2013 11:50

Aj nek je sa srecom trgovina!

nesaband 04.05.2013 13:05

Drzim ti pesnice,sretno i "oderi" svabu za sto vise eurica.

zeljko 04.05.2013 13:10

Hvala ali nista jos nije sigurno dok ne iskesi lovu i dok ja ne ubacim u svoj dzep a njega ispratim i pozelim mu sve najbolje sa novim instrumentom i da ga dobro sluzi:D

Zajebane su svabe kad kupuju nesto,nikad se ne zna mozda samo izgubim svoje dragocjeno vrijeme s njim i bolje da sam danas Isao a imao sam namjeru na koju pivkaru posto je subota i suncan dan:DAl hadj mozda mi se isplati vidjecu..Hvala jos jednom i ako pazarim korga javljam odmah a i treba ce mi pomoci sigurno heh
Dodato:
Moracu dodat jos 200 eura za korga,jbg nece niko da se javi ako trazim vise za ketron

yamahapassion 04.05.2013 13:21

Uzmi pa600 i ne beri brige ;) A sto se tice pomoci oko klavijature samo javi, tu smo da razmenjujemo iskustva.

nesaband 04.05.2013 20:04

@Zeljko,sta uradi,cekam dobre vesti,izgoreh a tebe nema da se javis :).

yamahapassion 04.05.2013 21:30

Neso, vala i ja udjem svakih sat vremena da vidim jel se javio Zeljko i jel uradio sta, ko da ja treba da ga pazarim :D
Ajde Zeljko javi se sa dobrim vestima pa da otvorimo po jedno pivce za novu klavijaturu.

zeljko 04.05.2013 21:31

Moj je i boziji:lol:Vec sam razgovarao sa Neletom preko telefona a moracu jos oko nekih stvari i sa Yamahapassionom da vidim...Ja sam veoma iznenadjen kako zvuci..Zvuci za 3 klase bolje od ketrona koliko sam ovo malo probao i cuo.Ubacio sam sam neki set hehe i nesto sam i snimio ali posto nemam papucice nemam vremena da pritiscem prelaze i ukljucio sam preko harmonike i to sam nasao samo jos da vidim nece nesto uper 2 i 3 da radi, radi samo uper 1
Dodato:
Tu je druze vec hehe,sad tek vidjeh tvoj post..Pa kad prolazis kroz minhen da svratis na Koje pivce i ja sam za to hehe..Pozz drug
Dodato:
Jos samo da nadjem mjesta gdje da ga smjestim posto je glomazan i sad moram sve da razmjestam po stanu da uvalim klavijaturu negdje

romario 04.05.2013 21:36

Cestitam druze...
Postovano sa mobilnog uređaja

nesaband 04.05.2013 21:42

jupiiii!!!!!!!!!! Cestitam Zeljko.

zeljko 04.05.2013 21:45

Hvala hvala jos samo da se uhodam malo bolje i kad Imam vremena odsviracu nesto i postavim.Danas sam bio umoran i meljao sam i nisam znao ni sam sta da sviram pa ima greski puno,ali sam iznenadjen snimkom kako je cist i kvalitetom 1000 puta bolje negom sa ketrona..Ne mogu da vam opisem koliko sam sretan hehe..Pozz

A tek kakve Imam harmonike na korgu nece mi trebati vise akusticnu da usnimavam

Boban010 04.05.2013 22:08

Ajd' nek je sa srecom!

yamahapassion 04.05.2013 22:22

Otvorim ja jedno pivo sad, a kad budem prolazio kroz minhen cujemo se pa da odemo na jedno. E znas da mi je bas drago sto si uzeo klavijaturu i sto ti se svidja na prvu loptu. To oko prelaza, fill in-ova, breakova itd. se ne sekiraj, sada ti je sve malo cudno posto si dugo vremena svirao na tvom sistemu, ali ima za par dana da se naviknes, zaboravices na harmoniku i one midi zajebancije :) A za harmonike ima tek da se iznenadis kad proberes semplove i kada namestis po svom ukusu ima da grme. Evo sad vidim da si mi poslao pp, odoh odma da vidim jel ti treba nesto da se pripomogne, a naravno sta god treba javi se.

zeljko 04.05.2013 22:57

Ma super je klavijatura nema sta.Ovo sto sam ubacio i cuo od stvari pravo dobro zvuce jos samo da naucim nesto odsvirati i snimam hehe.Pozz

Hvala Bobane

nele1 05.05.2013 04:13

Druze neka te sluzi klavijatura dugo dugo i da nam sviras i uzivas u svirci,ajde cujemo se danas popodne .

zeljko 05.05.2013 05:15

Pogledaj sta pise ispod mog profila gdje je nekad pisalo "Harmonika+Ketron SD3:D

makso68 05.05.2013 14:17

Sa srećom druže.Veliki pozdrav i svako dobro!!!

kreso 06.05.2013 16:01

Ohohoooo buraz ! ČESTITAM !!!
Stari moj, ma nemaš pojma još kakav si potez napravio odabirom Pa600.
Nek ti je sa srećom, sad češ tek vidjeti što znači ispod haube imati 500 konjiča :D (Meni je moj Pa600 ko Porshe :lol: ).
Željac, zatreba li ti išta za "bebu", imaš moj e-mail, piši i expres šaljem.
Nemaš pojma koliko si me obradovao. Eto, ja u subotu odradio svatove, a preko puta naše sale je svirao jedan od 5 najpoznatijih i najboljih bendova HR-a. Na pauzi došao čovjek (kljaver) gledati "zvjerčicu" (inaće svira na Pa2X-a i Kronosa) i ne može vjerovati da mali ima tako dobre harmonike i mastan ritam (što je nepojmljivo za KORG-a). E a ja cvatem ko pori luk na mjesečini. Reko, odma naručuje jednog samo za probe (jel, lagan je i močan), ma oduševio ga je. Čovjek kaže da je prosto pao na tur, ne može vjerovati da iz te male hrpe crne plastike izlazi tako dobar sound, kaže bolje nego iz njegova pa2X-a (a on je barem na glasu kao jedan od najboljih u izradi SET-ova u HR).

rolandx 06.05.2013 18:09

SVe čestitke i da te služi dugo... dugoooooo. Verujem da sada nećeš imati mira jer materijala ima za nju celo Jadransko i Egejsko more, pa ćeš sebi praviti kako ti odgovara i neće ti biti dosadno :) . Ako negde zaškripi a nemaš vremena da čačkaš,... tu smo da ti pomognemo,...

kreso 06.05.2013 20:01

:lol:
Mislim da sad malo poduže nečemo čut za Željka.
Stigla nova ljubavnica ;)

al bundy 06.05.2013 20:10

.....

ma jok serife....zeljko otiso u kafanu na pivu...nit mu je sad do ljubavnice niti do zene :p

Trenutno vrijeme na Forumu 13:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org