![]() |
ma sve ok.nisu veliki novci u pitanju, na ebay-u 50 komada dioda, sa dostavom u hr me je kostalo 3 eura.
|
3 Eura?? pa nece me onda sve skupa izaci 25-30 € sa rukama :S ako je to tako onda je to odlicno!!! Hvala kolega mnogo!!!!
|
Jeste da nemam jos pa2x, ali me zanima jel moguce staviti bilo koje diode, ili samo odredjen tip? Naravno pod ovim ˝bilo koje˝sam mislio na istu voltazu i ostale parametre koji se gledaju, jer ima na trzistu kakvih god hoces dioda, cak sam i na autu menjao na instrument tabli boju. I na kojoj voltazi rade diode na pa2x vecina ovih na trzistu je 3,3v ali ima i onih od 12v....
|
Pricao sam sa svima poznatim majstorem iz Kragujevca i reko mi je da nisu problem diode nego neki deo koji ih napaja tj. da su ovi u korgu zajebali nesto oko toga. Pa svi znate da je radni vek led diode oko 100.000 sati. Ja sam zbog tih dioda i prodao klavijaturu, pa zar za 2900e koliko sam platio pa2 nisu mogli da ugrade kvalitetnije delove??? Uzas!!!
|
3mm,a 3 ili 3,3v ne znam tocno,ali rade i jedne i druge
|
imam ja jedno pitanje..na mom pa2x nisu crkle nego preterano rade..znaci imam par ledova koji rade i kad ne bi trebalo..koliko sam skontao kvar je na nekoj ploci ... e sad meni licno to uopste ne smeta i klavijatura radi normalno..da li ako se ne popravi moze da prouzrokuje neki dalji kvar???npr da klavijatura rikne skroz??!
|
**
Te diode sluze za informisanje korisnika koje opcije su aktivirane ili ne pa samim tim je isto tako lose ako su stalno ukljucene kao i da ne rade uopste.
Inace nemaju nikakvog uticaja na rad klavijature.Ako ti izgori svetlo na prednjem faru auta od toga ti se auto nece pokvariti..ili?;) |
Veoma retko se desi da ako crkne driver za diode i one svetle stalno da prouzrokuje nesto dalje,tj da izblokira dalje instrument da je neupotrebljiv
Pozdrav! |
ako ne popraviš, vidjet ćeš što će se desiti :D u ovom slučaju nije problem u lampicama, kao što si i sam rekao, već u njihovom upravljanju... nadam se da nije nešto pregorilo, pa da zato cijelo vrijeme svijetle, a kasnije se počinju i druge stvari čudno ponašati... pričekaj jedno mjesec dana, pa ako ti se ništa drugo ne promijeni, siguran si :D
|
**
@mikikg
Kolega.. Vi ste upravo napisali da kada bi neko ukljucio sve komande na Korg PA2 xpro...on bi se pokvario:lol: Sta vam je ljudi...ta lampica ne zna dali ste je vi rucno aktivirali ili ja neki spoj na integralcu....ili na maticnoj ploci nemojte mesati uzrok kvara i posledice. |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org