YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland GW8-E Update v2.00-Velike novosti!!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10709)

milanceshow 03.09.2009 16:06

Znaci da je njegova osnovna zamisao workstation,jer kod aranzera na ACC bubanj se ponasa kao solo instrument.....

Boban010 03.09.2009 23:21

To je u neku ruku dobro jer sad mogu i vlasnici rolanda da imaju neku vrstu "lupova".Ipak nije to bas 100% tacno jer prilikom kopiranja "loop-a" iz dura u mol nema razlike ali kod sedmice ima te je zbog toga iste potrebno kopirati u STW-u.Kombinovanje setova bubnjeva sam probao cisto eksperimentalno ali mislim da to moze da se sredi da radi ko sat.Cim budem uradio nesto kvalitetno po ovom pitanju postavicu da cujete.

nehija 04.09.2009 12:54

Ovo je pravi potez za ovu klavijaturu mnogo je lakse za rad nego na STW! Ali meni nece da memorise u useru kad napravim izmene na nekom ritmu neznam u cemu gresim! Izbaci style has been changed.Style will be discard,are you sure? Ja stisnem enter i ono kao zapamti cim promenim ritam pa se vratim na taj ono po starom u cemu je fora? Pozdrav!

milanceshow 04.09.2009 13:09

Neznam da je na GW kao na E80,ali evo odgovora!

Ako si prepravljao fabricki ritam,onda je ovo slucaj..............
Kada prepravis fabricki ritam i onda ga sacuvas.Taj ritam se ne nalazi u fabrickim ritmovima,nego je sacuvan kao USER ritam.

Boban010 04.09.2009 13:30

@nehija
Ako pritisnes enter onda iskljucujes promene(discard change) koje si napravio,nego treba da pritisnes write pa onda iz menija style i eto.Fakticki ti nisi ni pokusao da snimis ono sto si radio nego si jednostavno hteo da promenis ritam.

nehija 04.09.2009 14:27

Da sad je u redu znaci odradim ga u useru pa ga onda memorisem u performance! HVALA puno Boki kad budem navracao u Pirot zvacu te na pice!

Boban010 04.09.2009 16:00

Ma nema problema ja ce si pustam!!

Vule 04.09.2009 16:19

Ne smem sa sigurnošću od 100% da tvrdim ali sam 99% siguran da su E i L verzije Rolanda GW8 i hardwerski različite,tačnije razlikuju se u jednoj banci semplova ubačenih u njih...bilo bi dobro ako bi neko imao tu "latin" verziju pa da pogleda šta je ponudjeno od boja u toj dodatoj banci zvukova,ali čisto sumnjam da se to može samo softverski rešiti pa da sprave budu iste...

...inače ovo je pokušaj da dam odgovor kolegi @Mladenkom koji je postavio ovo pitanje :D

Boban010 04.09.2009 16:29

Kao sto sam vec rekao u prethodnoj verziji os-a za GW8-E je bilo posebno verzija os-a 1.30 i Version tone 1.00.Sada u novoj verziji ne pise koja je verzija tonova.Ovo navodi na sledece zakljucke .U toj banci ima dosta boja ali ja mislim da su ipak softwerski ubacene i to ne kao deo operativnog sistema sto je prakticnije i takodje opravdava nisku cenu klavijature.Da ne govorim o tome sto je podlozno eventualnim kasnijim promenama.
Ako su ove pretpostavke tacne nije tesko zakljuciti koji su naredni potezi Rolanda u dogledno vreme.

Vule 04.09.2009 16:34

Izgleda da ni oni sami ne znaju koji će im biti potezi...više od godinu dana nakon izbacivanja modela GW8 puštaju OS koji spravu čini iole operativnom u odnosu na osnovnu verziju koja je bila potpuno neupotrebljiva...nakon ovoga je sve moguće a sigurno da i ova verzija SW nije konačna reč jer kvalitativno ono što je tonski ubačeno u GW8 svakako zaslužuje mnogo bolju softversku podršku...o tome sam još davno pisao...B-)

...ali "oni" ne čuju...:(

Trenutno vrijeme na Forumu 06:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org