YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Tehnike i teorija (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   pjevanje terce-kako nauciti (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12363)

nelica2002 05.10.2010 18:36

E dobra tema, dosad sam radio sam , sad imam prijatelja koji pje
Dodato:
E dobra tema, dosad sam radio sam , sad imam prijatelja koji pjeva samnom nismo se baš našli što se tiče terce nisam zadovoljan ,da li vježba i samo vježba.

cvrca 05.10.2010 18:42

Za pocetak mozes da vezbas uz neki snimak jer se obicno i cuje terca,pored toga sedni pa navezbavaj uz klavijaturu pa ce vremenom i da ti dodje samo od sebe ,ipak tek si na pocetku ne moze sve od jednom.

Goran-MNE 06.10.2010 13:52

Samo ne se sjekiras :).
Malo uz klavijaturu, malo slusajuci duete, svima vremenom legne u uvo

pobro44 07.10.2010 09:38

imam isti problem. sviram iz gušta sa još dvojicom, i dok su oni savladali terce (koliko - toliko:D) ja nikako da ih skontam, a osnovni glas pivam dosta bolje od obojice...:rolleyes:

trenutno se vježbam tako da odsviram neki ton, probam mu otpivat tercu pa je onda simultano i odsviram da vidim koliko sam pogodio, valja li ta metoda šta?

silver2002 07.10.2010 12:06

svaka metoda je dobra ako je produktivna... ja npr. sviram skoro sve pjesme dvoglasno i onda pogledam koji od taj tonova je za prvi glas te uzmem onaj drugi ton i sviram jednoglasno te pjevam uz njega. naime... kako sam vec naveo u svom prijasnjem postu,... kad sviram i pjevam tercu mom kolegi desi mi se da "ispadnem" iz nje ili me on uhvati u terci i onda pjeva tercu samnom...:p to onda zvuci dosta smijesno... no zato je samo bitno kako kazu i ostali, vjezba, vjezba i samo vjezba...

zukae 13.01.2012 16:20

Da ne otvaram novu temu. Mene interesuje koliko je opravdanao tercu pjevati u falsetu (naravno kad ode visoko)?

Dell 13.01.2012 16:27

Po meni jako :) Ja to cesto radim, pogotovo kad je pjevacica u pitanju, jer bolje zvuci od recimo donje sekste, koja ovisno od tonaliteta zna i da poklapa, samo nemoj preglasno i sve ok, ako je bas previse visoko, onda oktava dole.

aleksandarpet 14.01.2012 02:46

Citat:

Originalno postovano od driftkiller (Post 117292)
zdravo,treba mi pomoc oko toga kako da njlakse naucim pjevat tercu,jer mi je to optrebno sada kada radim sa kolegom pjevacem.Znam da je teze,jer nemam vocodera niti takvih stvari moram ucit na stari nacin.
Hvala unaprijed.

ako je molska pesma ides visu tercu ( 5 ton visi od osnovnog ) a za dursku pesmu nizu tercu ( 5 tona nize od osnovnog )

Dell 14.01.2012 03:41

Otkud to pravilo sada? I u duru i u molu moze biti i gornja i donja terca, ne mora ni bit terca uopce.

kac97 14.01.2012 03:59

Slažem se s tobom,kolega Dell.I još bi dodao da kad su u pitanju terce ne gradi se na svakom tonu 5 stupnjeva iznad ili ispod osnovnog tona.Zavisi od vrste terce,mala terca se gradi na trećem stupnju iznad ili ispod osnovnog tona,a velika na 4 stupnju iznad ili ispod osnovnog tona.Npr. ako se nalazimo u C-dur ljestvici, na ton C možemo sagraditi tercu C-E (velika terca),ili A-C (mala terca),a ako nam je osnovni ton D,na njega gradimo D-F (mala terca),ili H-D (mala terca).Sve zavisi od toga u kojem smo tonalitetu.Da ne duljim s teorijom,samo sam želio ukazati na tu pogrešku u postu od @aleksandarpet .

Lijep pozdrav, Karlo

Trenutno vrijeme na Forumu 23:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org