![]() |
Nemoguće je da se isječe solo od žive svirke u mp3 formatu, da je midi pa uredu, ali ovako, teoretski nema šanse.
|
Citat:
Eho i hal su, pored ne-centralne pozicije instrumenta u miksu, najveci moguci problem kod izolacije. Svi programi koji se bave izolacijom odnosno brisanjem instrumenata iz miksa rade na principu obrtanja faze odredjenog frekventnog spektra ili formanata, koji zauzima instrument koji treba obraditi, za 180°. Jedan hal ili eho se prostire po citavoj stereo slici miksa tako da otezava lokalizaciju instrumenta a samim tim i ucinak programa, tako da se kao rezultat dobija sve samo ne izolovan instrument jer se u djelovima efekta (hala i eha) cuju i ostali instrumenti iz miksa. Slijedeci veliki problem je medjusobno frekventno preklapanje instrumenata u miksu, pa bi bilo totalno suludo pokusavati izdvojiti jednu akusticnu gitaru ako u miksu uz nju svira i tambura ili buzuki. Isti slucaj bi bio sa trubom i zurlom ili sa violinom i guslama. Zamisli onda kakav problem predstavlja hal ili eho u miksu u kojima su izmjesani svi moguci i nemoguci gornji i donji harmonici svih instrumenata iz miksa a uz to jos i razmazani na nacin na koji to samo hal moze da uradi. |
e sad neznam za to,ali znam jedno i to nemoze niko da me ubedi,da je on to odsvirao NIJE,da je izvukao improvizaciju iz pesme to JESTE...
Poshto nemogu da postavim link, youtube i napishite edo grand.. 3-eca slika,video je dugacak 7.03min... cucete uvod gitare u pocetku... |
Ta gitara nije nikakav izolovani instrument, odakle ti uopste ideja da je to izvuceno iz miksa. Moguce je da on to nije odsvirao (mada ne vidim zasto to ne bi moglo da se odsvira) ali gdje je problem da to odsvira bilo ko i da se taj fajl stavi u instrument.
|
U komentarima pise da je loop gitare koji pusta na pocetku imao prije 2,3 godine Sebo Makedonac, jedan od najboljih Solo Gitarista...tako da...inace izgleda da nije njegov loop,edov,nego od nekog drugog "pozajmio"E sad koliko sam skontao Kabi hoce da isjece sa ovog njegovog snimka? xD
|
A ima i tebe Kabi ovdje :) :"Ako mislite na uvod gitare,to je sasa petrovic iz nisa odsvirao na albumu anjura serbezovskog,pesma je fato fatima... kabi..."
|
To je edogrand dobio odrađen loop ništa nije sjeko iz pjesme! Kabi stavio sam ti u download još dve improvizacije sa gitarom ako it šta pomogne!!! pozz
|
video sam kolega,hvala
|
prog.
program se zove audio editor and recorder evo link free
http://free-audio-editor.com/download/index.htm |
ja znam za audacity i koristim njega za snimanje fajlova i tako isto i za secenje odredjenih dijelova...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:43 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org