YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   PEAVEY 24FX -mikser za preporuku (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17227)

Beethoven 04.02.2011 01:40

@aleksandar72

..."nabavim sebi nesto iz Souncraft Si Compact serije".

Nista ne znas.... :)

Kako ja sebi da nabavim tako nesto? Makar SiCompact16, dosta mi je... :)

aleksandar72 08.02.2011 17:11

;)

Kad kupujem (skuplju) opremu,racunam da je za odprilike godinu dana isplatim i nakon tu godinu, da pocne da zaradjuje novac...kod SI24 znam iz starta da ce da potraje malo duze, ali...jbg, zaljubio sam se u mikser! ;)
Testirao sam ga prosle godine na sajmu u Frankfurtu, odusevio me!!
Jos sam u fazi razmisljanja ;)...ali ako prodam Yamahu LS9-16 za dobre pare, prestaju nocne more :-))

Pozz

harepa50 20.05.2011 01:49

Mozda je tema par mjeseci stara ali...
Procitao sam prije ovu temu ali nisam nista napisao. Sad sam malo pretrazivao forum i naidjem na ovu temu. Naime, i meni je za oko zapala ova mikseta, posebno zbog odlicne cijene za ono sto pruza. Iznenadilo me je dosta ovo, ali opet cudno malo, zbog niske cijene.

Naravno, cijenim jako misljenja kolege Aleksandra, koji je vrsni poznavalac ozvucenja, miksera, svega,kolege Bethovena, i mnogih drugih ovdje na forumu.

Moj kolega i ja smo razmisljali da se upustimo polako u biznis rentanja ozvucenja (bendovi,konferencije,manje open air stvari i sl.), naravno da pocnemo sa nekom opremom srednje klase, pa polagano. :)

Pa je tu negdje izbor miksera pao na
Allen & Heat ZED22FX ili ZED24 (efekt procesor nije neophodan),
kako mi je ovaj Peavey zapao za oko pa smo stavili i njega na listu, i
Soundcraft MFXi20 koji je jako dobar i jako mi se svidja, pogotovo preampi koji se bas hvale :)

Iskreno, ova tri stereo kanala na A&H mi i nisu bas potrebna, bolje bi mi doslo vise mono/mikrofonskih kanala.

Sad ispade da sam na neki nacin sam sebi preporucio miksetu :lol:
Interesuje me cijena ovog Soundcrafta i neka vasa misljenja izmedju ovog A&H i soundcrafta.

Hvala puno :)

Zelio bih jos nesto da napisem. :)
Vidim gore spominjete Presonusa 16.4.2. Iskreno taj mikser me pravo odusevio (iako ga licno nisam probao, nego sam gledao demonstracije o njemu), ali me odusevio sto nudi dosta dobrih stvari po jako prihvatljivoj cijeni. Samo da se nadovezem posto je cika Aca rekao da nema prosirenje na 24 kanala.
Mogu se spojiti dva Presonusa 16.4.2 preko FireWire porta i tako se dobije 32 kanala (daisy chaining), a mogu se spojiti do 4 miksera, (jedan je master drugi je slave), s tim da, efekte koje koriste na masteru vaze samo na kanale na njemu, dok efekti na slaveu samo za kanale na slaveu, iako nisam siguran da li se dupliraju aux-i.
Interesovalo me je bas da li se mogu spojiti dva Presonusa 24.4.2 miksera, da se dobije 48, jer verzija sa 24 kanala malo je unaprijedjena, mislim da su dodali Q faktor (ako se dobro sjecam) i jos dva aux-a i tako te neke sitnice. Izvinjavam se ako sam promasio ovo na sta si mislio pod prosirenjem na 24 kanala. ;)

Naravno Soundcraft mi je super kao brand, a i njegov Si Compact naravno :)

domino 27.05.2011 22:33

Ma kupi Peavey 24FX i uzivaj... :) Mani se Soundcrafta i A&H...To vise lezi radio i TV stanicama...Sterilno...

Ajd' zdravo.

harepa50 28.05.2011 02:25

Iskreno kolega, ne bih da pametujem, ali kad pogledas, sve (velike) rental firme koriste pretezno A&H i Soundcraft, o Midas-u da ne pricam. :)

Ipak, Englezi su Englezi (za mixere) :)

Lijep pozdrav :)

Vule 28.05.2011 02:42

Citat:

Originalno postovano od domino (Post 184591)
Ma kupi Peavey 24FX i uzivaj... :) Mani se Soundcrafta i A&H...To vise lezi radio i TV stanicama...Sterilno...

Ajd' zdravo.

Da li vi pravite razliku izmedju razglasnih,radijskih,disko,itd mikseta uopste?

Sta znaci ova recenica "to vise lezi radio i TV stanicama...sterilno"? Dajte neko argumentovano objasnjenje posto sticem utisak da samo pokusavate da nas zamajavate ovde kojekakvim glupostima? Hvala

Beethoven 30.05.2011 02:12

"Mani se Soundcrafta i A&H...To vise lezi radio i TV stanicama..."

Hehe, sutra sviram, prestavicu se ko radio stanica, jbg kad nemam za bolje ili nisam cuo za Peavey...

Bas se slatko ismejah...

aleksandar72 31.05.2011 02:03

Na koju frekfenciju slusate "Studio Berar" iz Novog Sada?? =)) :D

P.S. sve sterilno kod njega,ko apoteka!

Beethoven 31.05.2011 04:30

Hehe, pa valjda i Berar zato ima ispred ono "Studio"... ahahaha

Jbg kad rade Soundcraft... :)

Ne znam, dva puta u zivotu sam imao EXTRA zvuk i oba puta je bilo sa Soundcraftom (doduse, jednom sa SPIRIT by Soundcraftom. :) ).

Ostalo je sve bilo ok ali ni prici.

Da probam sad i experimentisem niti imam vremena niti ocu.Ja Soundcrafta ne menjam ni za sta :)

Pozzz

P.S. Cekam da naprave neku digitalu tu oko 1000e, neku malu za mene pa da je pazarim o'ma. :)

harepa50 02.06.2011 01:18

@Beethoven

Neku malu, do 6 kanala? :D
Nemoj zamjerit.
Ja na tvom mjestu ne bih bjezao ni od PreSonusa 16.4.2 iako je to 1000 i kusur vise €, i druga tema. :)

Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 14:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org