YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Dali koristite intro na klavijaturi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=18214)

romario 31.03.2011 19:41

Nema tu ništa loše...

Slijedeći korak vam je puštanje mp3 matrica sa sinta...

I možete u pozadini svirati nešto;)

tranzit 01.04.2011 18:20

A posljednji korak je pustati Midi fajlove i... ne svirati nista.

remi311 01.04.2011 21:44

Drage kolege uz svo postovanje svima vama koji koristite intro ja sam licno protivnik koriscenja te opcije klavijature,jer to je samo medvedja usluga svakom sviracu,kao sto rekose kolege romario i tranzit posle toga idu fajlovi i mp 3 matrice!mislite o tome...

ristiv 01.04.2011 22:17

Ja druze pravo da ti kazem retko kad ga i koristim ali kad zapne on ne skodi, a cim ne skodi znaci da koristi xaxaxaxaxx...... zamisli posle 6-7sati svirke i povremeno pijuckanja tokom svirke kad ruka ode u aut koliko znaci ova opcija?! =))

LAsER 01.04.2011 22:24

Slazem se sa kolegama, intro je potpuno ista stvar kao i midi (ne tehnicki gledano).
Bunite se kada neko koristi midi a ok je intro?

Ja licno nemam nikakvih problema s time ko sta koristi, nek radi onako kako ko zna.
Samo imaj te na umu kada neko vidi da to sam radi nece vas vise cijeniti kao muzicara.
Desavalo mi je se kada pustim univerzalni ritam da neko baci komentar pa to samo svira!
Takvi su neki sto se ne razumiju u to.

Odg. na pitanje: Ne koristim intro, nema se slobode.

Pozdrav
Postovano sa mobilnog uređaja

baltik79 01.04.2011 23:07

Na svirci nikada nekoristim intro.Ponekad kod kuce,ako je dobro uradjen pa skidam trilere ili forspil.Nisam bas odusevljen kada dodjem ja kao gost na muziku gdje takve stvari rade muzicari,pogotovo gdje se rade narodnjaci.

nesaband 01.04.2011 23:16

"ne koristim"!
"koristim!"
"sto da ne!"
"kad se umorim koristim" ITD......

Nek radi ko kako hoce i nek se snalazi kako ko zna...

Najvaznije je u ovom nasem poslu izboriti se i odrzati u ovo tesko vreme.

Sve se danas pretvorilo u matrice i otvaranje usta na TV,retko gde se moze cuti zivi bend i da bude placen za to a ne da se samo klimata i drzi instrument.

Moje misljenje je da je ova tema izgubila smisao.

Ace 01.04.2011 23:20

Ja licno od nekih 190 ritmova u moju klavijaturu na nijedan ne koristim Intro da mi odsvira forspil ili terca u forspila, niti pa da mi odsvira harmoniju forspila. Imam terce, pesmu naucim i sviraj. Al imam na dosta ritmove Intro na koga ima neki uvod sa bubanj, neki brass, neko arpeggio s gitarom ili klavir i slicne stvari. I dosta bolje zvuci kad pri prelaz iz jedne pesme u drugu imas neki uvod nego da jednostavno smenis na ritam ko odma ide sa varijaciju. (normalno ima tu i izuzetaka, nemozes na svaki ritam imati intro koje bi se uklopilo u repertoara).
A ovo sto radim je daleko od koristenje fajlove i matrice. I sad jel Intro potpuno isto sa midi fajl ???

nesaband 01.04.2011 23:26

@acekorg
Ti si druze jedan od retkih muzicara koji znaju i koriste klavijaturu na pravi nacin.
To na koji nacin ti koristis spravu ne verujem da iko drugi na taj nacin razmislja a kamoli da to tako koristi.
Jednom recju tvoja razmisljanja su jako kreativna i pozitivna.

Ace 01.04.2011 23:47

Hvala Neso na pohvale .....
Samo sam hteo malo da preusmerim temu. Svi se uhvatili za fajlovi, a moze da se iskoristi i intro da izneses neka svoja ideja za improvizaciju bass-a, improvizaciju bubnja, i sve sto ti tekne a mislis da je zanimljivo ubaciti. Mada to je indiviualna stvar, ako neko nece da koristi nemora onda :)

Trenutno vrijeme na Forumu 18:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org