![]() |
O tehnici rotacije zgloba ce ti bolje reci Vasketovi ucenici kojih ima na forumu, samo mi se cini da su malo neaktivnije. Doduse, podrobnije ces vidit, ako nadjes na youtube-u uzorke iz Neletove skole harmonike, tamo sam i ja pokupio osnove.
|
bolje pet
bolje je da sviras sa pet, a sta je jos vaznije, to je da radis vezbe za pravilan prstored. ako nadjem neku knjigu sa prstoredima koju sam ranije koristio, ja cu postaviti na download. mnogo je lakse svirati, kad se svi prsti razrade kako trebaju; a i trileri postaju ostriji kad znas sa kojim prstima da ga odsviras.
|
Ne znam da li si pocetnik,ili sta vec.Ja takve muzicare,ako mogu tako da ih nazovem ne priznajem nikako.U pravu je kolega.Uzmi knjigu Teorija Muzike od bilo kog izdavaca imas kvintni i kvartni krug,prelistaj malo to,kako se koja lestvica svira.A preporucio bih ti knjige za skolu harmonike.Zovu se Albin Fakin,mnogo dobra knjiga sa vezbama,upustvima.Pomocice ti sigurno,ako budes vredno radio.Pozdrav
|
Amza Tairov i Zoran Paunovic su pobili tvrdnje da se strogo mora svirati sa pet prstiju (sviraju ljudi sa tri prsta i ponekad se pomognu sa cetvrtim).....a u tehnici ubijaju koliko su brzi i precizni.
PS.Obojica su klavirci. |
Tehnikom rotiranja zgloba dobija se jaci i brzi udarac prilikom sviranja trilera.
|
a da probas sa 10 prstiju? :) postoje razne vezbe za tehniku.Probaj Hanonove vezbe ili Jelu Krsic ili Bayer-a :)
|
meni su rekli da se svira sa 3 prsta ali sa 4 i 5 se prave trileri
|
Pa to je smesno,mozda se sa tobom neko salio ili zezao,tamam posla da se svira sa 3 prsta,a jos smesnije da sa 4 i 5 prave trileri.Najkorisnije za svaki instrumentalac je vezbanje skale.Tu imas napisano prstomed kako bi dobio osnovu,pa tu videces da se svakako koriste svi prste.
|
Ja pravim trilere sa 4 i 5 prstom, jesam li ja smijesan?
|
Jesi :lol: .... msm ne zbog trilere .... :lol:
Bogami ni ja ne vidim neku svrhu tog posta od @coki99 ali ajd .... :confused: |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org