Ako znate kako gore platine u ravodnicima na kolima isto tako mala struja koja prolazi kroz prekidace utice vremenom na njega i pravi tackicu na samom kontaktu tako da on tu gubi spoj ili ne spaja dobro dok jednog dana sasvim ne prestane da spaja, najbolje je koristiti kontakt sprej ali moze i da se koristi WD 40 koji je takodje jedna vrsta kontak spreja.
Najbolje resenje jeste naravno zamena prekidaca al zasto bacati novac...mozda eventualno promeniti neke, ja sam konkretno spasavao sve moje klavijature na ovaj nacin.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od shown
(Post 194105)
kao mlad sam probao podmazati potenciometre na Kartal-u (cajevec mix sjecate ga se) sa wd 40 i otkazali su mi efekti.Majstor je morao acetonom uklanjati svaki trag wd40 i onda je mix proradio .koristite samo sprej za elektoniku,konsultujte majstore .pozz
|
Grafitne potenciomere nikako ne prskati sa kontakt sprejom, grafini kontakti se osvezajavaju iskljucivo nanosenjem grafita
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Vule
(Post 186080)
Nema tu dileme,mikroprekidaci se menjaju,sprej tu ne pomaze puno
|
naravno da pomaze, prskao sam konkretno na pa80 start stop koje je zaribalo, danas posle godinu dana radi perfektno, a znas dobro koliko se to dumence koristi u svirci.
|