YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Uredjaj za tekstove (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19469)

sinisa 14.02.2012 21:35

Ovi moji pevac i pevacica koriste Prestigio MultiPad PMP3084B i extra radi.
Stave ga na stalak za sveske i samo listaju.:D
Cena je oko 120 eu

josipv 15.02.2012 08:14

Nista,posto sam popravio laptop:) ostajem na njemu,za sada!

Hvala!

qwerty 15.02.2012 16:22

Je l mozda probao neko onu pesmaricu sto ima u prodaji na netu, meni se cini da je fin prost program a radi posao pretrage i snalazenja, ja bih to kupio pa eto da pitam da mozda neko vec ne koristi?
Ja bih najvise voleo nju kad bih mogao da nabacim na tablet i to bi bilo to sto se svih tekstova tice...

jvuk5 15.02.2012 17:14

znam da malo kasnim za temom, al ima 10" i mane . ja sam sad na dočeku imao svoj 10" i kad sam stavio u full screan u pdf u pjesmu onda se pojavio problem sa malim fontom.
dakle ako želiš cijelo pjesmu na ekranu a da je poveći font da se vidi onda 10" otpada jedino ako želiš u toku pjesme da skrolaš dva puta, onda je idealan, a mislim da je to dosta gubljenje vremena.
Pazi sad dvije kljave, na svakoj nađeš sound, nađeš na laptopu pjesmu, eventualno najava pjesme ili sl. , kako ko prakticira, mislim da je to pola vječnosti čekanja. Pogotovo ako si OMB.

energy 16.02.2012 04:54

Da li ti tableti citaju txt formate,da li postoji neka opcija za pretrazivanje tekstova i da li za te tablete postoje neki nosaci kao za recimo navigaciju u kolima?

josipv 16.02.2012 07:24

Nosaća ima koliko hoćes na netu i kakvih hoćeš,a ovo sa citanjem txt i mene zanima,jer kao sto kolega kaže ako moras svaki tekst zumirat i to još u pdf-u onda to bas i nije neko riješenje!

nurfet 16.02.2012 09:22

pozz

evo da se i ja nadovezem,imam laptop 10" na stalku ispred sebe i bio mi je problem sto moram rolati stranicu 2 puta jer se nevidi cijeli tekst posebno u pdf.ali sam to rijesio na ovaj nacin,kupio sam Wireles Touchpad i fino sam ga stavio na klavijaturu na dohvat ruke i sad je ok.poredao sam sebi pjesme po ritmovima tako kad raspalis nema sta da se gubis i trazis.

VUNIMRAV 16.02.2012 10:17

Ajde kolega Nurfete,ako nije problem da malo poblize pojasnis "sta jeto",kao npr:koji format cita,koliko brzo,sta sa velicinom pjesme-fonta,kako ide pretraga...i vec sve ono sto nama OMB treba prilikom svirke.
Ja imam LT ali bih nesto da imam u rezervi u torbi jer ne znam tektove napamet.
Dodato:
P.S.da li se moze konektovati mis?

pedjajazz 21.02.2012 13:43

Evo na kraju ja, koji sam otvorio temu da kažem šta je moj izbor.
Lap top sam odmah isključio jer je veliki, košta dosta, zauzima prostor a najviše zbog toga što gosti čim vide lap top ubedjeni su da puštaš fajlove,.. što ja smrtno mrzim i da radim a najviše me nervira kada meni koji svaki ton odsvira,... misli da se foliram... tako da lap top otpada.
Zatim sam razmišljao o tabletu u vrednosti od 100 eura, koji bi uz pomoć čička zakačio na stalak i to zamalo da prodje!
Medjutim odlučio sam se da uzmem android telefon preko vipa za 1 dinar i naravno ionako sam trebao da obnovim ugovor,...
I nisam pogrešio.
Uz samsung galaxy young dobio sam software quicksearch,.. ubacio sam tekstove koje neznam napamet u microsoft word formatu, a može i u pdf. Košta me 1 dinar,...nalazi mi se u džepu i po potrebi ga izvadim a to je do 7 puta u toku svirke,.prosečno,.. neki put mi i ne treba.. Tekst je vidljiv i lako čitljiv,.. uz pomoće touchscreena pomeriš ga lako... ne košta ništa,.. ne zauzima prostor, deluješ profesionalnije (poneko jedino pomisli da se dopisuješ),.. i možda što je najbitnije možeš i u masu sa njim kao solo pevač, i telefon ti je uvek pri ruci za tekstove koje neznaš napamet.
Moja preporuka je android telefon touchscreen, sa većim ekranom i to je to!
a ne skalamerije poput laptopa, evo sve ga manje koristim i ovaj telefon,... samo za neke naftalin pesme i nove koje posle 3 svirke već znam napamet.
a ko od 150 pesama koliko se prosečno peva po svirci,.. čita 100,.. taj nije za ovaj posao ali jeste za Lap top.

gnovako8 13.03.2012 13:40

Pozzz a ima jos jedno rijesenje, stavis laptop sa strane dole negdje kraj mixera iza, nabavis 15" lcd monitor stavis ga na stalak za note i moras imat samo duze kablove spojis ga sa laptopom i neku bezicnu tipkovnicu i super nije veliko pred tobom, a imas na dohvat ruke sve,

Trenutno vrijeme na Forumu 02:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org