YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg le pitanje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20275)

nikadvisekorg 16.02.2012 02:33

1 Privitaka
Na mesto flopi drajva, se stavi adapter za compact flash kartice koji se veže na scsi konektor.
Fajl 5067

rrahmanjinov 16.02.2012 16:01

Brajo,cestitam na klavijaturi.Postupio si pravilno.

dacholini74 28.02.2012 17:29

U svakom slucaju bolje ti je classic.Ima bar 2 dobra razloga.Classic ima Touch screen pa tako cuvas tastere jer su inace dugmici,tj tasteri(pri tom mislim na plastike)dosta lose uradjeni na svim korgovima.Ja sam imao Le sad imam Tr pa stalno muku mucim sa platikama.Zamenim sve i mikroprekidace i plastike pa nakon nekog vremena o5 pocnu stekati i pucati.A sad je i teze naci plastike.Pozrav!!!

ado_rado 28.02.2012 23:11

To je uporedenje isto ko kada bi rekli dali da kupim za 2.000E Golf 3 ili Golf 4!
Normalno da je bolji od tr i le u svakom slucaju je jaca klavijatura!!

tranzit 28.02.2012 23:16

Citat:

Originalno postovano od dacholini74 (Post 208215)
U svakom slucaju bolje ti je classic.Ima bar 2 dobra razloga.Classic ima Touch screen pa tako cuvas tastere...

Koji je drugi razlog ? Prvi ti i nije neki jer isto tako habas i Touch Screen, pa ce onda on brze da ode.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od rrahmanjinov (Post 206556)
Ovo ti govorim iz iskustva jer nekada sam svirao Le, a zatim klasik u koji sam ucitavao isti set koji sam koristio u Le-u i dosta je kvalitetnije zvucao.

To je cista dezinformacija i nema blage veze sa istinom jer set sa LE ce bez eventualne naknadne obrade potpuno isto da zvuci i na Classicu. Isti sample ROM, isti ADDA = Isti sound

striphio 29.02.2012 08:55

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 208259)
Koji je drugi razlog ? Prvi ti i nije neki jer isto tako habas i Touch Screen, pa ce onda on brze da ode.

A možda dirke, jesu li dirke bolje?

brajo456 29.02.2012 14:48

Jesu dirke su savrsenstvo al nije ni problem u tome,

nego stvar je sta sam ja klavijaturu uzeo ima 3 tjedna, pogledajte datum!
al tranzi ima pravo taj tvoj prvi razlog uopce nema veze, posto ce i touch otic brze kad ga koristis vise nego dugmad :D nema logike
argumenat u vezi toucha je samo da se bolje snalazis TJ brze!

al eto svejedno hvala ako me ocete potrkrijepiti da sam bas pravilnu udluku donio! B-)

ado_rado 29.02.2012 23:46

Korg Classic je u svakom pogledu bolji od Tr jer je dosta novija klavijatura i svakako da je bolja dirka nego na Tr, a i ekran Tac i ima vise efekata!
Korg Classic je dosta i skuplji od Tr ali recimo ja sam i vise nego zadovoljan sa svojim Tr-om jer sam se naviko na njega i slusa me vec nekoliko godina a boje su mi isto tako solidne.
Ako imas para kolega dodaj jos koju stoju i kupi Extreem e to je masina i rahat si 100gidana sa ovom klavijaturom!
Moss je cudo!;)

nikadvisekorg 01.03.2012 04:05

Moss ide i u classic-a.... :p

Citat:

Originalno postovano od ado_rado (Post 208258)
To je uporedenje isto ko kada bi rekli dali da kupim za 2.000E Golf 3 ili Golf 4!
Normalno da je bolji od tr i le u svakom slucaju je jaca klavijatura!!

poređenje nije na mestu, kao prvo bolje da uzmem ekstra očuvan golf 3, '97. godište, pod ful opremom, nego neku izakanu i izdrndanu četvorku proizvedenu '98. kojoj samo stakla ne treba da se remontuju i bez ikakve dodatne opreme....

zoric 08.03.2012 00:21

Da se neotvara nova tema po ko zna koji put o pitanjima za Le/Tr,zanima me kako da boja iz Programa zvuci isto na Combi ,a da nemoram da uzmem papir i olovku da prepisujem sve parametre iz programa?i sta je najbitnije da se prepise iz programa,MFX,Filt.ili?

Trenutno vrijeme na Forumu 14:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org