![]() |
Samo jedan problem nam ostaje:
Koju komandu da saljemo (broj u formatu 000.000.000) ako hocemo naprimjer Program C85 i ako hocemo Combi C85. Kako da saltamo sa PA-Aranzera izmedju Programa i Combi? Mislim, da nemoramamo rucno aktivirati Combi ili Program na Tritonu. :-) Hvala i Pozz! |
svi bi mi to voljeli znati kako,ako uopce moze
|
Šta reći.... koju posluku porati.... kome...??? :)))
Znači, kolko sam ja skonto, vama funkcioniše mjenjanje bankova midi porukom u kombi ili program sa pa2x na triton le. Meni sa pax3 neće. Znači bug u operativnom vjerovatno. |
To sam pitanje postavio i na KORG-Forumu, mozda oni vise s tim rade. Odgovor je sljedeci: NIJE MOGUCE saltati Mode Combi ili Program preko MIDI.
PA2x ima komandu u formatu xxx.yyy.zzz xxx = Memorija (User-Memory, Preset-Memory, Card ...) yyy = Bank u odredjenoj memoriji (Bank A, B, C...) zzz = Program broj (Program 1...127) Da bi mogao da saltas i Mode, trebala ti cetrvrta komanda. Znaci moramo zaboraviti... @ Striphio: A zasto kod tebe na PA3x nece da salta Bank, to mi nije jasno. Provjeri opet kod Triton LE jesu li na stranici GLOBAL/MIDI/Filters svi Filteri aktivirani (Svi osim Exclusive). Pozz... |
Citat:
|
Da li neko moze da mi odgovori kako da podesim da kada stisnem transpose na aranzeru da mi transponuje i workstation?u pitanju su Pa4x i Kronos X?
Sent from iPhone 6 using Tapatalk |
Volio bi i ja znati dali može... ukoliko budem kronos kupovao (a vjerovatno oću), dali može transpose preko midi da kad spustim pola tona na pa3x da promjeni i na kronosu u global, takođe expression pedalom (fc9 koja ima jedan exp izlaz) da mogu jednom iz pa3x kontrolisati obadvije klavijature.
|
ja sam se puno mucio dok sam imao pa2 i LE i nisam uspeo to da resim, dok sam sa pa3 iz prvog puta uspeo kad sam povezao pa3 i drugarov TR, i jednostavno je samo proradilo i sljakalo sve, radio transpose, sto mi je bilo najbitnije, promenim na pa3 menja se i na TR, i rade i terce kad se transponuju, bas sve kako treba...i to sam slucajno cackao nesto midi podesavanja u TR-u i naslepo sam ga pogodio, bila je neka fora oko one exclusive komande, i radilo sve...cak sam i uslikao negde podesavanje, sliko sam prethodnim telefonom, prodaosam ga posle, da procackam po kompu malo, ako je iscupam negde postavicu, kako su izgledala podesavanja...pozz
|
Ajde molim te da vidim ta cuvena podesavanja....svi se hvale da moze a niko ne zna da podesi....
Sent from iPhone 6 using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 04:54 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org