![]() |
nema na cemu
e dal mozda od vas neko zna kad napravis od midi ritam kako u levu ruku da postavis strings i malo da ga pojacas, jer kad sviram harmoniju ne cuje se strings:)
|
string
Neznam sta je problem.Zar nemas na klavijaturi lower na kojem nastimas podlogu.Mozes i ovo onaj trak na kojem vec imas string da udjes u ritam i da nadjes gdje su note odsvirane i pojacas mu volumen koji je na njima zadan ili da odsviras string na slobodnom traku (pritisnes c dur)stim da mozes nastimati dinamicke tipke pa sto jace pritisnes to ce ti biti glasnije samo pazi da ne pretjeras pa ne polomis tipke :lol:
Pozdrav. |
Imenjak, kako stimas dinamiku na boji ( desna ruka)?
|
dinamika
Kod mene je roland g 1000 udjem u kontrol i tamo mogu nastimati dinamiku posebno za svaki UP1, UP2, UP3, LW1, LW2, MB, MDR.Posto vidim po postovima da ti je korg onda je to kod tebe malo drugacije.
Pozdrav. :wink: |
Pa onda je najbolje pritisnuti nogom na tipke i eto dobrog stringsa.Ili punicu staviti da sjedne na rolanda i onda ce biti super.Ali izgleda da je taj NJutn bio lud.Vidis ti teorija zemljine teze.
|
:D :D :D :D Ne moras stavljati punicu mozes dva givikta po 10 kg mislim da ce biti dovoljno :wink:.A to sto sam rekao da pritisne jace je zato sto svaki ton koji se odsvira je u rasponu od 0-127 sto zavisi koliko jako pritisnes tipku. Ako previse lagano pritisnes i npr. u kontroli bude 30 ti mozes do kraja pojacati trak ali to ce se slabo cuti.
Pozdrav. :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:22 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org