YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   korg pa500 hitnooo!!!!!!!!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23088)

sale_band 02.07.2012 10:23

Citat:

Originalno postovano od Miki0 (Post 219283)
na kutiju od subwoofera od zvucnika, jer se obicno u njoj nalazi to pojacalo zvucnika od kompjutera na aux in (line in) spojis mikrofon (zavisi kakav ti je prikljucak na mikrofonu mozda ce ti trebati i kakav prelaz), a umjesto izlaza na male zvucnike koristis kabal kao izlaze na pojacalo. Ja sam to probao i siguran sam da radi. Radi na svim kompjuterskim zvucnicima sistema 2.1 (subwoofer + 2 mala) ili 5.1 (subwoofer + 5 malih). Samo je bitno da imaju line in.

Jel' se ti salis ili???
Ne znam idakle ti ideja da bilo koji mikrofon spajas u "line in" na bilo kom uredjaju?

tranzit 02.07.2012 12:34

Citat:

Originalno postovano od Miki0 (Post 219230)
...s tim da ti jos kazem da kao predpojacalo mozes koristiti zvucnike od kompjutera jer oni u sebi imaju pojacalo.

Ne dezinformisi covjeka vidis da je na pocetku i da ima jos problema sa osnovnim pojmovima, pa jos ti dolazis sa totalnom nebulozom... samo mu jos to fali.

@bosanac aki
Jedini nacin koji postoji da prikljucis mikrofon na PA500 je ili neko mikrofonsko predpojacalo (imas ih vec za dvadesetak eura a jedina mana kod ovog nacina prikljucenja je sto nemas nikakvih efekata potrebnih za vokal) ili neki manju pasivnu miksetu (po mogucstvu sa efektima, a ni oni nisu nesto posebno skupi). Sve te vratolomije sa kompjuterskim zvucnicima odmah zaboravi, pogotovo ako hoces, kako kazes, profesionalno da se bavis muzikom (sta god to kod tebe trebalo da znaci).

bosanac aki 02.07.2012 12:43

ee druze fala ti a jerbi se bolje culo s predpojacalom onda

tranzit 02.07.2012 13:32

Ne da bi se culo bolje vec bi se culo onako kako i treba da se cuje. Optimalno rjesenje.

sale_band 02.07.2012 13:48

Mislim da nas Aki malo zeza, blago receno...

bosanac aki 02.07.2012 16:52

ljudi moji ne zezam vas nego je to tako kad predes sa roland d50 na korg pa500 pa skoro nis ne kuzim a dali ima tih predpojacala u srbiji i do kolko bi kostalo

milepsr 02.07.2012 16:57

Imas i kod tebe u komsiluku a kamoli u Srbiji. A koliko kostaju, pa koliko para toliko muzike, kao i za sve na ovom belom svetu.

bosanac aki 02.07.2012 16:58

u zagrebu na njuškalu trazim i nema dali ima koji za 20 - 30€ a daje dobar

milepsr 02.07.2012 17:17

Imas 406 oglasa u toj kategoriji, i nije moguce da nema nista.

Mozda za 20-30e ima, ali da je dobro, nije.

Zar ces da stedis na alatu koji ti donosi novac ? Tj, da se preformulisem, da li ces da stedis na alatu od koga ti zavisi da li ces uzeti novac ?

bosanac aki 02.07.2012 18:20

aa cuj imas pravo ipak cu nagovorit starog i to uzet ajj fala svima jos jednom

Trenutno vrijeme na Forumu 03:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org